-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Παιδια τα hankook παρεδωσαν πνευμα στα 37 000χμ του ΣανταΦε..Εφυγαν κομματακια απο το εμπρος ΔΞ λαστιχο και ετσι παω για αλλαγη..
Προτεινετε μου κανενα καλο ασφαλτινο λαστιχο σε διασταση 225/70/16???Προτείνω :
Οτι περισέβει κόφ' το και πέτατο -
Παιδια τα hankook παρεδωσαν πνευμα στα 37 000χμ του ΣανταΦε..Εφυγαν κομματακια απο το εμπρος ΔΞ λαστιχο και ετσι παω για αλλαγη..
Προτεινετε μου κανενα καλο ασφαλτινο λαστιχο σε διασταση 225/70/16??? -
Παιδια τα hankook παρεδωσαν πνευμα στα 37 000χμ του ΣανταΦε..Εφυγαν κομματακια απο το εμπρος ΔΞ λαστιχο και ετσι παω για αλλαγη.. Προτεινετε μου κανενα καλο ασφαλτινο λαστιχο σε διασταση 225/70/16???
Kαλά ντε, μην θυμώνεις. Νομιζα ότι ήσουν με τους Μισλέδες....
Δοκίμασε αυτό : -
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
Δοκίμασε αυτό :Μα δεν καταλαβαίνεις τίποτα..... με αυτά τα έντονα άσπρα γράμματα στα πλάγια εν κινήσει θα φαίνεται σαν αν έχει άσπρο δαχτυλίδι στο λάστιχα.... δεν πλήρωσε 30000 για να μοιάζει σαν αμερικάνος....
Άσε που δεν ξέρω αν αυτές οι ζάντες ταιριάζουν αισθητικά.... είναι και μικρές..... είναι και μονομπούλονες..... πέτα τες! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μα δεν καταλαβαίνεις τίποτα..... με αυτά τα έντονα άσπρα γράμματα στα πλάγια εν κινήσει θα φαίνεται σαν αν έχει άσπρο δαχτυλίδι στο λάστιχα.... δεν πλήρωσε 30000 για να μοιάζει σαν αμερικάνος....
Άσε που δεν ξέρω αν αυτές οι ζάντες ταιριάζουν αισθητικά.... είναι και μικρές..... είναι και μονομπούλονες..... πέτα τες!Γιατί ???? Το Santa Claus Fe είναι πρώτο σε (δεν βρισκω το quote) πωλήσεις στο Αμέρικα.
Επίσης με τέτοια διάμετρο ρόδας το ΣτανιFe θα κάνει 0-100 σε 4 secs !!!!!
(sori gia ta ορθοgraφικα και τα γκρικλις)
-
Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
Εχω μια απορια για τους Land cruiserαδες.Εχω το προηγουμενο μοντελο και τελος παντων με το τελος του 2006 λεω να παρω το νεο Land cruise.Αυτο δηλαδη που κυκλοφορει στην αγορα.Σκοπος μου ειναι ετσι οπως το παρω να του αλλαξω τα λαστιχα.Καποιος φιλος μου ειπε ομως ουι δυσκολευτηκε να βρει λαστιχα off road με τις συγκεκριμενες διαστασεις. Νομιζω 265/65 R17.Γνωριζει κανεις αν αληθευει?Επισης οι λαστιχαδες στα 'ανταλασσουν' ας πουμε σε καλυτερη τιμη πριν κυκλοφορησεις στους δρομους?
ΕυχαριστωΣε απαντηση lagopoulos
Επειδη εχω παρα πολλους φιλους στα ανταλλακτικα αυτοκινητων,ειναι αληθεια οτι οι συγκεκριμενες διαστασεις ειναι δυσκολο να βρεθουν.Εντουτοις,με παραγγελια (και παραδοση 1 μηνος) ερχονται ολα. Μια απλη παρατηρηση¨στην Αυστραλια,ολα μα ολα τα landcruiser (Prado για εκει) φορανε 265/70/17.
