-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι παίζει με την εγγύηση της φίατ? είχα την εντύπωση πως είναι 2 χρόνια εργοστασιακή και επιπλέον άλλα 3 από την αντιπροσωπεία τα οποία καλύπτουν ότι ακριβώς και η εργοστασιακή.Φίλος όμως που θέλει να αντικαταστήσει χαλασμένο γρύλο στο παραθυρο της πόρτας του οδηγού μου λέει ότι στη φίατ του είπαν πως το συγκεκριμένο εξάρτημα είχε μόνο την εργοστασιακή εγγύηση των 2 χρόνων .
Τι ισχύει τελικα??Ειναι 3 χρονια η εγγυηση μηχανικων μερων και 2 χρονια με επεκταση. Μη με ρωτησεις ομως τι αφορα η επεκταση καθοτι δεν εχω κανει σε κανενα εγω προσωπικα. Ας δει στο manual του ποση βασικη εγγυση εχει.
-
2+3, όχι 3+2...
-
Κυκλοφορεί χαρτί πάντως που περιγράφει λεπτομερέστατα τι καλύπτει η εγγύηση. Το ψάχναμε κάποτε με κάποιον από την αντιπροσωπεία για να δούμε αν δικαιολογείται η μπίλια του λεβιέ που βγήκε.
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις , θα πω στον φίλο να τα ψάξει όλα αυτά
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι παίζει με την εγγύηση της φίατ? είχα την εντύπωση πως είναι 2 χρόνια εργοστασιακή και επιπλέον άλλα 3 από την αντιπροσωπεία τα οποία καλύπτουν ότι ακριβώς και η εργοστασιακή.Φίλος όμως που θέλει να αντικαταστήσει χαλασμένο γρύλο στο παραθυρο της πόρτας του οδηγού μου λέει ότι στη φίατ του είπαν πως το συγκεκριμένο εξάρτημα είχε μόνο την εργοστασιακή εγγύηση των 2 χρόνων .
Τι ισχύει τελικα??Οι ίδιες μαλακίες που μου έκαναν εμένα στην Alfa Romeo.
Να πάει 'κατάλληλα προετοιμασμένος' για φασαρία. Ορισμένοι μόνο έτσι καταλαβαίνουν. Οτιδήποτε κι αν γράφει η εγγύηση η αντιπροσωπεία μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει και τελικά να καλύψει ότι θέλει...
Να τους 'πείσει' να το καλύψουνΥγ. Πριν από κανα δυο χρόνια από γνωστό αντιπρόσωπο στην Μαραθώνος είχα μάθει ότι τους πιέζει η εταιρία να μην δέχονται εύκολα αλλαγές στην εγγύηση λόγω κόστους και ότι στην -εργοστασιακή- εγγύηση εμπλέκεται και εταιρία που δεν έχει σχέση με την Fiat. Τα παραπάνω δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύουν οπότε τα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη...
Υγ2. Αν δεν βρει άκρη να πάει σε άλλη αντιπροσωπεία... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Οτιδήποτε κι αν γράφει η εγγύηση η αντιπροσωπεία μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει και τελικά να καλύψει ότι θέλει...
Να τους 'πείσει' να το καλύψουνΈχω τις αμφιβολίες μου να πω την αλήθεια, όσον αφορά τη φιατ. Όσες φορές χρειάστηκα κάτι στάλθηκαν χαρτιά στα κεντρικά για έγκριση (με στοιχεία οχήματος και κωδικό ανταλλακτικού) και μου είπαν πως η τοπική αντιπροσωπεία δεν επεμβαίνει καθόλου.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οτιδήποτε κι αν γράφει η εγγύηση η αντιπροσωπεία μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει και τελικά να καλύψει ότι θέλει...
Να τους 'πείσει' να το καλύψουνΈχω τις αμφιβολίες μου να πω την αλήθεια, όσον αφορά τη φιατ. Όσες φορές χρειάστηκα κάτι στάλθηκαν χαρτιά στα κεντρικά για έγκριση (με στοιχεία οχήματος και κωδικό ανταλλακτικού) και μου είπαν πως η τοπική αντιπροσωπεία δεν επεμβαίνει καθόλου.
Άσε... αλλάζω μπαταρία μετά από περίπου 1.5 χρόνο , και μετά από κανα τρίμηνο ξαφνικά ανάβει το λαμπάκι του αερόσακου. Πάω στην αντιπροσωπεία ...
