-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
Πάρα πολύ σωστή τοποθέτηση. Προφανώς και έχω πολύ διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με τον τυπικό αγοραστή Q5 και το δηλώνω συνεχώς ώστε να μην παρεξηγούμαι, αλλά ως χρήστης κι εγώ κρίνω το αυτοκίνητο καθημερινά. Εμένα όλες μου οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με τους διθυράμβους και τις θριαμβολογίες των κατόχων. Είπαμε πολύ καλό και ολοκληρωμένο το Q5 (κι αν δεν το πίστευα αυτό απλά δεν θα το είχαμε) αλλά πολύ υπερβολή ακούγεται. Οι περισσότεροι κάτοχοι ή δεν έχουν ή δεν θέλουν να έχουν επαφή με άλλα αυτοκίνητα και μιλάνε λες και έχουν πάρει την επιτομή της αυτοκίνησης. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό...
Προσωπικά δε νομίζω πως έχω την επιτομή της αυτοκίνησης, αλλά το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που είχα ποτέ!!
Είναι το 5ο προσωπικό μου αυτοκίνητο και το 10ο οικογενειακό και για πρώτη φορά δεν αισθάνομαι πως μου λείπει κάτι σε σχέση με αυτά που μου προσφέρει. Τι μία μου έλειπε το νεύρο την άλλη οι χώροι, την άλλη το ύψος, την άλλη τα φρένα, η ποιότητα , τα καλά καθίσματα κ.ο.κ.. Είμαι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένος και γουστάρω τρελλά να το οδηγώ. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα ήθελα κανα 2 εξτρα ακόμα αλλά πόσα να αντέξει να πληρώσει κανείς απο τη φοβερή αυτή λίστα!!!
Ναι δεν είναι τα καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά το καλύτερο που είχα ποτέ και το καλύτερο που μπορούσα να αποκτήσω τη δεδομένη στιγμή για καλή μου τύχη(μειωμένα τέλη). Ποιός δε συμφωνεί μαζί μου;δεν μπορώ παρά να συμφώνησω 100% με αυτά που λες τάσο ! Ακριβώς αυτο νοιώθω και εγω και να προσθέσω ότι μετά από 37.000 χιλιόμετρα, δεν βλέπω την ώρα να μου τύχει καμια δουλειά στην επαρχία για να to πάρω ! Αφού τώρα σε μια εκδρομή 3ήμερου που θα κάνουμε σκέφτομαι πιο πολύ τη διαδρομή παρά τον προορισμό !
-
Όντως κι εγώ το ίδιο πράγμα ζω... ψάχνω συνεχώς λόγο για να πάω κάπου και όπως λέει και ο Λευτέρης πιο πολύ σκέφτομαι και απολαμβάνω τη διαδρομή παρά το προορισμό. Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι δεν ανεβαίνω πλέον στη μηχανή που έχω (Varadero) και προσπαθώ να πηγαίνω ακόμα και στις πιο κοντινές (και γεμάτες κίνηση) διαδρομές με το αυτοκίνητο, που παλιότερα προτιμούσα να φάω κρύο, βροχή, αρκεί να μην καθυστερούσα στην κίνηση. Τώρα την κίνηση στους δρόμους τη βλέπω σαν μια καλή ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί του!!! Αρρώστια???
-
Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω
- πως το ολοκληρωμένο ορίζεται ως προς τις επιθυμίες μου, τις ανάγκες μου και τις οικονομικές μου δυνατότητες τη δεδομένη στιγμή..
- πως όταν ζητάω να συμφωνήσετε με αυτά που λέω απευθύνομαι σε αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία να το πάρουν μιας και θεωρώ πως πάνω-κάτω κινούμαστε στα ίδια πλαίσια λογικής- με φωτεινή εξαίρεση, ίσως, τον Στέφανο.
- Έχοντας διαβάσει όλες τις δημοσιεύσεις σε αυτή την ενότητα μας θεωρώ μια ευχάριστη ανοιχτή παρέα που ανταλλάζει απόψεις και πληροφορίες για το αγαπημένο μας Τουτου, με απλότητα αμεσότητα και ωραίες πλακίτσες (αλήθεια ο Χάρης ο Δεξιοτίμονος που χάθηκε;), και όχι ένα κλειστό ελιτίστικο Club που ο ένας συγχαίρει τον άλλο για να αισθανόματε καλύτερα και ανώτερα. Δεν ευλογούμε τα γένια μας, απλά εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας.
