-
Γεια σας παιδιά !
Θα ήθελα μια συμβουλή.
Είχαμε πριν, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, ένα Fiat Strada (2010), που δυστυχώς το τρακάραμε, και τώρα είναι ασύμφορο να το φτιάξουμε (6,000 ευρώ, για ένα αμάξι που στην αγορά θα πουλιότανε για 9,000).
Η χρυσή του ήταν προπαντός για ελαφρύ αγροτικές δουλειές. Δεν το φορτώναμε σχεδόν καθόλου. Δεν μπορώ να πω, το αμάξι ήταν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (max 6 λίτρα/100 χλμ).
Τέλος πάντων, μας έχει τύχη τώρα μια ευκαιρία για ένα Toyota Hilux του 2007/2008, 4x4, 2500 κυβικά, 140 άλογα, μονοκάμπινο, 55.000 χλμ στο κοντέρ (αδούλευτο αμάξι). Είναι από πρώτο χέρι, από γνωστό μας πρόσωπο.
Η ερώτηση μου είναι πιο πολύ για την κατανάλωση. Εννοείτε ότι δεν περιμένω να καταναλώνει όσο το strada. Απλά ήθελα να ξέρω από άτομα που ξέρουν τι να περιμένω από κατανάλωση στο Hilux. Οδηγάμε προπαντός σε εθνική οδό, και δρόμους της επαρχίας για να πάμε στα χωράφια μας. Δεν θα μπαίνει σε πόλη, παρα μονο 1-2 φορες την εβδομάδα. Οδηγάμε σχετικά συντηρητικά γενικός.
Της γνώμες/εμπειρίες σας παρακαλώ.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
http://www.defencenet.gr/defence/item/κρήτη-αγροτικά-περιπολικά-στη-μάχη-κατά-της-εγκληματικότηταςΓια να δούμε. Ποιός θα βρεί τί 'αγρότες' θα είναι!!!
pull bar,εργάτη,λάστιχα,αλεξίσφαιρα τζάμια και έστορα έχουν??? Πέρα απο την πλάκα,αυτά δεν είχαν πει οτι θα τα στέλνανε βόρεια Ελλάδα??
-
Σήμερα το μεσημέρι είδα το πρώτο αστυνομικό NAVARA!!! Είμαι περίεργος να δω τί ελαστικά φοράνε!!!
-
Σήμερα το μεσημέρι είδα το πρώτο αστυνομικό NAVARA!!! Είμαι περίεργος να δω τί ελαστικά φοράνε!!!Αλήθεια?
Που? -
Ο χρήστης steliosss94 έγραψε:
Σήμερα το μεσημέρι είδα το πρώτο αστυνομικό NAVARA!!! Είμαι περίεργος να δω τί ελαστικά φοράνε!!!
Αλήθεια?
Που?Εθνική Οδό, κοντά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
-
Αλήθεια?
Που?Εθνική Οδό, κοντά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Κλασσικά σε εκείνο το δρόμο βλέπω πιο πολλά μπατσικά
Δεν ήταν σταματημένο έτσι?Εγώ περίμενα να τους πάνε σε κανένα χωριό...τώρα κοντά στις πόλεις τι να τα κάνουν?
-
-
Βασικά οι φωτό είναι ΑΠΑΙΧΤΕΣ!!! Χαίρομαι επίσης που ανακάλυψα για τα περιπολικά μόνο με 3 μήνες καθυστέρηση!!! Τα ελαστικά αυτά όμως που βλέπω δεν είναι και για πολύ off road έτσι δεν είναι? Για τι χρήση τα πήραν αυτά τα περιπολικά τότε?
-
Βασικά οι φωτό είναι ΑΠΑΙΧΤΕΣ!!! Χαίρομαι επίσης που ανακάλυψα για τα περιπολικά μόνο με 3 μήνες καθυστέρηση!!! Τα ελαστικά αυτά όμως που βλέπω δεν είναι και για πολύ off road έτσι δεν είναι? Για τι χρήση τα πήραν αυτά τα περιπολικά τότε?χαχαχα πραγματικά
Για την πόλη τα πήραν μάλλον και αυτά -
Από τη στιγμή που το πολύ πολύ θα κινούνται σε χωματόδρομους μια χαρά τους καλύπτουν τα συγκεκριμένα ελαστικά.
-
Βασικά οι φωτό είναι ΑΠΑΙΧΤΕΣ!!!Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από τη στιγμή που το πολύ πολύ θα κινούνται σε χωματόδρομους μια χαρά τους καλύπτουν τα συγκεκριμένα ελαστικά.Και τα τζιπ τι πρόβλημα είχαν?
-
Ο χρήστης steliosss94 έγραψε:
Από τη στιγμή που το πολύ πολύ θα κινούνται σε χωματόδρομους μια χαρά τους καλύπτουν τα συγκεκριμένα ελαστικά.
Και τα τζιπ τι πρόβλημα είχαν?
Είναι για να μαζέψουν τα χασίσια της κρήτης
-
παιδια μια ερώτηση σχετικά για τα λαδια του αγροτικου μου ford ranger 109hp turbo diesel ..θα αλλαξω πρωτη φορα τα λαδια μονος μου και δεν ξερω τι λαδι να παρω..ο κατασκευαστης στο βιβλιαρακι λεει για 5w-30 ACEA A1/B1 .. το αμάξι ήδη μου κεει λαδακι (προηγούμενο servis στην αντιπροσωπία δεν ξερω τι λαδι βαλαν .δεν εχω κανει αλλο) τωρα σαν αγροτικο με φορτοματα και τα σχετικά + οτι μου κεει λαδι ηδη + ζεστο κλημα ελλαδος λετε να ειναι καλύτερα 10w-40..??
