-
Με αφορμή ένα email για PM μπαίνω μετά από χρόνια να γράψω στο πολύπαθο αυτό νήμα και βλέπω δεν έχει αλλάξει το παραμικρό...τουλάχιστον διαβάζω και παρηγορούμαι ότι δεν είμαι μόνο εγώ τόσο άτυχος αλλά είναι όντως το αμάξι ΤΟΣΟ μπουρδέλο.
Για την ιστορία άλλαξα κι εγώ προ 4μήνου το κλασικό κουρτινάκι της ηλιοροφής. Επειδή όμως δε θα μπορούσε να είναι τόσο απλό, είχε πάρει στο λαιμό του όλη την κασετίνα. Με άλλα λόγια και εφόσον ήθελα να το φτιάξω, από όλο τον (απαράδεκτο) μηχανισμό θα έπρεπε να αλλαχτούν τα πάντα εκτός από τα τζάμια και το μοτέρ. Κόστος περί τα 2200€ στην Καρέντα το οποίο με πολύ παζάρι και (κλασικά) εγγύηση καλής θέλησης έγινε 1200€. Σ΄αυτά συμπεριλήφθηκε κι ένα λιπαντικό service + φίλτρα, έτσι για να κάνω χαρά.
Η διαδικασία είναι αυτή που περιγράφετε και πάνω, δηλαδή ξήλωμα όλου του ουρανού και των επενδύσεων των pillars. Δεν είναι κάτι φοβερό, αν έχεις τον κατάλληλο χώρο και πιάνουν τα χέρια σου είναι λίγες βίδες και τα υπόλοιπα κουμπωτά και οδηγίες υπάρχουν στο ELSAwin για όσους θέλουν. Αυτό όμως αφορά τις περιπτώσεις που χρειάζεται ΜΟΝΟ το κουρτινάκι, δηλαδή βάλε-βγάλε και κόστος 280-320€ ανάλογα το χρώμα. Αν μιλάμε για περιπτώσεις σαν τη δική μου που ήθελε αντικατάσταση η κασετίνα τότε δυσκολεύει το πράγμα για DIY και φυσικά εκτοξεύεται το κόστος (+1100€ το ανταλλακτικό).
Φυσικά στην Καρέντα που πλέον είμαστε κολλητοί μου έχουν εκμυστηρευθεί (σιγά τα μυστικά βασικά) τα στάνταρ θέματα της μεγάλης πλειοψηφίας των Q5 εποχής 2008-2012 και αναφέρω για όποιον ενδιαφερθεί για μτχ:
- κατανάλωση λαδιού --> ανακατασκευή κινητήρα με νέα πιστόνια/μπιέλες/ελατήρια πιστονιών/τρόμπα νερού/καδένα
- mechatronic --> σπανίως το χρεώνουν αλλιώς έχει κάνα 2700αρι
- πολύδισκο --> σαν ανταλλακτικό έχει κάνα 700αρι νομίζω και θεωρείται αναλώσιμο, το ανταλλακτικό έχει ενισχυθεί οπότε έχει μεγαλύτερη διάρκεια
- κουρτινάκι ηλιοροφής --> κάνα 500αρι σε εξειδικευμένο (~700€ στην Καρέντα) εκτός κι αν πιάνουν τα χέρια σου και χρειαστείς μόνο το ανταλλακτικό
-
Συμφωνώ με τον stefan147 στο πρώτο σκέλος. Ότι δηλαδή το αμάξι είναι τόσο μπου.......
Τελικά αναρωτιέμαι, τι πρέπει να κάνω δεδομένου ότι το έχω αγοράσει.
α)Να του βάλω φωτιά?
β)Να βάλω τα κλάματα προκαταβολικά για αυτά που με έχουν βρει και γι αυτά που θα με βρουν στο μέλλον?
γ)Να κολλήσω μία μούτζα στον καθρέφτη να την βλέπω κάθε πρωί να μου θυμίζει πόσο ηλίθιος είμαι?Μήπως πρέπει να τα κάνω και τα τρία μαζί??
Αλλά πες, εμείς την πάθαμε. Σκέφτομαι όμως όλους εκείνους τους ανυποψίαστους ανθρώπους που ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΑΑ για να πάρουν AUDI και δώστου τα δάνεια και δώστου τα leasing και δώστου και οικονομία.
