Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η μυστικιστική κάστα των ειδικών
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Η μυστικιστική κάστα των ειδικών
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 8 / 8
    Περί αυτοκίνησης
    61
    153
    402
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      coyote last edited by

Ο χρήστης sv2 έγραψε:

... τα οποία με την θεόσκληρη ειδική ανάρτησή τους, 'ρίχνουν την πέτρα από τα νεφρά' δια λιθοτριψίας.

Νά σέ κουφάνω λίγο;
      Γιατρός συνέστησε σέ μπάρμπα μου,πού είχε πέτρα στα νεφρά,να οδηγεί γρήγορα τό φορτηγάκι του στόν χωματόδρομο,γιά να τού πέσει η πέτρα.

Και όμως όταν το 1987 ανακαλύφθηκε πέτρα στο νεφρό μου ο γιατρός μου μου είπε:Τα παλιά χρόνια τους ανεβάζαμε σε κάρα και τους τρέχαμε σε χωματόδρομους. Αποτέλεσμα να λάβω μέρος στο πρωτάθλημα 4Χ4 της CAMEL το 1987.Η πέτρα έπεσε στο δεύτερο αγώνα μετά από δύο ειδικές και μία απλή με έντονο κολικό του νεφρού .Ετσι γλύτωσα το μαχαίρι....

Παίζει και για τις πέτρες που πάνε στο πουλάκι? Ανατρίχιασα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        pai-mei last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
        @Pai Mei

ΟK συμφωνούμε (δες αν έχεις κάτι να συμπληρώσεις στα επιπλέον του post).

Για τα αποτελέσματα έχουμε μία σελίδα περίπου με τα τεχνικά. Ένα radar graph με αντίστοιχα το καλύτερο - χειρότερο και μέσο όρο της κατηγορίας για κάθε μέτρηση (σύγκριση δήλαδη άμεσα) ίσως να βοηθούσε ώστε ορισμένα δεδομένα να γίνουν πιο κατανοητά (π.χ. οι ρεπρίζ). Σε αυτό συμφωνείς ή διαφωνείς????

Φυσικά και δεν διαφωνώ.
        Θα ήταν πολύ κατατοπιστικό.

• P
          pavlos23 last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:

... τα οποία με την θεόσκληρη ειδική ανάρτησή τους, 'ρίχνουν την πέτρα από τα νεφρά' δια λιθοτριψίας.

Νά σέ κουφάνω λίγο;
          Γιατρός συνέστησε σέ μπάρμπα μου,πού είχε πέτρα στα νεφρά,να οδηγεί γρήγορα τό φορτηγάκι του στόν χωματόδρομο,γιά να τού πέσει η πέτρα.

Και όμως όταν το 1987 ανακαλύφθηκε πέτρα στο νεφρό μου ο γιατρός μου μου είπε:Τα παλιά χρόνια τους ανεβάζαμε σε κάρα και τους τρέχαμε σε χωματόδρομους. Αποτέλεσμα να λάβω μέρος στο πρωτάθλημα 4Χ4 της CAMEL το 1987.Η πέτρα έπεσε στο δεύτερο αγώνα μετά από δύο ειδικές και μία απλή με έντονο κολικό του νεφρού .Ετσι γλύτωσα το μαχαίρι....

Aν ιππεύσεις ένα... κομπρεσσέρ δεν θα έχει καλύτερο και πιο γρήγορο αποτέλεσμα άραγε;

Θα πέσει η πέτρα ακόμα κι'απο τα δόντια ετσι.

Και απο το δαχτυλίδι...

Συγγνώμη για το offtopic.

