-
κατσε δε το πιασα, σε εβαλαν και πληρωσες καμμενο δισκο με μολις 3.400 χλμ ?
σε τοσο λιγα χλμ οφειλουν να στο αλλαξουν τσαμπα -
ρε παιδια,πληρωσαν ειπε,οχι πληρωσε.αρα το πληρωσε η αντιπροσωπεια..ευχομαι στο παιδι να ειναι το τελευταιο που θα του συμβει,οντως ειναι πολυ επικινδυνο να μενει ακυβερνητο το αυτοκινητο..
μακαρι να λυθουν ολα γρηγορα..απλως το ονομα του αντιπροσωπου που ανεφερε στα γιαννενα δεν ειναι απο τα καλυτερα..κλασσικη η περιπτωση με τον ταξιτζη που τους τρεχει στα δικαστηρια..τεσπα,μακαρι να βρεθει λυση το συντομοτερο δυνατο..
-
Όχι δεν καταλάβατε εγώ το πλήρωσα γιατί το βρήκαν μαυρισμένο και άρα το πατινάρισα (ισχυρίζονται) και αυτού που πλήρωσα (750 Ευρώ ανταλλακτικά και εργασία) ξαναχάλασε δύο ώρες αφού έφυγα από την αντιπροσωπεία Ιωαννίνων για επιστροφή για Θεσσαλονίκη. Στο συνεργείο της Βέροιας , που θα μου απαντήσουν αύριο τι ακριβώς συνέβη οι άνθρωποι έμιενα έκπληκτοι. Επιεδή σκοπεύω κα κινηθώ δικαστικά ζήτησα από επιτροπή της διεύθυνσης Εμπορίου της αρμόδιας Νομαρχίας Ημαθίας να γνωμοδοτήσει για το αν υπάρχει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθεί το αυτοκίνητο και για το εάν η φθορά του σετ συμπλέκτη που είχε από τη μάνα του (το οποίο όπως είπα δεν μου παρέδωσαν στα Ιωάννινα γιατί το επέστρεψαν στην audi αλλά θα μου στείλουν φωτογραφίες του) σχετίζεται τελικ΄λα και με το δέυτερο πρόβλημα. Εντωμεταξύ από την οδική βοήθεια της Audi ζήτησα λόγω της απίστετυς ταλαιπωρίας που έχω υποστεί να με πάρει κάποιος υπεύθυνος αύριο (5-11-2009) γιατί σκοπεύω να ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα που έχω ως καταναλωτής και ως πολίτης.
-
σορρυ για την offtopic ερωτηση..
κλαμπ , λες τον ταξιτζη που δε του ελεγαν τη συμπιεση του και εφτασε μεχρι τη γερμανια?
-
Να τους κυνηγήσεις μέχρι τέλους, να ζητήσεις άμεση αντικατάσταση όλων των εξαρτημάτων που σχετίζονται με το σετ συμπλέκτη και φυσικά τα χρήματά σου πίσω για την 1η αντικατάσταση του συμπλέκτη!
1ον: Επειδή πουλάνε σαν τρελοί τον έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ οι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα
2ον: Η κυρα Audi εκτός απτο να ισχυρίζεται ότι κατασκευάζει πολύ ποιοτικά αυτοκίνητα καλό θα ήταν να το κάνει κιόλας και ειδικά στο συγκεκριμένο μοντέλο που κατασκευάζεται στη Γερμανία και είναι αποδεδειγμένα (βλ. εντός του φόρουμ και γενικότερα στο εξωτερικό) μέτριας ποιότητας!
-
Ναι Qsis και που τελικά δεν δικαιώθηκε ο άνθρωπος....απίστευτη περίπτωση.
Πάντως όπως ξέρω η εγγύηση δεν καλύπτει δίσκο-πλατώ καθόλου. -
ακριβως κιουσης..γενικα το συγκεκριμενο ονομα δεν ειναι απο τα καλυτερα τοσο στην αιτωλοακαρνανια οσο κ στα ιωαννινα..κ δεν ιεναι μονο αυτο το συμβαν,απλως αυτο ειναι ισως το πιο γνωστο..βεβαια,δεν μπορω να ξερω αν ειναι αληθειες η αστικοι μυθοι ολα αυτα που ακουγονται..γιαυτο κ δεν μπορω να τον κατακρινω,γιατι μπορει να λανθανω εντελει..
