-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Η κατανάλωσή του είναι χαμηλή. Εγώ έχω σταθερά 1,5-2λτ πάνω από αυτό. Καλά η δικιά σου καταναλωση ασχολίαστη. Προφανώς γίνεται χρήση του αυτοκινήτου μόνο ως μέσο μεταφορά και τίποτα παραπάνω.
Καλα μην εισαι και σιγουρος. Μονο μεσα στη πολη δε το πολυπαταω και παλι ειμαι αρκετα πιο γρηγορος απο την υπολοιπη κυκλοφορια.Οταν βγω εκτος ειδικα σε εθνική κινούμε σχεδον σταθερα πανω απο 165 -170...Απλα σε δρομους με στροφες παω προσεκτικα γιατι εχω και το παιδι ...
Αδερφέ με πάνω από 160 δεν παίζει με τίποτα το 9,2. Εγώ αυτό το νούμερο που λες το έχω δει μια φορά επειδή πήγαινα με 120-130 για να μη χρειαστεί να σταματήσω στην Εθνική οδό να βάλω βενζίνη που δε γουστάρω καθόλου.
Μιλαω για τη γενικη μεση καταναλωση ετσι?Δηλαδη το '2' στο Board computer,το οποιο περιλαμβανει κινηση στη πολη(αθηνα) με αρκετη ΑΟ.
Αν αρχισω να μιλαω για μεμονωμενες καταναλωσεις ταξιδιου πεφτουμε κατω απο τα 9.Παραδειγμα πριν τα Χριστουγεννα πηγα Αραχωβα και γυρισα με 7,9.Ισως μαζι με ολα τα αλλα παιζει ρολο και η πολυ μακρια εκτη του Α5.Στις 3000 στροφες εχω 165χ.α.ω στο κοντερ.Επισης το δικο μου ειναι με τα 180 αλογα οχι με τα 211 και φοραω 17αρες ζαντες.Τελος παντων...Sorry, αλλά νόμιζα πως είχες και 'συ Q5, μετά κατάλαβα πως είχες Α5.
-
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Ok μπορεί να μην είναι για τέτοιες δουλειές αλλά δε νομίζω να σε έχει εκθέσει και ποτέ αυτό το αυτοκίνητο Στέφανε.
Η κατηγορία του είναι άλλη, αλλά πάει όχι απλά αξιοπρεπέστατα αλλά και κάτι παραπάνωΓιατί να με εκθέσει? Εφόσον ξέρω το αυτοκίνητο και τη δουλειά που είναι φτιαγμένο σαφώς και το χρησιμοποιώ αναλόγως. Αν το πάρω να κάνω ανάβαση Ριτσώνας και αγοράσω κάνα οικόπεδο στην πρώτη στροφή κακό του κεφαλιού μου!
Από τις επιδόσεις δεν έχω κανένα παράπονο. Δεν μας κουνιέται κανένα SUV μέχρι 3-3.2κε. Το μόνο μου παράπονο, που το έχω από την πρώτη μέρα που πήρα το αμάξι στα χέρια μου, είναι ότι μου δίνει την εντύπωση του 'εύθραυστου' . Και δυστυχώς έχω επιβεβαιωθεί πολλάκις.
-
Σαν να μην υπολόγισες την νέα δίλιτρη τούρμπο Χ3 των 245 ίππων Στέφανε στην εξίσωση.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
... μου δίνει την εντύπωση του 'εύθραυστου' . Και δυστυχώς έχω επιβεβαιωθεί πολλάκις.Εμένα όλα τα Audi μου δίνουν αυτήν την εντύπωση...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σαν να μην υπολόγισες την νέα δίλιτρη τούρμπο Χ3 των 245 ίππων Στέφανε στην εξίσωση.Σωστόοοος. Αυτή πρέπει να με ράβει αλλά δεν έχω πετύχει στο δρόμο. Τα Χ3 3.0 τα χω όμως.
