-
Δες ΧΟΙΜΕ. Εκεί τα έβαλα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Έχω ένα Crv του 2005 και σκέφτομαι να βάλω Λαστιχα με χοντρές τάπες για τα χιόνια και το καλοκαίρι για να βγάζω σκάφος 7,5 μέτρα άνετα μέσα έξω θα χρειαστώ Ότο ασπίδες ; σε ταξίδι ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Όχι είναι πολύ μικρή η διαφορά. Με μουσική δεν την καταλαβαίνεις.
Τουλάχιστον στα δικά μου. -
Ο χρήστης peterkag έγραψε:
Έχω ένα Crv του 2005 και σκέφτομαι να βάλω Λαστιχα με χοντρές τάπες για τα χιόνια και το καλοκαίρι για να βγάζω σκάφος 7,5 μέτρα άνετα μέσα έξω θα χρειαστώ Ότο ασπίδες ; σε ταξίδι ;Sent from my iPhone using Tapatalk
αν καταλαβα καλα το 'χοντρες ταπες', τα λαστιχα αυτα δεν ειναι τοσο καλα για το χιονι.
Για την ακριβει πανε ικανοποιητικα σε απατητο χιονι, αλλα γλυστρανε στο πατημενο και ειδικα στο ξυμενο (απο το εκχιονιστικο) -
Έχει κανείς άποψη για τα https://www.barum-tyres.com/ca.../tyres/summer/car/bravuris-4x4 ή για τα http://www.bfgoodrich.co.uk/gb...e/BFGoodrich-Urban-Terrain-T-A
Υπάρχουν 2 jimny, το 1 φοράει Yokohama g012 και θα πάει σε g015. Το 2ο πολύ σπάνια βγαίνει σε δύσβατο χωματόδρομο και τώρα φοράει Bridgestone 684, οπότε και θέλουμε κάτι σχετικά ασφάλτινο...Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι γνωμη εχετε για τα ελαστικα NOKIAN LINE SUV και γενικοτερα για τα ελαστικα της εταιριας.??
-
ΝΟΚΙΑΝ δεν θα έβαζα επειδή είναι απατεώνες: http://www.dailymail.co.uk/wires/reuter ... tests.html
-
λοιπον
ποιος γνωριζει διαφορες malatesta kobra nt με koala?
που υπαρχει διασταση kobra 215/60/17?
koala 215/60/17 - 215-225/55-60/17? -
Το ranger έφτασε τα 18.000χλμ και έχει αρχίσει να γλιστράει λίγο. Φταίω και εγώ γιατί ξεκινάω συνέχεια με τις πάντες..... Να αλλάξω τα εμπρός ελαστικά με τα πίσω ή θα χάσω το τιμόνι;; Το περίεργο είναι, ότι τα μπροστά φαίνονται πιο φθαρμένα λόγο μεγαλύτερου βάρους στον εμπρός άξονα και τις εξορμήσεις στα βουνά. Τα πίσω δεν έχουν ορατή φθορά.
Σκέψεις για αλλαγή ελαστικών με καινούρια δεν τίθεται.
-
Το ranger έφτασε τα 18.000χλμ και έχει αρχίσει να γλιστράει λίγο. Φταίω και εγώ γιατί ξεκινάω συνέχεια με τις πάντες..... Να αλλάξω τα εμπρός ελαστικά με τα πίσω ή θα χάσω το τιμόνι;; Το περίεργο είναι, ότι τα μπροστά φαίνονται πιο φθαρμένα λόγο μεγαλύτερου βάρους στον εμπρός άξονα και τις εξορμήσεις στα βουνά. Τα πίσω δεν έχουν ορατή φθορά.
Σκέψεις για αλλαγή ελαστικών με καινούρια δεν τίθεται.
Δεν είναι η αλλαγή στο πρόγραμμα συντήρησης;
Συνήθως στα περισσότερα αυτοκίνητα συνίσταται αλλαγή μπρος-πίσω γύρω στα 15,000 χιλιόμετρα, ώστε να έχουν ομοιόμορφη φθορά, εκτός αν φοράει διαφορετικής διάστασης λάστιχα στον πίσω άξονα, οπότε δεν γίνεται.
