-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Από το διαδύκτιο βρήκα αυτό ....http://ggange.blogspot.com/2007/11/www.html
Η ΝΔ θέλει το συνταξιοδοτικό των βουλευτών να κατοχυρώνεται σε 3 αντί των 2 θητειών δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα μετά από 10 περίπου χρόνια.
Αλλά τι στο διάολο έχει σχέση το Χρηματιστήριο με τους Βουλευτές...
-Να ματαξαναπώ πάλι ότι το συνταξιοδοτικό δικαίωμα των βουλευτών δεν έχει σχέση με τις θητείες αλλά με 48μηνο στα βουλευτικά έδρανα...
-Ε εδώ είναι το forum των 4 τροχών και ξεφεύγουμε καμιά φορά...Τι καμιά φορά δηλ., σπανιότατα
-
Το θεμα ηταν εαν ο Κουκοδημος θα επηρρεαζε το χρηματιστηριο.
Οπως φαινεται η αγορα εχει προεξοφλησει αυτη την ταραχη. -
Δεν θεωρώ οτι η ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου άλλαξε έστω και στο ελάχιστο τα δεδομένα του πολιτικού σκηνικού...Σαν να μην έγινε είναι γιατί διατηρεί πλήρως τα χαρακτηριστικά ενός βουλευτή της ΝΔ, αν όχι και πιο έντονα...
-
δεν ξερω απο που αντλεις αυτη την σιγουρια, αρκει ο Χ πολιτικος αντιπαλος να του δωσει πχ 5.5 εκατομμυρια (ειναι της μοδας το νουμερο)και αντε γεια.
-
Ενώ αν του τα έδινε πριν ανεξαρτητοποιηθεί θα αντιδρούσε διαφορετικά ε?
-
ναι γιατί τώρα είναι μόνος του
πρέπει να κοιτάξει τη πάρτη του, ούτως η άλλως βουλευτιλίκι δύσκολα ξαναβλέπει -
Δυναμικη αντιδραση στις αγορες, το ερωτημα ειναι,ειμαστε σε bear market rally ή ξεκινάμε από τώρα για νέα ιστορικά υψηλά;
-
Τί πιστεύετε για την Deutsche Bank?
Έχει φάει πολύ 'ξύλο' από την αρχή των subprime παρά το ότι έως τώρα οι διαγραφές της είναι 1-2 δις μόνο.
Έχει P/E 5,85 και αποφάσισε φέτος να δώσει μέρισμα... 6,10% επί των τωρινών τιμών της.
Παλαιότερα δεν έδινε ιδιαίτερα μερίσματα, αλλά παλαιότερα ανέβαινε και η μετοχή της.Η χρηματιστηριακή της αξία είναι ~διπλάσια της Εθνικής τη στιγμή που διαχειρίζεται ~20πλάσια κεφάλαια!
Αν δεν είχα τη βαθιά πεποίθηση ότι είμαστε σε bear market όσον αφορά το ανωτέρω ερώτημα του Tiger, δε θα είχα καμία αμφιβολία.
-
Tiger Εγω φοβαμαι οτι για αρκετο καιρο το ΧΑΑ θα παιζει λιγο πανω λιγο κατω (το λιγο το εβαλα για να κανω προταση...πολυ πανω πολυ κατω θα παιζει μαλλον)
-
Στο χρηματιστήριο μην έχεις ποτέ βαθιές πεποιθήσεις, δεν σε αφήνουν να κερδίζεις
Αν είσαι 100% ρευστότητα θεωρώ ότι στις παρούσες τιμές πάρα πολλές μετοχές είναι σε καλές τιμές για να βάλεις πχ ένα 20%...Τι? θα πάει 3800? Άλλο ένα 20%....Τι? θα πάει 3200? άλλο ένα 20% κλπ κλπ...Δεν πρόκειται να μαντέψεις τον πάτο, ούτε την κορυφή...
Αν είσαι ήδη τοποθετημένος με πάνω από 40% των ρευστών διαθεσίμων σου μάλλον κάτσε προς το παρόν ήσυχος γιατί πράγματι οι ενδείξεις είναι για bear market rally...