Όμως τα δάνεια και η οικονομία ΔΕΝ τους χρειάζονται τώρα. Τους χρειάζονται μετά για να το επισκευάζουν. Αλλά δεν το ξέρουν.
Πραγματικά θα ήθελα να βρω τον τρόπο να τους προειδοποιήσω για το κακό που τους περιμένει.Όμως κάνω και μία άλλη πονηρή σκέψη γύρω από τις χρεώσεις. Με πολύ μπακάλικο τρόπο που αν κάποιος νομίζει ότι κάνω λάθος υπολογισμούς, να μου το πει ευχαρίστως.
Ένα κουρτινάκι με το μεταλλικό έλασμα εμπρός και με τους οδηγούς του δεξιά-αριστερά και με την κασέτα του χωρίς μηχανισμό και άλλα ηλεκτρικά κάνει 2200€
Ρε παιδιά το αυτοκίνητο τότε πόσο θα έπρεπε να κάνει?????
Η μηχανή του πόσο???? Το αυτόματο πόσο???? Η καλωδίωση των ηλεκτρικών του πόσο??? πόρτες, μηχανισμοί, παράθυρα, τζάμια, επενδύσεις, δερμάτινα, τετρακίνηση, ....... και πάει λέγοντας.
Βρε μήπως και οι τιμές είναι πολύ μούφα??Καλό απόγευμα!!!!!
-
Εγώ πάντως που το σκεφτόμουν το Q5, είχα ρωτήσει παιδικούς φίλους (τώρα ζευγάρι με παιδιά) που το πήραν, και μου είχαν πει ότι απλώς καίει λίγο λάδι, έτερη ζημιά τσου Προφανώς για να τα λέτε, σας έχουν συμβεί, οπότε καλό που μοιράζεστε τις -κακές- εμπειρίες σας.
Η τιμολόγηση των επιμέρους ανταλλακτικών δεν έχουν και τόσο σχέση με την τιμή του αυτοκινήτου (ως ολοκληρωμένο όχημα), και προφανώς επ'ουδενί δεν ισχύει ότι το άθροισμα των τιμών των ανταλλακτικών ισούται με την τιμή του οχήματος. Είναι πολύ πιθανότερο το άθροισμα των τιμών των ανταλλακτικών να ισούται με 5 ή και 10 φορές την τιμή του οχήματος, και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους.
-
Φίλε A Marinos φύγε μακρυά από το audi. Άλλα μάλλον προνόησες γιατί βλέπω ότι πήγες στη Ford.
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου για το σύνολο των ανταλλακτικών σε σχέση με τη συνολική τιμή του αυτοκινήτου. Όμως ξέρεις ποιος είναι ο ένας από του 5-10 λόγους?
Είναι ότι πολλά ανταλλακτικά είναι με διαφορετικό κωδικό από τον αρχικό δηλαδή είναι εξελιγμένα - βελτιωμένα ή όπως θες πες το.
Τους εργαζόμενους της Αudi Γερμανίας που δούλεψαν πάνω στη βελτίωση των ανταλλακτικών αυτών (αφού είδαν ότι είχαν αστοχία) δεν τους πληρώνει η εταιρεία τους. Τους πληρώνουμε εμείς και μαζί πληρώνουμε και το κόστος της αλλαγής της γραμμής παραγωγής του ανταλλακτικού στον εκάστοτε παραγωγό - εργοστάσιο, δηλ τη νέα χρέωση που τρώει στο κεφάλι η Audi από τη μαλ..... της.
Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνω ένα αυτοκίνητο χωρίς πολλούς ελέγχους, μετά το βγάζω στην παραγωγή, το αγοράζουν τα θύματα, και μετά τους χρεώνω τις επισκευές εκτός εγγύησης (1-2 χρόνια, όχι 7 που δίνουν κάτι άλλοι) και τα θύματα πληρώνουν την αναβαθμισμένη επισκευή του αυτοκινήτου τους, που από την αρχή θα έπρεπε να το πουλάω αναβαθμισμένο αλλά βιάζομαι να κερδίσω την κούρσα του ανταγωνισμού.Καλά να είμαι όμως και θα ξαναπάρω αυτοκίνητο και τότε ούτε απ' έξω δεν θα περάσω.
