-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Tελικά βρε παιδιά,οι περισσότεροι από εμάς μόνο καλά έχουμε να θυμηθούμε από τα Φιατάκια μας...γιατί η Φίατ δεν χαίρει μεγαλύτερης εκτιμήσεως?
Υ.Γ Τάσσο,τον έδωσες τον Τσίγκο τελικά?
Τί προβλέπει το μενού?
Μην υποβιβάζεις τα αγαπημένα μας φιατάκια... Έχουμε και καλά να πούμε αλλά κια αρκετά άσχημα που δυστυχώς έχουν συμβεί με αρκετούς από εμάς...Όπως για παράδειγμα η συμπεριφορά ορισμένων αντιπροσώπων...Από την άλλη όμως και η φιατ έχει κάνει τα δικά της λαθάκια με αυτοκινητα που σχεδιαστικά δεν μπορούν να κοντράρουν το δυνατό ανταγωνισμό..Βέβαια αυτό ας ελπίσουμε να αλλάξει με το νέο πούντο που όπως βλέπω από τα πολλά test drive cars θα πάει αν μη τι άλλο πολύ καλά... Μακάρι!
Όχι μόνο σχεδιαστικά, δυστυχώς!
Κάτι stilo και το λοιπό συναπάντημα δεν έκαναν καθόλου καλό στην εικόνα της εταιρίας...
Τουλάχιστον έπρεπε να έχουν 'ψυχή', χαρακτήρα! Όπως το Panda, για παράδειγμα...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Υ.Γ Τάσσο,τον έδωσες τον Τσίγκο τελικά?
Τί προβλέπει το μενού?
Άσε, Νίκο, με μισή καρδιά, αλλά τρία αυτοκίνητα στο ίδιο σπίτι ήταν πολυτέλεια...
Προς το παρόν υπάρχει ακόμα το 307 και το panda, αλλά το μενού έχει αρχίσει να μαγειρεύεται, και μάλλον θα είναι κάτι μικρό και σχετικά σβέλτο (και όχι, το panda δεν το αλλάζουμε με τίποτα )
-
Εμένα πάντως και τα δυο με τρελαίνουν!!!
-
Προσωπικα για τα συγχρονα δημιουργηματα απο το 99-2000 και μετα δεν εχω να πω κακο λογο, καθως λιγο πολυ ηταν ολα καλα αμαξια και σαν κατασκευη και σαν σχεδιαση απλα υπηρχαν καποιες αδυναμιες και επιλογες που δεν βοηθησαν.
Το Panda ειναι αξαιρετο οχηματακι... του λειπει ενας δυνατοτερος κινητηρας και μονο. Το Punto Mk2 επισης τα πηγε καλα... θα τα πηγαινε καλυτερα αν απο την αρχη υπηρχε ενας 1.4 και ενας 1.6... και αν δεν του κανανε facelift. Το Stilo ηταν ενα πολυ ποιοτικο αμαξι, με ασχημο design στην 5θυρη εκδοχη και ελειψη ενος δυνατου 1600αρι που θα βοηυουσε τα μεγιστα.
Το Idea μαλλον αδικειται, αλλα αυτο ειναι γενικοτερη εικονα των πολυμορφικων στην Ελλαδα.Το Croma δυστηχως δεν εχει ιδιαιτερο μελλον στην Ελλαδα... και σε αυτο φταινε οι βλακες Ιταλοι μιας και θα μπορουσαν ανετα να χτυπησουν κατι 407 κλπ κλπ... μονοι τους στερησαν πωλησεις απο τον εαυτο τους.
Το G. Punto... να μην τα λεμε ξανα... σταθερη αξια... σαν να λεμε GolfΠαντως, πρεπει καποτε να φροντισουν να αποκτησουν ενα family look... Δεν λεω να γινουν ολα carbon οπως πχ τα Audi, αλλα τελος παντων καποια κοιμα στοιχεια στην σχεδιαση.... ενα δεσιμο... βοηθαει στο φτιαξιμο της εικονας.
-
Επίσης κάτι marea που κυκλοφορούν τα βλέπω μερικές φορές και αναρωτιέμαι αν οι σχεδιαστές της φιατ δούλεψαν πάνω από 1 ώρα για να βγάλουν το τελικό σχέδιο...Είναι άξιο απορίας πραγματικά... Από την άλλη βέβαια βλέπω και μερικά Barchetta ή και coupe ειδικά τα τουρμπο και ευφραίνεται η καρδιά μου...Πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα που ακόμα και σήμερα παραμένουν πανέμορφα,επίκαιρα στον σχεδιασμό τους και άξιοι εκπρόσωποι της ιταλικής σχολής...
-
Είμαι ο μόνος που βρίσκω το facelift του punto πετυχημένο;
Απ' όσα έχω διαβάσει, μάλλον ναι!
