-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εγώ θα 'θελα κάποιο σχόλιο από τα μέλη του πρώην TFRC, να μας πουν πόσο ωραία πίστα είναι η ΚατεχάκηΕσύ ότι θυμάσαι χαίρεσαι...Αυτό σου λέω μόνο.
Από το Παλικάρι που κινδύνευσε η ζωή του, φτάσαμε στο TFRC.
Λες και το TFRC και τα μέλη του έχουν δημιουργήσει πολλά ατυχήματα...Τι να σας πω...
-
dr.spiderman μάλλον δεν με κάλυψες, ανάλογα την περίπτωση τα 160 μπορεί να είναι πολύ λίγα ή τα 30 να είναι πάρα πολλά.
Στο δευτερο σκέλος της παράθεσής σου φυσικά συμφωνώ.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ό, τι να 'ναι......γράφεις .
-
Aυτο μπορει να συμβει στον οποιοδηποτε μας ανεξαρτητου αυτοκινητου ....
Οποιος υπερεκτιμησει τις ικανοτητες του -εστω προσωρινα- και βρεθει σε λαθος σημειο την λαθος στιγμη , μπορει να εχει την ιδια καταληξη ...
Ενα Rx η γενικα ενα δυνατο πισωκινητο , μπορει να σου δωσει παμπολλες συγκινησεις , αλλα να θυμαστε τουτο ...
Απο 'παιχνιδακι' στα χερια του εμπειρου , μπορει να μετατραπει σε 'καρμανιολα' στα χερια ενος απειρου ....
Για αυτο προσοχη και συνεση σε οτι και με οτι οδηγαμε ...
Πρωτα μαθαινουμε το αμαξι και μετα επιδιδομαστε -αν και εφοσον δεν μπορουμε να τα αποφυγουμε- σε 'παιχνιδια' .... -
πρωτα μαθαινουμε τον εαυτο μας και μετα το αμαξι.....
-
Δεν νομίζετε πως 4 σελίδες είναι πλέον του δέοντος αρκετές για να ασχολούμαστε με ένα τρακάρισμα;;;
Εκτιμώ πως πλέον δεν βγαίνει κάτι από την συνέχιση της κουβέντας, και μάλιστα αλλοιώνει και τον αρχικό προσανατολισμό της έναρξης του thread....
Ειδάλλως καλά θα έκανε ο Χάρης να αλλάξει και τόπικ και να το πούμε κάπως αλλιώς
-
Oντως .... well said TEO !
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Δεν νομίζετε πως 4 σελίδες είναι πλέον του δέοντος αρκετές για να ασχολούμαστε με ένα τρακάρισμα;;;Εκτιμώ πως πλέον δεν βγαίνει κάτι από την συνέχιση της κουβέντας, και μάλιστα αλλοιώνει και τον αρχικό προσανατολισμό της έναρξης του thread....
Ειδάλλως καλά θα έκανε ο Χάρης να αλλάξει και τόπικ και να το πούμε κάπως αλλιώς
Pali tha symfoniso se ola me ton Theo.
(Mono gia to moter tou den symfonoume )Panta ftaiei o odigos kai pote to autokinito
Lathos ekane o anthropos opos kanoume oloi mas se polous tomeis tis zwhs.
Krima pou den eixe mikti oste na to thymate auto mono ews ena kalo mathimaDimitri,
Egw den tha anoiga ena tetoio thema, eite ena prokeite gia filo eite oxi.
Perastika ston filo sou -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Dimitri,
Egw den tha anoiga ena tetoio thema, eite ena prokeite gia filo eite oxi.
Perastika ston filo souΣτενοχωρήθηκα τόσο πολύ Νίκο που ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, έτσι για να ξεσκάσω, αλλά και επειδή έχει μπλεχτεί το παιδί με διάφορες προτάσεις (να το πουλήσει όπως είναι;, να το φτιάξει και να το πουλήσει;, να το φτιάξει και να το κρατήσει;, κάθε φαναρτζής τού λέει και άλλη τιμή) θα ήθελα και τη δική σας γνώμη. Ξέρω ότι δεν είναι μέλος του φόρουμ, οπότε δεν πρόκειται να προσβληθεί. Ζητώ συγγνώμη από το Χάρη για την καταπάτηση του θέματος, αλλά έτσι κι αλλιώς βρε Χάρη, δεν είχε γράψει και κανείς άλλος .
-
εγω να πω πως ηθελα να κανω παλιοτερα ενα θεμα για την οδικη ασφαλεια αλλα δεν ηξερα απο που να αρχισω ας το διασπασει καποιος moderator.
λοιπον αυτα τα παιδια ειναι που σκοτωνονται καθε μερα αυτα που 'κανουν επιδειξη' ενω ξερουν οτι δεν ξερουν.
160 στην κατεχακη? ποιος? ενας οδηγος που οδηγαει το RX8 για 3000 χλμ? σα πολλα αρχιδια εχουν μερικοι.ενας που κανει υπερδιορθωση και οπως λεει ο dimsaβαs δεν εχει μαθει τα βασικα περι υπερστροφης?χωρις τρακσιον?με αμαξι της τραπεζας κατα το ημισι?
