-
Συμφωνοι σε όσα λες.Όταν είπα για μετατροπές ή παρεμβάσεις δεν εννοούσα σε κινητήρα κλπ...Ακόμα και στην ανάρτηση αν το σκεφτείς,πώς μπορείς να ξέρεις τι ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις στο δικό σου;;;Από αναφορές του στυλ:'Μη βάλεις τα Koni είναι σκληρά..Μη βάλεις τα Bilstein τα κίτρινα,βάλε τα κόκκινα..Χαμήλωσέ το καμια 20ρια πόντους μωρε,δε βαριέσαι...' ;;;!
Όπως είπα και πιο πάνω θέλω να αλλάξω τα πίσω ταμπούρα με δισκόφρενα γιατί δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο φρενάρισμα του Bravo..Ποιός μου λέει οτι αν κάνω αυτή τη κίνηση δε θα χειροτερέψει η συμπεριφορά του...;;;; -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Συμφωνοι σε όσα λες.Όταν είπα για μετατροπές ή παρεμβάσεις δεν εννοούσα σε κινητήρα κλπ...Ακόμα και στην ανάρτηση αν το σκεφτείς,πώς μπορείς να ξέρεις τι ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις στο δικό σου;;;Από αναφορές του στυλ:'Μη βάλεις τα Koni είναι σκληρά..Μη βάλεις τα Bilstein τα κίτρινα,βάλε τα κόκκινα..Χαμήλωσέ το καμια 20ρια πόντους μωρε,δε βαριέσαι...' ;;;!
Όπως είπα και πιο πάνω θέλω να αλλάξω τα πίσω ταμπούρα με δισκόφρενα γιατί δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο φρενάρισμα του Bravo..Ποιός μου λέει οτι αν κάνω αυτή τη κίνηση δε θα χειροτερέψει η συμπεριφορά του...;;;;Εμ....αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης!
Θα ήθελα να χαμηλώσει λίγο το κέντρο βάρους (από θέμα εμφάνισης δεν με νοιάζει καθόλου! ), αλλά πάνω από 2, το πολύυυυυ 3 πόντους δεν θα το χαμήλωνα...
Νομίζω πως για να αποφύγεις οποιοδήποτε πρόβλημα με τα φρένα, βάζεις αυτά του HGT και τελειώνεις! Αν δεν κάνω λάθος, 1400 και 1800 έχουν τους ίδους δίσκους εμπρός διαφέρουν μόνο πίσω. Έτσι έχεις ένα, όσο γίνεται, 'εργοστασιακό' σύστημα...
-
Επ! Fiat thread, ε;
Καλώς σας βρίσκω! Proud owner of a Duna 60 του 1987με 220.000km. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας μου έχει ένα Tempra 1.6 SLX του 1994 με 82.000km, πριν από αυτό είχε άλλο Tempra 1.6 SXie του 1991(RIP) και ακόμη πιο πριν ένα 124 του 197x.
Είναι οικογενειακό το μικρόβιο...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Επ! Fiat thread, ε;Καλώς σας βρίσκω! Proud owner of a Duna 60 του 1987με 220.000km. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας μου έχει ένα Tempra 1.6 SLX του 1994 με 82.000km, πριν από αυτό είχε άλλο Tempra 1.6 SXie του 1991(RIP) και ακόμη πιο πριν ένα 124 του 197x.
Είναι οικογενειακό το μικρόβιο...
Μπα,απλά είστε οι αγαπημένοι πελάτες της Φιατ...!!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εμ....αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης!
Θα ήθελα να χαμηλώσει λίγο το κέντρο βάρους (από θέμα εμφάνισης δεν με νοιάζει καθόλου! ), αλλά πάνω από 2, το πολύυυυυ 3 πόντους δεν θα το χαμήλωνα...
Νομίζω πως για να αποφύγεις οποιοδήποτε πρόβλημα με τα φρένα, βάζεις αυτά του HGT και τελειώνεις! Αν δεν κάνω λάθος, 1400 και 1800 έχουν τους ίδους δίσκους εμπρός διαφέρουν μόνο πίσω. Έτσι έχεις ένα, όσο γίνεται, 'εργοστασιακό' σύστημα...