• P
            pagkosmios last edited by

Αγαπητέ ή μάλλον αγαπητή Pai Mei,

Το post σου μπορώ να πω οτι είναι ο λόγος που γράφτηκα στο forum. Έψαχνα στο google τη λέξη κουιμπέκα που αναφέρεται πιο κάτω και αφού έλυσα αυτήν την απορία μου, μετά διάβασα το λόγιο και λεπτομερές post σου. Έμεινα άναυδος όταν τελείωσα την ανάγνωση συνειδητοποιώντας ότι όλες αυτές τις εκφράσεις τις έχω ακούσει σε διάφορες περιστάσεις είτε απο φίλους είτε από συγγενείς που βρίσκονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δει του αυτοκινήτου. Έτσι κινητοποιήθηκα να σου απαντήσω σε αυτό το post αναφέροντάς σου σαν παράδειγμα την περίπτωσή μου. Τυχαίνει λοιπόν να μην έχω ασχοληθεί ποτέ με μπάλα και όταν λέμε ποτέ... Εννοούμε ποτέ! Έχοντας φίλους ποδοσφαιρόφιλους βέβαια, όχι από επιλογή, έχει τύχει πολλές φορές να ακούσω εκφράσεις του τύπου : ''Η τάδε ομάδα έφαγε πεντάρα' , 'Ρε αυτός ο παίκτης είναι μεγάλο παλτό' , 'Στο 1ο φάγανε 3 μπαλάκια..'. Ξέρεις κάτι αγαπητέ Pai Mei ποτέ δεν αναρωτήθηκα : 'Μα πως φάγανε πεντάρα, αφού είναι νόμισμα'' - ''τι εννοούν μεγάλο παλτό, εμένα δε θα με χάλαγε ένα τωρα το χειμώνα'' - ''καλά τα δύο, καταλαβαίνω, αλλά το τρίτο πιανού ήταν και γιατί είχε μόνο ένα?'.

Έτσι λοιπόν δε χρειάζεσαι τη νοημοσύνη του Einstein για να καταλάβεις οτι το χαρακτηριστικό της άγκυρας είναι οτι είναι πολύ μικρότερη από αυτό που συγκρατεί (το πλοίο, σε περίπτωση που χρειάζεται επεξήγηση), άρα τα φρένα-άγκυρες μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε. Βέβαια έχεις δίκιο που λες ότι δεν πετάμε άγκυρα όταν κινείται το καράβι οπότε είναι χαζή μια τέτοια σκέψη. Το καημένο το καράβι όμως έχει μόνο αυτο το μέσο για να σταματίσει σε ένα χώρο με ελάχιστες τριβές (τη θάλασσα, σε περιπτωση που χρειάζεσαι επεξήγηση) καθώς όλα τ' άλλα τα οχήματα - και το ασανσέρ, έχουν Φρένο. Και δε βαριέσαι με το καράβι, το υπεραναλύσαμε. Δε θα σταθώ ιδιαίτερα στη χρίσημη παρατήρησή σου για τα ''κλίκ' καθώς οτιδήποτε απαιτεί ρυθμίσεις σχετικό με κατασκευές, διόπτρες, αναρτήσεις, διάκενα, ρελαντί, χειρόφρενο, βάσεις μηχανής, ακόμα και η ρύθμιση στάθμης των φαναριών (των αυτοκινήτων σε περίπτωση που χρειάζεσαι επεξήγηση), καλ.ώς ή κακώς γίνεται μέσω κάποιων κλίκ.Έτσι γεννάται ο διάσημος αυτός όρος που μας λύνει τα χέρια, μετατρέποντας την ποιότητα σε ποσότητα. Αντί να πουμε 'σφίξε πολύυυ το rebound' (όχι του μπάσκετ, των αναρτήσεων σε περιπτωση που χρειάζεσαι επεξήγηση), λέμε 'κάντο 3κλικ δεξιότερα'. Έτσι όπως καταλαβαίνουμε αυτήν την απλή έκφραση, με την ίδια ευκολία προσεγγίζουμε και την έκφραση 'το α ειναι 1 κλικ χειρότερο του β'. Νομίζω πως κάνουμε αλματώδη βήματα πλέον.