'-Πρέπει ν'αλλαχτεί ο εγκέφαλος του αερόσακου περίπου 300 ευρώ'
'-Οκ αλλάξτε τον, στην εγγύηση είναι άλλωστε'
'-Ξέρετε αφού δεν έχετε την εργοστασιακή μπαταρία(!) θα σας το χρεώσουμε διότι μπορεί η βλάβη να προκλήθηκε από την μπαταρία (!!!!!!)'
'-Τι λέτε ρε παιδία αφού η μπαταρία είναι ίδιου τύπου με την εργοστασιακή!'
'Δεν έχει σημασία μπορεί να κάηκε κατά την αλλαγή'
'-Μα μετά από τρεις μήνες το θυμήθηκε ότι κάηκε?'
Με την πολύ φασαρία κάτι μουρμούριζαν για έκπτωση κλπ, σε καμία περίπτωση όμως οι φραγκοφονιάδες δεν δέχτηκαν όλο το κόστοςΣε άλλη περίπτωση που ήταν παρκαρισμένο σε ανηφόρα και έβρεχε (ατυχέσταση η συγκυρία!) πήρε νερά το αυτοκίνητο από το χώρο της μηχανής και έσταζε στο body computer (λάθος εγκατάσταση του συναγερμού-δώρο της αντιπροσωπείας ). Τα πάντα κλειστά δεν δούλευε τίποτα! Το φόρτωσα... και στην αντιπροσωπεία αφού βρήκαν το πρόβλημα μόνωσαν την τρύπα (που οι ίδιοι είχαν ανοίξει) βγάζουν τον εγκέφαλο εμφανώς διαβρωμένο και φυσικά αρνήθηκαν να τον αλλάξουν αφού... δούλευε. Σε ερώτηση βέβαια τι γίνεται αργότερα δεν απάντησαν και το μόνο που έκαναν είναι να βάλουν αντιδιαβρωτικό spray...
Υπάρχουν κι άλλες ιστορίες τρόμου με το... After Sales του γκρουπ αλλά αυτές μόνο είναι δικές μου.
Φυσικά και αντιμετώπιση το λιγότερο αγενής. Οκ αυτό απο ορισμένους αλλά ήταν εμφανής η διαφορά όταν μετά που κοίταζα για αλλαγή του αυτοκινήτου πήγα σε δυο Audi και μόνο πίπες δεν έπερναν. -
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΦΙΑΤ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥ GRANDE PUNTO
Όπως λέει ο τίτλος...
Βασικά επειδή το αμάξι το αγόρασα απο το Μοσχού πριν γίνει το μεγάλο μπαμ.. ειμαι σε αναζήτηση
άλλης στέγης για τον φιατάγκουρά μου για να του κάνω τα σέρβις..
Ακούω απο όποιον θέλει απόψεις για το θέμα (τεκμηριωμένες γιατι και εγώ ξέρω να βρώ τις αντιπροσωπίες στον τηλ. κατάλογο ) -
...Τι να σε πω, δεν ξέρω. Εγώ χρειάστηκα την εγγύηση για ν' αλλάξω το εξής στο πούντο μου:
-λάστιχο πόρτας συνοδηγού που φθάρηκε και σχεδόν σκίστηκε μέσα στον πρώτο χρόνο
-το κουμπάκι ρύθμισης των καθρεφτών που ξεκόλησε (τους πρώτους μήνες κι αυτό)
-τον αισθητήρα πλευρικής επιτάχυνσης (αυτός μάλιστα ήταν στα τέσσερα χρόνια)
και τον αισθητήρα abs του ενός πίσω τροχού στο πάντα μας (μετά από λακούβα, στον πρώτο χρόνο)Κάθε φορά, στελνοταν τα στοιχεία στα κεντρικά και περιμέναμε την έγκριση. Ούτε μα, ούτε μου από το εξουσιοδοτημένο και εννοείται πως δεν χρέωναν και εργατικά για την αντικατάσταση.
Btw, αυτές είναι και οι μόνες βλάβες που έχει βγάλει τ' αμάξι μου. (φτου σκορδα)
-
Περιμένω απαρίθμηση βλαβών από τον κορσαίρ.