Παντως οτιδηποτε κι αν χρειαστεις,επειδη εχω φερει απιστευτα πολλα εξαρτηματα από Αμερικη,Ιαπωνια,Σουηδια,Αγγλια,Γερμανια,ρωτα με γιατι υπαρχουν δυστυχως πολλοι ασχετοι & κακοι εμποροι. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δοκίμασε αυτό :Μα δεν καταλαβαίνεις τίποτα..... με αυτά τα έντονα άσπρα γράμματα στα πλάγια εν κινήσει θα φαίνεται σαν αν έχει άσπρο δαχτυλίδι στο λάστιχα.... δεν πλήρωσε 30000 για να μοιάζει σαν αμερικάνος....
Άσε που δεν ξέρω αν αυτές οι ζάντες ταιριάζουν αισθητικά.... είναι και μικρές..... είναι και μονομπούλονες..... πέτα τες!φιλε onyx εγω εδωσα 30 000 χιλιαρικα και οδηγω ΣανταΦε..Εσυ οταν θα εχεις 30 000 παρε οτι γουσταρεις..Α και κατι αλλο..εγω αλλαζω αμαξια καθε δυο χρονια γιατι εχω καλο κουμπαρα...δε μας λες τι χρεπι οδηγεις εσυ???Και αν εισαι και μαγκακος επειδη μαλλον φορας φουστιτσες ελα να τα πουμε face to face..Eνταξει βλαχακο μου???
-
Σε απαντηση random1 και onyx
Συγγνωμη που επεμβαινω στην κοντριτσα σας αλλα στο βουνο και στη λασπη δεν υπαρχουν ουτε πιο αντρες ουτε πιο μαγκες.Ουτε ομως και διακρισεις σε εταιρειες.Μονο παρεες Φ ΙΛ Ω Ν που αγαπουν αυτο που κανουν.Στη δικη μας παρεα,ενα lada niva με χιονολαστιχα fedima,μας εχει κανει πολλες φορες να νιωσουμε κουτοι.
Γι αυτο δεν υπαρχουν και συγκρισεις.Ειναι αδιανοητο σε δυσκολες καταστασεις να κανεις snobαρισματα.Για σκεψου onyx να κολλησεις καπου στη λασπη η στο χιονι και να σε ξεκολλησει ο random1?Και μετα να πατε σε κανα ταβερνακι και να γελατε... -
Ο χρήστης dagios έγραψε:
Σε απαντηση random1 και onyx
Συγγνωμη που επεμβαινω στην κοντριτσα σας αλλα στο βουνο και στη λασπη δεν υπαρχουν ουτε πιο αντρες ουτε πιο μαγκες.Ουτε ομως και διακρισεις σε εταιρειες.Μονο παρεες Φ ΙΛ Ω Ν που αγαπουν αυτο που κανουν.Στη δικη μας παρεα,ενα lada niva με χιονολαστιχα fedima,μας εχει κανει πολλες φορες να νιωσουμε κουτοι.
Γι αυτο δεν υπαρχουν και συγκρισεις.Ειναι αδιανοητο σε δυσκολες καταστασεις να κανεις snobαρισματα.Για σκεψου onyx να κολλησεις καπου στη λασπη η στο χιονι και να σε ξεκολλησει ο random1?Και μετα να πατε σε κανα ταβερνακι και να γελατε...ΔΕΝ εχεις άδικο σ'αυτά που λές. Αλλά η ενότητα λέγεται 'Εκτος Δρόμου' και το θέμα λάστιχα για 4χ4 και ο φίλος Random1 δεν έχει καταλάβει ότι μάλλον πρέπει να ποστάρει σ'αλλη ενότητα...
ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ για τα παραπάνω off-topic posts που έχω κάνει...
-
Αγαπητέ **dagios **συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες και δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο σου έδωσα την εντύπωση ότι υπήρχε περίπτωση να μην τα δέχομαι και υποστηρίζω. Μου μοιάζουν δηλαδή κάπως άσχετα με τα προηγούμενα.... Και δεν υπάρχει καμία κοντρίτσα μεταξύ εμού και του random1. Μάλλον ο τελευταίος απλά παρεξήγησε κάτι και θίχτηκε κάπως....
