-
Πρωτες εντυπωσεις απο το Μητσο μετα απο ενα 3ημερο που τον ειχα στην κατοχη μου.
Εχω μεινει εκπληκτος με τις on-road επιδοσεις και συνολικα συμπεριφορα του αυτοκινητου. Πρωτη ανατριχιλα καπου εκει μεταξυ 2 με 2500 στροφες οπου κατα την επιταχυνση ακογεται ενα ελαφρυς ερεθιστικος ηχος και το αμαξι νομιζεις οτι θα απογειωθει. Κοιταζω το κοντερ και βλεπω οτι παω με 140 ενω ειχα την εντυπωση οτι πηγαινα με 80-90. ΦΟΒΗΘΗΚΑ!!!!!!! Ισως επειδη δεν ειμαι πληρως εξοικιωμενος και δεν ξερω πολυ καλα τα κολπα του, αλλα πηρα το ποδι μου απο το γκαζι και ελαττωσα ταχυτητα. Για 4Χ4 ειχε πολυ λιγοτερο κουνημα απο οσο θα περιμενα. Απιστευτο.
Στο εσωτερικο τωρα οπου η θεση του οδηγου, αλλα και του συνοδηγου ειναι ανετες. Στο πισω μερος εχουμε προσθεσει ενα χοντρο καλυμα/ καθισμα και πλεον μπορουν να καθισουν επιβατες ανετα και πισω.
Προς το παρον μου ειναι αδυνατο να μαθω τη λειτουργια του κλιματισμου. Ή τα κουμπια ειναι πολυπλοκα ή πρεπει να τα συνηθισω.
Το τιμονι ειναι πολυ καλο και σταθερο, ο μοχλος ταχυτητων ακριβης. Το χειροφρενο θα το ηθελα πιο κοντα στη θεση του οδηγου χωρις να μεσολαβει θηκη για μικροαντικειμενα. Το κοντερ τερματιζει στα 200. Τωρα δηλαδη αυτο ειναι προκληση;Για τις off-road ικανοτητες θα πρεπει να περιμενετε μεχρι το Δεκεμβριο οπου θα του βαλω πιο δυσκολες εξετασεις να περασει - τις οποιες σιγουρα θα περασει με επιτυχια.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το κοντερ τερματιζει στα 200. Τωρα δηλαδη αυτο ειναι προκληση;.... στα αυγά σου.....
-
Για τις off-road ικανοτητες θα πρεπει να περιμενετε μεχρι το Δεκεμβριο οπου θα του βαλω πιο δυσκολες εξετασεις να περασει - τις οποιες σιγουρα θα περασει με επιτυχια.
Πολύ δύσκολα θα το δυσκολέψεις . Οι δυνατότητές του είναι πολύ ψηλά. Μη το λυπηθείς και θα σου δείξει τι μπορεί να κάνει.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Για τις off-road ικανοτητες θα πρεπει να περιμενετε μεχρι το Δεκεμβριο οπου θα του βαλω πιο δυσκολες εξετασεις να περασει - τις οποιες σιγουρα θα περασει με επιτυχια.
Πολύ δύσκολα θα το δυσκολέψεις . Οι δυνατότητές του είναι πολύ ψηλά. Μη το λυπηθείς και θα σου δείξει τι μπορεί να κάνει.
Μανώλη να το δυσκολέψεις αλλά μην ξεχνάς ότι είναι ένα μακρύ όχημα με μακρύς επίσης προβόλους και δεν θέλει υπερβολές. Μεγάλες δυνατότητες σε σαθρά εδάφη αλλά όχι κατσίκι για σκληρό off road.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μανώλη να το δυσκολέψεις αλλά μην ξεχνάς ότι είναι ένα μακρύ όχημα με μακρύς επίσης προβόλους και δεν θέλει υπερβολές. Μεγάλες δυνατότητες σε σαθρά εδάφη αλλά όχι κατσίκι για σκληρό off road.
Θα το φορτωσεις ελιες;
-
Aν και κατόπιν εορτής να πω μερικά πράγματάκια γιά το καινούργιο L200(τετράπορτο).
Μετά από 8000 χλμ:
Tα λάστιχα που φοράει=Για πέταμα.Aπαράδεκτο κράτημα στο στεγνό,τρελή γλύστρα στο βρεγμένο,μέτρια απόδοση στο βουνό,θόρυβος κύλισης,θόρυβος,θόρυβος,σκληρά σαν ακατέργαστο καοτσούκ χααχχααχχα.Ελικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιά χώρα προορίζονται αυτά τα λάστιχα.Δυστυχώς τα κορυφαιά κατ'εμε Bridgestone dueler A/T δεν βγαίνουν προς το παρόν για 17αρες.