Όσο έχεις ρευστά δεν σε ενοχλεί τίποτα....Αν πάει 2500 απλά θα βγάλεις πολλά λεφτά
Αν δεν παίζεις δανεικά, αν δεν έχεις ανάγκη από ρευστό για πολύ καιρό και δεν κάνεις σπασμωδικές κινήσεις είσαι καταδικασμένος να κερδίζεις είτε πάρεις ΤΙΤΚ είτε Deutsche Bank ...Σίγουρα κάποιο από τα 2 είναι καλύτερο αλλά το ποιο είναι αυτό είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που το ξέρειΠροσωπικά έχω σταματήσει να αγοράζω μετά τις 16/1 και τις 4600 περίπου...Είμαι όμως αρκετά τοποθετημένος αλλά αν πάει κάτω από τις 4000 θα ξαναγοράσω...Αν πάει στις 2500 όπως έχεις πει θα βάλω ΟΛΑ μου τα ρευστά (ακόμα και αυτά που 'υποτίθεται' ότι δεν είναι για χρηματιστήριο) σταδιακά και θα έλεγα ότι μάλλον δεν θα τα χάσω
Να πω και μια πρόσφατη ιστοριούλα
Στις αρχές Γενάρη είχα πάει σπίτι φίλου αρκετά έως πολύ πλούσιου...Δεν ασχολείται καθόλου προσωπικά με το χρηματιστήριο αλλά έχει δώσει καμία 400ρα χιλιάρικα σε ένα τυπάκο εδώ να του τα παίζει και έχει παρκαρισμένες καμία 200 χιλιάδες σε Τράπεζα της Ελλάδος και Εμπορική...Έχει και μερικά εκατομμύρια σε έναν άλλο στο Μονακό ο οποίος όμως του δίνει διάφορα σύνθετα προϊόντα και με τον οποίο συζητάει 2-3 φορές το χρόνο για το τι πορεία πρέπει να χαράξουν...Επειδή ξέρει ότι ασχολούμαι με το σπορ θεώρησε υποχρέωσή του να μου πει (ΧΑΑ στις 5100+) ότι ο τυπάκος του είπε ότι έρχεται μεγάλη πτώση και έχει βγει ΤΕΛΕΙΩΣ, μηδέν μετοχές (εξαιρετικά σπάνιο αυτό)...Μου είπε επίσης ότι όλα τα μεγαλοστελέχη τραπεζών που μιλάει έχουν όλοι αδειάσει τα χαρτοφύλάκιά τους γιατί περιμένουν έντονη πτώση...
Του απάντησα αναιδώς ότι εφόσον όλοι αυτοί οι κοπρίτες με τα ελάχιστα χαρτοφυλάκια μερικών εκατομμυρίων προβλέπουν τόσο σίγουρη πτώση αυτό αποκλείεται να συμβεί και όλοι αυτοί να βγουν κερδισμένοι...Του είπα μάλιστα πολύ κοροϊδευτικά : 'Δηλ. τώρα εσύ κι οι φίλοι σου μάθατε το μυστικό της πτώσης και θα βγεις κερδισμένος? Σου προτείνω λοιπόν εφόσον είσαι τόσο σίγουρος να σορτάρεις κι όλας' ..Μετά μάλιστα μου είπε ο φίλος μου ότι ήμουν τόσο ειρωνικός που προς στιγμήν τον κλόνησα ..Ευτυχώς που δε με άκουσεΈμεινα άναυδος όταν το σενάριο βγήκε λέξη προς λέξη αληθινό...Συνεχίζω πάντως να πιστεύω ότι δεν γίνεται να έρθει σοβαρό κραχ όταν όλοι αναμένουν τα χειρότερα...Αν γίνει πρώτη φορά στην ιστορία θα έρθει κραχ μέσα σε τόσο άσχημο κλίμα...Τα κραχ ξεκινάνε πάντα μέσα από κλίμα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ευφορίας
Ο τύπος από το Μονακό επίσης, μου είπε, ότι για πρώτη φορά του ήρθε με άδεια χέρια χωρίς ούτε ένα προϊόν να του 'πουλήσει' και του σύστησε να κρατήσουν πολύ μεγάλη ρευστότητα (να διευκρινίσω ότι αυτός στο Μονακό δεν έχει καμία 'ποιοτική' σχέση με τον τυπάκο εδώ : διαχειρίζεται 100δες εκατομμύρια και τον γνώρισε μέσω του Λάτση...Έχει στα χέρια του χρήματα προς διαχείριση από τα μεγαλύτερα πορτοφόλια (και) της Ελλάδος).
Αυτά...Παρά το γεγονός ότι όσα μου είπε βγήκαν 1 προς 1 αληθινά πρέπει να πω ότι αν με πάρει αύριο τηλέφωνο για να μου πει ότι έμαθε ότι έρχεται μεγάλη πτώση δεν πρόκειται να αλλάξω ούτε κεραία ως προς αυτό που εγώ νομίζω ότι πρέπει να κάνω...
