-
Τελικα αγορασθηκε BMW X1 2,0 L xdrive 184 HP με το οκταρι steptronic MY 3/2013 me 22000klm.Tα προβληματα που διαβασα για το s-tronic ηταν αποτρεπτικα για το q5ε επισης η απολυτη αξιοπιστια της 'πατρικης' 520 Α Ε39 για 14 χρονια επηρεασε πολυ.
Παντως την απτη ποιοτητα της Ε39 η Χ1 δεν την εχει.Εχει ανωτερες επιδοσεις και οδικη συμπεριφορα στα δυσκολα.Ελπιζω να εχει και την ιδια αξιοπιστια.Οψομεθα! -
Καλοτάξιδο! Εξαιρετικό μοτέρ, μέτριο αυτοκίνητο αλλά overall καλύτερη επιλογή από Q5 ως νεώτερο και (μάλλον) πιο αξίόπιστο.
Σε άλλα νέα, έχει κάνει η Audi μία κάλυψη για τα αυτοκίνητα που συντηρούνται στο επίσημο δίκτυο για τους αερόσακους των οχημάτων της με 40€ το μήνα. Εγώ το έκανα σήμερα. Μία στραβή να κάτσει με ένα σκυλί ή ένα ελαφρύ τρακάρισμα και μετράς χιλιάρικα με το καλημέρα! Συν του ότι νομίζω οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν αερόσακους παρά μόνο σε πανάκριβα προγράμματα μικτής.
-
Ευχαριστω πολυ.-
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σε άλλα νέα, έχει κάνει η Audi μία κάλυψη για τα αυτοκίνητα που συντηρούνται στο επίσημο δίκτυο για τους αερόσακους των οχημάτων της με 40€ το μήνα. Εγώ το έκανα σήμερα. Μία στραβή να κάτσει με ένα σκυλί ή ένα ελαφρύ τρακάρισμα και μετράς χιλιάρικα με το καλημέρα! Συν του ότι νομίζω οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν αερόσακους παρά μόνο σε πανάκριβα προγράμματα μικτής.
και γιατι με 500 ευρω παραπανω το χρονο που θα κοστισει η ασφαλεια αεροσακων ,να μην κανεις μεικτη να εισαι παντου καλυμμενος?
-
Καλησπέρα σε όλους μετά απο πολύ καιρό.
Εδώ και μια εβδομάδα έχω πρόβλημα με την SD κάρτα στο Concept του Q5.
Η αντιπροσωπεία ζητάει 380 ευρώ (340 με εκπτωση)για να το αλλάξει από Γερμανία.
Σε after sales (Καλογεροπουλος) που πρότειναν ένα Joystick με ξεχωριστή δική του οθόνη που βλέπει και SD και USB και έχει και Bluetooth στο 270 ευρώ.
Έχει κάποιος καμιά ιδέα? -
Καλοτάξιδο! Εξαιρετικό μοτέρ, μέτριο αυτοκίνητο αλλά overall καλύτερη επιλογή από Q5 ως νεώτερο και (μάλλον) πιο αξίόπιστο.Σε άλλα νέα, έχει κάνει η Audi μία κάλυψη για τα αυτοκίνητα που συντηρούνται στο επίσημο δίκτυο για τους αερόσακους των οχημάτων της με 40€ το μήνα. Εγώ το έκανα σήμερα. Μία στραβή να κάτσει με ένα σκυλί ή ένα ελαφρύ τρακάρισμα και μετράς χιλιάρικα με το καλημέρα! Συν του ότι νομίζω οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν αερόσακους παρά μόνο σε πανάκριβα προγράμματα μικτής.
Εγώ πάντως είχα κάλυψη αερόσακων στο Punto μου έως 1200Ε στην φθηνότερη ασφάλεια.
-
40€ το χρόνο εννοούσα. Sorry.
