-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Το ΜΧ5 πάντα κοκορευόταν ότι είχε 50:50 !Αχ και να ξέρανε εκεί στην Mazda..
-
ρε παιδια νταξει τωρα του τη πεσατε πολυ ασχημα.δεν ειπε και τιποτα τρελο.
τα μαζντα
εχουν 50-50 και γιαυτο ντριφταρουν πολυ ευκολα και ωραια.
αν ειχαν 42-58 θα ηταν κατα τη γνωμη μου πολυ πιο ευελικτα αλλα θα ηταν και 'παλουκια' στο παιχνιδι.και επειδη ειχα και γω την ιδια μακροχρονη διαφωνια με το babbis για τον ιδιο λογο. αναγνωριζω οτι ενα αμαξι με 42-58 ειναι ιδανικα στημενο για πιστα αλλα θελει προσοχη στο δρομο οπως μια 430 που με τις μικρες σχεσεις εχει γραφτει οτι θελει πολυ προσοχη και αμεσες αντιδρασεις.
απο την αλλη ενα RX-8 (ή μια 550) με το 50-50 (που θα ηθελα και γω στ'αμαξι μου) ελεγχεται πιο ευκολα και δεν ειναι τοσο απολυτο.
ΥΓ.kid νομιζω η ειρωνια δε κανει καλο και το πρωτο σου ποστ για τις M ηταν στο ιδιο στυλ.peace
-
Η συζήτηση για τα διπλά ψαλίδια κτλ. μεταφέρθηκε στο Περί διπλών ψαλιδιών, κατανομής βάρους κτλ.
(Moderator nass)
-
Αν και νομίζω ότι έχει ξανατεθεί το ερώτημα δεν έχω κατασταλάξει ακόμα αν το RX8 καταναλώνει ως πλοίο ή όχι .
Απο ιδιοκτήτες έχουμε καμιά πληροφορία (αναλόγος το στύλ οδήγησης) απο το trip computer πχ. για πόσα litra ανα 100 χιλ. ή για μέση κατνάλωση στα τάδε....χιλ .
Επίσης τα λάδια και ότι θέλει συμπλήρωμα κάθε 2 γεμίσματα είναι μύθος ή πραγματικότητα
Τέλος μπορεί κανείς να μας πεί πόσο άνετο είναι στην καθημερινή μετακίνηση της πόλης (περνά άνετα απο λακούβες ή σπας το σαγόνι σου)
καθώς και πόσο ήσυχο είναι για ταξίδια με 150-160 χιλ.
Α!και να μην ξεχάσω πώς πάμε απο συναρμολόγηση (κάποιο το έχουν κανα χρόνο ) τρίζει τίποτ'ς
Ας απαντήσουν όσοι γνωρίζουν plz
Επίσης προβλήματα αν υπάρχουν και πώς λύθηκαν
Το RX αρέσει πολύ αλλα κάποιοι (ένας απο αυτους και εγώ) με αυτά που ακούν προβληματίζονται ιδιαίτερα -
Παραθέτω σχόλια ενός παιδιού από το ΜΧ-5 club που είχε 1.6 ΜΧ-5 και πήρε το RX-8 πριν λίγες μέρες. Μιλάει και για την κατανάλωση και γενικώς, ίσως σε βοηθήσει να ξεπεράσεις...τις αμφιβολίες σου, sprsk!
Εδώ και μία εβδομάδα τώρα έχω παραλάβει το 8αρι με τα 192 ps ! Να καταλάβετε εδώ και μία εβδομάδα από τις πολλές βόλτες έχω στρώσει το αμάξι !!!!!!!!!!!
Το miata το έχω 4 χρόνια και η οδήγηση του 8αριού με έκανε απλά να χαζέψω εντελώς !!!!!!!
Ρε παιδιά τι είναι αυτό το πράγμα??????????????
Απίστευτο αμάξι!!!!!!!!!!!!!!