-
Πλέον είναι ιστορία το θέμα των Β8 (Α4-Α5-Q5) καθώς κοντεύουν 10ετια στη αγορά. Επί μία 5-6ετία υπήρξαν εντελώς αναξιόπιστα με άπειρα θέμα. Δε βασίζομαι σε φόρουμ ή προσωπική εμπειρία, βασίζομαι στο τι έχω δει και έχω μάθει από τις συχνές επισκέψεις μου όλα αυτά τα χρόνια στις αντιπροσωπείες καθώς και στις εταιρίες Leasing με τις οποίες έχω καθημερινή επαφή λόγω δουλειάς. Εγώ γκρίνιαζα από την πρώτη στιγμή έχοντας το αυτοκίνητο χρυσοπληρωμένο από καινούριο και είχα θεωρηθεί υπερβολικός και άτυχος. Η ιστορία με δικαίωσε, βέβαια, αλλά το κακό είχε γίνει.
Οι τιμές των ανταλλακτικών ακούγονται και είναι αστείες κι ας έχουν προκύψει τα διάφορα eshop που πλέον σου δίνουν μία επιπλέον επιλογή. Παρόλα αυτά είναι ζημιές που αναπόφευκτα επισκευάζονται ΜΟΝΟ σε αντιπροσωπεία και αναφέρω πιο πίσω κάποιες. Αυτό και λόγω τεχνογνωσίας και πολύ περισσότερο λόγω 2ετους εγγύησης. Να αναφέρω επίσης ότι έχοντας κάνει ελάχιστα εκτός Καρέντα (πχ ανάρτηση Bilstein B6 και φρένα SQ5 που δεν τα δέχονταν αυτοί), παραμένω σχετικά ικανοποιημένος από τη εξυπηρέτηση και την ποιότητα της δουλειάς του. Σαφώς και είναι ακριβοί αλλά με πίεση κατεβάζουν αρκετά τις τιμές, ειδικά εάν είσαι τακτικός πελάτη. Δεν μπορώ να παραβλέψω βέβαια την τραγική αντιμετώπισή τους στα πρώτα χρόνια κατοχής που είχαν αρχίσει τα αυτοκίνητα να βγάζουν τα πρώτα τους προβλήματα, αν και προφανώς ακολουθούσαν οδηγίες εργοστασίου.
Ο χρήστης stabilo έγραψε:
Αλλά πες, εμείς την πάθαμε. Σκέφτομαι όμως όλους εκείνους τους ανυποψίαστους ανθρώπους που ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΑΑ για να πάρουν AUDI και δώστου τα δάνεια και δώστου τα leasing και δώστου και οικονομία.
Όμως τα δάνεια και η οικονομία ΔΕΝ τους χρειάζονται τώρα. Τους χρειάζονται μετά για να το επισκευάζουν. Αλλά δεν το ξέρουν.
Πραγματικά θα ήθελα να βρω τον τρόπο να τους προειδοποιήσω για το κακό που τους περιμένει.Το πιο σημαντικό πάντως είναι το από πάνω. Αν μέσα από τη γκρίνια μου (αν δει κανείς τα ΠΜ μου έχω μόλις από το 2014 πέντα διαφορετικούς κατόχους με κάποιο από τα πολλά προβλήματα...πάνω από 20 αν παω και πιο πίσω χρονολογικά) κατάφερα να αποτρέψω έστω κι ένα χριστιανό από το να μπλέξει μ' αυτό το λεμόνι που λέγεται Q5, εγώ είμαι ευχαριστημένος. Δυστυχώς όμως ο καημός και η ημιμάθεια πολλών είναι τέτοια που πραγματικά βάζουν παρωπίδες και ωτοασπίδες προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους. Ακόμα και σε φάσεις που το αμάξι έβγαινε προς πώληση σε υψηλές τιμές και πάντα με ανοιχτά χαρτιά σε σχέση με το παρελθόν του, ενδιαφερόμενοι υπήρχαν κάμποσοι.
-
Γεια σου Στεφανε!
Ελπιζω αλλο κακο να μη σε βρει γενικως και αυτοκινητιστικως. Διαβασα και τη περιπετεια σου με το 500αρακι. Να σαι καλα και να εμφανιζεσαι πιο συχνα! -
Η περιπέτεια με το 500αρακι μάλλον για καλό ήταν τελικά μιας και αντικαταστάθηκε από ένα Peugeot 208 1.2T EAT6 Allure.
