-
Καλησπέρα φίλοι μου!
Όντας πραγματικός φίλος των αυτοκινήτων Renault, καθότι κάτοχος ενός Clio, προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι πωλήσεις της εταιρείας αυτής μειώνονται!
Θα με ενδιέφερε λοιπόν να λάβετε μέρος στο δημοψήφισμά μου και να πείτε την προσωπική σας άποψη ψηφίζοντας και σχολιάζοντας!
Σας ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα φίλοι μου!
Όντας πραγματικός φίλος των αυτοκινήτων Renault, καθότι κάτοχος ενός Clio, προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι πωλήσεις της εταιρείας αυτής μειώνονται!
Θα με ενδιέφερε λοιπόν να λάβετε μέρος στο δημοψήφισμά μου και να πείτε την προσωπική σας άποψη ψηφίζοντας και σχολιάζοντας!
Σας ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα φίλοι μου!
Σας ευχαριστώ.
-
Υψηλό κόστος συντήρησης
Δεν 'κρατάει' υψηλή τιμή μεταπώλησης
Παρουσιάζουν Βλάβες
Η περίοδος της εγγύησης είναι λίγη σε σχέση με τον ανταγωνισμό
Η περίοδος της εγγύησης είναι λίγη σε σχέση με τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το ίδιο το αυτοκίνητοΌλα τα παραπάνω νομίζω.
-
Δεν μπορώ να ξερω γιατι πέφτουν οι πωλήσεις. Μπορώ να ξέρω γιατί ΔΕΝ θα αγόραζα εγώ όμως: τα θεωρώ 'λίγα' σε σχέση με μοντέλα του ανταγωνισμού και σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά ακριβά, μιλώντας πάντα για τις απλές εκδόσεις και όχι για τα πυραυλάκια τύπου Clio 182 ή Megane RS, τα οποία θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αν ήθελα και μπορούσα να πάρω αυτοκίνητο στην κατηγορία τους.
-
-
Πρωτότυπο αλλά άσχημο εξωτερικό design που όταν πρωτοπαρουσιάστηκε τράβηξε πελάτες λόγω της εκκεντρικότητάς του αλλά τώρα πια έχει παραφορεθεί και είναι μονάχα ...άσχημο.
-
Εγώ δεν θα αγόραζα γιατί δεν μου αρεσει καθόλου η σχεδίασή τους.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα καλό αυτοκίνητο στη γκάμα της, που να μπορούμε να πούμε ότι είναι ο αρχηγός της κατηγορίας?????
Αν εξαιρέσουμε το clio ΟΧΙ!!!
Όσο για το clio έγραψαν οι 4Τροχοί τα καλύτερα και μάλλον ισχύουν, αλλά τόσα λεφτά για γαλλικό λίγοι θα δώσουν. Και αν κρίνω από τα προβληματικά laguna και megane που έχω υπόψη μου, καλά κάνουν.
Εδώ στο Ηράκλειο είναι σπάνιο φαινόμενα το καινούριο clio σε αντίθεση με τα Yaris που άρχισαν ήδη να πολλαπλασιάζονται. -
Εγω δεν κατάλαβα αν μιλάμε για τις πωλήσεις στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη;
Αν πρόκειται για την Ελλάδα , τότε μπορώ να απαντήσω -
Τιμές & πολιτική αντιπροσωπείας
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα καλό αυτοκίνητο στη γκάμα της, που να μπορούμε να πούμε ότι είναι ο αρχηγός της κατηγορίας?????
Αν εξαιρέσουμε το clio ΟΧΙ!!!χωρίς να το έχω δεί εσωτερικά ή να το έχω οδηγήσει, εξωτερικα είναι στην τελευταία θέση της κατηγορίας για εμένα...
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Αν πρόκειται για την Ελλάδα , τότε μπορώ να απαντήσωΚαι στην Ευρώπη έχασαν την πρωτιά από την VW...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και στην Ευρώπη έχασαν την πρωτιά από την VW...Μπά !!! Λόγω VW Bank έγινε αυτό
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Αν πρόκειται για την Ελλάδα , τότε μπορώ να απαντήσωΦίλε dimman,
συζητάμε για την κατάσταση στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό. Θα μας ενδιέφερε επομένως να ακούσουμε την άποψή σου!
Τιμές & πολιτική αντιπροσωπείας
Όταν μιλάς για Τιμές & πολιτική αντιπροσωπείας, τι εννοείς lkar ? Τι είναι αυτό στις τιμές και στην πολιτική της Renault που σε αποτρέπει από το να αγοράσεις ένα Renault?
-
Πιστεύω πως φταίει καταρχάς η εμφάνιση, η σχεδιαστική ρότα της Renault από το Clio II και μετά ήταν κακή επιλογή (γνώμη μου).
Από εκεί και πέρα η συντήρηση στα εξουσιοδοτημένα είναι αρκετά ακριβή.
Τα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα, αρκεί ο ιδιοκτήτης να κάνει την προβλεπόμενη συντήρηση στους προβλεπόμενους χρόνους/χιλιόμετρα. Αν το αφήσεις, σε άφησε. Αυτοκίνητα άλλων εταιριών, έχουν μεγαλύτερη 'ανοχή' στην αμέλεια.