Καταρχήν είναι ΚΑΘΑΡΑ drifta-Aμαξο. Δεν λέω για επαγγελματικό drifting αλλά για το ερασιτεχνικό που κάνουμε σε καμία πίστα ή σε κανένα δρόμο. Το αμάξι γυρνάει με όποια ταχύτητα και εάν έχεις. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γυρίσω άνετα τις 18αρες με 4ή στο κιβώτιο !!!!!!!!!!! Α-ΠΙ-ΣΤΕ-ΥΤΟ!!!!!
Πατάς απαλά το γκάζι με 3ή στο κιβώτιο και το αμάξι γυρνάει τόσο ωραία και απαλά που έχεις χρόνο να ανάψεις τσιγάρο πάνω στο drifting !!!!
Πατάς το γκάζι βίαια και εάν δεν αφήσεις ΑΜΕΣΩΣ το τιμόνι για να επανέρθει γρήγορα μόνο του και μετά συνεχίσεις ανάποδα τότε 2 πράγματα μπορεί να συμβούν: α) σε 2 miliseconds είσαι κάθετα και πατάς φρένο για να μην γυρίσεις τε-τα-κε β) δεν καταλαβαίνεις τι έγινε και είσαι τε-τα-κε !!!!!Τις πρώτες φορές που πλάκωσα το γκάζι για να γυρίζω και δεν άφησα αμέσως το τιμόνι τότε ίσα που πρόλαβα και πάτησα φρένο και δεν γύρισα τε-τα-κε. Αχ αυτή η σχολή miata σε έχει έτοιμο για οποιαδήποτε κατάσταση. Μετά σιγά σιγά έμαθα και πατούσα απαλά το γκάζι και έπαιρνα όλη την στροφή με το πλαι με τόσο αβίαστο και απαλό τρόπο που νόμιζες ότι έβλεπες drifting σε SLOW MOTION !!!! Μετά που άρχισα να το πλακώνω στις στροφές και να αφήνω αμέσως το τιμόνι , να επιμένω με το γκάζι και μετά να συνεχίζω με ανάποδα την κρεμαριέρα το αμάξι driftare και
ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ. Ξαφνικά μετά από μία τέτοια στροφή νιώθεις ότι μπορείς να κοντράρεις και τον KAZAMA !!!!! Λες τι έγινε? Εγώ που με το ζόρι να έπαιρνα καμία στροφή με το πλαι τώρα driftaro σαν επαγγελματίας drifter !!!!!!!!
OΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ με μόλις 5000 σαλ το ανώτατο αφού το αμάξι ξεκολλάει από τις 3000 σαλ και ίσως και λιγότερο. Ποτέ drifting με 1η σχέση γιατί δεν θα προλάβεις τις στροφές που θα ανέβουν σαν αστραπή. Χωρίς πλάκα μου ήρθε να γράψω συγχαρητήριο email στην mazda Ιαπωνίας για το RX-8 !!!!!!Παιδιά το 8αρι είναι ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ. ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΥΠΕ με πολλά αποθέματα δύναμης. Ξέρεις τι είναι να έχεις 4αρτη και από τις 4000σαλ να αρχίσεις να κολλάς στο κάθισμα και να μην τελειώνει το μοτέρ αλλά η ευθεία μπροστά σου!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΜΑΞΙ. Είναι πρώτη φορά που νιώθω ότι το αμάξι έχει ΑΥΤΟ που εγώ ΘΕΛΩ όσο αφορά τις επιδώσεις, συμπεριφορά, εμφάνιση. Είναι πρώτη φορά που χαζεύω εντελώς με την συμπεριφορά του αμαξιού. Καλά θα μου πεις άλλα αμάξια γρήγορα δεν έχεις οδηγήσει. Λίγα αλλά ΚΑΝΕΝΑ σαν το RX-8 και παραθέτω τα γρήγορα αμάξια που έχω οδηγήσει.
