-
Με ένα googl-αρισματάκι: http://www.griggslawnandtractor.com/ser ... eel/Detail
-
Θα μπορουσαν οι κατοχοι να αναφερουν τιμες καταναλωσης;
Σε κανονικες συνθηκες κινησης, επαρχιακος και αυτοκινητοδρομος, οχι στη δουλεια
Επίσης: τα τελη κυκλοφοριας ποσα ειναι; 80€
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Θα μπορουσαν οι κατοχοι να αναφερουν τιμες καταναλωσης;Σε κανονικες συνθηκες κινησης, επαρχιακος και αυτοκινητοδρομος, οχι στη δουλεια
Επίσης: τα τελη κυκλοφοριας ποσα ειναι; 80€
Για ποιο μοντελο ρωτας?.Τα τελη κυκλοφοριας ηταν προ ΔΝΤ 88 ευρω.Μετα ΔΝΤ 105 ευρω, γιατι λογω της οικονομικης αναπτυξης που συντελειται στο τοπο μας στρωθηκαν σχεδον ολοι οι αγροτικοι δρομοι με ασφαλτο γερμανικων προδιαγραφων για αυτο αυτη η μικρη,αυξηση στην τιμη τους
-
Η κατανάλωση σε ένα επαγγελματικό έχει μεγάλο εύρος. Ειδικά σε εκείνα με μεγάλη ιπποδύναμη. Έχω ένα Mazda BT-50 με τους 143 ίππους. Κινούμαι κυρίως σε επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο. Η κατανάλωση έχει κυμανθεί από το επίπεδο των 7 lt/100km (με πολλή προσεκτική οδήγηση), μέχρι των 9,5 lt/100km (μέγιστη). Μέση κατανάλωση (ούτε υπερβολές στο πεντάλ του γκαζιού, ούτε πολλές προσπεράσεις κλπ) έχω στα 8-8,5 lt/100km. Και πως απεικονίζονται αυτά στην αυτονομία; Με 70 λίτρα ρεζερβουάρ (και να καταναλώνω γύρω στα 62-63 λίτρα) κυμαίνεται από 650 χλμ μέχρι τα 900. Με ίδια χρήση σε Toyota Hilux '05 102ps, η κατανάλωση έχει πέσει μέχρι και κάτω από 6,5 (!!!) με την αυτονομία, με ρεζερβουάρ 80 λίτρων, να έχει ξεπεράσει μέχρι και τα 1150 χλμ!!! Στην περίπτωση του Hilux, γίνεται με πολύ οικονομική οδήγηση, αλλά σε συνδυασμό με εργασίες, χρήση τετρακίνησης κλπ.
-
Μελετω τα διπλοκαμπινα εξεταζοντας το ενδεχόμενο να παρω ενα για χρηση σαν επιβατικου.
Απο βδομαδα θα κανω μερικες επισκεψεις στις αντιπροσωπείες για να δω ποσο ευρυχωρες ειναι οι καμπινες τους.
Δεν ξερω γιατι, αλλα στο μυαλο μου τα δυο πιο φιλικα στον δρομο ειναι το L 200 και Amarok.
ΑΝ καταληξω να παρω θα κανω και καποια test drive
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μελετω τα διπλοκαμπινα εξεταζοντας το ενδεχόμενο να παρω ενα για χρηση σαν επιβατικου.Απο βδομαδα θα κανω μερικες επισκεψεις στις αντιπροσωπείες για να δω ποσο ευρυχωρες ειναι οι καμπινες τους.
Δεν ξερω γιατι, αλλα στο μυαλο μου τα δυο πιο φιλικα στον δρομο ειναι το L 200 και Amarok.
Το αμαροκ το είχα οδηγήσει στην πίστα του στέφανου ατταρτ στην κερατέα και πραγματικά ήταν εντυπωσιακά ικανό και πολυ άνετο αλλά έμαθα ότι στην διάρκεια της παρουσίασης αυτής παρουσίασε κάποιο πρόβλημα με το μπροστά διαφορικό(αν δεν κάνω λάθος)..Για το μιτσουμπισι δεν ξέρω να σου πω, στο Καρπενήσι όμως και στα περιξ του Νομού Ευρυτανίας οι ντόπιοι λένε ότι τα καινούργια λ 200 βγάζουν προβλήματα (καπάκι κινητήρα) και ότι τα πιο ικανά και αξιόπιστα είναι το ισουζου το dmax και το hilux..
