-
Ο χρήστης nontasDrama έγραψε:
αυτο εβαλα φιλε τελικα..Μια χαρά τότε. Τι έβαλες και πόσο, αν επιτρέπεται;
-
το λαδι λέγετε Ford Formula F SAE 5W30 ..
7 λιτρα λαδι και φιλτρο λαδιου 60 ευρο.. τα πλήρωσα όλα μαζι στην αντιπροσωπία και δεν μπορω να σου πω ακριβός το κόστος για το λαδι.. -
Καλησπέρα παιδιά. Ποιά η γνώμη σας για το Ford Ranger 2,5 του 2006? Για αγροτική χρήση καθαρά. Με ενδιαφέρει κατανάλωση και ανταλλακτικά και τυχόν προβλήματα που να έχει παρουσιάσει. Βρήκα ένα ημικάμπινο του 2006 με 102 χιλ χλμ με 9500ευρώ από ελληνική αντιπροσωπεία σε πολύ καλή κατάσταση.
-
με ποσα αλογα ειναι φιλε..?? η τιμη πολύ καλη. εγω εχω με τα 109hp του 2004 .. εχει καποια προβληματα αλλα ειναι κυριος κακης χρησης του προηγουμενου ιδιοκτητη...
-
Φίλε μου είναι με 109 μου φαίνεται άλογα. Έχει ένα θεματάκι,αναβοσβήνει η ένδειξη της προθέρμανσης και το πήγα με τον μαντραδόρο στην Ford και μάλλον είναι η τρόμπα πετρελαίου λόγω κακής ποιότητας καυσίμων ή και κακής χρήσης όπως λες του προηγούμενου. Εσύ τί προβλήματα έχεις? Από κατανάλωση και ανταλλακτικά τί λέει?
-
109 ή 139?νομίζω από κάποια στιγμή και μετά βγαίνει με κάπου τόσα άλογα.4χ4 είναι?
-
Ο χρήστης tsunikos έγραψε:
Φίλε μου είναι με 109 μου φαίνεται άλογα. Έχει ένα θεματάκι,αναβοσβήνει η ένδειξη της προθέρμανσης και το πήγα με τον μαντραδόρο στην Ford και μάλλον είναι η τρόμπα πετρελαίου λόγω κακής ποιότητας καυσίμων ή και κακής χρήσης όπως λες του προηγούμενου. Εσύ τί προβλήματα έχεις? Από κατανάλωση και ανταλλακτικά τί λέει?το δικο μου ειναι του 2004 με 109hp και το εχω εναμιση χρονο το πηρα με 100.000χλμ και τωρα εχω 122.000χλμ. απο κατανάλωση ειμαι γυρο στα 11 λιτρα. απο προβλήματα το πηρα με χαλασμενο διοκοπτη παραθυρου συνοδηγού και καμια φορα κολαει ο διακοπτης εκκινήσεις και δεν δινει εντολη να δουλεψει η μιζα, επισης μου κεει λαδι η μηχανη αλλα χανει και απο ολες τις φλατζες λαδι , οχι τρελες ποσότητες και θελω να πιστεύω οτι θα μου βγαλει πολλα χιλιομετρα ακομα μεχρι να το κανω επισκευή.και κατι προβληματα μαλλον απο λασπη στο πετρελαίο λογο μύκητα (εμεινα 4 φορες αλλα μετα απο πρωσπαθια καταφερα να το ξεκινησω ) . εχω αλλαξει σημπλεκτη πριν κανενα μήνα 550ευρο αλλα οχι στην αντιπροσωπία.. η αντιπροσωπία ήθελε 950 για το εργοστασιακο συμπλεκτη και 650 για καποιον αλλης εταιρίας ..
-
Λοιπόν παιδιά οδήγησα και πάλι σήμερα ένα Navara 171ps. Μου άφησε καλή αίσθηση από το τιμόνι. Είναι ακριβές χωρίς να είναι ιδιαίτερα σκληρό. Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ το κιβώτιο. Έδωσα περισσότερη προσοχή και μου άρεσε αρκετά. Έπρεπε όλα να έχουν 6αρι νομίζω!