Ok και πες ότι αποφασίζεις να βάλεις του hgt,τη μετατροπή πού την κάνεις;;Σε 'μάστορα' δικό σου,στην αντιπροσωπεία;;Είναι σίγουρο ότι θα ξέρουν;; Αν (όπως εγώ) θέλεις να αλλάξεις τα ταμπούρα με δισκόφρενα,λογικά θα θέλει ρύθμιση η ανάρτηση..Πού λοιπόν;;
-
Παντως ετσι πληροφοριακα σχετικα με το κοπανημα, ειδα μια μικρη βελτιωση ειδικα σε συνθηκες κινησης στην πολη βαζοντας αμορτισερ λαδιου αεριου (kayaba excell-g).
Οσον αφορα τα Exalto2 θα πω +1 και γω... εξασφαλιζουνε καλα επιπεδα κρατηματος, καλη αντοχη στην γομα μετα απο 8 μηνες, και ειναι μαλακα λαστιχα βοηθωντας στην αποροφηση κραδασμων... αν και στα εντονα μπασιματα στις στροφες μαγουλιαζουν λιγακι..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οσον αφορα τα Exalto2 θα πω +1 και γω... εξασφαλιζουνε καλα επιπεδα κρατηματος, καλη αντοχη στην γομα μετα απο 8 μηνες, και ειναι μαλακα λαστιχα βοηθωντας στην αποροφηση κραδασμων... αν και στα εντονα μπασιματα στις στροφες μαγουλιαζουν λιγακι..
Που να δεις τι κάνανε τα μαμά Dunlop sp-κάτι... Χάλι μαύρο!
-
αν λες για τα sp6000 είναι όντως τραγικά..
φορούσα στο stilo τα goodyear f1 και τωρα φοράω προσωρινά ta sp6000 και έπαθα πλάκα με το πόσο μαγουλιάζουν...
-
Και εγώ τα Goodyear F1 έβαλα πριν μερικές εβδομάδες από λαστιχά που μου τα πρότεινε έναντι των Dunlop sp6000 τα οποία πουλούσε και ο ίδιος...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Και εγώ τα Goodyear F1 έβαλα πριν μερικές εβδομάδες από λαστιχά που μου τα πρότεινε έναντι των Dunlop sp6000 τα οποία πουλούσε και ο ίδιος...ευχαριστημένος??
εγω τρελάθηκα..το μόνο κακό είναι ότι μετα απο 25000 βγαίνουν off..
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Και εγώ τα Goodyear F1 έβαλα πριν μερικές εβδομάδες από λαστιχά που μου τα πρότεινε έναντι των Dunlop sp6000 τα οποία πουλούσε και ο ίδιος...
ευχαριστημένος??
εγω τρελάθηκα..το μόνο κακό είναι ότι μετα απο 25000 βγαίνουν off..
Πριν από αυτά φορούσα τα Potenza τα οποία αργούσαν μεν να ζεσταθούν ώστε να νιώσεις σωστά το αυτοκίνητο,αλλά όταν είχαν πλέον ζεσταθεί το αμάξι δεν ξεκόλλαγε..Τώρα με τα Goodyear τα έχω περίπου 500 χλμ και χωρίς να είμαι απόλυτα εξοικειωμένος μαζί τους μου φαίνονται πολύ καλά.Σκληρότερα πλαϊνά από τα προηγούμενα με ΠΑΡΑ πολύ καλή συμπεριφορά στη βροχή.Γενικά είμαι μέχρι τώρα ικανοποιημένος και πιστεύω ότι η αγορά τους άξιζε..
-
απλα και αυτα το ζεσταματακι τους το θέλουν...
ένας φίλος λαστιχάς πάντως λέει πως έχουν απο τα πιο σκληρά πλαινα..
-
charmak66, μαύρο είναι το δικό μου.
Οι ζάντες είναι οι μαμά, διαφέρουν ελαφρώς από του Sporting. Επίσης, το HGT mk2b μπροστά έχει δίσκους φαρδύτερης διαμέτρου από το Sporting (284mm το HGT, 257mm το Sporting) Στην photo φαίνεται η διαφορετική ζάντα και τα μεγαλύτερα φρένα :
Αν θες πάντως πίσω φρένα από HGT, δεν χρειάζεται όλος ο άξονας, τα ακραξόνια μόνο και είσαι ΟΚ.pasxos, γιατί να χρειάζεται ρύθμιση της ανάρτησης;
Για τα ελαστικά, μάλλον αναφέρεστε στα Dunlop SP 2000, πρώτης τοποθέτησης συνήθως. ΑΘΛΙΑ, στα 19.000χλμ. τα αντικατέστησα.