-
Ο χρήστης turbo rabitt έγραψε:
Μελετω τα διπλοκαμπινα εξεταζοντας το ενδεχόμενο να παρω ενα για χρηση σαν επιβατικου.
Απο βδομαδα θα κανω μερικες επισκεψεις στις αντιπροσωπείες για να δω ποσο ευρυχωρες ειναι οι καμπινες τους.
Το αμαροκ το είχα οδηγήσει στην πίστα του στέφανου ατταρτ στην κερατέα και πραγματικά ήταν εντυπωσιακά ικανό και πολυ άνετο αλλά έμαθα ότι στην διάρκεια της παρουσίασης αυτής παρουσίασε κάποιο πρόβλημα με το μπροστά διαφορικό(αν δεν κάνω λάθος)..Για το μιτσουμπισι δεν ξέρω να σου πω, στο Καρπενήσι όμως και στα περιξ του Νομού Ευρυτανίας οι ντόπιοι λένε ότι τα καινούργια λ 200 βγάζουν προβλήματα (καπάκι κινητήρα) και ότι τα πιο ικανά και αξιόπιστα είναι το ισουζου το dmax και το hilux..
Απο θεμα καμπινας το αμαροκ ειναι οντως ποιο ευρυχωρο,ειδικα απο το λ200 και η καροτσα αν σε ενδιαφερει ειναι πολυ μεγαλυτερη, εχει και παροχη ρευματος! Αυτο για το καπακι ισχυει,ξερω αναλογη περιπτωση με αυτοκινητο μεσα στην εγγυηση που το φτιαξανε με τα χιλια ζορια στην αντιπροσωπεια,καλυτερα μην μπλεξεις και απο θεμα κοστους ανταλακτικων και σερβις.Επειδη τα λεφτα ειναι πολλα,για μενα ψαξε το θεμα πολυ με τεστ ντραιβ αλλα και με ιδιοκτητες.Αυτο για το διαφορικο στο αμαροκ ειναι ισως προβλημα νεοτητας.Αν η χρηση που θα κανεις ειναι μονο ασφαλτος κοιτα και το θεμα λαστιχα.Με ποιο ασφαλτινα λαστιχα και με τις αναλογες πιεσεις θα δεις διαφορετικη συμπεριφορα στο δρομο και καλυτερη καταναλωση σ ε πετρελαιο.Α! μην ξεχνας και τι κυβικα εχει το καθενα, 2000 κ.εκ. το αμαροκ 2500κ.εκ. ολα τα υπολοιπα και 3000κ.εκ. μερικα και μεχρι V6 το καινουργιο ναβαρα με πανω απο 200 ιππους χωρις προγραμμα απο καποια αντιπροσωπεια
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μελετω τα διπλοκαμπινα εξεταζοντας το ενδεχόμενο να παρω ενα για χρηση σαν επιβατικου.Απο βδομαδα θα κανω μερικες επισκεψεις στις αντιπροσωπείες για να δω ποσο ευρυχωρες ειναι οι καμπινες τους.
Στο L200 είναι κορυφαία η SuperSelect μετάδοση, με τη δυνατότητα μόνιμης 4κίνησης και με ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, κάτι πολύ σημαντικό για την κατηγορία.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Κι εγώ στην ίδια ακριβώς φάση.
Σκέφτομαι να δώσω το Grand Cherokee (περιμένοντας μήπως επιτραπεί και η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη) οπότε λογικά θα αυξηθεί και η ζήτησή τους (ποιος θα το πάρει βέβαια με 300.000 ευρώ τέλη και έκτακτη εισφορά το χρόνο) και να πάρω διπλοκάμπινο για χρήση επιβατικού.
Έτσι κι αλλιώς οι τύποι είναι τρελλοί, όσα τους λείπουν από τις λαμογιές τους θα τα ζητήσουν από τους και καλά φοροφυγάδες δηλαδή από αυτούς που έχουν 'πολυτελή αυτοκίνητα τύπου jeep'. Αυτό είναι ένα από τα κριτήρια του φοροφυγά για την ανίκανη και λαικίστικη κυβέρνησή μας. Τα άλλα είναι οι πισίνες, τα σκάφη και τα 'σπορ' αυτοκίνητα.