Άνεση=Τεράστιοι χώροι σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και τον ανταγωνισμό.Ειδικά οι πίσω επιβάτες κάθονται σαν άρχοντες(double cab) αν και τα καθίσματα παρέχουν μηδενική πλευρική στήριξη(μπρος-πίσω).
Κινητήρας-επιδόσεις=Τέραστια διαφορά το καινούργιο μοτέρ.Η διαφορά στην ροπή γίνεται αντιληπτή αμέσως.Το κοντέρ τερματίζει κάπου στα 180.Σε γκρεμό ίσως και παρακάτω.Γνώμη μου είναι πως χρειάζεται το τσιπ(160 κάτι άλογα,το οποίο όμως δεν έχει έρθει,και ίσως να μην έρθει ποτέ μαζί με κάτι αξεσουάρ που διαφημίζονται στα κυριλέ προσπεκτ του Σαρακάκη).
Κατάναλωση= Βουνό-πόλη-εθνική είτε με 140 είτε με 40 9-9.5 λιτ/100 αγνό ελληνικό μαπέισον πετρέλαιο.Αν βάλεις αυγό στο γκάζι μπορεί και 8 λιτ.Για τα κιλά του νομίζω πως είναι καλά.
Ποιότητα κατασκευής = Αν και βελτιωμένο σε όλους τους τομείς,έχει ακόμα πολύ δρόμο σε σχέση με τα σύγχρονα SUV πχ. RAV4
Οδική συμπεριφορά = μπορώ να πω πως το προηγούμενο μοντέλο μου άρεσε περισσότερο.Βέβαια το καινούργιο δεν 'χοροπηδάει' τόσο,αλλά η νέα κρεμαγιέρα που φοράει,προσφέρει την απόλυτη ασάφεια.Λες και δουλεύει με ένα δευτερόλεπτο καθυστέρηση.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.Περισσότερα όταν πέσουν τα πρώτα χιόνια και
όταν φορεθεί κάποιο λάστιχο της προκοπής.Υ.Γ.Για τα λάστιχα που φοράει σας είπα?ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
-
Μηπως εχεις μπερδευτει λιγο φιλαρακο μου; Τί σχεση, τί συγκριση, και με ποια κριτηρια, μπορει να εχει ενα 4Χ4 ΑΓΡΟΤΙΚΟ (L200 )με ενα 4Χ4 SUV (RAV4); Νομιζεις οτι ενα συγκρητικο τεστ στους 4Τροχους θα βγαλει αντικειμενικα συμπερασματα για τους υποψηφιους αγοραστες;
Το αγροτικο αυτο το πηρες για να πηγαινεις με 150 ή 180 και εχεις την απαιτηση να εχει κρατηματα F360;Και για να απαντησω στο ρητορικο ερωτημα του BILL: ΝΑΙ!!!!
EDIT: Ξεχασα να αναφερω ποια ηταν η πρωτη δοκιμασια που περασε με επιτυχια το αμαξι. Συμπτωματικα 1-2 εβδομαδες αφου το ειχαμε παρει.
ΛΟΙΠΟΝ: Πατησαμε τα σταφυλια πανω στη καροτσα για το κρασι της χρονιας.
-
Mάλλον έσυ έχει μπερδευτεί 'φιλαράκο' και δεν ξέρεις τι αγόρασες,γιατί πολύ απλά το νέο L200 είναι το μοναδικό στην κατηγόρια του που πλησιάζει τόσο πολύ την 'κυρίλα' των SUV με τα πλεονεκτήματα του αγροτικού.Αν νομίζεις πως τα συμπεράσματα τα έχω βγάλει διαβάζοντας ένα συγκριτίκο των 4Τ,τότε πλανάσαι οικτρά(για να μην πω τίποτε άλλο).Δεν μου είπες,από τα λάστιχα είσαι ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ?
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Mάλλον έσυ έχει μπερδευτεί 'φιλαράκο' και δεν ξέρεις τι αγόρασες,γιατί πολύ απλά το νέο L200 είναι το μοναδικό στην κατηγόρια του που πλησιάζει τόσο πολύ την 'κυρίλα' των SUV με τα πλεονεκτήματα του αγροτικού.Αν νομίζεις πως τα συμπεράσματα τα έχω βγάλει διαβάζοντας ένα συγκριτίκο των 4Τ,τότε πλανάσαι οικτρά(για να μην πω τίποτε άλλο).Δεν μου είπες,από τα λάστιχα είσαι ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ?'Φιλαρακο μου' εγω δεν εχω μπερδευτει καθολου γιατι ποτέ δεν ηθελα να αγορασω ενα αγροτικο για να το τσιπαρω ενω ηδη εχει 130 τοσα αλογα και να πηγαινω με 180. Τωρα αν εσυ εχεις την αποψη οτι το L200 μπορει να συγκρηθει με ενα RAV4, δεν εχω να κανω κανενα σχόλιο επ' αυτου Αντιθετως, αν ηθελα SUV θα επερνα το RAV και οχι ενα 4πορτο αγροτικο που σιγουρα θα υστερει σε οδικη συμπεριφορα σε σχεση με ενα RAV4 συν το οτι η καροτσα του ειναι για γελια και για κλαματα.
