-
μαλλον οχι δεν το εχω ακουσει παντως αυτο γενικα σε καμια αντιπροσωπεια!
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια εχω παραγγηλει ενα Bravo πριν δυο μηνες(στις 22-09-09) και μου δωσανε πιθανη ημερ. παραδοσης 22-11-09. αλλα με τα τωρινα δεδομενα μαλλον δεν θα το εχω πριν τις αρχες Δεκεμβριου. παιζει να μου δωσει η Fiat κανα αυτοκινητο εξυπηρετησης μεχρι να ερθει? Ειναι 'υποχρεωμενη' να μου δωσουν? τι εχει συμβει σε αναλογες περιπτωσεις σε καποιον απο εσας?Έτσι δεν σου δείνει κανείς τίποτα... Πρέπει να το απαιτήσεις...
Εμένα μου έδωσαν για 5 μέρες ένα μπράβο 120 γιατί άργησε από δικό τους λάθος η αρ μου... -
Ιταλία : Κλείνει εργοστάσια η Fiat
Ο επικεφαλής του ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρτσιόνε, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι το κλείσιμο ορισμένων από τα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία είναι αναπόφευκτο, εξ αιτίας της ραγδαίας μείωσης στις πωλήσεις οχημάτων...
Εκτιμάται ότι ένα από τα εργοστάσια που θα κλείσουν θα είναι αυτό της Σικελίας, παρά την προσφορά από μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης να διατεθούν 400 εκατ. ευρώ για τη διάσωση και τη συνέχιση λειτουργίας του.
«Έχουμε έξι εργοστάσια στην Ιταλία και παράγουμε συνολικά την ίδια ποσότητα [οχημάτων] που παράγει ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία», σημείωσε ο επικεφαλής της FIAT.
-
γιατι κλεινουν τα εργοστασια;μηπως επειδη δεν πουλανε;
να δουμε που θα παει αυτη η ιστορια με τα ιταλικα,μια ζωη προβληματα,προβληματα,προβληματα. -
Μα τι αηδίες γράφει αυτό το υποτιθέμενο άρθρο.Στη συνέντευξη του ο Marchionne δεν έκανε καν νύξη στην παγκόσμια μείωση των πωλήσεων οχημάτων.
Το κλείσιμο ενός εργοστασίου (Termini Imerese)και η σε βάθος χρόνου αλλαγή της απασχόλησης σε ένα άλλο (Pomigliano)είναι πασίγνωστα θέματα εδώ και μήνες.Δεν σχετίζονται επουδενί με μειώσεις πωλήσεων,οι οποίες δεν υπάρχουν.Οι πωλήσεις είναι οι αναμενόμενες για το Νοέμβριο του 2009 και επαληθεύουν τις εκτιμήσεις για το 2009.Το κλείσιμο σχετίζεται με ορθολογικοποίηση της βιομηχανικής παραγωγής,δια μέσω της οποίας,η ιταλική κυβέρνηση,στην οποία ανήκει ο σχεδιασμός της βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας,αν θέλει να συνεχίσει να ασκεί κοινωνική πολιτική,πρέπει να αναλάβει και το κόστος της.Σας φέρνω ένα παράδειγμα.Στο εργοστάσιο του Termini Imerese, έξω από το Palermo της Σικελίας,συναρμολογείται πλεόν μόνο το υπάρχον Ypsilon.Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να συναρμολογείται εκεί και ο διάδοχός του,τη στιγμή που την ίδια πλατφόρμα με το καινούριο Ypsilon μοιράζονται τα 500 και Panda.Η παραγωγή του φυσικά θα μεταφερθεί στο Tichy της Πολωνίας,μαζί με τα υπόλοιπα και όχι σε ένα εργοστάσιο της Ιταλίας,που δεν επικοινωνεί παρά μόνο μέσω θαλάσσης με την ηπειρωτική χώρα....πράγμα που καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται για το κόστος της βιομηχανικής παραγωγής.Υπόψιν ότι το εργοστάσιο του Termini Imerese έχει σοβαρά προβλήματα με τη χρήση του αμιάντου.