-
Γεια σου Στέφανε ! Είχες χαθεί από το φόρουμ και από το νήμα του Q5 που έγραφες αντικειμενικά μεν, ολίγον τι αιρετικά δε για το «αστέρι» Q5 του οποίου τα προβλήματα πολλα. Θυμάσαι πόσο συννετοχη είχε το thread ίδιως από το 2009 ως το 13 όπου όλοι οι περήφανοι ιδιοκτήτες το εκθείαζαν και καλά κάνανε όταν είχαν σκάσει τουλάχιστο 40Κ. Σιγά σιγά όμως μειώθηκαν οι αναρτήσεις και το thread ξεχαστηκε ακολουθώντας μέλλον τη πορεία των ακριβών αυτοκινήτων που πουλούσαν σα ζεστό ψωμί το 2008,9 και το 10. Μετά μας εφαγε η κρίση. Σημεία των καιρών...σήμερα τα crossovers είναι σε άνθηση και πραγματικά υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις σε αρκετά χαμηλότερες τιμές. Αν δεις και την ενότητα των κατασκευαστών κυριαρχείται από crossover όπως το χ1, το 3008, το duster κα. Έτσι λοιπόν σα μια φωνή από τα παλια επέστρεψες να δείξεις πόσο ρευστά αλλά και πόσο ίδια είναι τα πράγματα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
H αλήθεια είναι ότι είχε ατονήσει για πολλά χρόνια το ενδιαφέρον μου για το αυτοκίνητο και απλά το είχα μη έχοντας τη δυνατότητα να έχω κάτι άλλο αντίστοιχης αξίας. Καλώς ή κακώς ποτέ δεν κατάφερα να πάρω την απόφαση να κάνω το downgrade και να κινηθώ σε κάτι πιο κοντινό σ' αυτά που προστάζει η εποχή. Έχουμε φτάσει 1-2 φορές να δώσουμε χέρια με υποψήφιους αγοραστές αλλά πάντα κάτι γινόταν και ναυαγούσε η πώληση. Τον τελευταίο 1-1.5 χρόνο έχω πάρει απόφαση ότι θα γεράσουμε μαζί με το Audi και του έχω ρίξει πολύ χρήμα σε συντήρηση και αναβαθμίσεις οπότε μένει ως έχει. Εξάλλου δεν υπάρχει και τίποτα άλλο να χαλάσει...άντε καμιά τουρμπίνα κι αυτή δύσκολα γιατί είναι σκυλί η συγκεκριμένη IHI. Μη λέω μεγάλες κουβέντες βέβαια γιατί ποτέ δεν ξέρεις με δαύτο!
-
Κι εγώ να σου πω την αλήθεια όταν αγόρασατην Χ3 το 2009 και ήμουν μεταξύ αυτής και του Q5, προτίμησα τη BMW λόγω καλύτερης τιμής και τιμονιού, έχω αποφασίσει ότι θα γεράσω μαζί της (αν και πρόσφατα είχα μια καλή περίπτωση ανταλλαγής στη Βελμαρ η οποία όμως δεν προχώρησε)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ πάντως το Q5 του 2009 είχα και πέραν της αυξημένης κατανάλωσης λαδιού, ουδέν πρόβλημα αντιμετώπισα τα τελευταία 8 χρονια. Το αυτοκίνητο ήταν σκυλί και θα μπορούσα να το έχω αλλα 10 χρονια.
Παράγγειλα το καινούργιο μοντέλο το οποιο παραλαμβάνω από βδομάδα, οποτε θα σας μεταφέρω εντυπώσεις. -
Αν είναι χειροκίνητο και χωρίς πολλά έξτρα, τότε έβγαλε αυτά που 'έπρεπε' να βγάλει. Σκυλί πάντως δεν το λες ένα αμάξι των 45Κ+ που να θέλει ανακατασκευή κινητήρα στα 50-60-70Κ χλμ.
Καλώς να το δεχτείς το νέο. Το έχω χαζέψει αρκετά στην Καρέντα στο Μαρούσι αλλά ακόμα κι αν μου άρεσε δεν θα το πλησίαζα ούτε ως χάρισμα.