Lancia Thema Turbo 8v 200ps
Porche 944 Turbo 275ps
Rover 820 175ps
Audi 1.8T 180ps
Αudi S3 225psTώρα να μου πείτε , άντε οδήγησε κανένα miata 200-225 ps και θα καταλάβεις. Ναι ,,,δεν συγκρίνω το RX-8 με το miata. Είναι άλλα αμάξια , άλλη κατηγορία κτλ. Απλά εμένα μου ταιριάζει περισσότερο το RX-8 παρά το miata γιατί αυτό που θέλω στο αμάξι και τώρα το καταλαβαίνω είναι τουλάχιστον τα άλογα του RX-8 πίσω κίνηση και μπλοκέ. Το RX-8 σου δίνει εκτός από αυτά που θέλω εγώ, το 50/50 κατανομή, ένα πλαίσιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΧΟΣ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ (κατά εμένα), ΚΑΙ ΦΡΕΝΑ ΑΓΚΥΡΕΣ !!!! Ρε παιδιά εχθές μου πετάχτηκε ένας κουβάς μπροστά μου όταν πήγαινα με 130 και πάτησα φρένο πανικού. Υπολόγιζα ότι θα σταμάταγα 1 καρότσα πριν τον κουβά και σταμάτησα τουλάχιστον 3ης καρότσες !!!! Επίσης συνεχίζω με τα απίστευτα μπάκετ καθίσματα που στην κυριολεξία χώνεσαι μέσα (δεν παλεύεις να κρατηθείς από το τιμόνι στις στροφές) και τέλος όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια DSC, TCS, ABS, EBD τα οποία βέβαια μπορείς να τα απενεργοποιήσεις πλήρως (εκτός βέβαια το ABS και ΕΒD) ΑΛΛΑ και το LSD που είναι το γνωστό fuji (δεν θυμάμαι πως γράφεται ) και είναι TORSEN και χαρακτηρίζεται Super LSD επειδή έχει TBR 2.0 !!!! και σε όλα τα 8αρια του 2006 είναι ενισχυμένο για περισσότερη αντοχή και καλύτερη λίπανση.
Τέλος στα μειονεκτήματα του αμαξιού είναι η κατανάλωση που τώρα που δεν έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα και είναι σφικτός ο κινητήρας μου καίει 15 lt/100 Km αλλά αυτή η κατανάλωση πέφτει μέχρι τα 12lt/100 Km αλλά δεν νομίζω ποτέ να πιάσει το 10.8 lt/100 Κm που λέει η mazda. Επίσης η κατανάλωση του λαδιού που εγώ δεν το χαρακτηρίζω μειονέκτημα γιατί μου έκαψε 150ml λαδιού στα 750 Κm !!!!!!!!!!!!!
Πραγματικό απίστευτο sport αμάξι που θα το αγαπήσουν οι λάτρεις της πίσω κίνησης !!!!!
Τώρα θα μου πεις: Kαλά τώρα το ανακάλυψες εσύ το RX-8?
NAI !
-
Να συμπληρώσω και γω λίγα πραγματάκια: άνεση... για σπορ μοντέλο, είναι άνετο. Για οικογενειακό, όχι και τόσο. Όσο για τους τριγμούς που λες, είναι πολύ καλοφτιαγμένο και τρομερά στιβαρό. Και μετά το πάθημα ενός φίλου με Challenge, μπορώ να πω ότι προσφέρει και πραγματική παθητική ασφάλεια.
-
Να σημειώσω σε αυτά που παρέθεσε ο opterios ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θέλει σεβασμό, κύρίως από τον οδηγό του, γιατί πολλοί πιστεύουν ότι είναι οδηγάρες και καταλήγουν σε κολώνες και πέρνουν μαζί τους αθώους.
Δεν λέώ ότι δεν είναι ασφαλές κάθε άλλο. Αλλά ένα τέτοιο 'εργαλείο' πρέπει όταν ξεδιπλώνεις τις χάρες του (esp off) να ξερεις τι, που και πότε να το κάνεις
-
είναι TORSEN και χαρακτηρίζεται Super LSD επειδή έχει TBR 2.0 !!!!