Το αν οπως λες πλησιαζει την κυριλα των SUV ειναι στην κριση του καθενος αν ειναι ετσι ή οχι. Παντως και στο HILUX που ειχα την τυχη να μπω μεσα, μου εδωσε την ιδια αισθηση πολυτελειας.
Για τα ελαστικα τί ακριβως ειναι αυτο που ψαχνεις;
Προσωπικα, οπως ηδη εχω εξηγησει, το αμαξι δεν του εχω βαλει δυσκολα μεχρι στιγμης, δηλαδη φορτωμα και κακους λασπωμενους δρομους. Οταν το κανω θα σου πω. Στο δρομο σιγουρα εχει καποια κουνηματα αλλα...λογικο δεν ειναι στις μεγαλες ταχυτητες με ενα τετοιο αμαξι; Ποιες πρεπει να ειναι δηλαδη οι απαιτησεις μου, εξηγησε μου αν μπορεις; -
Τί λάστιχα έχει (μάρκα/τύπος/διάσταση)?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί λάστιχα έχει (μάρκα/τύπος/διάσταση)?245/65 R17 BRIDGESTONE DUELER H/T 840=Iσως το χειρότερο λάστιχο που έχει βγει ποτέ.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μανόλη κάνεις λάθος. Αυτά τα φορτηγάκια είναι πραγματικά κατσίκια για σκληρό off-road. Mόνο ο πίσω πρόβολος είναι λίγο πρόβλημα αλλά και πάλι είναι τόσο ψηλό το αυτοκίνητο που και πάλι δεν προβληματίζει παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις.
Επίσης το L200 είναι το μοναδικό φορτηγάκι αυτή τη στιγμή που έχει κεντρικό διαφορικό το οποίο σημαίνει ότι η 4κίνησή του μπορεί να επιλεγεί και στην άσφαλτο... και στο χωματόδρομο με τη διαφορά ότι θα στρίβει και δεν θα είναι τρομακτικά υποστροφικό σε σχέση με τα υπόλοιπα φορτηγάκια που έχουν κλειδωμένη την 4κίνηση στο 50:50... Και ξανά λοιπόν -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Tα λάστιχα που φοράει=Για πέταμα.Aπαράδεκτο κράτημα στο στεγνό,τρελή γλύστρα στο βρεγμένο,μέτρια απόδοση στο βουνό,θόρυβος κύλισης,θόρυβος,θόρυβος,σκληρά σαν ακατέργαστο καοτσούκ χααχχααχχα.Ελικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιά χώρα προορίζονται αυτά τα λάστιχα.Δυστυχώς τα κορυφαιά κατ'εμε Bridgestone dueler A/T δεν βγαίνουν προς το παρόν για 17αρες.
Υ.Γ.Για τα λάστιχα που φοράει σας είπα?ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
Για ποια Dueler Α/Τ λες? Γιατί όλα Dueler Α/Τ τα λένε. Και τα 840 Dueler Α/Τ είναι και αυτά. Και τα 694 (που είναι πολύ καλά λάστιχα) επίσης. Για ποια Dueler Α/Τ μας λες εσύ??
-
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
694http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... A%2FT+Revo
Ta 840 einai H/T.Den blepeis pio panw?
Ναι έκανα λάθος.
Αυτά όμως είναι Α/Τ
Bridgestone Dueler A/T D693
Όπως επίσης και αυτά
Bridgestone Dueler A/T D693 II
Για αυτό και σε ρώτησα. -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Δυστυχώς τα κορυφαιά κατ'εμε Bridgestone dueler A/T δεν βγαίνουν προς το παρόν για 17αρες.Dueler A/T = D694 ή D693 (έχει καταργηθεί)
Για 17άρα ζάντα βγαίνουν σε 265/65/17. Είναι λίγο πιό ψηλό και φαρδύ απο αυτό που έχεις τώρα αλλά μπορείς να τα βάλεις άφοβα.
EDIT: Αν θέλεις να μείνεις στην εργοστασιακή διάσταση, βγαίνει το Pirelli Scorpion A/T το οποίο είναι εξίσου καλό με το Bridgestone.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δυστυχώς τα κορυφαιά κατ'εμε Bridgestone dueler A/T δεν βγαίνουν προς το παρόν για 17αρες.
Dueler A/T = D694 ή D693 (έχει καταργηθεί)
Για 17άρα ζάντα βγαίνουν σε 265/65/17. Είναι λίγο πιό ψηλό και φαρδύ απο αυτό που έχεις τώρα αλλά μπορείς να τα βάλεις άφοβα.