Αν τα λάστιχα είναι ίδια, θα κερδίσεις τιμόνι βάζοντας τα λιγότερο φθαρμένα μπροστά.
-
Δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτόν τον τομέα. Η Michelin προτείνει τα λιγότερο φθαρμένα πίσω, ώστε να μην χάσει ευστάθεια η ουρά, που θεωρείται πιο δύσκολη κατάσταση. Προσωπικά, επειδή οδηγώ επιθετικά, δεν κάνω μπρος-πίσω στα προσθιοκίνητα, ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία με τα πιο φθαρμένα πίσω. Απλά βάζω σχετικά σκληρά λάστιχα που βγάζουν πολλά χλμ και τα αλλάζω όλα μαζί όταν έρθει η ώρα.
Τώρα στο θέμα του Κυριάκου, αν τα μπροστικά φαίνονται πιο φθαρμένα, δεν θα δει βελτίωση κάνοντας μπρος-πίσω. Η λύση είναι πιο απαλό πάτημα του γκαζιού ή/και να βάλει έρμα στην καρότσα.
-
Δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτόν τον τομέα. Η Michelin προτείνει τα λιγότερο φθαρμένα πίσω, ώστε να μην χάσει ευστάθεια η ουρά, που θεωρείται πιο δύσκολη κατάσταση.
Ενδιαφέρον αυτό αν και ακούγεται περίεργα, καθώς οι εμπρός τροχοί χρειάζονται και την τριβή για τη μετάδοση της ισχύος αλλά και την τριβή για την κατεύθυνση του οχήματος. Υπάρχει κάπου να το διαβάσουμε απ' τη πλευρά της Michelin, ή κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα; Στη περίπτωση τετρακίνητου όπως ρωτάει ο φίλος, ισχύει επίσης το ίδιο; Γιατί πριν τα ελαστικά με κατεύθυνση περιστροφής, συστηνόταν στα 4χ4 και η χιαστί αλλαγή, που περιορίστηκε σε μπρος-πίσω λόγω της κατεύθυνσης περιστροφής των μοντέρνων ελλαστικών.
-
REALZEUS wrote:
Δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτόν τον τομέα. Η Michelin προτείνει τα λιγότερο φθαρμένα πίσω, ώστε να μην χάσει ευστάθεια η ουρά, που θεωρείται πιο δύσκολη κατάσταση.
Ενδιαφέρον αυτό αν και ακούγεται περίεργα, καθώς οι εμπρός τροχοί χρειάζονται και την τριβή για τη μετάδοση της ισχύος αλλά και την τριβή για την κατεύθυνση του οχήματος. Υπάρχει κάπου να το διαβάσουμε απ' τη πλευρά της Michelin, ή κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα; Στη περίπτωση τετρακίνητου όπως ρωτάει ο φίλος, ισχύει επίσης το ίδιο; Γιατί πριν τα ελαστικά με κατεύθυνση περιστροφής, συστηνόταν στα 4χ4 και η χιαστί αλλαγή, που περιορίστηκε σε μπρος-πίσω λόγω της κατεύθυνσης περιστροφής των μοντέρνων ελλαστικών.
-
Καλησπέρα σας,
Έχω ένα ford ranger και ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά. Η χρήση του είναι 50% άσφαλτο -50% χωματόδρομο λόγω της δουλειάς. Αυτή τη στιγμή φοράω τα bf Goodrich a/t αλλά θα ήθελα κάτι που να κάνει λίγο περισσότερο για άσφαλτο και σκέφτομαι τα geolandar X-AT. Ποια είναι η γνώμη σας? Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο? Η διάσταση είναι 255/70/16.
Ευχαριστώ πολύ!
