-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στη χρηματιστήριο μέσω ανάλυσης μπορείς απλά να αυξήσεις το κεφάλαιό σου κάπως, για να κάνεις λεφτά θέλεις γνωριμίες...Το 99 φίλος των γονέων μου έβγαλε 300 εκ δραχμές από αρχικό κεφάλαιο 20 εκ δραχμές. Μας είπε ξεκάθαρα ότι το έκανε μέσω συνεχών αγοραπωλησιών που στηρίζονταν σε πληροφορίες
Eίναι ακόμα φίλος σας?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στη χρηματιστήριο μέσω ανάλυσης μπορείς απλά να αυξήσεις το κεφάλαιό σου κάπως, για να κάνεις λεφτά θέλεις γνωριμίες...Το 99 φίλος των γονέων μου έβγαλε 300 εκ δραχμές από αρχικό κεφάλαιο 20 εκ δραχμές. Μας είπε ξεκάθαρα ότι το έκανε μέσω συνεχών αγοραπωλησιών που στηρίζονταν σε πληροφορίες
Eίναι ακόμα φίλος σας?
-
Ναι, είναι αλλά οι γονείς μου δεν ενδιαφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ για παιχνίδια μέσω χρηματιστηρίου (έχουν τις ίδιες μετοχές χρόνια τώρα). Προτιμούν τη σιγουριά των προθεσμιακών καταθέσεων. Με λίγα λόγια δε ρωτάνε για πληροφορίες, οπότε δε μπορώ να μεταφέρω κάποιες εδώ...
-
Επειδη καποιοι διαβασατε καποια τρομολαγνικα news και ειδατε τις γνωστες φωτο με τους χρηματιστες να τραβανε τα μαλλια τους,αυτο δεν σημαινει οτι μπαινουμε σε υφεση.
Τα χρηματιστηρια θα πανε πανω,και ενδεχομενως πολύ πανω.
Δεν υπαρχει καμια σοβαρη ενδειξη υφεσης,αλλα η FED προβαινει σε συνεχεις μειωσεις επιτοκιων,το πιθανοτερο ειναι οτι θα αναγκαστει να ακολουθησει και η ΕΕ.Ετσι θα διοχετευτει πολυ μεγαλη ρευστοτητα στις αγορες,ενω παράλληλα απο τις αγορες θα βγαλουν τα σπασμενα του προβληματος των subprimes.
Τοτε,οταν πια ο πληθωρισμος θα χτυπησει κοκκινο,τοτε απροειδοποίητα θα μπουμε σε ύφεση και θα αρχισει παλι η αυξηση των επιτοκιων,τοτε θα ειναι ο καιρος για να βγειτε. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επειδη καποιοι διαβασατε καποια τρομολαγνικα news και ειδατε τις γνωστες φωτο με τους χρηματιστες να τραβανε τα μαλλια τους,αυτο δεν σημαινει οτι μπαινουμε σε υφεση.
Τα χρηματιστηρια θα πανε πανω,και ενδεχομενως πολύ πανω.
Δεν υπαρχει καμια σοβαρη ενδειξη υφεσης,αλλα η FED προβαινει σε συνεχεις μειωσεις επιτοκιων,το πιθανοτερο ειναι οτι θα αναγκαστει να ακολουθησει και η ΕΕ.Ετσι θα διοχετευτει πολυ μεγαλη ρευστοτητα στις αγορες,ενω παράλληλα απο τις αγορες θα βγαλουν τα σπασμενα του προβληματος των subprimes.
Τοτε,οταν πια ο πληθωρισμος θα χτυπησει κοκκινο,τοτε απροειδοποίητα θα μπουμε σε ύφεση και θα αρχισει παλι η αυξηση των επιτοκιων,τοτε θα ειναι ο καιρος για να βγειτε.ο καιρος να βγουμε ΕΙΧΕ ερθει (και περασε). και οσοι τυχεροι βγηκαμε, σπρωξαμε ολη την 'φουσκα' και κρατησαμε τιποτα ομολογα ετσι για πλακα ή/και πηραμε κανα δολλαριο
ΤΩΡΑ ειναι ο καιρος να ξαναμπουμε
και να τα χασουμε ολα -
Παρακαλώ να αλλαχθεί ο τίτλος του τόπικ:
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ 4000 ΜΟΝΑΔΕΣ
-
Αυτές τις ημέρες πάντως για όσους παίζουν έχουν δημιουργηθεί απίστευτες ευκαιρίες. Αναφέρω μερικές...
MIG
Εμφανίζει κεφαλαιοποίηση ~3,7 δις
-
Συντροφε koutsaaaaaaaaaaan,
Η Π.Ε.Κ. μας μαρανε ρεεεεεεεεεε
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μη μιλήσει κανείς για παπαγαλάκια, κτλ, οικονομολόγος δεν είμαι, απλά λέω τη γνώμη μουΚαι πολύ καλά κάνεις αφού εκθέτεις ολοκληρωμένα το συλλογισμό σου.
Καμία σχέση με παπαγαλάκια...