-
Ο χρήστης Γιώργος Στιβακτάκης έγραψε:
Όχι δεν καταλάβατε εγώ το πλήρωσα γιατί το βρήκαν μαυρισμένο και άρα το πατινάρισα (ισχυρίζονται) και αυτού που πλήρωσα (750 Ευρώ ανταλλακτικά και εργασία) ξαναχάλασε δύο ώρες αφού έφυγα από την αντιπροσωπεία Ιωαννίνων για επιστροφή για Θεσσαλονίκη. Στο συνεργείο της Βέροιας , που θα μου απαντήσουν αύριο τι ακριβώς συνέβη οι άνθρωποι έμιενα έκπληκτοι. Επιεδή σκοπεύω κα κινηθώ δικαστικά ζήτησα από επιτροπή της διεύθυνσης Εμπορίου της αρμόδιας Νομαρχίας Ημαθίας να γνωμοδοτήσει για το αν υπάρχει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα και πρέπει να αντικατασταθεί το αυτοκίνητο και για το εάν η φθορά του σετ συμπλέκτη που είχε από τη μάνα του (το οποίο όπως είπα δεν μου παρέδωσαν στα Ιωάννινα γιατί το επέστρεψαν στην audi αλλά θα μου στείλουν φωτογραφίες του) σχετίζεται τελικ΄λα και με το δέυτερο πρόβλημα. Εντωμεταξύ από την οδική βοήθεια της Audi ζήτησα λόγω της απίστετυς ταλαιπωρίας που έχω υποστεί να με πάρει κάποιος υπεύθυνος αύριο (5-11-2009) γιατί σκοπεύω να ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα που έχω ως καταναλωτής και ως πολίτης.αυτα ειναι βλακειες για τοσο καινουριο αυτοκινητο δε γινεται να καταστρεψεις δισκο σε τοσο λιγα χλμ ο,τι και να κανεις
επρεπε να ζητησεις το αυτοκινητο σου πισω χωρις να πληρωσεις τιποτα (δεν εχουν δικαιωμα να μη στο δωσουν) και να πατε στο δικαστηριο οπου θα εχαναν
αυτες τις γυφτιες με τις φωτογραφιες του δισκου μου τις εχει κανει κι εμενα η σιτροεν , αλλα για αλλο θεμα (σπασμενο διαφορικο και με +30.000 χλμ) μου ειχαν βγαλει φωτο το δισκο και ηταν μπλε σε καποια σημεια και τελειως παραμορφωμενος επειδη του επινα το αιμα και τον πυρωνα (παρολα αυτα στα 70.000 χλμ + υπαρχει ακομα και δουλευει κανονικα )..το 'μαυρισμενος' μου φαινεται λιγο παπαρια..
η αουντι γενικα εχει πολυ μαλακους δισκους και μπορεις πολυ ευκολα να τους παντιναρεις και να εχεις αλλα, αλλα ακομα και ετσι δεν χαλανε..
αν ειναι ποτε δυνατον, εχω 40 χιλιαδες χλμ και τον εχω ζορισει αρκετα , ομως δεν εχει χαλασει.δε μπορω να δεχτω οτι του εκανες εσυ κατι..ειδικα αφου το εστρωσες φανταζομαινα τους πεις να σου πουν τι δειχνει ο εγκεφαλος και αν εχεις φτασει πολλες φορες κοφτη, γιατι διαφορετικα δεν εχουν απολυτως καμια απολυτως δικαιολογια.
και φυσικα για τη 2η ζημια μη δωσεις ουτε ευρω..καθε εργασια εχει εκ νεου εγγυηση και δε γινεται παλι τοσο συντομα να το χαλασες ακομα και καφρος να ησουν..αλητες
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ακριβως κιουσης..γενικα το συγκεκριμενο ονομα δεν ειναι απο τα καλυτερα τοσο στην αιτωλοακαρνανια οσο κ στα ιωαννινα..κ δεν ιεναι μονο αυτο το συμβαν,απλως αυτο ειναι ισως το πιο γνωστο..βεβαια,δεν μπορω να ξερω αν ειναι αληθειες η αστικοι μυθοι ολα αυτα που ακουγονται..γιαυτο κ δεν μπορω να τον κατακρινω,γιατι μπορει να λανθανω εντελει..λογικα αληθεια φαινεται να ελεγε, γιατι εχω δει το blog του και εχει βαλει και φωτο ακομα και εξω απο το εργοστασιο της vw στη γερμανια..
πιστευω ομως οτι απλα θα μπορουσε να παει σε αλλο συνεργειο..το τραβηξε χωρις λογο
η μαλακια ειναι οτι συνηθως τα διαφορα λαμογια τα 'καλυπτει' η κεντρικη αντιπροσωπεια, η οποια ουσιαστικα δεν τους βαζει ποτε χερι ακομα και αν στα συνεργεια της ιδιας δεν θα σου εκαναν τετοιες μαλακιες
-
για λέγε blog qsis
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Ναι Qsis και που τελικά δεν δικαιώθηκε ο άνθρωπος....απίστευτη περίπτωση.