Έχω οδηγήσει navara και hilux φίλων αρκετά χιλιόμετρα και σε άσφαλτο και σε χώμα και σε καμμία περίπτωση δεν έχουν την άνεση και το τιμόνι των SUV (ακόμα και του grand cherokee που θεωρείται από τα πιο off της αγοράς). Αναπηδήσεις ειδικά του πίσω άξονα, και τιμόνι που στην αίσθηση μοιάζει με αυτό των προηγούμενων cherokee της δεκαετίας του ενενήντα. Βέβαια ίσως δε θα μπορούσε να ήταν και αλλιώς εξαιτίας του τύπου της ανάρτησης και του πλαισίου.
Από κατανάλωση είναι πολύ χαμηλότερα από το GC ίσως και 30%, σε καμμία περίπτωση όμως δεν έχουν τη δύναμη, τη ροπή του ακόμα και τον ήχο του V.
Θέλω κι εγώ να δω και το Αmarok το οποίο θεωρώ ότι θα είναι πιο 'SUV' από τα υπόλοιπα γιαπωνεζικα και ford.
Βασικό επίσης για μένα η ύπαρξη μόνιμης τετρακίνησης (αφού το οδηγεί κυρίως η κυρά με τα πιτσιρίκια μέσα) και το αυτόματο κιβώτιο. Νομίζω το amarok βγάζει έκδοση με μόνιμη τετρακίνηση και το navara με αυτόματο κιβώτιο.
Επίσης θα ήθελα να ξέρω ποιο ποσοστό της τελικής τιμής του υποκειται σε ΦΠΑ, ποιο ποσοστό δηλ είναι η αξία cif και ποιό οι φόροι για να γνωρίζω το ποσό που θα εκπέσει τελικα. -
τελικα ο φιλος μας αγορασε καποιο αυτοκινητο?
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
τελικα ο φιλος μας αγορασε καποιο αυτοκινητο?Δε ξερω μαλλον τσαμπα τσακωνομασταν.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δε ξερω μαλλον τσαμπα τσακωνομασταν.
Δεν νομιζω να τσακωθηκαμε απλη αναφορα γεγονοτων που ξερουμε καναμε.
-
Λογικο ειναι η αισθηση στο δρομο να μην ειναι ειναι ιδια με τα suv αφου εχουν πισω φυλλα σουστας,σασι τυπου σκαλας,οπως και το αμαροκ και τα παλιοτερα εχουν ατερμονα αντι κρεμαγιερας.Αυτοματο κιβωτιο ολα εχουν αλλα ειναι εξτρα και δεν ξερω κατα ποσω αξιζει το επιπλεον κοστος και η καταναλωση σε σχεση με ενα χειροκινητο.
-
Δε ξερω μαλλον τσαμπα τσακωνομασταν.
Δεν νομιζω να τσακωθηκαμε απλη αναφορα γεγονοτων που ξερουμε καναμε.
Ναι ενταξει πλακα κανω για να σπασω τον παγο!
-
Λογικο ειναι η αισθηση στο δρομο να μην ειναι ειναι ιδια με τα suv αφου εχουν πισω φυλλα σουστας,σασι τυπου σκαλας,οπως και το αμαροκ και τα παλιοτερα εχουν ατερμονα αντι κρεμαγιερας.Αυτοματο κιβωτιο ολα εχουν αλλα ειναι εξτρα και δεν ξερω κατα ποσω αξιζει το επιπλεον κοστος και η καταναλωση σε σχεση με ενα χειροκινητο.Δεν είναι όλα όπως τα λες. Τουλάχιστον για το τιμόνι. Χωρίς να είμαι σίγουρος για το Αμαροκ, τα μόνα που έχουν ατέρμονα κοχλία για το σύστημα διεύθυνσης είναι τα Mazda-Ford. Όλα τα υπόλοιπα έχουν κρεμαγιέρα πλέον, κάτι που δίνει μια πιο βαριά και πιο σαφή αίσθηση στο τιμόνι. Πέρα απ αυτό. Σίγουρα δε μπορείς να τα συγκρίνεις με άλλα επιβατικά στο θέμα της άνεσης, αλλά έχουν γίνει σπουδαία βήματα στον χώρο. Και αυτό το αντιλαμβάνεται κάποιος που έρχεται σε επαφή και με παλιά και με καινούρια και μπορεί να συγκρίνει.