-
παιδιά κάπου στα άπειρα ποστ του sakiss είναι ένα roadmap του Gruppo.
Άμα το έχει κρατήσει κανένας ή ξέρει που είναι μπορει να το δώσει γιατί δεν το βρίσκω -
Ο πατέρας μου έμαθε και οδηγούσε για 15 χρόνια ένα γαλάζιο 127...η μητέρα μου 'έμαθε' (ναι...καλα...στις ανηφόρες έβαζε τον πατέρα της-παππού μου- να της το ανεβάσει τότε ) σε ένα πράσινο 124. Το '91 ένα λευκό Fiat Tipo 1.4 (με ηλεκτρονικό κοντέρ παρακαλώ! ) μπήκε στην οικογένεια. Μέχρι σήμερα είναι ακόμα μαζί μας, έχει κάνει 250.000χλμ. και δεν έβγαλε ΠΟΤΕ πρόβλημα. Πριν ένα χρόνο περίπου άλλο ένα Fiat μπήκε στην οικογένεια, το Punto HGT, που πλεόν έχω αγαπήσει και δεθεί μαζί του!!
Είμαστε FIATάδες, τι να κάνουμε;;
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είμαι ο μόνος που βρίσκω το facelift του punto πετυχημένο;Απ' όσα έχω διαβάσει, μάλλον ναι!
Όχι, δεν είσαι! Προτιμώ σαφώς το facelift look, αν και το MK2 ήταν εξίσου όμορφο.
-
Ο χρήστης johnnypatras έγραψε:
Είμαι ο μόνος που βρίσκω το facelift του punto πετυχημένο;
Απ' όσα έχω διαβάσει, μάλλον ναι!
Όχι, δεν είσαι! Προτιμώ σαφώς το facelift look, αν και το MK2 ήταν εξίσου όμορφο.
Ουφ! Και είχα αρχίσει να ανησυχώ!
Δεν μ' αρέσει καθόλου η 'μασίφ' μάσκα του αρχικού μοντέλου...Την προτιμώ με την δήθεν 'εισαγωγή' που έχει το f/l. Επίσης μου άρεσε η προσθήκη των μικρών φωτιστικών σωμάτων στο πορτ μπαγκαζ, καθώς και το ότι τα εμπρός φανάρια έγιναν διάφανα.. (καλά, το σχήμα τους, δεν είναι ακριβώς αριστούργημα)
Η μεγάλη διαφορά, όμως, είναι οι προφυλακτήρες του sporting! Νομίζω πως μετατρέπουν το ξενέρωτο 5θυρο, σε ένα αρκετά άγριο αμαξάκι.
Για του λόγου το αληθές:
και το παλιό sporting:
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
παιδιά κάπου στα άπειρα ποστ του sakiss είναι ένα roadmap του Gruppo.
Άμα το έχει κρατήσει κανένας ή ξέρει που είναι μπορει να το δώσει γιατί δεν το βρίσκωΠάρτο απο την πηγή κατευθείαν:
http://www.fiatgroup.com/main.php?w=0JD ... sentazioni
(Παρουσίαση Frankfurt 2005)Οσο για το facelift...δεν έιναι άσχημο.. αλλά θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρο.
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Συνεχίστηκε το 1998 με το τότε Punto Sporting με τα 86 αλογάκια. Το πρώτο μου αυτοκίνητο. Έξι χρόνια και 105.000 Km χωρίς προβλήματα. Άψογο το αυτοκινητάκι.
Αυτό το punto sporting ήταν το κάτι άλλο τελικά. Εγώ γνωρίζω ένα που έχει 180Κ χλμ και δεν έχει κάνει ούτε τσικ. Και έστριβε και μια χαρά κιόλας!!!
Εννοείται πως το προ f/l punto ήταν πιο ωραίο από το f/l.
To f/l ήταν μια αντιγραφή του polo 6n f/l!!!
Το μονομόματο καπώ παρέπεμπε στο πρώτο punto και ήταν, για μένα τουλάχιστον, αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας του αυτοκινήτου.Άσχετο αλλά την fiat τη συμπαθώ πάρα πολύ. Punto MK1, Multipla MK1, Coupe και seicento είναι οι συμπαθειές μου.
Επίσης το 3θυρο stilo όταν πρωτοπαρουσιάστικε χαλαρά ήταν το ομορφότερο μικρομεσαίο...Ειδικά σε 3θυρο κίτρινο με τις μαμά 17άρες και την ηλιοορφή.... -
Όντως έστριβε ωραία. Λίγο σκληρό ήταν αλλά ποιος νοιαζόταν...
Κι εγώ θεωρώ το μετά το facelift ομορφότερο (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου... ), αλλά οι απόψεις όντως διίστανται... Οι κάτοχοι το θεωρούν ιδιοφυές οι υπόλοιποι αχαρακτήριστο...