Από την άλλη, δεν μου άρεσε η θέση οδήγησης, ενώ τα υλικά δεν μπόρεσα καθόλου να τα χωνέψω. Δείτε εδώ
πολύ χοντροκομμένα και φτωχά σε αίσθηση
καταγρατζουνισμένο, ενώ το αμάξι δεν έχει καλά καλά 6μηνο που αγοράστηκε και ούτε 6000χλμ
Δεν μου άρεσαν καθόλου τα υλικά λοιπόν. Σαν μηχανικό σύνολο όμως μου άρεσε. Αν συνδυαστεί (λογικά σε κάποια πιο ακριβή έκδοση) με καλύτερα υλικά μέσα και καλύτερο φινίρισμα που να δίνουν μια όμορφη εικόνα, τότε είναι μια από τις καλές προτάσεις στον τομέα, καθώς έχει πολύ καλό κινητήρα και κιβώτιο. Δεν σκορτσάρει εύκολα, ενώ οι ταχύτητες μπαίνουν χωρίς να χτυπάνε.
ΥΓ. Δυστυχώς δεν το φορτώσαμε για να διαπιστώσω 'ιδιοις χερσί' το τι παίζει επιτέλους και με αυτό.
-
Ο χρήστης nontasDrama έγραψε:
Φίλε μου είναι με 109 μου φαίνεται άλογα. Έχει ένα θεματάκι,αναβοσβήνει η ένδειξη της προθέρμανσης και το πήγα με τον μαντραδόρο στην Ford και μάλλον είναι η τρόμπα πετρελαίου λόγω κακής ποιότητας καυσίμων ή και κακής χρήσης όπως λες του προηγούμενου. Εσύ τί προβλήματα έχεις? Από κατανάλωση και ανταλλακτικά τί λέει?
το δικο μου ειναι του 2004 με 109hp και το εχω εναμιση χρονο το πηρα με 100.000χλμ και τωρα εχω 122.000χλμ. απο κατανάλωση ειμαι γυρο στα 11 λιτρα. απο προβλήματα το πηρα με χαλασμενο διοκοπτη παραθυρου συνοδηγού και καμια φορα κολαει ο διακοπτης εκκινήσεις και δεν δινει εντολη να δουλεψει η μιζα, επισης μου κεει λαδι η μηχανη αλλα χανει και απο ολες τις φλατζες λαδι , οχι τρελες ποσότητες και θελω να πιστεύω οτι θα μου βγαλει πολλα χιλιομετρα ακομα μεχρι να το κανω επισκευή.και κατι προβληματα μαλλον απο λασπη στο πετρελαίο λογο μύκητα (εμεινα 4 φορες αλλα μετα απο πρωσπαθια καταφερα να το ξεκινησω ) . εχω αλλαξει σημπλεκτη πριν κανενα μήνα 550ευρο αλλα οχι στην αντιπροσωπία.. η αντιπροσωπία ήθελε 950 για το εργοστασιακο συμπλεκτη και 650 για καποιον αλλης εταιρίας ..
Το ίδιο πήραμε? Κι εγώ με 102χιλ χλμ το πήρα και με πρόβλημα στο παράθυρο και με κατανάλωση 10,5-11 χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην οδήγηση (χωματόδρομοι και λίγο φόρτωμα αλλά μέχρι 80-90 χλμ/ώρα άδειος). Και εμένα ο συμπλέκτης μου φαίνεται υπερβολικά βαρύς? Κουράζει στην οδήγηση. Εσύ γιατί τον άλλαξες? Μήπως πρέπει να το δώ?
-
Για κατοχη αγροτικου αυτοκινητου απο μη επαγγελματια αγροτη, γνωριζεται τι απαιτειται? καπου ακουσα οτι αρκει να εχεις δηλωμενο ενα ελαχιστο αγροτικο ςισοδημα, εκτος των αλλων κλπ. Ισχυει?
-
Ο χρήστης tsunikos έγραψε:
το δικο μου ειναι του 2004 με 109hp και το εχω εναμιση χρονο το πηρα με 100.000χλμ και τωρα εχω 122.000χλμ. απο κατανάλωση ειμαι γυρο στα 11 λιτρα. απο προβλήματα το πηρα με χαλασμενο διοκοπτη παραθυρου συνοδηγού και καμια φορα κολαει ο διακοπτης εκκινήσεις και δεν δινει εντολη να δουλεψει η μιζα, επισης μου κεει λαδι η μηχανη αλλα χανει και απο ολες τις φλατζες λαδι , οχι τρελες ποσότητες και θελω να πιστεύω οτι θα μου βγαλει πολλα χιλιομετρα ακομα μεχρι να το κανω επισκευή.και κατι προβληματα μαλλον απο λασπη στο πετρελαίο λογο μύκητα (εμεινα 4 φορες αλλα μετα απο πρωσπαθια καταφερα να το ξεκινησω ) . εχω αλλαξει σημπλεκτη πριν κανενα μήνα 550ευρο αλλα οχι στην αντιπροσωπία.. η αντιπροσωπία ήθελε 950 για το εργοστασιακο συμπλεκτη και 650 για καποιον αλλης εταιρίας ..