Για να μην παραμυθιάζεστε εδώ είναι η πραγματική συνέντευξη Marchionne.
http://www.ilsole24ore.com/art/SoleOnLi ... iew=Libero -
Η φήμη
της φήμης
τη φήμη
την φήμη..........
.........
Ω ΕΙΔΗΣΗΚάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια εχω παραγγηλει ενα Bravo πριν δυο μηνες(στις 22-09-09) και μου δωσανε πιθανη ημερ. παραδοσης 22-11-09. αλλα με τα τωρινα δεδομενα μαλλον δεν θα το εχω πριν τις αρχες Δεκεμβριου. παιζει να μου δωσει η Fiat κανα αυτοκινητο εξυπηρετησης μεχρι να ερθει? Ειναι 'υποχρεωμενη' να μου δωσουν? τι εχει συμβει σε αναλογες περιπτωσεις σε καποιον απο εσας?Αδερφέ σήμερα είναι 22-11... να υποθέσω πως δεν το πήρες ακόμα. Λοιπόν αυτό που έκανα εγώ (με το θέμα με τα χαρτιά της απόσυρσης αν θυμάσαι) ήταν να κλείνω με συμφωνία βδομάδας με τους συγκεκριμένους ένα από τα νοικιάρικα τους (προτίμησε το τουίνγκο). Εάν έχεις μεγαλύτερο ορίζοντα παράδοσης, τσέκαρε μπας και κάνεις καμιά καλύτερη συμφωνία με λιγότερο κόστος. Στο τέλος αυτής και εάν είσαι όντως στα τελειώματα και δεις πως για δυο τρεις μέρες δεν αξίζει να νοικιάσεις άλλο, εκεί πάτα γερά και απαίτησε το άσπρο πούντο με τη φίρμα στο πλάι. Να ξέρεις επίσης πως ο ένας από τους πωλητές (πέρα από του ότι έχει σκιστεί για να εξυπηρετήσει) κυκλοφορεί πολλάκις με τεστ ντράιβ (ναι, αυτός με το γνωστό επώνυμο, συγγενής της γνωστότατης αοιδού) το οποίο επίσης πολλάκις έχει δώσει και έμεινε αυτός χωρίς αμάξι για να εξυπηρετήσει πελάτη. Α, και πέρα από το άσπρο πούντο (το οποίο θα σε τρομάξει με το λαμπάκι για το τιμόνι), υπάρχει και ένα κλιό το οποίο όμως προσωπικά δεν εμπιστεύομαι.
Αυτά, άντε και καλώς να το πάρεις ρε. Οι καλύτερες ευχές αφού το πάρεις και μετά.... -
γεια ρε φιλε nevrodion με τα ...........συνθηματικα σου!!
Χθες μίλησα με την Φιατ και από ότι καταλαβα θα εχω την ΛΙΛΑ (ετσι την λεω εγω) μαλλον από την μεθεπομένη βδομαδα( 2-3 Δεκεμβρίου). Η καθυστέρηση οφείλετε, χωρις να ειμαι σιγουρος ,σε αδεια του πωλητη που εξυπηρέτησε και τους δυο μας. Αυτό είναι λιγο σπαστικο αλλα….. Αυριο θα περασω από κει και θα δουμε.Λιγο υπομονή ακομα και ας ελπίσουμε ο καιρος να παραμείνει ετσι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
να δουμε που θα παει αυτη η ιστορια με τα ιταλικα,μια ζωη προβληματα,προβληματα,προβληματα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
να δουμε που θα παει αυτη η ιστορια με τα ιταλικα,μια ζωη προβληματα,προβληματα,προβληματα.εν μέσω οικονομικής κρίσης είχαν έσοδα 308 εκατομμύρια ευρώ στο τρίτο τέταρτο του έτους, έχεις δίκιο τίποτα δεν πουλάνε
-
Edit ....[MOD]
-
Edit ....[MOD]
-
Edit ....[MOD]
-
Edit ....[MOD]
-
Edit ....[MOD]
-
**Edit ....[MOD]
Τελος τα
** -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η φήμη
της φήμης
τη φήμη
την φήμη..........