το κακό είναι ότι δεν είναι εντύπωση πλέον. Είναι πραγματικότητα. Είναι όντως εύθραυστα και δεν είναι για πολλά. Είναι απλά για να κάνεις τη δουλίτσα σου.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Σημερα σε Q5 2.0t S tronic συναδελφου εβγαλε σφαλμα στο κιβωτιο και εμεινε με δευτερα μεσα ...Εκανε επανεκινηση αλλα το προβλημα επεμενε.Μετα απο κανα τριωρο ξαναβαλαμε μπροστα και ολα δουλευαν μια χαρα.Τι να εγινε αραγε?Αρχισε να τα παιζει το κιβωτιο?με τόσα πολλά αυτοκίνητα που έχουν πρόβλημα στο s-tronic, αν ήταν σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε τουλάχιστον τον εγκέφαλο του κιβωτίου, να τον έλεγχε και να τον άλλαζε προληπτικά ακόμα. Αλλά δυστυχώς στην τιμή αγοράς πουλάνε μούρη και premium, αλλά στο after sales, τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι σταθερά η toyota είναι πρώτη στις πωλήσεις τα περισσότερα χρόνια, γιατί εκτός της αξιοπιστίας στα περισσότερα μοντέλα της, είναι πολύ μποστά στην εξυπηρέτηση πελατών, μετά την αγορά, κάτι που δυστυχώς είναι άγνωστο πράγμα στις περισσότερες εταιρείες, και όχι μόνο αυτοκινήτων, στην Ελλάδα.
-
Ντάξει ένα ανταλλακτικό που έχει 2.500€ δεν το αλλάζεις προληπτικά, όσο και σοβαρή εταιρία να είσαι. Είναι λάθος στρατηγική. Δεν είναι μια βίδα ή ένας σφυκτήρας που θα βγάλουν μια ανάκληση και θα τελειώσει το θέμα. Τουλάχιστον φροντίζουν να καλύπτουν το εν λόγω ανταλλακτικό με εγγύηση 'καλής θέλησης' και να μην επιβαρύνουν τον κάτοχο με το κόστος αλλαγής ακόμα και μετά το πέρας της κανονικής 2ετους εγγύησης.
-
Σημερα παντως δουλευει μια χαρα.Το οδηγησα και εγω για λιγο.Πολυ κοπανημα με τις 20αρες...
-
Κι εμένα τις επόμενες 2 μέρες δεν έβγαζε σφάλμα. Όπως και να χει το manual λέει ότι άπαξ και γράψει σφάλμα για το κιβώτιο επισκέπτεσαι συνεργείο no matter what. Εξάλλου και το μήνυμα στην οθόνη πρέπει να του έγραψε:
Gearbox malfunction-limited functionallity
You may continue driving to the nearest workshopή κάπως έτσι τέλος πάντων. Να μην το αφήσει πάντως για να μην τον αφήσει και το αμάξι.
-
εγω παντως σαν κατοχος βαγκ εχω να πω οτι οταν η τογιοτα ειχε προβλημα,επεσαν ολοι να την φανε κ εκανε ανακληση τοσων εκατομμυριων αυτοκινητων.για την βαγκ,τουμπεκι ψιλοκομμενο..
η πριμιουμ(μαη ας) βαγκ,δεν πεφτει στο επιπεδο να κανει ανακληση.προτιμα να ταλαιπωρει κ να αγχωνει τους πριμιουμ πελατες της.φαντασου να περιμενεις πως κ πως να πας διακοπες,μετα απο συνεχομενους μηνες δουλειας κ να παρεις το ωραιο σου βαγκαδι κ να πας σε ενα βουνο..κ να σε αφησει στο δρομο,στο φουτσοκρυο να ψαχνεσαι κ να λες,τουλαχιστον καθομαι στα πριμιουμ δερματα της πριμιουμ χαλασμενης αυτοκινητουμπας μου..κ θα σου λεει κ η συζυγος,'' παλι καλη επιλογη εκανες,ομορφαντρα μουυυυυ''!!περα απο την πλακα.αν δεν ειναι η ανυπαρξια προβληματων,ενδειξη ποιοτητας,τοτε τι ειναι?τι να τα κανω τα μαλακα πλαστικα,αν βρισκονται στο συνεργειο συνεχως?η μηπως επιτηδες ειναι μαλακα,για να μην τραυματιζω το χερι μου οταν νευριασμενος που με αφησε μια ακομη φορα,γρονθοκοπω το ταμπλο?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
περα απο την πλακα.αν δεν ειναι η ανυπαρξια προβληματων,ενδειξη ποιοτητας,τοτε τι ειναι?τι να τα κανω τα μαλακα πλαστικα,αν βρισκονται στο συνεργειο συνεχως?η μηπως επιτηδες ειναι μαλακα,για να μην τραυματιζω το χερι μου οταν νευριασμενος που με αφησε μια ακομη φορα,γρονθοκοπω το ταμπλο?