Από βδομάδα θα γράψω εντυπωσεις και γι' αυτό το σετάκι αν προλάβω να τα περάσω και να τους γράψω και μερικά χλμ. Για όποιον ενδιαφέρεται πρόκειται για:
τακάκια: ΑΤΕ 13.0460-7256.2 --> 67€ από bestpartstore.co.uk
δίσκοι: Brembo 09.A758.11 --> 152€ από bestpartstore.co.ukΥπόψιν έρχονται από Γερμανία κι ας είναι Εγγλέζικο και καλά το μαγαζί. Και στις δύο περιπτώσεις είχα κουπόνι για 5% έκπτωση μόνο και μόνο επειδή επικοινώνησα με το customer service τους. Επίσης και τα 2 είδη υπάρχουν κανονικά με κωδικούς ΟΕΜ. Ενδεικτικά τα τακάκια για αυτοκίνητα πέραν τις 5ετίας κάνουν (χωρίς να ξέρω αν είναι απαραίτητα τα συγκεκριμένα ΑΤΕ) περί τα 160€ με τοποθέτηση.
-
Update: τελικώς τα συγκεκριμένα τακάκια ΔΕΝ κάνουν για Q5. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάει λάθος αλλά όπως καταλήξαμε με το μάστορα και ψάχνοντας σε όλα τα συστημάτα των εισαγωγέων, μάλλον είναι λάθος του καταλόγου της ΑΤΕ και το έχουν αντιγράψει όλοι λάθος. Είναι 3η φορά που παραγγέλνω διαδικτυακά τακάκια και πρώτη που την παθαίνω έτσι άρα κάτι παιζει με την ΑΤΕ. Τέσπα κρίμα γιατί είναι το τακάκι που φόραγε απ' τη μάνα του και ήθελα να το ξαναβάλω.
Οι δίσκοι από την άλλη έκατσαν super χωρίς καμία επιπλοκή και πλέον θα συνοδεύονται από τακάκια Pagid T1748 και υγρά Bosch. Ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω αυτή τη φορά με τα φρένα και να βάλω δίσκους Brembo + ATE + Motul υγρά αλλά δεν μου έκατσε. Next time...
Ενημερωτικά και για αποφυγή παρόμοιων λαθών οι διαστάσεις των τακακίων για μοντέλα 2009 και σύστημα φρένων Lucas πρέπει να είναι 188mm/74mm/19.2mm.
-
Καλοτάξιδο! Εξαιρετικό μοτέρ, μέτριο αυτοκίνητο αλλά overall καλύτερη επιλογή από Q5 ως νεώτερο και (μάλλον) πιο αξίόπιστο.Σε άλλα νέα, έχει κάνει η Audi μία κάλυψη για τα αυτοκίνητα που συντηρούνται στο επίσημο δίκτυο για τους αερόσακους των οχημάτων της με 40€ το μήνα. Εγώ το έκανα σήμερα. Μία στραβή να κάτσει με ένα σκυλί ή ένα ελαφρύ τρακάρισμα και μετράς χιλιάρικα με το καλημέρα! Συν του ότι νομίζω οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν αερόσακους παρά μόνο σε πανάκριβα προγράμματα μικτής.
ποιότητα εσωτερικού για την Χ1 μετριότατη
ντιζαιν περασμένης 10ετίας και βάλε...κιου5 και ας χαλάει συχνότερα από φιατακι 15ετίας
-
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Ο μέσος οικογενειάρχης που έχει ιδρώσει και θέλει αξιόπιστο ανθρωπομεταφορέα μάλλον θα διαφωνεί.
Άσχετη σχετική πληροφορία της ημέρας: το 2.0Τ Q5 φοράει ίδια τακάκια μπροστά με το 3.2 κι ας έχει το πρώτο 320mm δίσκους και το δεύτερο 345mm!