.........
Ω ΕΙΔΗΣΗΚάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα
H πλάκα είναι ότι η ορθολογικοποίηση της παραγωγής,που επιχειρείται μέσω του κλεισίματος του Termini Imerese και της αναδιανομής των ρόλων μεταξύ των υπολοίπων εργοστασίων εντός Ιταλίας,έχει ως στόχο όχι μόνο τη μείωση του κόστους παραγωγής,αλλά και την αύξησή της το 2010....κατά 40% (!!!) σε σχέση με το 2009.Αυτοί οι στόχοι (και ιδίως ο δεύτερος) δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν υπάρχει κατακερματισμός της παραγωγής και διασκορπισμός της συναρμολόγησης αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, σε περισσότερα του ενός εργοστάσια.
Έτσι τα 5 ιταλικά εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων της Ιταλίας (Mirafiori, Cassino, Pomigliano, Melfi, Termini Imerese),που απασχολούν 22.000 εργαζομένους,παρήγαγαν το 2009 (μέχρι σήμερα) 645.000 επιβατικά αυτοκίνητα (20.000 περισσότερα από το 2008).Την ίδια περίοδο στο εργοστάσιο του Tichy στην Πολωνία,oι 6.000 εργαζόμενοί του παρήγαγαν 600.000 αυτοκίνητα.....ενώ στη Βραζιλία,οι 9.000 εργαζόμενοι της Fiat Automoveis.....παρήγαγαν 700.000 αυτοκίνητα!!!!!
Έτσι στόχος του Marchionne τίθεται η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας των ιταλικών εργοστασίων,από τις 650.000 μονάδες του 2009, στις 900.000 μονάδες το 2010.
Έτσι στο:
Termini Imerese.Σταματά το 2011 η παραγωγή του σημερινού Ypsilon και το εργοστάσιο κλείνει.Ο διάδοχος του Ypislon (το progetto 846) πάει στο Tichy της Πολωνίας.Για τους 1.500 εργαζόμενους της σικελικής φάμπρικας,η Fiat περιμένει τις προτάσεις των ασφαλιστικών ταμείων και της κυβέρνησης,προσανατολιζόμενη στη λύση της εθελουσίας εξόδου.Pomigliano. Θα μεταφερθεί εκεί από το Tichy,η συναρμολόγηση του Panda III και θα σταματήσει μέχρι το 2011 η παραγωγή αυτοκινήτων της Alfa Romeo.Kατ' αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται μια διπλάσια από τη σημερινή παραγωγή για το εργοστάσιο της Campania (270.000 Panda το χρόνο) και ταυτόχρονα αναβαθμίζεται ο ρόλος του,αφού μαζί με το εργοστάσιο του Tichy και το Kragujevac στη Σερβία,αποκτά νευραλγική θέση στο σπουδαίο για τη Fiat A segment.
Cassino. Στις εγκαταστάσεις του Lazio συνεχίζεται η παραγωγή των Croma,Delta και Bravo (που διακόπτει τις σχέσεις με το Pomigliano)και σε αυτά προστίθεται η παραγωγή της Milano και πιθανότατα του αντικαταστάτη της 159.
Melfi.Στις εγκαταστάσεις της Basilicata δεν θα γίνουν αλλαγές.Θα συνεχίσεινα παράγει αποκλειστικά το GPunto/Punto EVO και το διάδοχό του.
Torino.Στο Mirafiori το μόνο σίγουρο μοντέλο είναι η Alfa MiTo.Διακόπηκε ήδη ή διακόπτεται προσεχώς η παραγωγή των Τhesis,Multipla,Idea, Musa,και classic Punto (που πάει στο Kragujevac). Πιθανώς να παραχθεί εκεί το νέο όχημα ενός όγκου (γνωστό ως σήμερα με τον κωδικό L1),που μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια γραμμή παραγωγής με τη MiTo.Το σίγουρο είναι ότι το Mirafiori θα υποστεί περικοπές στον όγκο και στις τεράστιες κτιριακές του εγκαταστάσεις,που 'κόβουν' την πόλη του Torino στη μέση και θα πάψει πια να έχει κεντρικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία του gruppo εντός ιταλικής χερσονήσου .