- Τέλος όντως το Q5 είναι το ακριβότερο σε απόλυτη τιμή που είχα ποτέ. Αλλά για μένα το πιο πολύτιμο αυτοκίνητο που είχα ποτέ ήταν η μεταχειρισμένη Κορόλα του 85 των φοιτητικών και στρατιωτικών μου χρόνων που απόκτησα το 96 και κράτησα μέχρι το τελος του 2000 (λιγουρευόμενος μία άλφα 145 τότε- για να ταυτιστώ και λίγο με τον Στέφανο). Και το λέω αυτό γιατί εάν η γριά μου πάθαινε κάτι, δεν θα μπορούσα να την αντικαταστήσω με τίποτα άλλο αυτά τα χρόνια!
-
Ο χρήστης Tasos510 έγραψε:
... (λιγουρευόμενος μία άλφα 145 τότε- για να ταυτιστώ και λίγο με τον Στέφανο)...Καλά εκανες και δεν την πήρες. Την είχα και αυτή και την 146...πολύ μέτρια αυτοκίνητα...
-
-
Θα συμφωνησω απολυτα με το Τασο μιας κ αυτα που γραφει ταυτιζονται κ με τις δικες μου αποψεις για το q5. Eιμαι κ εγω ενας απο αυτους που δεν βλεπουν την ωρα να ταξιδεψουν με το αυτοκινητο για να χαρω τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!! κ ειδικα το κοματι Πατρα Αθηνα.
Αληθεια ο ΧΑRRIS απο την Κυπρο κ ο Μανωλης απο Κρητη που ειναι? ακομα να κατεβουν απο το Q5? -
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μετριάζει κανείς το πάθος του για το αυτοκίνητό (q5) του. Υπάρχουν απόψεις και απόψεις.
Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος με το αυτοκίνητο , ειδικά με την οδηγική συμπεριφορά του.Υ.Γ. Και μιας και αναφέρθηκαν και εμπειρίες με άλλα αυτοκίνητα, έχω πολλά χλμ. με touareg 4.2 και ml350.
-
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα , αν κ σας διάβαζα παντα κ μάθαινα τα νέα σας αλλά λόγω φώρτου εργασίας κ διαφόρων αλλάγων στη ζωή μου δεν μπορούσα να σας γράψω αλλά ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά ,λοιπόν επειδή οι οικογένεια μου έχει μεγαλώσει κ έχω ήδη δυο κόρες τώρα να δείτε τι φόρτωμα τρώει το Q5 δε καταλαβαίνει χριστό, έχω κάνει 57000 κλμ κ δεν έχω κανένα παράπονο,στην αρχή άλλαζα τα λάδια κάθε 7500 κλμ αλλά μετά απο μια γνωριμία που είχα το καλοκαίρι με ένα μηχανικό ο οποίος εργαζόταν στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του αμαξιού μας κ μετά απο τη συμβουλή του αλλάζω τα λάδια κανονικά κάθε 15000κλμ.Στρατη θυμασαι το ρολογακι που μου εστειλες οταν περιμενα το αμαξι?ωραιες στιγμες που ζουσαμε στην αναμονη κ πιο ωραιες στιγμες που ζουμε μετα τη παραλαβη!Οταν μπαινω μεσα δεν θελω να κατεβαινω νομιζα οτι οπως κ μετα αλλα αμαξια μου θα μου περναγε μετα απο λιγο καιρο αλλα τιποτα πιο πολυ καψουρα εχω τωρα παρα οταν ηταν καινουργιο.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
-
καλημερα μανωλη....περασε πολυς καιρος απο τοτε......εψαχνα κατι στις φωτογραφιες του κινητου μου προχτες και επεσα πανω σε μια που εγραφε παραδοση σε 110 μερες.....και πλακα πλακα εχουν περασει σχεδον δυο χρονια συνυπαρξης με τα αμαξια μας, και ακομα δεν μας εχει περασει η πρωτη καψουρα.......παρολα τα προβληματακια νεοτητας που ειχαμε, σε γενικες γραμμες δεν εχει βγαλει κανενα απολυτως προβλημα, και οπως χαρακτηριστικα λεει ο τασος, πρωτα σκεφτομαι την διαδρομη σε μια εκδρομη και μετα τι θα κανω εκει που θα παω...ειτε καλοκαιρι ειτε χειμωνα.....καλα και ασφαλη χιλιομετρα σε ολους......καλο τριημερο.....
-
καλημερα σε ολους.Βλεπω σιγα σιγα σκανε μυτη κ παλιοι γνωριμοι,ακομα να φανει ο HARRIS?Παντως ο Στεφανος παραμενει διαχρονικη αξια ( κατι σαν την ALFA ROMEO) ετσι Στεφανε?
