-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
- στα updates είναι εντελώς κουβάδες οι άνθρωποι γιατί λέει το κάθε μοντέλο μπορεί να δουλεύει με 20 διαφορετικά updates και άρα δεν ειδοποιούν κάθε φορά που βγαίνει νέο και κάτι τέτοιες παπαριές. Οπότε άκυρο και ανακριβές αυτό που μου λένε κάθε φορά στο service ότι κάνουν ότι διαθέσιμο update υπάρχει.
Εάν αυτά τα update είχαν βγει όταν το είχες πάει για σέρβις (ή έστω ένα από αυτά),μόλις συνδέσει το καλώδιο(που είναι υποχρεωτικό ακόμη και αν δε σου έχει βγάλει κάποια ένδειξη) επάνω στο αυτοκίνητο του το βγάζει και έχει επίσης την υποχρέωση να στα περάσει.&-
Αν έγιινε έτσι και αποφασίζεις να κάνεις το:- πάω για τη μητέρα των μαχών, τουτέστιν άτοκες δόσεις γιατί τέτοιο κασεράκι δεν παίζει για τα δοντάκια τους τώρα! Έχουμε κι άλλες δουλειές!
τους έκανες τη μούρη κρέας .Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για αλλαγή πολύδισκου και mechatronic σε εξωτερικό συνεργείο εκεί γύρω στα 2 χιλιάρικα.Οπότε δε σου κάνουν και καμιά γερή έκπτωση,έχουν χρεώσει πρώτα ένα σωρό εργατικά.Ψάξ'το σε εξειδικευμένα πριν τους τα σκάσεις για τιμές πάντα με φπα και εγγύηση και ύστερα αποφασίζεις.
-
Τα update σύμφωνα με αυτούς (σήμερα) είναι με χρέωση και γίνονται μόνο κατόπιν εντολής του εργοστασίου ή εμφάνισης προβλήματος. Για κάθε αριθμό πλαισίου μπορεί να δουλεύουν αρκετές εκδόσεις firmware οπότε αυτοί δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ψάχνουν τα firmware και να κάνουν beta testing. Στην ουσία είναι ανικανότητα της κωλοάμπαλης Audi γιατί από αυτούς ούτως ή άλλως δεν μπορείς να περιμένεις ότι μπορούν να δοκιμάζουν 10 firmware για το κιβώτιο πχ και να καταλήγουν στο καλύτερο. Αυτό είναι θέμα του εργοστασίου. Η κοροϊδία από μέρους τους είναι ότι κάθε φορά που ζητούσα να γίνει έλεγχος μου έλεγα ότι έγιναν τα τελευταία updates, ενώ αυτό που έκαναν στην ουσία είναι να δουν ότι το firmware που έχω προβλέπεται για τον αριθμό πλαισίου μου και άρα όλα καλά (γι' αυτούς).
Πολυδισκο και mechatronic μαζί έχουν 3.300€ μόνο τα ανταλλακτικά. Θες ότι βρίσκεις εξειδικευμένο με 30-40% φθηνότερα εργατικά? Το δέχομαι. Το ρισκάρεις? Μπορεί το εξειδικευμένο να πετύχει αλλαγή για δεύτερη φορά σε πλαίσια εγγύησης καλής θέλησης την αλλαγή του mechatronic?
Δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπερ των αντιπροσωπειών αλλά δεν υπάρχει και λόγος να τους αφορίζουμε χωρίς πραγματική αιτία. Από τους συγκεκριμένους έχω ακριβή μεν, καλή εξυπηρέτηση δε. Και από τη στιγμή που για 2 χρόνια θα ησυχάσει το κεφάλι μου να πάει να μαμηθεί. Σε 2 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Μακάρι να μην το χω το μπουρδέλο σε 2 χρόνια.
-
και το μεγάλο q5 τα ίδια σκατά είναι...
-
Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Για να δούμε πόσο κοντά θα πέσει το εκτιμώμενο στο πραγματικό κόστος.
-
Welcome to the club. έψαχνα για αλλαγή mecatronic στον γοογλη και έπεσα εδώ
Golf V DSG6, αγορασμένο από τον πρώτο ιδιοκτήτη 2/2009, το πήρα 10/2010 με 40.000χλμ, στα φανάρια όταν ήταν ζεστό άφηνα το φρένο και έκανε ένα πηδηματάκι-στολάρισμα πριν ξεκινήσει να τσουλάει. Αλλαγή πολύδισκου πέρισυ 1200€ κατόπιν οδηγίας του εργοστασίου, πλήρωσα τα εργατικά μόνο κανένα 200άρι, σταμάτησε το φαινόμενο για λίγο.
Φέτος πάλι τα ίδια, μόλις γύρισα από το service των 90.000χλμ και τους το ανέφερα όταν το άφησα το πρωί.
Η απάντηση, δεν είναι ο πολύδισκος είναι το mechatronic, αποστολή data στο εργοστάσιο και απάντηση στις 23 του μήνα.
Έμαθα και εκ των υστέρων ότι είχαν ξαναλλάξει mechatronic στις 20.000χλμ
Τον ρώτησα γιατί δεν κάνουν recall όπως στην Αμερική και μου είπε ότι επειδή δεν είναι εύκολο για την Ευρώπη έχουν οδηγία να αντικαθιστούν οτιδήποτε προβληματικό, ξέρουν ότι συγκεκριμένες αρχικές παρτίδες εμφάνιζαν προβλήματα αλλά τότε ούτε οι αντιπροσωπείες ούτε το εργοστάσιο ήξεραν τι έφταιγε και άλλαζαν ανταλακτικά περίπου στην τύχη.Ευτυχώς το DSG7 στο Scirocco μου (στα χέρια του μικρού αδερφού πλεόν) δεν έχει κάνει κιχ
-
200 euro γιατί να τα πληρώσεις εσύ για την αλλαγή ενός ελαττωματικού ανταλλακτικού;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
200 euro γιατί να τα πληρώσεις εσύ για την αλλαγή ενός ελαττωματικού ανταλλακτικού;Εκτός εγγύησης από το να το πληρώσω ολόκληρο καλύτερα τα 200.