Εμ τα φωνάζουμε χρόνια τώρα αλλά μας λένε κομπλεξικούς και κολλημένους αλφίστες/χοντάκηδες/γαλλάκηδες και άλλα τέτοια ωραία. Ας όψεται το γαμάτο φορολογικό σύστημα της χώρας και θα σου λεγα εγώ αν θα δίναμε έστω και 1€ στο VAG...
-
αρχιζω κ πιστευω ολο κ περισσοτερο οτι ενα μεγαλο ποσοστο των ελληνων αξιζει αυτα που παθαινει.επειδη παθαινει αλλα δεν μαθαινει..ειτε ειναι κομματα,ειτε ειναι θρησκειες,ειτε ομαδες,ειτε αυτοκινητα κ.ο.κ..
το ανεκδοτο λεει οτι η τελευταια εκδιδομενη ποντια αυτοκτονησε οταν εμαθε οτι οι αλλες πληρωνονταν για τις υπηρεσιες τους..οταν συνειδητοποιησουμε οτι δεν πληρωνομαστε,για να υποστηριζουμε κατι μετα μανιας,αλλα αντιθετως πληρωνουμε κ με το παραπανω,τοτε ισως,λεω ισως,κανουμε ενα βημα εμπροσθιως..μεχρι τοτε,τοιχο τοιχο.. -
εγω παντως σαν κατοχος βαγκ εχω να πω οτι οταν η τογιοτα ειχε προβλημα,επεσαν ολοι να την φανε κ εκανε ανακληση τοσων εκατομμυριων αυτοκινητων.για την βαγκ,τουμπεκι ψιλοκομμενο..
η πριμιουμ(μαη ας) βαγκ,δεν πεφτει στο επιπεδο να κανει ανακληση.προτιμα να ταλαιπωρει κ να αγχωνει τους πριμιουμ πελατες της.φαντασου να περιμενεις πως κ πως να πας διακοπες,μετα απο συνεχομενους μηνες δουλειας κ να παρεις το ωραιο σου βαγκαδι κ να πας σε ενα βουνο..κ να σε αφησει στο δρομο,στο φουτσοκρυο να ψαχνεσαι κ να λες,τουλαχιστον καθομαι στα πριμιουμ δερματα της πριμιουμ χαλασμενης αυτοκινητουμπας μου..κ θα σου λεει κ η συζυγος,'' παλι καλη επιλογη εκανες,ομορφαντρα μουυυυυ''!!περα απο την πλακα.αν δεν ειναι η ανυπαρξια προβληματων,ενδειξη ποιοτητας,τοτε τι ειναι?τι να τα κανω τα μαλακα πλαστικα,αν βρισκονται στο συνεργειο συνεχως?η μηπως επιτηδες ειναι μαλακα,για να μην τραυματιζω το χερι μου οταν νευριασμενος που με αφησε μια ακομη φορα,γρονθοκοπω το ταμπλο?
bla bla bla
-
Προσωπικά είμαι υπέρ το δέον ευχαριστημένος από το Q5. Φτάνω τα 60.000 χλμ και μέχρι στιγμής, είναι άψογο, το σκίζω και το χαίρομαι. Ειδικά στο S με το κιβώτιο να κρατάει ψηλά τις στροφές η οδήγηση είναι απόλαυση!!
Υ.Γ. Η αυξημένη κατανάλωση λαδιού είναι ίδιον του συγκεκριμένου μοτέρ τελικά, ενώ το μόνο που έχει χρειαστεί είναι το software update στο stronic, αλλά αυτό είναι απλό glitch. Πάντως την επέκταση εγγύησης την έκανα.
-
ακριβώς έτσι μας την έκανε το κιβώτιο παραμονές δεκαπενταύγουστου- αναλυτικά έχω αναφερθεί σε παλιά δημοσίευση, και τη μια μέρα λειτουργούσε και την άλλη όχι. Παρά λίγο να το φορτώσω με όλα τα μπαγκάζια και το μικρό μου γιο μαζί και να με άφηνε σε καμμιά Εθνική ανήμερα της Μεγαλόχαρης. Πάλι καλά που είχε ξεχάσει κάτι στη δουλειά της η γυναίκα μου και πηγαίνοντας να το πάρει της μπλόκαρε πάλι το κιβώτιο, γιατί με τη φοβερή αναβάθμιση που και καλά είχε λύση το πρόβλημα, θα χάλαγαν όλες οι διακοπές μας. Και το καλύτερο της ιστορίας είναι ότι παρά λίγο να μην έχω και άλλο αυτοκίνητο να ταξιδέψω γιατί σκεπτόμουν να αγοράσω ως δεύτερο αυτοκίνητο το golf 122ps dsg, εντυπωσιασμένος από το s-tronic, που είχε παράδοση 3 μήνες. Ευτυχώς που πήρα το 'ζημιάρικο' renault, και πήγαμε διακοπές, και γλίτωσα και 3000 ευρώ!