-
+pasxos
-
@charmak66 δεν γράφεις το συνεργείο να το έχουμε στα υπ'όψην?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περιμένω απαρίθμηση βλαβών από τον κορσαίρ.Θα χρειαστεί μερικές μερούλες για να φτιάξει την λίστα...
-
@charmak66 δεν γράφεις το συνεργείο να το έχουμε στα υπ'όψην?έχει κλείσει
Ήταν το εξουσιοδοτημένο στα Γιαννιτσά. Γενικά επικρατούσε απίστευτη ανοργανωσιά στο μαγαζί, μέχρι λίγο πριν το τέλος που ανέλαβε ένας νέος στα ανταλλακτικά (ή κάτι τέτοιο). Μετά, χωρίς προειδοποίηση, είδα πως έκλεισε και εξαφανίστηκε απ το χάρτη της φιατ.Η εγγύηση του πούντου έτσι κι αλλιώς τέλειωσε, οπότε το πάω σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περιμένω απαρίθμηση βλαβών από τον κορσαίρ.καλα το συνεργειο της φιατ θα κλεισε απο αυτα που εκανε μαλλον...
-
Δεν ειναι τυχαιο πως εμενα μου δωσανε μολις 1 χρονο εγγυηση
-
Λοιπόν , μερικά στοιχεία για την υπόθεση που αφορά βλάβη στο μοτεράκι του παραθύρου και αν η φιατ το καλύπτει η όχι.
Το αυτοκίνητο είναι punto 1.4 100 ίππων αγορασμένο 2,5 χρόνια πριν.Είχε 2 έτη εργοστασιακή και 3 επέκταση εγγύησης από την αντιπροσωπεία.Η βλάβη τελικά δεν καλύφθηκε από την εγγύηση αλλά πληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη.Συγκεκριμένα το χαρτί που αφορά το τι περιλαμβάνει η διετής και τι η επέκταση δεν το θυμάμαι όλο για να σας το αναφέρω αλλά είδα πως στην τριετή δεν περιλαμβάνονται όλα τα αναλώσιμα(τακάκια , δισκόπλακες ,συμπλέκτες και τα συναφή, όπως νομίζω είναι φυσικό) συν καποια άλλα ελάχιστα τα οποία όμως ήτανε στη διετή, ένα απο αυτά είναι και το μοτέρ για τα παραθυρα.Η φιατ δεν έδειξε καμία πρόθεση να γλυτώσει λεφτά απλά έδειξε στον ενδιαφερόμενο ένα χαρτί με το τι περιλαμβάνει η επέκταση(πράσινο χρώμα για ναι -κόκκινο για όχι) και το συγκεκριμένο εξάρτημα απλά είχε ένδειξη κόκκινο
-
Εχθές σε ένα συνεργείο είδα το εξής έντυπο με τίτλο
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Πιό κάτω αναφέρει:
Κινητήρες
Βολάν κινητήρα
Κυλινδροκεφαλές
Στρόφαλοι
Αντλίες ψεκασμού
Υπερσυμπιεστές
Μετρητάς αέρος
Συστήματα πεταλούδων
Σετ συμπλέκτη
Κιβώτια ταχυτήτων κλπ
Ξέρει κανείς τίποτα γιαυτό? και ειδικά για τις τιμές?
Γιατί μου φαίνεται πολύ καλό αν στοιχίζουν περίπου όσο και τα μετ/να. -
Τα ανακατασκευασμενα εχουν απλα λιγο χαμηλοτερη τιμη. Ενδεικτικα στο Punto μου το δυναμο που αλλαξα καινουργιο κανει 300Ε, και σαν rebuild κάνει 200E. Ενα μεταχειρισμενο σίγουρα μπορεις να το βρεις ακόμα ποιο φτηνα... αλλα δεν θα φέρει καμια εγγυηση. Κατα τα αλλα, οπτικως τουλάχιστον τα ανακατασκευασμενα φαίνονται σαν καινουργια απο οσο ειδα!
-
Ανάλογα ποιος κάνει την ανακατασκευή και σε τι ανταλλακτικό.
Για παράδειγμα τα ανακατασκευασμένα ημιαξόνια δεν αξίζουν γιατί η μηχανική κατεργασία γίνεται με εργαλεία χειρός και δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια ενώ αντίθετα ένας ανακατασκευασμένος εναλλάκτης μπορεί να είναι καλύτερος από τον καινούριο.
FIAT FORUM