-
Κατάλαβα
-
Βγήκε recall για τα 7αρια, έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν τηλ οι αντιπροσωπείες για αντικατάσταση του συνθετικού λαδιού στο κιβώτιο με ορυκτέλαιο. Φαίνεται ότι κάποια συστατικά του λαδιού προκαλούσαν πρόβλημα στο mechatronic. recall 34F6
http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... =20&t=4646
-
Αυτο είναι για του ξήρου τύπου.Το Q5 δε φοράει αυτό το κιβώτιο.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αυτο είναι για του ξήρου τύπου.Το Q5 δε φοράει αυτό το κιβώτιο.Όλα τα DSG7 δεν είναι ξηρού τύπου? Νόμιζα η μόνη διαφορά σε αυτό του Q5 είναι ότι μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη ροπή. Δηλαδή θέλει αλλαγή λαδιών και αυτό ανα 60.000χλμ όπως το DSG6?
edit: τα A1, A3 και TT έχουν άλλο DSG7? γιατί στην Αυστραλία έκαναν ανάκληση από τον Νοέμβρη http://www.audi.com.au/au/brand/en/serv ... _2013.html
http://www.audi.com.au/au/brand/en/serv ... _2011.html
Anyway όποιος θέλει ας κάνει καμια ερώτηση στην αντιπροσωπεία, δεν χάνει κάτι.
-
Ναι του q5 είναι υγρού τύπου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όλα τα DSG7 δεν είναι ξηρού τύπου? Νόμιζα η μόνη διαφορά σε αυτό του Q5 είναι ότι μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη ροπή. Δηλαδή θέλει αλλαγή λαδιών και αυτό ανα 60.000χλμ όπως το DSG6?
Ναι κάθε 60Κ χλμ θέλει λάδια. Σχεδόν 250€ το κόστος. Αυτό που έχει το Q5 εκτός του ότι είναι υγρού τύπου όπως σωστά ειπώθηκε, νομίζω μπαίνει και μόνο σε συνδυασμό με τον κινητήρα τοποθετημένο στο διαμήκη άξονα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Βγήκε recall για τα 7αρια, έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν τηλ οι αντιπροσωπείες για αντικατάσταση του συνθετικού λαδιού στο κιβώτιο με ορυκτέλαιο. Φαίνεται ότι κάποια συστατικά του λαδιού προκαλούσαν πρόβλημα στο mechatronic. recall 34F6http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... =20&t=4646
Τι χρονολογίας μοντέλα αφορά ή ανάκληση;
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Βγήκε recall για τα 7αρια, έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν τηλ οι αντιπροσωπείες για αντικατάσταση του συνθετικού λαδιού στο κιβώτιο με ορυκτέλαιο. Φαίνεται ότι κάποια συστατικά του λαδιού προκαλούσαν πρόβλημα στο mechatronic. recall 34F6
http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... =20&t=4646
Τι χρονολογίας μοντέλα αφορά ή ανάκληση;
Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά από 2009 ξεκινάει.
-
Ούτως ή άλλως πλησιάζει το ετήσιο service, οπότε με βλέπω φέτος να πηγαίνω για πρώτη φορά από εξουσιοδοτημένο . Ήταν από τα πρώτα το δικό μου (νομίζω 4/09 κατασκευάστηκε), οπότε θα ασχοληθώ από βδομάδα. Thanks.
-
Ειμαι στην αναζητηση Q5 S-Tronic, διαβαζοντας ομως τις διαφορες δημοσιευσεις σχετικα με το αυτ.κιβωτιο δεν ξερω αν πρεπει να προχωρησω, μια και οι τιμες εχουν 'πεσει', η να παρω το χειροκινητο αν και τα τελευταια 15 χρονια οδηγω με αυτοματο.Στα ιδια χρηματα υπαρχουν XC 60 VOLVO 2,0 T 203 HP kai malista toy 2011με καλο ιστορικο.Παρακαλω την βοηθεια σας.-
-
Μη ξεχνας και τη κατανάλωση λαδιου.
Εγω προτείνω χειροκινητο.Με το Stronic δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.
Το Volvo είναι δικινητο. -
Εγώ το χειροκίνητο είχα πάρει (φοβούμενος μην έχω θέματα με το αυτόματο) και είμαι απολυτα ικανοποιημένος εδώ και 4 χρονια.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μη ξεχνας και τη κατανάλωση λαδιου.
Εγω προτείνω χειροκινητο.Με το Stronic δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.Το Volvo είναι δικινητο.
Απο το 2011 το VOLVO XC 60 2,0T Βγαινει και 4χ4 και μαλιστα αυτα που εχω εντοπισει δεν εχουν διαφορα στα χρηματα απο τα δικινητα.Το καλο αυτοματο αν το γνωρισεις δεν το αλλαζεις ευκολα,αν βεβαια εχει τοσο σοβαρα προβληματα ειναι θεμα και μαλιστα σε αυτοκινητο εκτος εγγυησης πολυ σοβαρο.Ευχαριστω παντως και μενω συντονισμενος.-
AUDI Q5