Η ας πούμε ενοχλητική για τον random1 απάντησή μου (που χρησιμοποιεί στη δημοσίευσή του) δεν απευθύνεται καν στον ίδιο αλλά σε σχόλιο του tifozif1 στα οποία απλά απάντησε με emoticons. Σε εμένα όμως φόρτωσε!
Τα προκλητικά και προσβλητικά για το άτομό μου σχόλια από τον random1:- αντιτίθενται στους κανονισμούς του forum
- τα θεωρώ εντελώς άστοχα, άσχετα κλπ
- δεν πρόκειται να προσπαθήσω να τα αντικρούσω. Είναι σαφές ότι με τον random1 μιλάμε άλλη γλώσσα, απέχουμε πολύ σε παιδεία, καλλιέργεια και τρόπους έκφρασης οπότε απλά θα αναφέρω αυτό που κάποιος έχει εδώ μέσα για υπογραφή (όπως το θυμάμαι): ότι δεν έχει νόημα να εμπλακείς σε διαμάχη με έναν βλάκα, θα αναγκαστείς να πέσεις στο επίπεδό του και εκεί θα σε κερδίσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας...
Α ναι και για να ξέρει ότι δεν του κρατάω κακία (πώς μπορείς να κατηγορήσεις ένα μωρό επειδή κλαίει ή ένα σκύλο γιατί γαβγίζει;...) του στέλνω και φιλάκια!
Επαναφορά στο θέμα ελαστικών. Εφόσον ο random1 ψάχνει όπως εντελώς ξεκάθαρα λέει για ασφάλτινο λάστιχο μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να το δημοσιεύει σε εκτός δρόμου θέμα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εφόσον ο random1 ψάχνει όπως εντελώς ξεκάθαρα λέει για ασφάλτινο λάστιχο μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να το δημοσιεύει σε εκτός δρόμου θέμα....μάλλον θα θέλει κάτι σε 80-20 ή και 90-10.
Δεν πιστεύω να θέλει να βάλει ασφάλτινο λάστιχο για συμβατικά αυτοκίνητα -
Καλο ειναι τοτε να ψαξει τις διαστασεις που θελει σε Uniroyal η Continental. Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α!!! Τα φοραγα (Uniroyal) για 35000 χλμ σε μικροτερο SUV (X-Trail) και σε συνδυασμο με σωστα αμορτισερ,ηταν σαν 'αεροπλανο'. Πολυ καλα και τα συνιστω ανεπιφυλακτα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αγαπητέ **dagios **συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες και δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο σου έδωσα την εντύπωση ότι υπήρχε περίπτωση να μην τα δέχομαι και υποστηρίζω. Μου μοιάζουν δηλαδή κάπως άσχετα με τα προηγούμενα.... Και δεν υπάρχει καμία κοντρίτσα μεταξύ εμού και του random1. Μάλλον ο τελευταίος απλά παρεξήγησε κάτι και θίχτηκε κάπως....
Η ας πούμε ενοχλητική για τον random1 απάντησή μου (που χρησιμοποιεί στη δημοσίευσή του) δεν απευθύνεται καν στον ίδιο αλλά σε σχόλιο του tifozif1 στα οποία απλά απάντησε με emoticons. Σε εμένα όμως φόρτωσε!
Τα προκλητικά και προσβλητικά για το άτομό μου σχόλια από τον random1:- αντιτίθενται στους κανονισμούς του forum
- τα θεωρώ εντελώς άστοχα, άσχετα κλπ
- δεν πρόκειται να προσπαθήσω να τα αντικρούσω. Είναι σαφές ότι με τον random1 μιλάμε άλλη γλώσσα, απέχουμε πολύ σε παιδεία, καλλιέργεια και τρόπους έκφρασης οπότε απλά θα αναφέρω αυτό που κάποιος έχει εδώ μέσα για υπογραφή (όπως το θυμάμαι): ότι δεν έχει νόημα να εμπλακείς σε διαμάχη με έναν βλάκα, θα αναγκαστείς να πέσεις στο επίπεδό του και εκεί θα σε κερδίσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας...