-
Ο χρήστης johnnypatras έγραψε:
charmak66, μαύρο είναι το δικό μου.Οι ζάντες είναι οι μαμά, διαφέρουν ελαφρώς από του Sporting. Επίσης, το HGT mk2b μπροστά έχει δίσκους φαρδύτερης διαμέτρου από το Sporting (284mm το HGT, 257mm το Sporting) Στην photo φαίνεται η διαφορετική ζάντα και τα μεγαλύτερα φρένα :
Για τα ελαστικά, μάλλον αναφέρεστε στα Dunlop SP 2000, πρώτης τοποθέτησης συνήθως. ΑΘΛΙΑ, στα 19.000χλμ. τα αντικατέστησα.
Μάλιστα! Γι' αυτό εχουμε και διαφορετικό οφσετ! Το 1400 έχει ΕΤ33 ενώ το 1800 ΕΤ37 ή 38!
Μήπως ξέρεις και καρέ;
Τα πρώτης τοποέτησης κάνουν μόνο για πλαϊνά σε βάρκα και τίποτε άλλο!
-
Εμένα ήρθε με Pirelli 3000 που στα 30.000 χλμ είναι ακόμα σαν καινούργια...
-
pasxos, γιατί να χρειάζεται ρύθμιση της ανάρτησης;Δεν ξέρω,έτσι μου είχαν πει όταν είχα ρωτήσει... Δηλαδή εκτός από την αλλαγή από ταμπούρα σε δισκους τί άλλο χρειάζεται..;;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μάλιστα! Γι' αυτό εχουμε και διαφορετικό οφσετ! Το 1400 έχει ΕΤ33 ενώ το 1800 ΕΤ37 ή 38!
Μήπως ξέρεις και καρέ;
Τα πρώτης τοποέτησης κάνουν μόνο για πλαϊνά σε βάρκα και τίποτε άλλο!
Το καρέ είναι 4x98.
Montecarlo κι ενός φίλου μου το mk2b Sporting με αυτά τα Pirelli που λες ήρθε. Μέσα 2003 το πήρε, ίσως τότε το έδιναν με αυτά τα ελαστικά.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
pasxos, γιατί να χρειάζεται ρύθμιση της ανάρτησης;
Δεν ξέρω,έτσι μου είχαν πει όταν είχα ρωτήσει... Δηλαδή εκτός από την αλλαγή από ταμπούρα σε δισκους τί άλλο χρειάζεται..;;
Αλλαγή ρύθμισης ανάρτησης μου ακούγεται κουφό έως...πολύ κουφό!!
Ακριβώς δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει, αυτό που ξέρω είναι πως δεν χρειάζεται αλλαγή όλου του πίσω άξονα, μόνο των άκρων. Ίσως πρέπει να ρωτήσεις κάποιον μηχανικό για τις λεπτομέρειες. Ή όποιος γνωρίζει εδώ ας μας διαφωτίσει σχετικά.
-
pasxos, γιατί να χρειάζεται ρύθμιση της ανάρτησης;
Δεν ξέρω,έτσι μου είχαν πει όταν είχα ρωτήσει... Δηλαδή εκτός από την αλλαγή από ταμπούρα σε δισκους τί άλλο χρειάζεται..;;
Αλλαγή ρύθμισης ανάρτησης μου ακούγεται κουφό έως...πολύ κουφό!!
Ακριβώς δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει, αυτό που ξέρω είναι πως δεν χρειάζεται αλλαγή όλου του πίσω άξονα, μόνο των άκρων. Ίσως πρέπει να ρωτήσεις κάποιον μηχανικό για τις λεπτομέρειες. Ή όποιος γνωρίζει εδώ ας μας διαφωτίσει σχετικά.
Aλλαγη ρυθμισης της αναρτησης γιατι να χρειαζεται;Ακομα και το ποσοστο φρεναρισματος για τον πισω αξονα ρυθμιζεται αυτοματα.
-
Καλή επιτυχία
εγώ έπαιξα πολύ από το 98 έως το 2000 με ένα uno 1300 τούρμπο και τώρα γλυκοκοιτάζω το Grade
Y.Γ. άντε να δούμε πως θα πάει με τα 95 άλογα
FIAT FORUM