-
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Σκυλί ήταν το χειροκίνητο δικό μου και πέραν της κατανάλωσης λαδιού, ήταν σαν καινούργιο μετά από 120.000 χιλιόμετρα.
Η alfa 147 πou είχα παλιά (και ξέρω ότι αγαπάς) ήταν ΓΤΠ από τα 80Κ με πολλά προβλήματα.
Έλεγα να δοκιμάσω κάτι άλλο, έτσι για την αλλαγη, αλλα μετά από βόλτα/test drive σε BMW (X3), Mercedes (GLC) και Volvo (XC60) κατέληξα πάλι σε Q5 . Άλλωστε και στα test του διεθνούς τύπου διαβάζω τα καλύτερα. Ιδομεν... -
Ωραιος. Τι σπεκ παραγγειλες; κοστος;
Ερχεται καινουριο Χ3 σε λιγους μηνες.
-
Καλά το Χ3 είναι παλιό, το νέο δείχνει πολλά υποσχόμενο αλλά μένει να φανεί στην πράξη γιατί το παρόν έχει πολλά θέματα ποιότητας κατασκευής στο εσωτερικό. Το δικό μας ας πούμε (Q5 8R) είναι πολύ ανώτερο μέσα κι ας είναι ακόμα πιο παλιό.
Το XC60 δεν με πείθει ούτε αισθητικά, αντίθετα με το XC90, και φαντάζομαι ούτε οδηγικά. Θα επιδιώξω να το οδηγήσω άμεσα. Σα vmf είναι εξαιρετικό όμως και μάλλον έχει κι από τα πιο καλοσχεδιασμένα εσωτερικά.
Τη GLC τη βρίσκω επίσης άσχημη αλλά κι αυτή σαν πακέτο είναι καλή. Ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για κάποιον που ψάχνεται στην κατηγορία και θέλει λίγο αναβαθμισμένη off road ικανότητα.
Η F-Pace ξεφεύγει σε τιμή και ποιοτικά δεν είναι στην κορυφή της κατηγορίας.
Άρα τι μένει? Η Stelvio και το Q5. Ο ενθουσιώδης χωρίς παλαιολιθικά κολλήματα θα πάρει Stelvio, o πιο συντηρητικός θα πάρει Q5. Και οι δύο κερδισμένοι θα είναι με το δεδομένο ότι κανένα από τα δύο δεν θα επιβεβαιώσει τις φήμες που ακολουθούσαν τους προκατόχους τους.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ωραιος. Τι σπεκ παραγγειλες; κοστος;Ερχεται καινουριο Χ3 σε λιγους μηνες.
To ξέρω, αλλα δεν ήθελα να περιμένω.
2.0 diesel, δερμάτινο σαλόνι, αυτόματο ultra quatro, Audi connect (apple car play κλπ), 18αρες, μαυρο μεταλλικό, εξοπλισμός business, sport edition. Κόστος με pm -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά το Χ3 είναι παλιό, το νέο δείχνει πολλά υποσχόμενο αλλά μένει να φανεί στην πράξη γιατί το παρόν έχει πολλά θέματα ποιότητας κατασκευής στο εσωτερικό. Το δικό μας ας πούμε (Q5 8R) είναι πολύ ανώτερο μέσα κι ας είναι ακόμα πιο παλιό.Το XC60 δεν με πείθει ούτε αισθητικά, αντίθετα με το XC90, και φαντάζομαι ούτε οδηγικά. Θα επιδιώξω να το οδηγήσω άμεσα. Σα vmf είναι εξαιρετικό όμως και μάλλον έχει κι από τα πιο καλοσχεδιασμένα εσωτερικά.
Τη GLC τη βρίσκω επίσης άσχημη αλλά κι αυτή σαν πακέτο είναι καλή. Ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για κάποιον που ψάχνεται στην κατηγορία και θέλει λίγο αναβαθμισμένη off road ικανότητα.
Η F-Pace ξεφεύγει σε τιμή και ποιοτικά δεν είναι στην κορυφή της κατηγορίας.
Άρα τι μένει? Η Stelvio και το Q5. Ο ενθουσιώδης χωρίς παλαιολιθικά κολλήματα θα πάρει Stelvio, o πιο συντηρητικός θα πάρει Q5. Και οι δύο κερδισμένοι θα είναι με το δεδομένο ότι κανένα από τα δύο δεν θα επιβεβαιώσει τις φήμες που ακολουθούσαν τους προκατόχους τους.