Οι προτεραιότητες που υπήρχαν παλιότερα σε οδική συμπεριφορά/κρατήματα έχουν χαλαρώσει ελαφρώς προς χάριν της 'γερμανοποίησης' (καλύτερη ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση, ασφάλεια κλπ), αλλά με αυτά τα κριτήρια ο υποψήφιος πελάτης πάει κατευθείαν σε γερμανικό ορίτζιναλ και όχι 'faux'. Ευτυχώς για τη Renault, η οδική συμπεριφορά παραμένει σε κορυφαία επίπεδα στις εκάστοτε κατηγορίες, αλλά δεν έχει πια τόση απόσταση από τους ανταγωνιστές για να αποτελεί απόλυτο ατού όπως παλιότερα.
Οι τιμές πλέον παίζουν στο πάνω άκρο κάθε κατηγορίας (λογικό αφού τα αυτοκίνητα και καλά είναι και κορυφαία στους τομείς οδικής συμπεριφοράς και παθητικής ασφάλειας, παράλογο αν είσαι Έλληνας και ακούς - ή όπως προείπα, βλέπεις - 'Ρενώ'). -
1.Το Laguna είναι πλέον ένα παλαιό αυτοκίνητο και δεν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα του επέτρεπαν να παραμένει ψηλά στη συνείδηση του αγοραστή(όπως π.χ. το Mondeo)
2.To Μegane έχει πλέον απέναντί του Golf V,νέο Focus,νέο Astra που δεν υπήρχαν όταν πρωτοκυκλοφόρησε.
3.Το Scenic δεν παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο αφού όλοι έχουν βγάλει αντίστοιχα αυτοκίνητα.
4.Το Twingo είναι αυτοκίνητο 12ετίας και έχει απέναντί του νεότερους και καλύτερους αντιπάλους.
5.Στην εμπορική κατηγορία των supermini υπήρξε η συγκυρία της αλλαγής μοντέλλου οπότε λογικά το προηγούμενο Clio(στο τέλος της πορείας του) δεν πούλησε,ενω για το καινούργιο είναι πολύ νωρίς.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο της γκάμας της Renault που να τραβήξει μπροστά τις πωλήσεις(Επαναλαμβάνω δεν ξέρω τι θα γίνει με το νέο Clio,γενικά στην Ευρώπη) -
Μιλώντας λοιπόν για την Ελλάδα και έχοντας μέχρι σήμερα μόνο Renault Από Renault 9 μέχρι και το τελευταίο μου απόκτημα την Laguna 2.0T γνωρίζω ότι πρόκειται για αυτοκίνητα που δεν είναι τέρατα αξιοπιστίας αλλά είναι πάνω από τον Μ.Ο. των ανταγωνιστών.Το ότι ήταν Νο1 στην Ευρώπη σημαίνει ότι έχουν καλό value for money και πράγματι και σε εξοπλισμό είναι υπέρπλήρεις και οι βασικές εκδόσεις.
Στην Ελλάδα λοιπόν η μάρκα πονάει στο θέμα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
Λάθος πολιτική τιμών.Η πραγματικότητα είναι ότι η τιμές αγοράς είναι χαμηλότερες από τις τιμές καταλόγου Ισχύει όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο! Αποτέλεσμα ο υποψήφιος αγοραστής διαβάζοντας τις τιμές σε περιοδικά ή όπου αλλού να μην πηγαίνει καν σε μια έκθεση.
Χρηματοδότηση με υψηλά επιτόκια λες και απευθύνονται σε target group με τρελά εισοδήματα ή νομίζουν ότι πουλάνε Bentley
Δυσκίνητοι σε θέματα παραγγελίας αυτοκινήτου και διαμόρφωσης του από τον πελάτη.Εν ολίγοις πουλάνε ότι φέρνουν αυτοί!
Τέλος , χάνουν και τους νυν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της μάρκας με την ανύπαρκτη πολιτική του after sales service. Δεν μπορεί εν έτη 2006 η αποκλειστική αντιπροσωπεία να ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ διαπιστωμένο πρόβλημα των μοντέλων που εισάγει εις βάρος των πελατών της! -
Την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει η αντιπροσωπεια νομιζω...
Στο εξωτερικο η κατασταση ειναι τελειως διαφορετικη....
-
Αναγκάστηκαν να ξαναγυρίσουν στις επιταγές της σχεδίασης της μάσκας όπως ήταν περίπου 2 γενιές πίσω (δε θυμάμαι κωδικούς, ποτέ δεν μ' ενδιέφεραν, ήταν τότε που η ωραία κατ' εμέ μάσκα του προηγούμενου Megane, άλλαξε για πρώτη φορά).
Κατά τ' άλλα, οι προλαλήσαντες τα είπαν όλα. Αν εξαιρέσουμε την παθητική ασφάλεια που είναι πρωτοπόροι (αν υπολογίσουμε πόσα απ' τα αμάξια της γκάμας παίρνουν 5 αστέρια), δεν παρουσιάζουν κάτι εξαιρετικό. Όσο δε για την αξιοπιστία τους είναι για τα πανηγύρια.
Ελπίζω ο Θεός να με αξιώσει να δω μηδενικές πωλήσεις των γελοίων, ή εντωμεταξύ να καταλάβουν κι αυτοί και οι άλλοι ευρωπαίοι απατεώνες ότι τα αυτοκίνητα είναι περίπου όπως ο έρωτας : μετά τον πρώτο καιρό που η φλόγα μετριάζεται, αποζητάς τη σιγουριά.
Στα τάρταρα λοιπόν η Ρενώ, κι ακόμα παρακάτω.
ΥΓ
Βρε λες να φτιάξω ιστοσελίδα http://www.antirenault.com (στα χνάρια ενός αλήστου μνήμης antipaok που είχα πετύχει κάποτε που είχαν φτιάξει κάτι αρειανοί) ή http://www.ihaterenault.com?
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?