-
Εκτός του ότι και απο μένα θεωρείτε περισσότερο 'σπόρ' ένα δίθυρο σεντάν απο ένα πενταθυρο χάτσμπακ,δεν καταλαβαίνω και γιατί το έκανες κουότ αυτο στα δικά μου λεγόμενα.
Εγώ μιλουσα για το άν υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή του δίθυρου σεντάν απο το τριθυρο χάτσμπακ στον τομέα τών σπόρ επιδόσεων.Εάν δηλαδή είναι το σεντάν με τη σοφιστικέ του ανάρτηση κανα-δυό δεύτερα στον γύρο ταχύτερο του χάτσμπακ,ενώ δεν μπορούμε να το αγοράσουμε,τότε θα με χαλούσε -
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
κι αν οντως το 5θυρο χατς αμαξωμα ερχεται σε αντιθεση(κατα τη honda) με τη σπορ φιλοσοφια του type r ,και το Sedan οχι,τοτε το σχολιο μου περιττευει
-
Εκτός του ότι και απο μένα θεωρείτε περισσότερο 'σπόρ' ένα δίθυρο σεντάν απο ένα πενταθυρο χάτσμπακ,δεν καταλαβαίνω και γιατί το έκανες κουότ αυτο στα δικά μου λεγόμενα.
Εγώ μιλουσα για το άν υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή του δίθυρου σεντάν απο το τριθυρο χάτσμπακ στον τομέα τών σπόρ επιδόσεων.Εάν δηλαδή είναι το σεντάν με τη σοφιστικέ του ανάρτηση κανα-δυό δεύτερα στον γύρο ταχύτερο του χάτσμπακ,ενώ δεν μπορούμε να το αγοράσουμε,τότε θα με χαλούσεοχι παρεξηγησες δε σχολιαζα,το δικο σου ποστ.Απλα μου θυμισες αυτο που διαβασα στο site του car.Αλλα εχω την εντυπωση οτι ο λογος γινεται για 4θυρο σενταν και οχι 2θυρο,που αλλωστε θα το λεγαμε και κουπε
http://www.autoblog.com/2006/10/04/hond ... ese-f1-gp/
@:technik
eyes on the ball Νινη eyes on the ball
-
Δίθυρο σεντάν θα κατασκευάζεται σε κάποια μικρότερη έκδοση,ή θα βγαίνει αποκλειστικά τετράθυρο;
-
@:technik
eyes on the ball Νινη eyes on the ball
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Βλέπω τις τιμές στο car, αρα στην Ελλάδα θα κάνει όσο η edition 30 του GTI.....
Το θέμα είναι ποιος αγοράζει το αγγλικό CAR και μπορει να μας σκανάρει τις 18 σελίδες με το συγκριτικό που αναφέρει το τέλος... Εκεί είναι όλα τα λεφτά
Αυτό με καίει τώρα
Βγάζουν καλύτερο το Type R.
Υπαρχει ποτε περιπτωση ευρωπαικο σποραμαξο να υπερτερει των ιαπωνικων????
-
http://autocar.co.uk/CarReviews/FirstDr ... -R/223990/
The Honda Civic Type-R still offers a unique take on the hot hatch mantra; it remains good (if no longer exceptional) value, and is now even more dramatic to behold. But, though it seems churlish to write 'we told you so,' it isn’t quite the car we'd hoped for.
-
Στο εξωτερικο το type-R εχει και σαν 'βοηθεια' την πολυ χαμηλη τιμη του σε σχεση με τον ανταγωνισμο...
Εδω τα πραγματα ειναι δυστυχως, διαφορετικα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στο εξωτερικο το type-R εχει και σαν 'βοηθεια' την πολυ χαμηλη τιμη του σε σχεση με τον ανταγωνισμο...Εδω τα πραγματα ειναι δυστυχως, διαφορετικα.