Πόσο είναι το συνήθες 'Torque Biasing Ratio' για μπλοκέ διαφορικό σε πισωκίνητο με 50:50? Το 2.0 [όπου ο τροχός με την καλύτερη πρόσφυση μεταφέρει στο δρόμο έως και διπλάσια ροπή από αυτόν που δεν πατάει τόσο καλά] για λίγο μου ακούγεται...
-
Μετά απο αυτό το difting αντε να βγάλεις συμπέρασμα πάντος για την κατανάλωση κάτι κατάλαβα 12-15 λιτρα αναλόγος οδήγησης
Τώρα 750ml δεν μου φαίνονται και πολλά -
Ρε Νάσο, αν γλιστράει κάτω, γιατί να μη γυρίζει η ουρά του; Αυτό που είπες για το Miata, πολύ μου άρεσε ...
-
Από άλλο topic και σχετικά με σχόλιο που έγινε για την κατανάλωση του RX8:
Κρίμα που δεν είναι και βενζινάς... Πάντως, *ζώντας ***και **με το συγκεκριμένο RX, βλέπω ότι τα σχόλια περί κατανάλωσης του Renesis οφείλονται περισσότερο στο ότι οι κάτοχοί του δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτοκίνητο 200 ίππων, παρά στην όντως ακόρεστη όρεξη του τελευταίου. Εχτές το Challenge έκαψε περί τα 14 λίτρα/100 χλμ, φορτωμένο με 4 άτομα και clima μονίμως αναμμένο, με 200άρες στην εθνική και ζωηρούτσικη οδήγηση στον επαρχιακό. Πόσο έπρεπε δηλαδή να κάψει; 7 λίτρα; Πόσο λιγότερο θα έκαιγε ένα Golf GTi στις ίδιες συνθήκες; Άντε γιατί πολλά λέμε χωρίς να έχουμε προσωπική εμπειρία, μου φαίνεται... -
Συνέχεια από άλλο topic: Challenge και Cosmo διαφοροποιούνται σημαντικά σε κατανάλωση. Αν λοιπόν το Cosmo με πολύ σκίσιμο καίει 18.2 λίτρα, είναι παράλογη τιμή για ένα αυτοκίνητο 231 ίππων και τέτοιου βάρους; Δηλαδή μια τρίλιτρη Ζ4 που έχει ίδια δύναμη (παλιότερα τουλάχιστον) και παρόμοιο βάρος, θα καίει σημαντικά (=όχι διαφορά 1-1.5 λίτρο/100 χλμ) λιγότερο σε ίδιες συνθήκες; Μήπως λοιπόν είμαστε υπερβολικοί σχετικά με το ντόρο που γίνεται με την κατανάλωση των RX;
Τα ίδια λέει κι ο φίλος μου. Μα βέβαια, αφού προηγουμένως είχε Accent και έκαιγε τα μισά. Αλλά δεν είναι έτσι τα άλογα, θέλουν και τάισμα. -
το s2k που ειναι αναλογων προδιαγραφών πόσο καιει;;
-
Με τόσο σκίσιμο, όχι σημαντικά λιγότερο. Και μην ξεχνάς ότι είναι και 200 κιλά ελαφρύτερο.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από άλλο topic και σχετικά με σχόλιο που έγινε για την κατανάλωση του RX8:
Κρίμα που δεν είναι και βενζινάς... Πάντως, *ζώντας ***και **με το συγκεκριμένο RX, βλέπω ότι τα σχόλια περί κατανάλωσης του Renesis οφείλονται περισσότερο στο ότι οι κάτοχοί του δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτοκίνητο 200 ίππων, παρά στην όντως ακόρεστη όρεξη του τελευταίου. Εχτές το Challenge έκαψε περί τα 14 λίτρα/100 χλμ, φορτωμένο με 4 άτομα και clima μονίμως αναμμένο, με 200άρες στην εθνική και ζωηρούτσικη οδήγηση στον επαρχιακό. Πόσο έπρεπε δηλαδή να κάψει; 7 λίτρα; Πόσο λιγότερο θα έκαιγε ένα Golf GTi στις ίδιες συνθήκες; Άντε γιατί πολλά λέμε χωρίς να έχουμε προσωπική εμπειρία, μου φαίνεται...Μωρε και εγω θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου, επειδη την ιδια γνωμη εχω σχηματισει.