-
Ακριβώς charmak66! Πιστεύω εν τέλει πως, αν και τα φωτιστικά σώματα είναι πιο συντηρητικά σε σχεδιασμο (σε μεγάλο βαθμό αντιγραφή από το Polo, σύμφωνοι meco, αν και μ'αρέσουν περισσότερο απ' του mk2) το σύνολο είναι πιο επιθετικό, λόγω των νέων προφυλακτήρων (προσωπική άποψη).
Και μία photo του δικού μου :
-
Johnypatras, μαύρο είναι το τουτού σου; Ή ανθρακί; Αν είναι το δεύτερο, έχουμε το ίδιο χρώμα!
Οι ζάντες δεν είναι οι μαμά;
Όσοι νομίζουν ότι το f/l είναι άσχημο, είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Άκου εκεί!
Edit: Τώρα που το θυμήθηκα...Ξέρει κανείς τι καρέ και τι αφαλό έχουν οι ζάντες του punto sporting; Στο manual βρήκα τα εξής: 6*15, ΕΤ33.
Θέλω να πάρω ένα ζευγάρι σιδερένιες (+λάστιχα) για κακό σκοπό...Αν ήξερε κανείς και μια τιμή, τελείως μα τελείως χονδρικά, θα βοηθούσε...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όσοι νομίζουν ότι το f/l είναι άσχημο, είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Άκου εκεί!
Άκου συνάδελφε:
H γυναίκα μου έχει αυτό το λουκουμά που καλείται αυτοκίνητο (το Πόλο 6Ν )....
Πριν μερικές ημέρες δίπλα στο δικό της έρχεται και παρκάρει Punto MkII f/l,σε απλή έκδοση (όχι sporting),ιδίου χρώματος (ασημί)...
Με έπιασε απελπισία από την ομοιότητα του εμπρός μέρους των 2 αυτοκινήτων!
Δεν είναι δυνατόν να αντιγράφουν σχεδιαστικά οι Ιταλοί,και μάλιστα ποιους?
Τους Γοτθικούς κουραμπιέδες (συγνώμη,λουκουμάδες ήθελα να πω..) -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Άκου συνάδελφε:
Πριν μερικές ημέρες δίπλα στο δικό της έρχεται και παρκάρει Punto MkII f/l,σε απλή έκδοση (όχι sporting),ιδίου χρώματος (ασημί)...
Τους Γοτθικούς κουραμπιέδες (συγνώμη,λουκουμάδες ήθελα να πω..)Γοτθικοί κουραμπιέδες
Μην σε ακούσει η κυρα γιατρέσσα μόνο γιατί προβλέπω
-
ΣΣσσσσσττ!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Άκου συνάδελφε:
Τους Γοτθικούς κουραμπιέδες (συγνώμη,λουκουμάδες ήθελα να πω..)Να πω την μαύρη αλήθεια, τα φώτα του f/l polίζουν απελπιστικά!
Και μιας και αρχίσαμε τις εξομολογήσεις, πρέπει να πω ότι, με βάση το προσωπικό μου γούστο, το punto από το πρωτοποριακό MkI και έπειτα, πήρε την κατηφόρα!
Ειδικά τα 5θυρα mkII και mkIIb, μου φαίνονται κουραμπιέδες και μάλιστα χωρίς άχνη από πάνω!
ΑΛΛΑ, το sporting μου φαίνεται κουκλί! Τουλάχιστον εμπρός στον τότε ανταγωνισμό...Σκεφτείτε: ibiza, clio, polo, ignis, yaris και το λοιπό κακό συναπάντημα.
Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω να σταματήσω να παινεύω το αμαξάκι μου (από αγάπη το κάνω)...
Μπορεί να μην είναι το καλύτερο, αλλά είμαι συναισθηματικά δεμένος μεταξύ του! Μ' αυτό έμαθα να οδηγάω, στην ουσία, μ' αυτό και οι πρώτες γρήγορες διαδρομές, οι πρώτες βραδυνές βόλτες κλπ...
Αδυνατώ να είμαι αντικειμενικός!
-
charmak66... θα περασω απο πανω σου με τον κουραμπιε χωρις αχνη Παρτο Punto σου...ε εεε Polo σου και δρομο
Btw... ενα Punto δεν χωνεψα ποτε... και αυτο ειναι το MkI. Παντα με χαλουσε κατι εκει μπροστα στην μασκα...
-
Εμείς εχουμε ενα Mk2b Speedgear, το όποιο στο δρόμο ειναι καταπληκτικό και δεν θα το άλλαζα με τίποτα.
Εμφανισιακά προτιμώ το Μκ2α αλλά....
Anyway... to Mk3 ειναι απαιχτο (Best Punto ever) !!!
FIAT FORUM