-
-
Σήμερα πρόσθεσα το Cruise Control (óχι το adptive)! Απλή και εύκολη προσθήκη αλλά η κωδικοποίηση πήρε λίγο παραπάνω... (Χρειάστηκε σύνδεση με την Audi online για τους κωδικούς SVM)
-
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Σήμερα πρόσθεσα το Cruise Control (óχι το adptive)! Απλή και εύκολη προσθήκη αλλά η κωδικοποίηση πήρε λίγο παραπάνω... (Χρειάστηκε σύνδεση με την Audi online για τους κωδικούς SVM)Το τοποθέτησες στην αντιπροσωπεία; Γιατί βρήκα αυτό http://www.kufatec.de/shop/product_info ... di-Q5.html με συνολικό κόστος 338€ (για τιμόνι χωρίς χειριστήρια) ενώ το αντίστοιχο κιτ της Audi κοστίζει 477€. Και στα δύο η εγκατάσταση είναι επιπλέον.
-
Ο χρήστης stelaras123 έγραψε:
Σήμερα πρόσθεσα το Cruise Control (óχι το adptive)! Απλή και εύκολη προσθήκη αλλά η κωδικοποίηση πήρε λίγο παραπάνω... (Χρειάστηκε σύνδεση με την Audi online για τους κωδικούς SVM)
Το τοποθέτησες στην αντιπροσωπεία; Γιατί βρήκα αυτό http://www.kufatec.de/shop/product_info ... di-Q5.html με συνολικό κόστος 338€ (για τιμόνι χωρίς χειριστήρια) ενώ το αντίστοιχο κιτ της Audi κοστίζει 477€. Και στα δύο η εγκατάσταση είναι επιπλέον.
Ναι. Μου κόστισε 220€ μόνο το χειριστήριο και το καπάκι. Την κωδικοποίηση την έκανα με την βοήθεια του ηλεκτρολόγου – του έδωσα εγώ τους κωδικούς και το σύστημα τα έκανε όλα μόνο του. Εργατικά δεν πλήρωσα γιατί έπρεπε να αλλαχτεί ο εγκέφαλος του τιμονιού (j527) εντός εγγυήσεως οπότε το βγάλε-βάλε έπρεπε να γίνει...
-
Το τοποθέτησες στην αντιπροσωπεία; Γιατί βρήκα αυτό http://www.kufatec.de/shop/product_info ... di-Q5.html με συνολικό κόστος 338€ (για τιμόνι χωρίς χειριστήρια) ενώ το αντίστοιχο κιτ της Audi κοστίζει 477€. Και στα δύο η εγκατάσταση είναι επιπλέον.
Ναι. Μου κόστισε 220€ μόνο το χειριστήριο και το καπάκι. Την κωδικοποίηση την έκανα με την βοήθεια του ηλεκτρολόγου – του έδωσα εγώ τους κωδικούς και το σύστημα τα έκανε όλα μόνο του. Εργατικά δεν πλήρωσα γιατί έπρεπε να αλλαχτεί ο εγκέφαλος του τιμονιού (j527) εντός εγγυήσεως οπότε το βγάλε-βάλε έπρεπε να γίνει...
Το τιμόνι σου είναι το απλό ή με τα χειριστήρια;
-
Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες γί αυτο. Μεμονωμενο περιστατικο? Τι συμπτωματα ειχες?
-
@stelaras123 Με χειριστήρια
@stefan147 Είχε βγάλει έναν τριγμό και συντόνιζε σε τραχιά άσφαλτο. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν ο δακτύλιος του τιμονιού που στο Q5 είναι ενσωματωμένος με τον εγκέφαλο. Τα ηλεκτρονικά ήταν μια χαρά.
-
@stefan147 Είχε βγάλει έναν τριγμό και συντόνιζε σε τραχιά άσφαλτο. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν ο δακτύλιος του τιμονιού που στο Q5 είναι ενσωματωμένος με τον εγκέφαλο. Τα ηλεκτρονικά ήταν μια χαρά.
Μάλιστα κατάλαβα. Απλά ρώτησα γιατί εκείνη την ώρα ήμουν στην Καρέντα και σκέφτηκα μήπως ήταν ευκαιρία να τους πω να το κοιτάξουν.
-
Εγω ειχα ρωτησει στην delta car κ μου ειχαν πει για το CRUISE CONTROL περιπου 230€ (εχω τιμονι με τα χειρηστηρια πανω αρα μου ειπαν δεν χρειαζεται τιποτα αλλο) ομως αξιζει τον κοπο? δλδ τι παραπανω θα κανει το cruise control που δεν μπορει να κανει το ποδι στο πενταλ!!
-
Ξεκούραση-οικονομία στι καύσιμο. Εκ των ουκ άνευ σε ταξιδιάρικα αυτοκίνητα όπως το Q5.
AUDI Q5