-
Aν προσεξες αναφερω οτι τα παλιοτερα εχουν ατερμονα.Τα καινουργια οντως εχουν εχουν κρεμαγιερα.Πληροφοριακα το πρωτο που φορεσε κρεμαγιερα ηταν το izusu d-max.Eπειδη οδηγω και παλιοτερα με ατερμονα η διαφορα στην αισθηση και στην πληροφοριση ειναι σημαντικη.Και που ισως υστερει καπως η κρεμαγιερα ειναι στους χωματοδρομους που μεταφερει λιγο παραπανω κραδασμους σε συγκριση με τον ατερμονα.
-
Aν προσεξες αναφερω οτι τα παλιοτερα εχουν ατερμονα.Τα καινουργια οντως εχουν εχουν κρεμαγιερα.Πληροφοριακα το πρωτο που φορεσε κρεμαγιερα ηταν το izusu d-max.Eπειδη οδηγω και παλιοτερα με ατερμονα η διαφορα στην αισθηση και στην πληροφοριση ειναι σημαντικη.Και που ισως υστερει καπως η κρεμαγιερα ειναι στους χωματοδρομους που μεταφερει λιγο παραπανω κραδασμους σε συγκριση με τον ατερμονα.isuzu και οχι izusu
-
Aν προσεξες αναφερω οτι τα παλιοτερα εχουν ατερμονα.Τα καινουργια οντως εχουν εχουν κρεμαγιερα.Πληροφοριακα το πρωτο που φορεσε κρεμαγιερα ηταν το izusu d-max.Eπειδη οδηγω και παλιοτερα με ατερμονα η διαφορα στην αισθηση και στην πληροφοριση ειναι σημαντικη.Και που ισως υστερει καπως η κρεμαγιερα ειναι στους χωματοδρομους που μεταφερει λιγο παραπανω κραδασμους σε συγκριση με τον ατερμονα.Δεν είδα το 'παλιότερα'. Το Amarok ατέρμονα; Περίεργο. Η αίσθηση πάντως με την κρεμαγιέρα είναι πολύ καλύτερη...
-
Δεν είχα νετ τόσο καιρό για αυτό δεν απάντησα..Θα φέρω ένα Navara από Γερμανία.Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα..Από θέμα τετρακίνησης έχει την απλή τετρακίνηση+αργό.Μπλοκέ έχει??
-
Βρεθηκα τις προαλες με ενα συνεργείο της ΔΕΗ για μια βλαβη (σε αγροτικη περιοχη).
Πιασαμε την κουβεντα και τους ρωτησα τη γνωμη τους για τα διπλοκαμπινα που χρησιμοποιουν.
Αυτη τη φορα ηρθαν με navara, ενω τις προηγουμενες τους θυμόμουν με D-Max.
Ειδα ομως να κυκλοφορουν και L200 με τα χρωματα της ΔΕΗ.Κοντολογις μου εδωσαν σαν πρωτη επιλογη (απο αποψη αξιοπιστιας και 'καβαλας') το ΤΟΥΟΤΑ
Σαν ανεση στο δρομο (κατι που τονισα οτι με ενδιαφερει πρωτίστως) μου εδωσαν το D-Max και το L200.
Το πρωτο μου ειπαν υστερει καπως στα πολυ ασχημα κομματια (υποψη οτι πανε πολλες φορες σε μερη που δεν εχει δρομους)Με μεγαλη εκπληξη ακουσα οτι εκει τα καταφερνει πολυ καλα το Ναβαρα, ενω σαν κυριο μειονεκτημα του ανεφεραν οτι 'δεν προλαβαινουν να το ταΐζουν πετρελαιο'
Η εκπληξη μου ηταν για το D-Max. Πιστευα οτι ειναι πολυ καλο εκτος και λιγοτερο καλο εντος.
Πρεπει να παω να το δοκιμασω...
FORUM "Αγροτων"