Τυχαίνει λοιπόν, το αντικείμενο σπουδών μου να είναι η ψυχοπαθολογία - ψυχολογία και αυτό που θα σου έλεγα απο την ασήμαντη εμπειρία μου είναι οτι με το να ασχολείσαι με την ύπαρξη, όπως αναφέρεις, του σύνδρομου κατωτερότητας, είσαι σε καλό δρόμο γιατι οι πληροφορίες που θα βρείς θα σου είναι πραγματικά χρήσιμες. Μπορεί να αντιληφθεί κανείς σχετικά εύκολα οτι το να υπεραπιζεται κανείς το saloon (τι αμάξωμα είναι αυτό? έχει και πόρτες salloon) έναντι του sedan είναι προιόν πλάκας. Για παράδειγμα πες ότι σου άρεσαν εσένα οι παλιές mercedes π.χ Ε190. Έ, εγώ που πιστεύω οτι το αμάξι οφείλει να είναι γρήγορο - λιτό, θα σου έλεγα οτι σου αρέσει ένα ταξί επαρχίας και θα σού έπαιρνα και ένα δεντράκι (car freshner) να βάλεις στον κεντρικό καθρέφτη, να είναι ασορτί με το ξύλο από μαόνι που θα είχε το πλαισιο της ματαιοδοξίας σου, δηλαδή η καμπίνα σου. Αυτό θα το έκανα αστειευόμενος μέσω της υπερβολής, για να σου δείξω πόσο διαφωνώ με την επιλογή σου, και δε θα το απέδιδα σε σύνδρομο κούρσας, απ όσα ξέρω μέχρι στιγμής βέβαια.

Στην περίπτωση του 'τιμονιού-ξυράφι' τώρα... Το ξυράφι είναι ξυράφι επειδή ξυρίζει, σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο, και μπράβο γι αυτό. Γιατί όμως ξυριζόμαστε με ξυράφι και οχι με πριονοκορδέλα, αφού κόβουν και τα δύο? Καλά αφ ενός δε θα βόλευε στα χέρια - με τσάκωσες, αφ' ετέρου το ξυράφι έχει μεγαλύτερη ΑΚΡΙΒΕΙΑ, μμμμ, δεν ήταν δύσκολο! Άρα το τιμόνι ξυράφι έχει κι αυτό ακρίβεια βρε αδερφέ... Τώρα, για τον 'επιλογέα-μαχαίρι' που είναι λες και κόβεις βούτυρο αστα να πανε... Εκεί όντως θέλει φαντασία, έναν όρο που πρέπει να τον ψαξεις μαζί με τους υπόλοιπους. Όταν το μαχαίρι κόβει το βούτυρο, το βούτυρο παραουσιάζει μηδενική αντίσταση, άρα είναι εύκολο να το κόψεις. Επίσης ειναι έυκολο να το κόψεις όπως θες. Αν τώρα αντικαταστήσουμε τον όρο μαχαιρι με τον ορο λεβιέ ταχυτητων  και αν αλλάξουμε τον όρο κόβω με τον όρο αλλάζω ταχύτητες τότε τσουπ ! Εμφανίζεται ένα κιβώτιο που αλλάζει εύκολα ταχύτητες , μμμ , μούρλια !

Όσο για τα υπόλοιπα, βαριέμαι να γράψω άλλο για να μην καταλήξω να ξαναψάχνω και γω για τα σύνδρομα κατωτερότητας που λέγαμε... Αρκεί το δικό μου αμάξι να μην αποκτήσει ποτέ τα οπισθια του Κόφι Ανάν, τη μυρωδια του Mάικ Τάισον και τη συμπεριφορά της Τζένιφερ Λόπεζ...

Κλείνοντας έτσι θα θελα να σου πω οτι, όποτε μου τυχαίνουν στη ζωή άνθρωποι που δε γνωρίζουν πως να εκφραστούν, εστιάζω σε αυτό που θελουν να εκφράσουν, μόνο έτσι τους καταλαβαίνεις. Εσύ ευτυχώς εκφράζεσαι με σωστά και ορθογραφημένα ελληνικά, αλλά με το συμπάθειο, εκφράζεις απόρριψη και μιζέρια, σόρυ. Πολεμάς σαν το Δον κιχώτη φίλε μου, αόρατους εχθρούς, ήδη χαμένους. Μην καταλήγεις παγκόσμιος, ξέροντας παντου και τα πάντα.