Πάντως όπως ξέρω η εγγύηση δεν καλύπτει δίσκο-πλατώ καθόλου.μεχρι καποια χλμ σε καλυπτει ακομα και η επεκταση..
οπως και στα τακακια , οπως και στις δισκοπλακες..απλα αυτα τα χλμ ειναι λιγα δε θυμαμαι ποσα , σιγουρα οχι μολις 3500
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΙΕΣ, ΑΝ ΤΟΝ ΕΚΑΙΓΑ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ , ΘΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΛΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΗ ΧΡΗΣΗ..ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΛΜ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΕΣΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΤΠ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ ΜΕ ΒΟΥΛΕΣ?
ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΗ ΦΘΗΝΗ ΕΡΓΑΤΩΡΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
σορρυ για τα κεφαλαια, αλλα τα πηρα..
για λέγε blog qsis
δε θυμαμαι στο αλφιστι το ειχα διαβασει οπου θαβανε το vag και καποιος ειχε βαλει λινκ
-
Ο δίσκος δεν χαλάει τόσο γρήγορα δεν υπάρχει περίπτωση.Εγώ τον άλλαξα στα 70000 χλμ λόγω φθοράς αλλά και τώρα ύστερα από μία κόντρα με ένα Type-R,όπου το ζόρισα πολύ άσχημα απλά μύρισε.Κανένα απολύτως πρόβλημα μετά δεν είχα.
Γι αυτό λοιπόν κυνήγησε τους απλά και μην σταματήσεις πουθενά!! -
Ό κυριότερος λόγος που έκατσα και την έφαγα την πρώτη φορά είναι ότι είμαι ο ίδιος Δικαστής και είπα να μην το τραβήξω και λένε οτιδήποτε. Απλά εκμεταλλεύονται την κατάσταση που βρίσκεσαι , την αδιαφορία του επίσημου dealer και το ότι θέλεις να τελειώνεις για να πας σπίτι σου και να έχεις τελικά αυτοκίνητο και όχι το χάρο που σου δίνουν ως αμάξι εξυπηρέτησης. Δεν θα χαριστώ όμως σε κανέναν πλέον γιατί έχουν γίνει εγκληματικά αδιάφοροι. ΚΑι αν μου ξανατύχει υπόθεση με άθρωπο που έπαθε κάτι παρόμοιο αλίμονο στον κατασκευαστή...... Πάντως έχασα πάσα ιδέα για το σύστημα διανομής της Audi στην Ελλάδα. Ελπίζω μέσα από την ιστορία μου - που δεν προσθέτω ούτε το ελάχιστο στα πραγματικά γεγονότα- και τη διάσταση που σκοπεύω να της δώσω να αλλάξει κάτι .........
-
παντως και κατι αλλο
αφου πληρωσες , επρεπε να απαιτησεις πισω το φθαρμενο δισκοτο ανταλλακτικο στο κρατανε μονο αν σου το αλλαξουν με εγγυηση και τοτε και καλα το πανε στην audi να δει αν οντως ειχε προβλημα (ωστε να το διορθωσει, αλλα και να δει αν πληρωσε αδικα την εγγυση)
το ανταλλακτικο που 'χαλασες' εσυ ειναι δικη σου περιουσια σου και μπορει να θες να το βαλεις στο τοιχο σου να το βλεπεις ολη μερα..
δεν ειχαν δικαιωμα να μη στο δωσουν πισωειναι οπως οταν σου αλλαζουν τακακια ή φιλτρα στα δινουν πισω για να δεις αν στα αλλαξαν (αν καταλαβαινεις τι εννοω )
-
η αουντι γενικα εχει πολυ μαλακους δισκους και μπορεις πολυ ευκολα να τους παντιναρεις και να εχεις αλλα, αλλα ακομα και ετσι δεν χαλανε..
αν ειναι ποτε δυνατον, εχω 40 χιλιαδες χλμ και τον εχω ζορισει αρκετα , ομως δεν εχει χαλασει.δε μπορω να δεχτω οτι του εκανες εσυ κατι..ειδικα αφου το εστρωσες φανταζομαιΕλαφρώς εκτός θέματος. Τίθεται κάποιος περιορισμός σχετικά με την ένταση της χρήσης στα νέα AUDI (ενδιαφέρομαι για A5 , Q5 ) δλδ, περιορισμένες στροφές ή ενδεχομένως όχι διαρκές πρεσάρισμα του κινητήρα για να μη χαλάσει ο δίσκος? Σε ποιες καταστάσεις λέμε ότι ζορίζεται ο δίσκος? Δεν τα γνωρίζω καλά τα μηχανολογικά. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την ενημέρωση.