αυτό που επισημαίνεις για την τιμή είναι σωστό...το θέμα είναι ότι σε απόλυτα νούμερα υστερεί...τώρα τι θα γίνεται στην πράξη θα δούμε...εν αναμονή της δοκιμής επί ελληνικού εδάφους λοιπόν
-
Δύο είναι οι στόχοι που πρέπει να χτυπήσει το νέο Type R,κατά τη γνώμη μου...
Ο πρώτος,αφορά το παρόμοιας φιλοσοφίας Clio RS,από το οποίο θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει τα παραπάνω χρήματα σε επίπεδο επιδόσεων,οδικής συμπεριφοράς (μάλλον δύσκολο..),οδηγικής ευχαρίστησης κλπ.
Ο δεύτερος,αφορά το status της κατηγορίας,το πολύ καλό Golf GTI,όπου θα πρέπει να αντιπαραβάλλει ισχυρά επιχειρήματα,ώστε να παραβλέψει κάποιος TFSI και ολοκληρωμένο οδηγικό προφίλ προς χάρη του νέου Type R
Leon Cupra και Μazda 3 Mps νομίζω ότι θα είναι απλώς άπιαστα ως driver´s cars
Δύσκολοι στόχοι,αλλά η Honda έχει τον τρόπο της...
-
Όταν στα λέγαμε προ καιρού, ας περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργεί άλλα διάβαζες;
Εγω διαβαζα αλλα και εσυ μαλλον ζεις σε παραλληλη πραγματικοτητα.Διοτι σε ποιο διηγημα του Philip K. Dick,o ημιακαμπτος ειναι καλυτερος των ανεξαρτητων αναρτησεων?Κι αν θες ποιο χειροπιαστα παραδειγματα (μιας που ειμαι εγκαθετος) ...........................................................................
Στο δικό μου παράλληλο σύμπαν περιμένουμε να δούμε πως λειτουργεί κάτι στην πράξη και μετά το κρίνουμε.
Άλλο η θεωρία (αναμφισβήτητα υστερεί ο ημιάκαμπτος) και άλλο η πράξη. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Όταν στα λέγαμε προ καιρού, ας περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργεί άλλα διάβαζες;
Εγω διαβαζα αλλα και εσυ μαλλον ζεις σε παραλληλη πραγματικοτητα.Διοτι σε ποιο διηγημα του Philip K. Dick,o ημιακαμπτος ειναι καλυτερος των ανεξαρτητων αναρτησεων?Κι αν θες ποιο χειροπιαστα παραδειγματα (μιας που ειμαι εγκαθετος) ...........................................................................
Στο δικό μου παράλληλο σύμπαν περιμένουμε να δούμε πως λειτουργεί κάτι στην πράξη και μετά το κρίνουμε.
Άλλο η θεωρία (αναμφισβήτητα υστερεί ο ημιάκαμπτος) και άλλο η πράξη.αμα βρε παιδιά με τον ημιάκαπτο.... Σχεδόν όλα κάτι τέτοια φοράνε.... ή μήπως κάνω λάθος... Απλως στο renault αρέσει και στο OPC χοροπηδάει
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Βλέπω τις τιμές στο car, αρα στην Ελλάδα θα κάνει όσο η edition 30 του GTI.....
Το θέμα είναι ποιος αγοράζει το αγγλικό CAR και μπορει να μας σκανάρει τις 18 σελίδες με το συγκριτικό που αναφέρει το τέλος... Εκεί είναι όλα τα λεφτά
Αυτό με καίει τώρα
Βγάζουν καλύτερο το Type R.
Υπαρχει ποτε περιπτωση ευρωπαικο σποραμαξο να υπερτερει των ιαπωνικων????
Φυσικά.