-
Δύσκολο να βρεις εμπειρίες από μέλη εδώ μέσα τόσο νωρίς μιας και δεν έχουν φορεθεί ακόμα από αρκετούς, μόνο από κριτικές στο youtube θα βρεις πληροφορίες. Τα έχεις βρει σε βουλκανιζατέρ κι αν ναι σε ποιο ; Γιατί όταν ρώτησα σε μέλος του δικτύου Υοkohama πριν το καλοκαίρι μου είπαν από 2021 για τοποθέτηση. Στο θέμα έχω 15 γνωστούς με Ford Ranger ή Raptor, οι 10 ξαναέβαλαν BF Goodrich A/T, οι 2 Maxxis Worm Drive A/T 980, 2 Goodyear Wrangler A/T Adventure και 1 Cooper Discoverer A/T . Το G012 ήταν εξαιρετικό λάστιχο και έφτιαξε όνομα για την εταιρεία στα 4x4 & pick up. Το G015 δεν έπεισε και δεν φορέθηκε ούτε από τους προκατόχους του.
-
malatest kobra nt
στο τζι βι μου
εχουν μεν ιδιο πελμα με ενα σωρο αλλες αναγομωσεις που κυκλοφορανε στο εμπορια αλλα κανενα δεν εχει τη γομα των malatesta, ειναι ακραια καλα εκτος και σε παγο, χιονι, λασπη. βεβαια μεχρι 120 αυστηρα και ηδη απο τα 80 σου παιρνουν αυτια
-
Ακραία επιλογή.
Πάνω σε τι αρχικό λάστιχο γίνεται η αναγόμωση;
-
Ακραία επιλογή.
Πάνω σε τι αρχικό λάστιχο γίνεται η αναγόμωση;
πανω απο maxxis mud ειναι το φορτωμα με νεα πατουρα. που βεβαια αυτη η πατουρα υπαρχει και σε ενα σωρο αλλα. αλλα κορυφη απο γομα ειναι μονο η μαλατεστα και μακρυα ακολουθουν τα φεντιμα. κατι κινεζιες σιλβερ απαφτο ειναι παγιδες θανατου, γλυστρανε και ακινητα.
...maxxis bighorn εχω ενα σετακι καβατζα για καλοκαιρι
και να φανταστεις εχει και ποιο αγρια μαλατεστα,
αλλα επειδη τα δοκιμασα για μια βδομαδα, ηδη απο τα 30-35 χιλιομετρα τρεμει το αμαξι και εγω ακομη και μιση ωρα αφου βγω και περπατησω...
-
Ναι, ξέρω την Μαλατέστα, απλά δεν ήξερα σε τι αρχικό λάστιχο βασίζεται. Maxxis λοιπόν. Ευχαριστώ για την πληροφορία.
-
εξαιρετη δοκιμη των μαλατεστα το σουκου
σκαβουν, κυριολεκτικα, σκαβουν.
με 50 εκατοστα χιονι αφρατο και παγο απο κατω στην Αγια Παρασκευη στη παρνηθα πηγαινε μονο με πισωκινηση ενω οι αποδελοιποι με παρομοια λαστιχα, ακομη και με ιδιο τακουνι αλλα αναγομωση απο αλλη εταιρεια, ειχαν κοντα και γλυστραγανε. σε λασπη ουτε καταλαβαινες οτι υπηρχε.
σε ανεβασμα πολυ, μα πολυ, μα παρα πολυ, μεγαλης κλισης, με κοντα ανεβηκα αερα με τη πρωτη προσπαθεια και μετα το ξαναεκανα με μονο πισω. οι υπολοιποι, καποιοι πολυ δυσκολα, καποιοι καθολου.
γενικα εξαιρετικο στο χιονι και σε χαμηλο παγο.
για χοντρο παγο βεβαια θελουν ειδικες αλυσιδες, δεν υπαρχει λαστιχο χωρις μεταλλο εκει.
η φημη τους ειναι μεγαλη αλλα κανουν παπαδες.
ΟΜΩΣ,
παντα υπαρχει ενα ομως.
σε ασφαλτο, στεγνη, φρεναρε αποτομα μπροστα μου ενα παλιο ζαφιρα. με 50 περιπου km. αν δεν ειχε δεξια χωρο να χωθω θα του εφτανα τον εργατη στο σβερκο, η αποδοση σε τετοιο φρεναρισμα κακη. οποτε για αυτο οταν φοραει καποιος τοσο αγριο λαστιχο, αποστασεις. μεγαλες. και ηρεμα. πολυ ηρεμα. δεν γινεται και κατσικι και κογιοτ.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.