Α ναι και για να ξέρει ότι δεν του κρατάω κακία (πώς μπορείς να κατηγορήσεις ένα μωρό επειδή κλαίει ή ένα σκύλο γιατί γαβγίζει;...) του στέλνω και φιλάκια!
Επαναφορά στο θέμα ελαστικών. Εφόσον ο random1 ψάχνει όπως εντελώς ξεκάθαρα λέει για ασφάλτινο λάστιχο μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να το δημοσιεύει σε εκτός δρόμου θέμα....
Δεν παρεξηγησα τιποτα, ουτε θιχτηκα για κατι..Εσυ και ο τιφοζ μου την πεσατε και ειρωνευοσασταν..Οταν λεω για ασφαλτινο λαστιχο ακομα και ο πιο αδαης καταλαβαινει οτι μιλαω για λαστιχο 4χ4 με ασφαλτινο προορισμο ειτε 80-20 ειτε 90-10.... Το αν αυτα που γραφω σε τοπικ που ανοιξα εγω ειναι μεσα στους κανονισμους του φορουμ ασε αλλους να το κρινουν..Αν φορας παντελονια πεστο καλυτερα ευθεια στους μοντερειτορ να με μπαναρουν...Φιλακια δε γουσταρω απο εσενα ουτε απο τον τιφοζ..Εγω δεν γλειφω εκει που βριζω..
Και κατι αλλο,,,εγω ρωτησα για το ιδιο ερωτημα 4-5 φορες και εσεις αρχισατε την ειρωνεια χωρις να απαντατε...Ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο λοιπον???Μηπως σας πειραζει η παρουσια μου στο φορουμ??Δυστυχως και εγω ενοχλουμαι και απο τους δυο σας(τιφοζ και ονυξ)αλλα σας τρωω στην μαπα οπως και εσεις..τι να κανουμε... Παντως η διχονοια ξεκινησε απο εσας και οχι απο εμενα..΄Κλεινω εδω, αν ομως εσυ επιθυμεις και συνεχεια ας τα πουμε καλυτερα εκτος φορουμ και οι τρεις..
-
Ο χρήστης dagios έγραψε:
Καλο ειναι τοτε να ψαξει τις διαστασεις που θελει σε Uniroyal η Continental. Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α!!! Τα φοραγα (Uniroyal) για 35000 χλμ σε μικροτερο SUV (X-Trail) και σε συνδυασμο με σωστα αμορτισερ,ηταν σαν 'αεροπλανο'. Πολυ καλα και τα συνιστω ανεπιφυλακτα.Ευχαριστω φιλε που μου απαντησες...Φαινεται εισαι ο μονος εξυπνος που καταλαβε οτι μιλαω για λαστιχα ασφαλτινου προορισμου 80-20 η 90-10.. Τα λογια περιττευουν...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γράψτε λάθος στο παραπάνω. Τα λάστιχα που φοράω τώρα είναι τα **Dueler 687 ** (όχι 694) τα οποία είναι κατα βάση ασφάλτινα.
Τα φοράει το RAV4 μου από το εργοστάσιο. Τραγικο λάστιχο!!!!
Επιεικώς απαράδεκτα.Μπορείς να πεις λεπτομέρειες? (για τα Bridgestone Dueler H/T 687)
Τα φοράει το GV 1.6 που πήρα το νέο και εάν και ξέρω ότι στα 1500χλμ που έχω όλα καλά είναι, μέχρι στιγμής η άνεση και το κράτημα σε στεγνό - βρεγμένο μου φαίνονται πολύ καλά.Επίσης μπορούν και άλλοι φίλοι να πούνε τις προτάσεις τους για ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ελάστικά για 4Χ4.