Gruliasco -Torino.Στις πρώην εγκαταστάσεις της Bertone θα παράγεται κατά πάσα πιθανότητα ο διάδοχος της Thesis και κάποια μοντέλα της Chrysler για την ευρωπαϊκή αγορά (τέρμα η συναρμολόγηση από τη Magna).Πολύ πιθανον εκεί να παράγεται ο αντικαταστάτης της Phedra.....καθώς έχουμε διακοπή μέρους του JV με την PSA.
Αντιδράσεις από τα συνδικάτα και ενδεχομένως από την κυβέρνηση θα υπάρξουν.Ήδη ο εκπρόσωπος της Fiom.....διαμαρτυρήθηκε για τη διαφαινόμενη μετατόπιση του κέντρου βάρους της παραγωγής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.Οι ανεκδιήγητοι συνδικαλιστές του Pomigliano μιλούν για υποβάθμιση του ρόλου του εργοστασίου,παρότι διπλασιάζεται η παραγωγή του....επειδή χάνουν την Alfa Romeo (τώρα τους έπιασε ο πόνος για την ευγενική καταγωγή της) !!!!!!!!Το κλίμα βορείως της Napoli είναι ήδη βαρύ.Από την κυβέρνηση,ο υπουργός Scajola διαβεβαιώνει ότι δεν θα κλείσει κανένα εργοστάσιο της Fiat.
Όλα αυτά δεν μπορούν να πτοήσουν (ή να στριμώξουν )τη Fiat και ιδίως το Marchionne.Oι εργαζόμενοι και οι εργατοπατέρες γνωρίζουν καλύτερα απ'όλους ότι η συνέχιση της παραγωγής αυτοκινήτων στην απομονωμένη γεωγραφικά Σικελία...μπορεί να εκληφθεί σήμερα, μόνον ως κακόγουστο ανέκδοτο.Από την άλλη οι διαμαρτυρόμενοι του Pomigliano,γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι δεν μπορείς να φωνάζεις όταν συναρμολογείς αυτοκίνητα με τα 'πόδια'.....που κάνουν μόνο για μάντρες μεταχειρισμένων και όχι για σαλόνια αντιπροσώπων.Την πολλοστή ευκαιρία τους την έχουν.Αν τα κάνουν σκατά και με το Panda....προβλέπεται το smoking gun II από την πλευρά του Torino και το οριστικό λουκέτο.
Η ουσία είναι ότι το πλάνο της περικοπής των εγκαταστάσεων της Fiat είναι αρκετά παλιό και έχει τεθεί σε εφαρμογή,πολύ πριν αρχίσουν να το συνειδητοποιούν αυτοί που σήμερα φωνάζουν.Μια ματιά στο μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων στο Termini,Pomigliano και Mirafiori τα λέει όλα.Η Fiat με το να μην προσλαμβάνει τόσα χρόνια νέο προσωπικό στις εγκαταστάσεις αυτές,είχε ήδη δρομολογήσει τη λύση του κλεισίματος ή της αποδυνάμωσής τους σε βάθος χρόνου.Η εθελούσια έξοδος και η πρόωρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα λύσει το πρόβλημα αρχικά στο Termini. -
Επειδή τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός panda 4x4 diesel υπάρχει κανένας κάτοχος να πει καμμιά γνώμη ???
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Επειδή τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός panda 4x4 diesel υπάρχει κανένας κάτοχος να πει καμμιά γνώμη ???viewtopic.php?f=10&t=35541&p=1558893&hilit=panda+diesel#p1558893
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Επειδή τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός panda 4x4 diesel υπάρχει κανένας κάτοχος να πει καμμιά γνώμη ???
viewtopic.php?f=10&t=35541&p=1558893&hilit=panda+diesel#p1558893
Σ' ευχαριστώ αλλά εκεί έχει πιο πολλές πληροφορίες για την αγροτική ζωή παρά για το panda
FIAT FORUM