-
Ο χρήστης nontasDrama έγραψε:
παιδια μια ερώτηση σχετικά για τα λαδια του αγροτικου μου ford ranger 109hp turbo diesel ..θα αλλαξω πρωτη φορα τα λαδια μονος μου και δεν ξερω τι λαδι να παρω..ο κατασκευαστης στο βιβλιαρακι λεει για 5w-30 ACEA A1/B1 .. το αμάξι ήδη μου κεει λαδακι (προηγούμενο servis στην αντιπροσωπία δεν ξερω τι λαδι βαλαν .δεν εχω κανει αλλο) τωρα σαν αγροτικο με φορτοματα και τα σχετικά + οτι μου κεει λαδι ηδη + ζεστο κλημα ελλαδος λετε να ειναι καλύτερα 10w-40..??Αν ο κατασκευαστής σου λέει για 5w-30, δεν υπάρχει λόγος για άλλο. Αν πάλι σου δίνει κάρτα με θερμοκρασίες, δες την. Αν όχι, βάλε 5w-30, με τις προδιαγραφές που σου λέει.
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
παιδια μια ερώτηση σχετικά για τα λαδια του αγροτικου μου ford ranger 109hp turbo diesel ..θα αλλαξω πρωτη φορα τα λαδια μονος μου και δεν ξερω τι λαδι να παρω..ο κατασκευαστης στο βιβλιαρακι λεει για 5w-30 ACEA A1/B1 .. το αμάξι ήδη μου κεει λαδακι (προηγούμενο servis στην αντιπροσωπία δεν ξερω τι λαδι βαλαν .δεν εχω κανει αλλο) τωρα σαν αγροτικο με φορτοματα και τα σχετικά + οτι μου κεει λαδι ηδη + ζεστο κλημα ελλαδος λετε να ειναι καλύτερα 10w-40..??
Αν ο κατασκευαστής σου λέει για 5w-30, δεν υπάρχει λόγος για άλλο. Αν πάλι σου δίνει κάρτα με θερμοκρασίες, δες την. Αν όχι, βάλε 5w-30, με τις προδιαγραφές που σου λέει.
εχει καρτα με θερμοκρασιες φιλε και το εχει μεχρι 30 βαθμους και το 10w-40 μεχρι 40 βαθμους..
αλλα επίσης λεει μονο σε περίπτωση που πρεπει να συμπληρώσεις λαδι και δεν βρεις το δικο του (5w-30) να βαλεις 10w-40 και καποιο ακομα που δεν θυμάμαι σαν εναλακτηκη λυση.. -
Αν ο κατασκευαστής σου λέει για 5w-30, δεν υπάρχει λόγος για άλλο. Αν πάλι σου δίνει κάρτα με θερμοκρασίες, δες την. Αν όχι, βάλε 5w-30, με τις προδιαγραφές που σου λέει.
εχει καρτα με θερμοκρασιες φιλε και το εχει μεχρι 30 βαθμους και το 10w-40 μεχρι 40 βαθμους..
αλλα επίσης λεει μονο σε περίπτωση που πρεπει να συμπληρώσεις λαδι και δεν βρεις το δικο του (5w-30) να βαλεις 10w-40 και καποιο ακομα που δεν θυμάμαι σαν εναλακτηκη λυση..Αν μπορείς τράβα μια φωτό το κομμάτι του βιβλίου και βαλ'τη εδώ να δούμε τι ακριβώς λέει.. Επίσης μου φαίνεται κουλό να σου λέει ότι μπορείς να το αναμίξεις με διαφορετικό ιξώδες (που συνήθως απαγορεύεται), ενώ σου απαγορεύει να βάλεις 10w-40.
-
φιλε δυστυχώς η φωτογραφική μου το βγαζει θολα.να σου πω τι γραφει με δυο λογια,το εχω μπροστα μου τωρα.. εχει δυο παραγραφους για τα λαδια. η πρωτη λεγεται και λεει περνει μονο 5-30w . η δευτερη παράγραφο λεγετε και γραφει πως σε περίπτωση που δεν μπορεις να βρεις το 5-30w μπορεις να βαλεις 5-40w η 10-40w αλλα υπαρχει περίπτωση να μην εχει επαρκη ισχύ το αυτοκινητο η αυξημένη κατανάλωση.
-
φιλε δυστυχώς η φωτογραφική μου το βγαζει θολα.να σου πω τι γραφει με δυο λογια,το εχω μπροστα μου τωρα.. εχει δυο παραγραφους για τα λαδια. η πρωτη λεγεται και λεει περνει μονο 5-30w . η δευτερη παράγραφο λεγετε και γραφει πως σε περίπτωση που δεν μπορεις να βρεις το 5-30w μπορεις να βαλεις 5-40w η 10-40w αλλα υπαρχει περίπτωση να μην εχει επαρκη ισχύ το αυτοκινητο η αυξημένη κατανάλωση.Οπότε βάζεις αυτό που σου λέει. 5w-30.
-
αυτο εβαλα φιλε τελικα..
FORUM "Αγροτων"