Το off road μου φτάνει μέχρι τον τραχύ χωματόδρομο και αυτό 3-4 φορές την βδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενδιαφέρομαι λοιπόν για καλά ελαστικά για δρόμο, με την άνεση υψηλά και τον θόρυβο χαμηλά.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Γράψτε λάθος στο παραπάνω. Τα λάστιχα που φοράω τώρα είναι τα **Dueler 687 ** (όχι 694) τα οποία είναι κατα βάση ασφάλτινα.
Τα φοράει το RAV4 μου από το εργοστάσιο. Τραγικο λάστιχο!!!!
Επιεικώς απαράδεκτα.Μπορείς να πεις λεπτομέρειες? (για τα Bridgestone Dueler H/T 687)
Τα φοράει το GV 1.6 που πήρα το νέο και εάν και ξέρω ότι στα 1500χλμ που έχω όλα καλά είναι, μέχρι στιγμής η άνεση και το κράτημα σε στεγνό - βρεγμένο μου φαίνονται πολύ καλά.Επίσης μπορούν και άλλοι φίλοι να πούνε τις προτάσεις τους για ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ελάστικά για 4Χ4.
Το off road μου φτάνει μέχρι τον τραχύ χωματόδρομο και αυτό 3-4 φορές την βδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενδιαφέρομαι λοιπόν για καλά ελαστικά για δρόμο, με την άνεση υψηλά και τον θόρυβο χαμηλά.
Και εγω αυτο ρωτησα εδω και 5-6 φορες και εισεπραξα πολυ ειρωνεια απο τον ονυξ και τον τιφοζ
-
Προτεινετε μου κανενα καλο ασφαλτινο λαστιχο σε διασταση 225/70/16???την καινούρια σειρα της μισελίν,
νομίζω λέγονται Μichelin XPC,
είναι οι αντικαταστάτες των Μichelin 4x4
,για άσφαλτο και για χιονι πάγο είναι πολύ καλά.Αυτά φοράω στο ραβ4
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Προτεινετε μου κανενα καλο ασφαλτινο λαστιχο σε διασταση 225/70/16???την καινούρια σειρα της μισελίν,
νομίζω λέγονται Μichelin XPC,
είναι οι αντικαταστάτες των Μichelin 4x4
,για άσφαλτο και για χιονι πάγο είναι πολύ καλά.Αυτά φοράω στο ραβ4
thanks pal..θα ρωτησω το λαστιχά μου..
-
Αν θέλεις σκέψου τα Pirelli scorpion STR.
Πολύ καλό λάστιχο και αρκετά στηνότερο σε σχέση με τα άλλα
Αν θες πιο εξειδικευμένο ασφάλτινο Pirelli scorpion P zero, αλλά αυτό είναι μόνο για άσφαλτο και υψηλών επιδόσεων -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Μπορείς να πεις λεπτομέρειες? (για τα Bridgestone Dueler H/T 687)
Tι λεπτομέρειες να πω??? Στο στεγνό δεν κρατάνε σε ικανοποιητικό βαθμό στο βρεγμένο δεν κρατάνε καθόλου και επιπλεόν θα τα χαρακτήριζα σχεδόν επικίνδυνα. Μόλις βρέξει πάω σαν τη κότα.
Μόνο αν είναι στεγνή και τραχιά η άσφαλτος έχουν καλό κράτημα. Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα σε σπάνιες περιπτώσεις.
Μόνο εκτος δρόμου μου φαίνονται καλά και αυτό, γιατί δεν έχω δοκιμάσει άλλο λάστιχο!!!!
Το καλοκαίρι να περάσει και μετά (Οκτώβρη-Νοέμβρη του 2006) θα τα πετάξω.
Το μόνο καλό που τους αναγνωρίζω, είναι οτί επειδή τα όριά τους είναι χαμηλά με βοήθησαν να μάθω καλύτερα το RAV4 στο όριο.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.