-
Ο χρήστης LongJohn έγραψε:
bla bla bla
Μέτοχος?
-
ε ναι , ετσι ειναι οπως τα λετε, πληρώναν οι οψιμα μεγαλοπιασμενοι έλληνες (τουλαχιστον μεχρι να τους ακουμπησει η κριση), για να 'αναβαθμιστουν' κοινωνικα, δήθεν premium VAG,BMW και BENZ που βγαζουν χιλια δυο προβληματα (βλέπε S-Tronic τα VAG, πολλαπλασιαστες η μπεμπες κα πολλα) για να λενε ότι εχουν premium γερμανικο αμάξι , σνομπαροντας τα ιταλικα-γερμανικα κυριως τα οποία τελικά και πιο αξιόπιστα αποδείχθηκαν και πιο οδηγοκεντρικα αμαξια (θυμηθειτε την οδικη συμπεριφορα των Πεζώ , Αλφα).
τελος παντων πλεον καλά ειναι ολα και ολοκληρωμενα αρκει να μην πληρωνει κανεις διαφημιση , 'ονομα' υπερτιμημενα.. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
...
bla bla bla
Μέτοχος?
-
Οκ JpoLgr!!!Το παραδέχομαι..Ναι!Έχω να κόψω τα νύχια μου 3 μήνες και είμαι κομματάκι ασχημούλης....
Εντάξει τα γερμανικά κουτάκια δεν είναι ό,τι καλύτερο...Είναι πραγματικά καλά, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο..! Θυμηθείτε, οι BMW του '80 και οι Mercedes είναι όλα για τα μπάζα,το γκαράζ κ.τ.λ. Στη συνέχεια, το 1990, η Toyota από την Ιαπωνία σχεδίασε ένα αυτοκίνητο που ονομάστηκε Lexus, το οποίο ήταν πιο πολυτελές και πολύ πιο αξιόπιστο από τα γερμανικά αυτοκίνητα, αλλά είχε ως άμεσο στόχο τη γερμανική αγορά.. Αυτό νευρίασε πραγματικά BMW και Merc , οι οποίες μάλιστα έσπευσαν να κατηγορήσουν την Lexus πως οι χαμηλότερες τιμές τους είχαν ως απώτερο στόχο την εξαπάτηση των αγοραστών.Από τη δεκαετία του 90 όμως, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καλό ανταγωνισμό με την Ιαπωνία και έχουν αναγκαστεί να κάνουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα . Έτσι, η ποιότητα των γερμανικών αυτοκινητων είναι πραγματικά υψηλή τώρα σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν.Αλλά αυτό εξαρτάται από αυτό που ορίζει ο καθένας ως ένα «καλό» αυτοκίνητο..! Ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο θα είναι πολύ πιο αξιόπιστο από οτιδήποτε άλλο στην αγορά, ένα κινέζικο θα είναι φθηνότερο, ένα ινδικό καταλληλότερο για διαλογισμό. Τα αμερικανικά αυτοκίνητα είναι τριτωνάκια σε αξιοπιστία, αλλά φαίνονται πολύύύύύύύύ κακά και έχουν και καυλίαρικο ήχο.. Ένα γερμανικό αυτοκίνητο φαίνεται άγριο εκ πρώτης όψεος, γενικά αξιόπιστο, αλλά θα πλερώσεις αδρά για συντήρηση και επισκευή των ακατανόμαστων ηλεκτρικών συστημάτων τους...αν έχεις να τα στάξεις είσαι πασάς!Για τους μικρομεσαίους υπάρχει πάντα το φίλτατο Yaris..!Οι οποίοι παρόλα ταύτα συχεχίζουν ακάθεκτοι να αγοράζουν ευρωπαικά και να το παίζουν κλαψομούνες..
Ο καθένας έχει ό,τι του αξίζει άλλωστε... -
Ο χρήστης LongJohn έγραψε:
...Τώρα μάλιστα!
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ
AUDI Q5