Stelvio πανέμορφη, αλλα ποιοτικά κατασκευής μεσα πολύ Β΄ και σε κάτι test δεν διάβασα τα καλύτερα.
Το Q5 είναι πολύ κομψό αυτοκίνητο και ειδικά το εσωτερικό του είναι εκπληκτικό. Φυσικά τα γούστα είναι υποκειμενικά, οποτε...ΥΓ. Η GLC με χάλασε μεσα το εσωτερικό της, μου φάνηκε ελαφρώς καγκουρέ με το piano black και τους νίκελ εξαερισμούς.
-
Είσαι πολύ λάθος για την ποιότητα της Stelvio αλλά ΟΚ. Όχι επειδή το λέω εγώ που είμαι αλφίστα αλλά γιατί είναι κοινά αποδεκτό πλέον. Δεν ξέρω αν την έχεις δει από κοντά αλλά μόνο Β' δεν είναι. Πχ τα δέρματα της Stelvio είναι κλάσεις ανώτερα από του Q5. Παρομοίως τα paddles και τα καθίσματα. Εκεί που ξεκάθαρα υστερεί είναι στο UI του infotainment που είναι υποδεέστερο του ΜΜΙ και ίσως και στους χώρους.
Ότι είναι απείρως καλύτερη στο δρόμο βέβαια δε σηκώνει καμία αμφισβήτηση και λόγω χαμηλότερου βάρους, καλύτερων κινητήρων (βενζίνης και diesel) και μετάδοσης. Μεγάλο fail η νέα 4κίνηση του Q5 που το έκαναν μπροστοκίνητο στην ουσία και έχασε την πισωκίνητη κατανομή του 8R.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Είσαι πολύ λάθος για την ποιότητα της Stelvio αλλά ΟΚ. Όχι επειδή το λέω εγώ που είμαι αλφίστα αλλά γιατί είναι κοινά αποδεκτό πλέον. Δεν ξέρω αν την έχεις δει από κοντά αλλά μόνο Β' δεν είναι. Πχ τα δέρματα της Stelvio είναι κλάσεις ανώτερα από του Q5. Παρομοίως τα paddles και τα καθίσματα. Εκεί που ξεκάθαρα υστερεί είναι στο UI του infotainment που είναι υποδεέστερο του ΜΜΙ και ίσως και στους χώρους.Ότι είναι απείρως καλύτερη στο δρόμο βέβαια δε σηκώνει καμία αμφισβήτηση και λόγω χαμηλότερου βάρους, καλύτερων κινητήρων (βενζίνης και diesel) και μετάδοσης. Μεγάλο fail η νέα 4κίνηση του Q5 που το έκαναν μπροστοκίνητο στην ουσία και έχασε την πισωκίνητη κατανομή του 8R.
Την έχω δει και δεν έχει καμια σχέση σε ποιότητα υλικών με το Audi (για το δέρμα δεν γνωρίζω).
Αλλα και σε ένα συγκριτικό test που διάβασα, έβγαλε το Q5 overall καλύτερο:
http://www.carmagazine.co.uk/car-review ... st-review/
Δεν μπορώ να έχω άποψη όμως διότι δεν την έχω οδηγήσει.
Για το ultra θα διαφωνήσω, διότι η εναλλαγή διαβάζω ότι γίνεται σε κλάσματα δευτερολεπτου και σε όλα τα test γραφουν πολύ θετικά σχόλια.
Κοντός ψαλμός αλληλούια πάντως. Από εβδομάδα θα το ξεζουμίσω και θα σας πω τι παίζει. -
Πρέπει να βρήκες το ένα και μοναδικό τεστ που δεν το τοποθετεί τη Stelvio μόνο ίσα με Macan και F-Pace σε ότι αφορά το οδηγικό.
Τέσπα όσο γρήγορα και ομαλά να εμπλέκεται το σύστημα αποκλείεται να είναι ίδιο με το υπάρχον που είναι 40-60. Είναι απλή φυσική. Σκέψου τα διάφορα παλαιότερα Audi που ήταν με haldex. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα συστήματα με torsen. Από κει και πέρα είναι και θέμα χρήσης. Το 99.9% των αγοραστών δεν θα αντιληφθούν τίποτα.
AUDI Q5