Επί του θέματος, το βρετανικό EVO θάβει άγρια το Type-R, στο οποίο ρίχνουν -κατά τους συντάκτες- ανελέητο ξύλο όλα, σχεδόν, τα ευρωπαϊκά hatch (edit, ακόμα και το OPC! ), με κορυφαίο, κατά τη γνώμη τους, το Megane F1 και δεύτερο καλύτερο το Golf GTi.
-
Γιατί το θάβουν? Είναι πιο αργό ή δεν έχει καλή 'αίσθηση'.
Το evo έχω την αίσθηση έχει αντικαταστήσει και υποκαταστήσει κάθε έννοια ειδικής δημοσιογραφίας με την 'αίσθηση'. Για πάσα νόσο και πάσα λαλακία.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γιατί το θάβουν? Είναι πιο αργό ή δεν έχει καλή 'αίσθηση'.Το evo έχω την αίσθηση έχει αντικαταστήσει και υποκαταστήσει κάθε έννοια ειδικής δημοσιογραφίας με την 'αίσθηση'. Για πάσα νόσο και πάσα λαλακία.
H αίσθηση, όταν αναλύεται στα επιμέρους σημεία, τεκμηριώνεται και εξηγείται τι ακριβώς είναι, αποτελεί άκρως σημαντικό τομέα, ειδικά στα σπορ αυτοκίνητα.
Στην περίπτωση του Honda, αναφέρουν ότι 'η συμπεριφορά του Type R καθορίζεται από το παράξενο τιμόνι, την αδράνεια και την ανισορροπία που παρουσιάζει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στερείται κάθε πιθανότητα να κονταροχτυπηθεί στα ίσια με τους κορυφαίους της κατηγορίας'.
Σε άλλο σημείο:
'Μερικές φορές αισθάνομαι σαν να έχουν κρεμάσει ένα μολυβένιο έρμα κάτω από τον κινητήρα, τόσο αδρανές είναι το μπροστινό μέρος. Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα όταν το τιμόνι αποφασίζει να βαρύνει παράλογα μετά τα 100, φαινόμενο πραγματικά ενοχλητικό. (...). Αν έχεις οδηγήσει Integra Type R ή το προηγούμενο Type R με τη θαυμάσια ρυθμισιμότητα, αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος με τούτο.'.Κι άλλα πολλά...
-
Είμαι περίεργος να διαβάσω και άλλα τεστ, αυτό με το τιμόνι στα 100 το έκανε και το twingo (στα 70 όμως ) στην ταχύτητα αυτή έκλεινε το μοτεράκι της υποβοήθησης (ηλεκτρικής προφανώς) του τιμονιού.
Ενδιαφέρον και ανατρεπτικό το ποστ σου, τουλάχιστον έδωσες λίγα ψίχουλα χαράς στον Ο3
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Επί του θέματος, το βρετανικό EVO θάβει άγρια το Type-R, στο οποίο ρίχνουν -κατά τους συντάκτες- ανελέητο ξύλο όλα, σχεδόν, τα ευρωπαϊκά hatch (edit, ακόμα και το OPC! ), με κορυφαίο, κατά τη γνώμη τους, το Megane F1 και δεύτερο καλύτερο το Golf GTi.Εξαρτάται τι ορίζει κανείς ως 'κορυφαίο' και 'καλύτερο'. Για να βγάλεις το Megane F1 'κορυφαίο', πρέπει να ΜΗΝ είσαι δυνητικός αγοραστής ή να εξετάζεις εντελώς θεωρητικά το θέμα. Πρόκειται περί ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ, ταχύτατο σε πίστα και δρόμο, αλλά η αγορά του είναι -κατά τη γνώμη μου- από τα πιο παράλογα πράγματα που μπορεί να αποφασίσει κανείς.
Το Golf GTi είναι αυτό που λέμε 'χρυσή' επιλογή. Κάνει τα πάντα καλά, είναι καλοφτιαγμένο, έρχεται σε λογική τιμή. Μια χαρά. Αν είσαι ΑΚΟΜΑ πιο 'λογικός', θα πας για Cupra. Φθηνότερο, ταχύτερο, πιο επιθετικό σαν σχήμα και λιγότερο 'φορεμένο', ποιότητα κατασκευής που δεν υστερεί σχεδόν σε τίποτα.