-
βασικα εκει που ζοριζεται κυριως ειναι στις εκκινησεις και κυριως σε αυτοκινητα που εχουν μεγαλη ροπη.
με λιγα λογια αμα ξεκινας σε φαναρια μπορει να λειανεις το δισκο σου και την επομενη μερα που θα μπεις μεσα θα σου κανει παντιναρισματα οσο ειναι κρυος (μολις ζεσταθει σταματαει).
αυτο θα το καταλαβεις επειδη οι στροφες σου θα ανεβαινουν αποτομα κυριως στις στροφες που εχεις μεγαλη ροπη χωρις να ανεβαινουν τα χλμ σου.αυτο συμβαινει με 3η, 4η , 5η και στις 3-4000 στο δικο μου τουλαχιστονμετα απο καποια χλμ το προβλημα σταματαει τελειως (ξαναγινεται σαγρε μαλλον) ..δεν ειναι κατι ειναι απλα εκνευριστικο και φυσικα αν το παρατραβας μπορει να πας για δισκο και σε 30.000 χλμ
αυτο επισης να πω οτι το εχω δει να το παθαινουν s3 , μιας και αυτο το αυτοκινητο με ενδιαφερει κυριως, τα οποια για να εκκινησουν γρηγορα θελουν μεγαλο αριθμο στροφων (πανω απο 4000, μιας και ειναι 4κινητα)
κατα τα αλλα εγω το εχω παθει 4 φορες, εκοψα τις πολλες εκκινησεις και δε μου ξαναεμφανιστηκε..
(μη σε τρομαζει η μια εκκινηση, μιλαμε για 5+ συνεχομενες )το να σου εμφανιστει απο γρηγορη οδηγηση ή ακραια κατεβασματα ειναι εξαιρετικα σπανιο, συνηθως απο εκκινησεις γινεται το ολο θεμα ή αμα εχεις κανα προγραμμα το οποιο ζοριζει επιπλεον το δισκο.
στα επομενα s3 παντως εβαλαν πιο ανθεκτικο δισκο απ'οτι εμαθα..αλλα γενικα σε διαφορα αυτοκινητα του vag εχει παρουσιαστει αυτο το προβλημα..
ισως και να βαζουν επιτηδες τετοιους δισκους για να μη ζοριζεται η μεταδοση..παντως αμα δεν εισαι κοντρακιας σε φαναρια , αλλα θες κατα τα αλλα να τρεχεις το αυτοκινητο σου δε προκειται να σε απασχολησει
απλα με εντυπωσιασε γιατι στα αλλα καβουρδιστηρια μου δεν εκανε κατι τετοιο οσο και να τα πιεζα..βεβαια αυτα ειχαν το πολυ 15 κιλα ροπης οχι 35
-
Θα συμφωνήσω με τον Qsis σε όσα λέει.Για να φας το δίσκο γρήγορα θα πρέπει κυριολεκτικά να το ''λιώνεις'' στις εκκινήσεις με ψηλές στροφές.Ειδάλλως με νορμάλ χρήση ο δίσκος δεν μπορεί να φαγωθεί έτσι εύκολα.
-
Ευχαριστώ τους vaia1313 και nisiotis για την άμεση απάντηση τους.
-
Φίλε μου μιλάμε για πολύ πιθανή ΧΟΝΤΡΗ κοροιδία... Που γίνεται συχνά...
-
Ο χρήστης christav έγραψε:
Γεια σας.
Ειμαι ενας ακόμα χαρούμενος κάτοχος ενός AUDI Q5 απο αρχές αυγούστου με 4.000 χλμ περίπου.To forum το παρακολουθώ εδώ και μήνες και με έχετε βοηθήσει αρκετές φορές αλλά εγγραφή έκανα πριν απο λίγο.Λόγου του χειροκινητου κιβωτίου το μόνο που χρειάστηκα από την αντιπροσωπεία ήταν η αντικατάσταση του διακόπτη των φώτων που σε μια γρήγορη είσοδο τον έσπασα με το γονατό μου , και η συμπλήρωση 500 ml λαδιού...Τον διακόπτη των φώτων των έχω χτυπήσει και εγώ κάμποσες φορές με το γόνατό μου και μάλλον είναι θέμα χρόνου να τον σπάσω και εγώ.
Δεν τον έχουν βάλει και στο καλυτερο σημείο, αν και μου είπαν οτι δε σπάει και εύκολα και απόρησαν πως το κατάφερα!! Πάντως σαν κόστος ήταν γύρω στα 80 το ανταλακτικο 15 η εργασία συν το ΦΠΑ
AUDI Q5