Είμαι λίγο ξεροκέφαλος -
Δεν τον ρωτας τιποτα για MIG;
-
koutsan μπορείς να ξαναγράψεις το παραπάνω κείμενο και στη πιο απίστευτη γλώσσα του κόσμου και πάλι να κατλάβω οτι το έχει γράψει Έλληνας
προσωπικά προβλέπω συνέχεια της πτώσης, με ηπιότερη μορφή όμως. Για να το πω χρονικά, περιμένω στο τέλος του επόμενου διμήνου να παίζει 3900-4000
το οτι ερχόταν μεγάλη πτώση το φώναζαν όλα, και τά άκουγα και εγώ που είμαι σχεδόν άσχετος, το θέμα είναι οτι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει εναλλακτική μορφή επένδυσης.
μόνο δολλάριο αλλά σε κάποιο προιόν όχι σκέτο
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν τον ρωτας τιποτα για MIG;-
Δεν τον έχω ρωτήσει ΠΟΤΕ ούτε καν τι μετοχές έχει...Ούτε ο ίδιος έχει ιδέα...Απλά κάθε τόσο τσεκάρει τον τυπάκο αν τα πάει καλύτερα από το ΓΔ, άλλωστε γι αυτό του έχει δώσει και τόσα λίγα για να μην έχει άγχος καθημερινό...
-
Αν σου πω δηλ. ότι η MIG πρόκειται να πέσει 30% θα την πουλήσεις?
-
-
Νέο κραχ να δούμε δύσκολο. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα ακολουθήσουμε μια πλαγιοκαθοδική* πορεία αντίστοιχη αυτής που μας έφερε στα χαμηλά του 2003.
Ρε συ koutsan, ενώπιον του 4Tforum θέλω να μας υποσχεθείς ότι θα βάλεις τον φίλο σου να σου υποσχεθεί ότι όταν ο 'γκουρού' από το Μονακό του πει ότι πτώση telos θα σου το πει...και θα μας το πεις!
*copyright
PS: Αν όντως πέσει στις 2500 και εγώ εννοείται θα μπω με ό,τι λίγα έχω και κυρίως θα προσπαθήσω να πείσω τους γονείς να βάλουν κάποιο ποσό.
-
Έλα όμως που δεν γίνεται να να βγει πτώση (σοβαρή) όταν την περιμένουν όλοι (και φυσικά το είχα ακούσει και από ένα σωρό άλλους, αλλά λόγω 'μεγέθους' και σοβαρότητας ανέφερα μόνο αυτόν)...Κάποιο λάκκο έχει η φάβα
Αυτό με την εθνικότητα του γράφοντος δεν το κατάλαβα (το στυλ σύνταξης εννοείς? )
-
Αν ακολουθήσουμε πορεία αντίστοιχη με αυτή του 1999-2003 καταστραφήκαμε ...Αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κραχ του αιώνα
Ευχαρίστως, αλλά δε νομίζω να στερείται ο τύπος τόσης σοβαρότητας που θα τολμήσει να ξεστομίσει 'πτώση τέλος' Ούτε τώρα είπε ότι έρχεται πτώση, απλά θεώρησε ότι δεν έχει ενδιαφέροντα προϊόντα να προτείνει και συνέστησε αναμονή...Τα περί πτώσης τα έλεγαν οι ελληναράδες εδώ (και βγήκαν σωστοί πανάθεμά τους )
Κάτι που ίσως ενδιαφέρει το forum περισσότερο είναι ότι κάλεσε το φίλο μου να δουν το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο από κοντά και αυτός τώρα 'πρήζει' εμένα να πάμε, αλλά δε με βλέπω να ξεκουνιέμαι
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
@wannabeΑυτό με την εθνικότητα του γράφοντος δεν το κατάλαβα (το στυλ σύνταξης εννοείς? )
η ιδιοσυγκρασία του γράφοντα όπως φαίνεται στον , υποψιασμένο λόγω συνενοχής αναγνώστη, φωνάζει τύπο μεσογειακό που ξέρει πολλά γιατί δεν γίνεται να μην ξέρει και αν δεν ξέρει αυτός ποιος ξέρει και τέλοςπάντων αυτό κάνει γιατί αυτό ξέρει = Έλληνα
για τό άλλο που λες, νομίζω οτι μεγάλη πτώση ως εφαπτομένη της καμπύλης =απότομη (πολλές φορές και χειραγωγούμενη), ναι δεν θα δούμε πλέον, αλλά ζούμε τα αποτελέσματα της ύφεσης και το θέμα είναι πλέον ποιος θα πηδήξει πρώτος και θα κρατηθεί πιο γερά στο άρμα που θα αρχίσει να ανεβαίνει όταν αυτό αρχίσει(το οποίο όμως και θα αργήσει λίγο και δεν είναι ξεκάθαρο ποιο θα είναι) και βέβαια τι κάνουμε εν τω μεταξύ
έτσι ερμηνεύω και τις συμβουλές για ρευστότητα
-
- Αν σου πω δηλ. ότι η MIG πρόκειται να πέσει 30% θα την πουλήσεις?