Αν είσαι απόγονος των Μοϊκανών ή των Σιού, το πιθανότερο είναι να σε βολέψει κάτι σε Mazda 3 ή BMW 130i, για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το απόλυτο τουρμποκίνητο είναι το MPS, θυμίζει άγρια ντοπαρισμένο Uno Turbo με μπλοκέ και ιαπωνική ποιότητα. Φθηνό, ΑΠΕΙΡΟ, υστερικό γκάζι, αλλά είναι extreme επιλογή. Η 130, ομοίως. Μοτερούκλα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, πίσω κίνηση και μυστήριο design, δυσκολοοδήγητη, τιμόνι κοφτερό μέχρις... ιδρώτα και πανάκριβη.
Τέλος, αν έχεις λεφτά, παίρνεις S3. Τελεία, παύλα και ό,τι άλλο σημείο στίξης θέλετε. Ο 'φτερουγάτος', θα ιδρώσει για να σε πιάσει. Χρηματοκιβώτιο και αποστειρωμένο θα το πει ο οδηγός EVO, αλλά το κάθισμά του θα είναι ιδρωμένο και το δικό σου δερμάτινο παγωμένο και ψυχρό. Λογικό, ξέχασες να κλείσεις τον κλιματισμό
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
:lipsealed:Είμαι περίεργος να διαβάσω και άλλα τεστ, αυτό με το τιμόνι στα 100 το έκανε και το twingo (στα 70 όμως ) στην ταχύτητα αυτή έκλεινε το μοτεράκι της υποβοήθησης (ηλεκτρικής προφανώς) του τιμονιού.
Ενδιαφέρον και ανατρεπτικό το ποστ σου, τουλάχιστον έδωσες λίγα ψίχουλα χαράς στον Ο3
Όχι εγώ, το Evo.
-
To 'αδελφό' Auto Express καμία σχέση όμως, το εκθειάζει
-
τσ τσ τσ...εγκαθετο και το Evo λοιπον
ΟΚ,σοβαρα τωρα νομιζω οτι το νεο type r θα διαδραματισει εναν ρολο και στην ελληνικη αγορα.Ισως οχι τον σκληροπυρηνικο ρολο καποιων προγονων του,αλλα ειλικρινα θα ειμαι ο τελευταιος που θα το 'ξεγραψει' .Σε μια εποχη που το OPC θεωρειται σπορ επειδη εχει 240(αυτο το μηνα?) αλογα και θα θεωρουνταν ακομη καλυτερο αν ειχε 300 ,θα ηταν καλο να αναζηταμε τις αρετες του type r εστω κι αν αυτες λιγοστεψαν.
Αλλωστε μην ξεχναμε οτι το οικονομικο κομματι(χαμηλο κοστος) ηταν παντα προτεραιοτητα της εταιρειας,τωρα πια ισως περισσοτερο απο ποτε.Τωρα το τι θα παιξει στην Ελλαδα υπο την ηγεμονια του Σαρακακη...Αν βγει στα 27-28K καλοεξοπλισμενο θα ειναι εξαιρετικη περιπτωση αλλα χλωμο το βλεπω.
Αυτο που προβληματιζει εμενα περισσοτερο ειναι το οτι η Honda φαινεται να εχει αναθεωρησει τις προτεραιοτητες τις για την ευρωπαικη αγορα.Εκει που ολοι περιμεναν ενα ταπερ εφαμιλλο του αμερικανικου si,μας πασαρισαν ενα με ημιακαμπτο,Made in England ,με οτι σκοτεινο και ζοφερο συνεπαγεται αυτο για το μελλον
Honda Civic Type-R 2007