Απλα εχτες ετυχε να διαβασω για ενα θαυμα (!?) που συντελειται αυτον τον καιρο και με εκανε να απορω αν τα αλογα χρειαζονται ταισμα ή οχι. Το Golf GT της δοκιμης του Drive (εκεινο που ειχε βγαλει 185 αλογα) τωρα λεει μετα απο 10,000 χμ εβγαλε μεσα στο κατακαλοκαιρο 193,4 αλογα... Και η μεγιστη καταναλωση που εχουν πετυχει ειναι 11λτ/100χμ!
Χμ...
-
μουφα!
καλος φιλος μου το αγορασε (το GT) και λεει οτι 8ελει 1 ρεζερβουαρ για 400κμ
10λ/100κμ εχω καταφερει να καψω με μαμα smart 700cc! και αυτοι καψανε 11λ καλοκαιριατικα? το αλλο με τον τοτο το ξερετε?
περι RX8
ενα RX8 αν το κυνηγας τα 20λ τα εχει για την πλακα....info από αλλο καλο μου φιλαρακι που γραφει εδω ειναι κατοχος.....ενω εχω ακουσει απο 2 αλλους κατοχους να μιλανε για 25λ+++
οταν εγω με κοντα στα 200 αλογα ατμοσφαιρα απο 1800cc δεν εχω καταφερει να δω πανω απο 17λ/100κμ (σε πιστα αλλα και δρομο)κυνηγοντας το οσο παει, τοτε ναι οποιαδηποτε καταναλωση πανω απο αυτα τα επιπεδα εγω την 8εωρω σπαταλη βενζινης
αντιθετως οταν κινουμε σε ε8νικη μεχρι 160κμ (χωρις να το κυνηγαω) με a/c και συνοδηγο δεν καιει πανω απο 10 λιτρα με τιποτα ( εχω μαλιστα μετρησει κατανάλωση 6,7λ/100κμ) -
ο πατερας μου εχει το cosmo. με normal οδηγηση και εκτος πολης (μενει επαρχια) του καιει περιπου 11lt/100km...
προφανως αν πας παντα στα κοκκινα καθε αμαξι καιει πολυ περισσοτερο, ποσο μαλλον ενα τετοιο αυτοκινητο. εκτιμω οτι πανω απο 17lt/100km δεν θα καιει το cosmo σε τετοια περιπτωση.
-
Το πιστεύω ότι μπορεί ο Renesis να κάψει με φυσιολογικά νούμερα με οικονομική οδήγηση, αλλά αν τον πιέσεις με διάρκεια θα υπερβεί κατά πολύ τα 17 που λες. Ειδικά αν μιλάμε για συνθήκες πίστας, τα 30lt/100km δεν είναι καθόλου απίθανο νούμερο. Εδώ με τους παλινδρομικούς και καίμε 25άρες στην πίστα, πόσο μάλλον ο Renesis
-
μπορει, αλλα η πιστα ειναι τελειως αλλο πραγμα.
οταν πας στην πιστα το λιγοτερο που σε ενδιαφερει ειναι η καταναλωση -
Σύμφωνοι. Απλώς το είπα επειδή είπες ότι πάνω από 17lt/100km δε νομίζεις ότι θα καίει. Αν εννοούσες αποκλειστικά στο δρόμο, ίσως και να έχεις δίκιο!!
Rx8 club & forum ....