Με αγάπη

• T
              techadmin admin last edited by

Μία ερώτηση, ίσως προσωπική, αν θες απαντάς: Έχεις δουλέψει στον ελληνικό ειδικό τύπο? Σε κάποιο περιοδικό αυτοκινήτου πχ.

• P

Δεν είχα την ευκαιρία.

• M
                  mirage last edited by

• R
                    rx8_drifter last edited by

βραβείο νεκρανάστασης χλρ?

• Z
                      zorz last edited by

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
                      βραβείο νεκρανάστασης χλρ?

Hardly...

To 2001 Google έβγαλε δημόσια τα αρχεία του usenet όταν εξαγόρασε τη Dejanews. Κάποιος λοιπόν βλέποντας τότε αυτό το μήνυμα από το 1991:

'Read this posting again, please. '

απάντησε:

'OK, can I stop now?'

• P

μπορείτε παρακαλώ να μου εξηγείσετε τι εννοείτε 'βραβείο νεκρανάστασης' ;

• M
                          mjacob last edited by

ότι ξέθαψες ένα θέμα 4ετίας, απαντώντας σε ένα μήνυμα του 2007

• G
                            greek last edited by

Ε και? Δεν ειναι οτι αφορά το θέμα βλάβη αυτοκινήτου οπότε και δεν υφίσταται πλέον....

• K
                              kopritis last edited by

Φιλε παγκοσμιε συμμεριζομαι απολυτα την αποψη σου σχετικα με καποιες εκφρασεις που γραφονται.

Απο το λιγο που εχω διαβασει, περα απο αυτα που εχεις ηδη αναφερει ο ιδιος, εχω συγκρατησει τα 'μεσος οδηγος', 'μυημενος', 'συμμετοχικοτητα', 'παιχνιδιαρικη συμπεριφορα', ποσες 'μοιρες' γυριζει (στις στροφες δηλαδη δεν μετραει τι προσφυση εχει, αλλα αν την χανει) και αλλα πολλα.

Δεν γνωριζω αν αυτοι που τα γραφουν εντος του φορουμ ειναι συντακτες και εχουν αυτον τον 'δηθεν' τροπο γραφης με τα εισαγωγικα, αλλα αν δεν ειναι και τα γραφουν ετσι απλα για να μιμηθουν τους συντακτες, αυτο ειναι ακομα χειροτερο.

• P

το να γράφεις όπως ξέρεις να γράφεις δε σημαίνει ότι μιμείσαι κάποιον, εγώ τουλάχιστον δε χρησιμοποιώ εισαγωγικά για αυτό το λόγο, αλλά επειδή νομίζω πως αυτό είναι το σωστό. Έχει πλάκα γιατί το όλο αυτό το ντε και καλά μορφωμένο σπουδαγμένο κι απ τα κόκκαλα βγαλμένο ύφος του post μου το είχα μόνο και μόνο για να αντικρούσω αυτό που είχε ο φίλος Pai Mei. Δεν ήτω καθόλου προσωπικό βέβαια και συγγνώμη εάν προσέβαλλα με κάποιο τρόπο, όποιον προσβλήθηκε. Τώρα σχετικά με τη νεκρανάσταση του θέματος απ το 2004, για να είμαι ειλικρινής δεν είχα παρατηρήσει πότε αναρτήθηκε το αρχικό θέμα, γιατί κατέληξα σε αυτό ψάχνοντας τι λέξη κουιμπέκα στο google... Απλά ήθελα να βγάλω λίγη χολή γιατί ένιωσα ότι θίγεται ο συμπαθής ημιμαθής συρφετός από αυτοσχέδια μαστόρια που προσπαθούν να ταιριάξουν αυτά που λένε μέσω αυτών των εκφράσεων που θίγονταν στο θέμα του Pai Mei...

• First post
                                  Last post
                                • 1
                                • 2
                                • 3
                                • 4
                                • 5
                                • 6
                                • 7
                                • 8
                                • 8 / 8