Ο κάθε ένας διαβάζει και πέρνει τις αποφάσεις του. -
Αυτη η απληστια θα με φαει ρε φουστη
Καλα να παθω γιατι ειμαι 3μαλαξ, τουλαχιστον τα ευροπουλα αυτα δεν τα χρειαζομαι, οποτε μπορω να περιμενω μεχρι να ξαναπαει η Εθνικη σε ενα σοβαρο ποσο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αυτη η απληστια θα με φαει ρε φουστηΚαλα να παθω γιατι ειμαι 3μαλαξ, τουλαχιστον τα ευροπουλα αυτα δεν τα χρειαζομαι, οποτε μπορω να περιμενω μεχρι να ξαναπαει η Εθνικη σε ενα σοβαρο ποσο
Είσαι και τυχερός που δεν ακολούθησε την κατρακύλα των υπόλοιπων τραπεζών... βλέπε Marfin, Eurobank, κτλ
Υ.Γ. Ένα από τα + του να είσαι υπάλληλος στην Εθνική (εν προκειμένω ο πατέρας σου όπως νομίζω ότι έχεις αναφέρει στο παρελθόν). Πολλές δωρεάν μετοχές ή πρακτικά 'δωρεάν' αφού μιλάμε για εξευτελιστικές τιμές.
-
aserf Οι δωρεαν ειναι λιγες, σε option διναν αρκετες, αναλογα και την θεση του καθε υπαλληλου βεβαια.
Ο φαδερ απο τελη Δεκεμβρη βγηκε σε συνταξη
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Μπερνάνκε σε αντίθεση με τον Γκρίνσπαν...δεν έχει στυλ. Οι παρεμβάσεις του είναι κατόπιν εορτής και γενικά αποτυγχάνουν να αναπτερώσουν την ψυχολογία.
Ο Γκρινσπαν δημιουργησε αυτη την κριση που ισως να κρατησει μερικα χρονια.
Mάλλον έχεις δίκιο αλλά ο Μπερνάνκε δεν επέδειξε τα κατάλληλα αντανακλαστικά.
Ο Γκρίνσπαν έδινε αυτό που ζητούσαν οι αγορές πριν προλάβουν να το ζητήσουν, σε πλήρη αντίθεση με τον Μπερνάνκε που περίμενε να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το ότι η ας πούμε γεναιοδωρία του Γκρίνσπαν έκανε κάποιους άπληστους, είναι γεγονός, αλλά δε νομίζω πως μπορεί να θεωρηθεί ο κυριότερος υπόλογος. Έκανε ό,τι έπρεπε, και πέτυχε μεγάλη ανάπτυξη της Αμερικάνικης οικονομίας κατά την προεδρία του. Μιλάμε για τον μακροβιότερο πρόεδρο της FED που επέζησε τόσο ρεπουμπλικανών όσο και δημοκρατικών...για πια αναπτυξη μιλας; αυτη εγινε επι εποχης Κλιντον λογω κυριως της αυξησης της παραγωγικότητας. αυτο που εδωσε ο Γκρινσπαν ειναι φτηνο χρημα και αυξηση της καταναλωσης λογω του απιστευτου χρεους.
-
Γύρισε απότομα πάνω ο Dow
Πάω να λουφάξω πουθενά για λίγο γιατί αν αρχίσω τις μαγκιές θα με πατήσουν τα βουβάλια...Όταν κατακάτσει ο μπουχός μπορεί να ξανασηκώσω λίγο κεφάλι -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν υπαρχει καμια σοβαρη ενδειξη υφεσης,αλλα η FED προβαινει σε συνεχεις μειωσεις επιτοκιων,το πιθανοτερο ειναι οτι θα αναγκαστει να ακολουθησει και η ΕΕ.Ετσι θα διοχετευτει πολυ μεγαλη ρευστοτητα στις αγορες,ενω παράλληλα απο τις αγορες θα βγαλουν τα σπασμενα του προβληματος των subprimes.λιγο δυσκολο να το καταλαβει κανεις αυτο....
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
για πια αναπτυξη μιλας; αυτη εγινε επι εποχης Κλιντον λογω κυριως της αυξησης της παραγωγικότητας. αυτο που εδωσε ο Γκρινσπαν ειναι φτηνο χρημα και αυξηση της καταναλωσης λογω του απιστευτου χρεους.wantone, δεν είμαι κανένας ειδήμονας, αλλά δεν καταλαβαίνω απόλυτα το συλλογισμό σου. Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι κυρίως θέμα των φοροαπααλλαγών των Ρεπουμπλικανών και του πολέμου, τα οποία δεν έχουν σχέση ούτε επηρρεάζονται από την κεντρική τράπεζα. Επίσης πριν χρόνια όταν υπήρχε πάλι απειλή ύφεσης έριξε τα επιτόκια και τα κράτησε στο 1% για πολύ καιρό και, τελικά, τα πάντα έπεσαν στα μαλακά. Τότε έγινε και η φούσκα στα ακίνητα βέβαια.
Ο Dow κατάφερε να γυρίσει και λογικά θα γίνει ένα μίνι πάρτυ στη Σοφοκλέους αύριο. Για να δούμε τελικά τί θα γίνει...
-
aserf,αν και σε αυτα τα επιπεδα που βρισκομαστε ολες με λουκουμια μοιαζουν,οι συγκεκριμενες που προτεινεις χαρακτηριζονται απο υψηλή αστάθεια και αυτο θα πρεπει να ληφθει υποψιν.
-
In the words of Warren Buffett, 'Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful.' That may be easier said than done, but it's good advice.
-
Τι εκανε η Εθνικη σημερα ρε?
Κραταει κανεις στατιστικα να μου πει αν εχει κανει την τελευταια 5ετια 2ψηφιο (προς τα πανω,ε ) Επεσα κατω μιλαμε
-
...αν μπηκαμε στην φαση του +8 σημερα.... - 8 εχθες ....κτλ ... τα πραγματα ειναι καπως
Sorry αλλα εγω 'την Κανα'
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)