EDIT: Αν θέλεις να μείνεις στην εργοστασιακή διάσταση, βγαίνει το Pirelli Scorpion A/T το οποίο είναι εξίσου καλό με το Bridgestone.
Tο 265/65/17 έχει πάνω από 3% διαφορά με λίγα λόγια δεν κάνει.
http://www.1010tires.com/TireSizeCalcul ... ion=submit
Με βλέπω με μισή καρδιά να καταλήγω στο Pirelli....
-
Τα νέα Scorpio ATR (που τα παρουσίασαν στην Ελλάδα σε L200) σίγουρα βγαίνουν στην διάσταση που θέλεις και δείχνουν εξίσου καλά με τα 694.
-
Λοιπον, αλλαξα το τιτλο για να λεμε οτι θελουμε περι αγροτικων.
Αρχισαν οι ελιες (σκληρο πορνο το λεω εγω). Τελοσπαντων.
Ο μητσος εχει μπει φορτωμενος ή οχι σε λασπωμενα λιοφυτα ανηφορικα/κατηφορικα μεχρι 20% κληση, δρομους τουληθρες με μισο μετρο λασπη σε υψος και ΝΑΙ δεν εχει δυσκολευτει πουθενα. Μονο με τα ταπινα 245/70R16 μαμα dunlop η Bridgestone δεν θυμαμαι τί μαρκα ειναι.
Δεν εχει κολησει πουθενα, δεν με εχει δυσκολεψει πουθενα και φυσικα εχει γινει πολυ ευκολη η δουλεια αφου τωρα δεν παμε τα τσουβαλια στο αμαξι, αλλα το αμαξι στα τσουβαλια.
Οδηγοντας το Μητσο, νιωθω σαν να πηγαινω με 300χλμ με ενα οποιοδηποτε γρηγορο αμαξι.Ειπαμε την πρωτη μερα να εκμεταλευτουμε τον καλο καιρο και να παμε σε λιοφυτο με κακη προσβαση και οχι σε ενα λιοφυτο διπλα στον επαρχιακο δρομο. Την δευτερη μερα, και ενω μαζευαμε ελιες αλλου οπως ειπα, ενα Yaris λογω υπερβολικης ταχυτητας ξεφυγε απο την πορεια του και αφου πηρε 2-3 τουμπες στον αερα επεσε μεσα στο λιοφυτο που παραλιγο να ειχαμε παει. Φανταστειτε να ειμασταν σε εκεινο το σημειο...
Ευτυχως για την γυναικα οδηγο, φορουσε ζωνη και σε συνδιασμο με τον αεροσακκο σωθηκε απο θαυμα αν και τραυματιστηκε αρκετα σοβαρα. -
Λοιπον, αλλαξα το τιτλο για να λεμε οτι θελουμε περι αγροτικων.Αρχισαν οι ελιες (σκληρο πορνο το λεω εγω). Τελοσπαντων.
Ο μητσος εχει μπει φορτωμενος ή οχι σε λασπωμενα λιοφυτα ανηφορικα/κατηφορικα μεχρι 20% κληση, δρομους τουληθρες με μισο μετρο λασπη σε υψος και ΝΑΙ δεν εχει δυσκολευτει πουθενα. Μονο με τα ταπινα 245/70R16 μαμα dunlop η Bridgestone δεν θυμαμαι τί μαρκα ειναι.
Δεν εχει κολησει πουθενα, δεν με εχει δυσκολεψει πουθενα και φυσικα εχει γινει πολυ ευκολη η δουλεια αφου τωρα δεν παμε τα τσουβαλια στο αμαξι, αλλα το αμαξι στα τσουβαλια.
Οδηγοντας το Μητσο, νιωθω σαν να πηγαινω με 300χλμ με ενα οποιοδηποτε γρηγορο αμαξι.Ειπαμε την πρωτη μερα να εκμεταλευτουμε τον καλο καιρο και να παμε σε λιοφυτο με κακη προσβαση και οχι σε ενα λιοφυτο διπλα στον επαρχιακο δρομο. Την δευτερη μερα, και ενω μαζευαμε ελιες αλλου οπως ειπα, ενα Yaris λογω υπερβολικης ταχυτητας ξεφυγε απο την πορεια του και αφου πηρε 2-3 τουμπες στον αερα επεσε μεσα στο λιοφυτο που παραλιγο να ειχαμε παει. Φανταστειτε να ειμασταν σε εκεινο το σημειο...
Ευτυχως για την γυναικα οδηγο, φορουσε ζωνη και σε συνδιασμο με τον αεροσακκο σωθηκε απο θαυμα αν και τραυματιστηκε αρκετα σοβαρα.Πού έγινε πάλι αυτό? :ο
FORUM "Αγροτων"