-
Παιδιά καλησπέρα. Χρειάζομαι τη βοήθεια για ένα τεχνικό θέμα από οποιονδήποτε γνωρίζει. Υπάρχει περίπτωση με αλλαγή της χαρτογράφησης του κινητήρα να πέσει η κατανάλωση 1,5-2 λίτρα στα 100 Km. Ένας τεχνικός που το κάνει μου είπε ότι δεν υπάρχει καμιά μηχανική αλλαγή ή προσθήκη εξαρτήματος παρά μόνο επεμβαίνει στον εγκέφαλο και κάνει κάποιες αλλαγές εκεί. Το κόστος περίπου 400 ευρώ. Όποιος γνωρίζει το θέμα ας μας πει εάν μπορεί να γίνει και εάν αξίζει δηλ. εάν όντως μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου. Ευχαριστώ.
-
Καλημερα .
Μου εχει σβήσει το φρυδακι led απο την πλευρα του οδηγού
Μου είπανε στην audi ότι πρεπει να αλλάξει η πλακέτα και μου ζήτησαν 250 €
Τα οποία ΔΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΩ .
Ξέρει κανείς που μπορω να βρω μια τέτοια μεταχειρισμένη ?Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Yaso έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Χρειάζομαι τη βοήθεια για ένα τεχνικό θέμα από οποιονδήποτε γνωρίζει. Υπάρχει περίπτωση με αλλαγή της χαρτογράφησης του κινητήρα να πέσει η κατανάλωση 1,5-2 λίτρα στα 100 Km. Ένας τεχνικός που το κάνει μου είπε ότι δεν υπάρχει καμιά μηχανική αλλαγή ή προσθήκη εξαρτήματος παρά μόνο επεμβαίνει στον εγκέφαλο και κάνει κάποιες αλλαγές εκεί. Το κόστος περίπου 400 ευρώ. Όποιος γνωρίζει το θέμα ας μας πει εάν μπορεί να γίνει και εάν αξίζει δηλ. εάν όντως μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου. Ευχαριστώ.Ρώτησέ τον ποιές παραμέτρους πειράζει και τί επιπτώσεις θα έχει στις επιδόσεις.
Γιατί να μην το έκανε και η audi από μόνη της? -
leftgalan,
δοκίμασε το ebay πχ http://www.ebay.de/itm/NEU-ORIGINAL-AUD ... 3f3fb9b1a7 -
Ευχαριστώ φιλος
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Καλημερα .
Μου εχει σβήσει το φρυδακι led απο την πλευρα του οδηγού
Μου είπανε στην audi ότι πρεπει να αλλάξει η πλακέτα και μου ζήτησαν 250 €
Τα οποία ΔΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΩ .
Ξέρει κανείς που μπορω να βρω μια τέτοια μεταχειρισμένη ?Ευχαριστώ
Μη λες μεγάλες κουβέντες. Μεταχειρισμένη να βρεις κομμάτι δύσκολο.
-
Καλησπέρα,
έχει κανείς πρόσφατες τιμές αντιπροσωπείας για ανταλλακτικά (φίλτρο λαδιού,καυσίμου,καμπίνας,αέρος και μπουζί);
-
Παιδιά καλησπέρα, Λόγω μετακόμισης στο εξωτερικό πουλάω το Q5 που έχω. TFSI 2.0Τ βενζίνη. Αγορά 5ο του 2009. Χιλιόμετρα 150.000. Από τη πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα τα service έχουν γίνει στη karenta Αμαρουσίου. Υπάρχει το service book και επίσης δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος του αυτοκινήτου. Από extra έχει δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια. Τιμή 17.000 ευρώ. Εάν γνωρίζετε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά το συζητάμε.
Ευχαριστώ και καλό καλοκαίρι.
-
απο s3 tfsi του 07 μεταβαση,σε q5 tfsi του 09,10 η καταναλωση καυσιμου του q5 λετε να ειναι πιο μεγαλη?
-
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση να καίει παραπάνω το Q5 από το S3, αλλά αν ξέρεις κατανάλωση του S3 για πες μου. Το Q5 πάντως κινείται γύρω στα 12l/100km
AUDI Q5