Εισαι καλα; 7 ευρω την αγορασα
Για να παιρνω θαρρος ρωταωΝα σου πω κι εγω μια ιστορια: Οταν βολοδερνε ενα διαστημα στα 6.70, ενα σωρο γνωστοι (καποιοι αξιοπιστοι, καποιοι οχι) μου πιπιλιζαν το μυαλο, να μην ανησυχω, γιατι ολος ο κοσμος φορτωνει και θα παει πολυ πανω. Μου το ειπανε καμια 10αρια ατομα Απο κανεναν δεν ακουσα κακο λογο. Ε, τωρα ειναι 4.80
Και να φανταστεις οτι για να την παρω, πουλησα ΕΛΜΕΚ (οπου αν ειχα μεινει θα ειχα διπλασιασει τα λεφτα μου, χωρις να ιδρωσω στην προσφατη πτωση!) -
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ίσως η σημαντικότερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω σχετικά με το χρηματιστήριο είναι να κινείσαι πάντα με ό,τι κατεβάζει το μυαλό σου ....Όσο άσχετος και αν είσαι να ακούς μόνο το ξερό σου το κεφάλι και ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο και ας είσαι κολλητός με το Σάλλα, το Νανόπουλο και τον Κωστόπουλο...
Επιμένω όσο δεν φαντάζεσαι σε αυτό...Αν κάτι πάει στραβά κανείς δεν θα σε σώσει, πρέπει να βασίζεσαι μόνο στο όσα κατεβάζει η γκλάβα σου...Αν σε παει κάποιος μέχρι την Κούβα, διασχίζοντας τον Ατλαντικό, με το γιωτ του και σε παρατήσει 50 μίλια έξω από την Αβάνα αυτά τα 50 μίλια φτάνουν και περισσεύουν για να πνιγείς 10 φορές παρά το ότι διέσχισες 'επιτυχώς' όλο τον Ατλαντικό...
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν συζητάς, ότι δεν ακούς προτάσεις, ότι δεν μελετάς αυτό που σου λέει κάποιος ,ΑΛΛΑ ποτέ με κλειστά μάτια και κυρίως ποτέ πολλά λεφτά...Είναι ακόμα μία πληροφορία ανάμεσα στις τόσες άλλες και το ότι προέρχεται από τον Προβόπουλο δεν λέει τίποτα
Στο Reminiscences of a Stock Operator νομίζω ο Edwin Lefevre έγραφε ότι το ρίσκο μιας πληροφορίας είναι ευθέως ανάλογο με το βαθμό συγγένειας ή φιλίας που σε συνδέει με τον πληροφοριοδότη...Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις
Έχοντας τα ανωτέρω υπόψη θα μου επιτρέψεις να επιμείνω να μην δίνω καμία ιδιαίτερη αξία στις συμβουλές του κάθε 'Κοστολάνι' αλλά να πορευτώ με τα ελάχιστα που ξέρω...Προτιμώ να μάθω να ψαρεύω παρά να εξαρτώμαι από το να μου φέρνουν ψάρια στο πιάτο μου συν το γεγονός ότι είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα φάω ένα δηλητηριασμένο ψάρι και θα ψοφήσω μια και καλή χωρίς να μπορώ να συνεχίσω το χόμπυ μου
Αυτή είναι η συμβουλή μου αλλά όπως έλεγα τόση ώρα καλύτερα να μην την λάβεις και πολύ υπόψη σου
-
Αυτή είναι η συμβουλή μου αλλά όπως έλεγα τόση ώρα καλύτερα να μην την λάβεις και πολύ υπόψη σου(εγώ διαβάζω το θέμα μόνο για κάτι τέτοιες αναλύσεις, συνεχίστε )
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)