Το ίδιο πήραμε? Κι εγώ με 102χιλ χλμ το πήρα και με πρόβλημα στο παράθυρο και με κατανάλωση 10,5-11 χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην οδήγηση (χωματόδρομοι και λίγο φόρτωμα αλλά μέχρι 80-90 χλμ/ώρα άδειος). Και εμένα ο συμπλέκτης μου φαίνεται υπερβολικά βαρύς? Κουράζει στην οδήγηση. Εσύ γιατί τον άλλαξες? Μήπως πρέπει να το δώ?
ο συμπλεκτης που εβαλα ειναι πάλη πολυ σκληρος και αυτος,,μαλλον ετσι ειναι ..ειναι όντως κουραστικός.. τον άλλαξα γιατι διαλύθηκε το ρουλιμαν συμπλεκτη και ενα ακομα ρουλιμαν ποιο μικρο που εχει ποιο μπρωστα και το αμάξι χοροπηδούσε οταν το ξεκινούσα.. ειδη εκανε μια μικρη ζημιά στον πηρο που βγενει απο το σασμαν .. επιδη διάλυσε το ρουλιμαν εκανε πατουρα στον πίρο αλλα οχι τοσο πολυ οστε να το παω σε τορνο... απο προ βληματα εχεις κατι αλλο..??? λαδια καίει η χανει το δικο σου..??
-
Καλημέρα
Θα με βοηθούσε πολύ να ακούσω 2-3 προτάσεις για αλλαγή ελαστικών σε Ford Ranger 4X4 ημικάμπινο 2005 (109 άλογα). Φοράει GENERAL GRABBER AT2 235/75R/109PS (το αγόρασα μεταχειρισμένο με αυτά τα λάστιχα) αλλά εγώ κινούμαι 80% άσφαλτο και 20% χώμα.Τα λάστιχα που φοράει γλιστράνε πολύ με την πρώτη σταγόνα,κάνουν αρκετό θόρυβο και αυξάνουν αρκετά και την κατανάλωση.
Το όχημα φορτώνεται 3-4 φορές τον μήνα με 1 τόνο βάρος και κινείται (άδειο) σε χωράφια κατά 15-20% της χρήσης.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Αν δεν κινείσαι σε χώμα πολύ, δες τα Continental CrossContact LX. Τα βάλαμε στο BT-50 του πατέρα, και είναι άψογα. Έχουν τέλεια συμπεριφορά σε βρεγμένο. Καμία σχέση με οποιοηποτε ΑΤ. Σε χώμα τώρα δεν έχει τις δυνατότητες που έχει ένα ΑΤ ή ΜΤ, αλλά αν κινείσαι κυρίως σε άσφαλτο, είναι μια πολύ καλή επιλογή για βελτίωση της πρόσφυσης.
-
Pirelli scorpion verde all season προσοχη οχι το απλό μονο το all season M+S
michellin lantitude tour και τα δύο είναι mud and snow ισαξια του continental στο κρατημα αλλα πολύ μειωμενη τριβή κύλισης που ετσι θα εχεις μια μειωση της κατανάλωσης. Στην κατηγορια ειναι τα μοναδικα πρασινα ελαστικα.
Να κοιτας τις καρτες των ελαστικών που βαθμολογουν τον θόρυβο, απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο και τριβή κύλισης. Τα δύο παραπάνω και το continental εχουν C στο φρενάρισμα στο βρεγμένο, όμως στην τριβή κύλισης F το conti, C τα άλλα δύο. Από θόρυβο το πιο αθόρυβο με μικρή διαφορά είναι το michelin όμως είναι 90 άσφαλτο 10 χώμα, ενω τα άλλα δύο είναι 80-20.
Έχω βάλει michellin lantitude tour στο rav4. Γενικώς τα suv βάζουν τα ιδια ελαστικά με τα αγροτικά.
Στο navara με τα 200 ΗΡ που εχω εχω all terain την ίδια μάρκα με τα προηγουμενα του rav, yokohama ATR-S. Χαμηλό θόρυβο, καλό κράτημα και ανθεκτικά σε βαθος 5ετιας, αλλά τριβη κύλισης F -
Δοκιμάζω τα Τοyo τύπου ΑΤ σε ναβάρα.Αρχικά μου φαίνονται καλά και έχει μειωθεί λίγο η κατανάλωση
FORUM "Αγροτων"