τελικα αν δεν εισαι πραγματικα ατυχος(οπως το παιδι που τουρθε απο απεναντι) τοτε τα προκαλεις μονος σου και δεν μπορω να πω οτι ο φιλος σου dimsabas ηταν ατυχος
-
Δυστυχώς Patro, έχεις δίκιο. Μα το παραδέχεται και ο ίδιος ότι τελικά, το αυτοκίνητο δεν το 'σεβάστηκε' καθόλου από την πρώτη στιγμή, ούτε το προσέγγισε ομαλά και σταδιακά... Ίσως τον παρέσυραν και οι 'κακές' παρέες... (ναι, εμένα εννοώ). Το θέμα είναι όμως ότι τελικά το φταίξιμο δε βαραίνει ακριβώς τον ίδιο. Δεν προσπάθησε να στρίψει εκεί με 160+, απλά τόσα είχε μαζέψει στην ευθεία (όχι ιδιαίτερα δύσκολο) και ήταν αφηρημένος. Όσο για τα ηλεκτρονικά, είναι βλακεία της Mazda να μην μπορείς να τα ενεργοποιήσεις εν κινήσει.
Πάντως, δε μου αρέσει που τον κατηγορούμε όλοι, λες και εμείς δεν έχουμε κάνει τα ίδια ή και χειρότερα. Εγώ προσωπικά θα μπορούσα πολλές φορές να έχω τρακάρει χοντρά, όταν ήμουν μικρότερος τουλάχιστον, αλλά τη γλίτωσα. Εγώ το αποδίδω στο μεταφυσικό, άλλος στην απλή τύχη, δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα η στραβή. Και ούτε έχει σημασία που το αυτοκίνητο δεν ήταν ξεχρεωμένο. Γιατί δηλαδή, αν το είχε ξεχρεώσει, θα έλεγε ότι μπορώ να το τρέξω όσο θέλω και να μη με νοιάζει η στούκα; Δε νομίζω...
Τέλος πάντων, αφού είναι όλοι καλά, αυτό είναι το σημαντικότερο. Ας είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα. -
με 160 δεν μπορεις να εσαι αφηρημενος .απλα τωρα πρεπει να πληρωνει χωρις να εχει αμαξι.
εγω δεν εχω κανει μεγαλη βλακεια... αυτες οι βλακειες που λες ειναι το προβλημα και δεν ειναι καθολου απαραιτητες τες πα ας συνεχισουν τα παιδια με τα αρ εξ 8 -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Όσο για τα ηλεκτρονικά, είναι βλακεία της Mazda να μην μπορείς να τα ενεργοποιήσεις εν κινήσει.Κοίταξε να δεις, με όλα όσα λες συμφωνώ, πλην του συγκεκριμένου.
Εμένα στο ST τα ηλεκτρονικά ενεργοποιούνται κατα την διάρκεια ενός παντιλικιού φρενάροντας το αυτοκίνητο κλπ.κλπ.
Πριν μερικούς μήνες είχα δώσει σε έναν φίλο μου το αυτοκίνητο μου να το οδηγήσει στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου γλιστράει υπερβολικά...
Το λάθος μου ήταν ότι του το έδωσα με τα ηλεκτρονικά κλειστά...Το παλλικάρι προσπάθησε να το γυρίσει με τιμονιά, και μετά να μαζέψει με ανάποδο... Μόλις είδα ότι υπερδιόρθωσε, είχα ήδη σιγουρευτεί για το τρακάρισμα, και ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ, ενώ γνώριζα και είχα εμπεδώσει πως λειτουργεί το ESP και θα μπορούσα να το είχα βάλει (ούτε καν χρειάζεται να το κρατησεις πατημένο, και βρίσκεται ακριβως μπροστά από το συνοδηγό).
Μετά από δύο αποτυχημένες διορθώσεις το αμάξι αβοήθητο κατέληξε πάνω σε ένα modeo, και ευτυχώς, το modeo έπαθε την μεγαλύτερη παραμόρφωση, αφήνοντας το ST άθικτο μηχανικά (φτερό, προφυλακτήρας καπώ, φανάρια μόνο)Όλα αυτά τα λέω επειδή, δεδομένης της απειρίας του συγκεκριμένου οδηγού, το ESP θα έσωζε την κατάσταση, αφού δεν θα άφηνε το αμάξι να γυρίσει εξαρχής.
Και ακόμα και μετά το πρώτο χαστούκι να το είχα ενεργοποιήσει, πάλι θα σταματούσε το αυτοκίνητο έγκαιρα.Πιστεύω ακράδαντα πως οποιοσδήποτε στην θέση μου δεν θα σκεφτόταν να ενεργοποιήσει το ESP, πόσω δε μάλλον ο οδηγός που κοιτά να μαζέψει την μαλακία που έκανε.
Συνεπώς, ή on ή off, διαλέγουμε και παίρνουμε...
Υ.Γ. Dimsabas , αυτά στην υπογραφή σου τα γράφεις ειρωνικά ή σοβαρά?
-
Δηλαδή προτίμησες να κοπανήσει ο φίλος σου το αυτοκίνητό σου και να σοκαριστεί ο φίλος σου, από το να τη γλιτώσει το Fiesta σου και να μην έπαιρνε ένα γερό μάθημα ο οδηγός; Τι να σου πω, εγώ δε θα το έκανα ποτέ... Θα είχα ενεργοποιήσει το ESP και θα την είχα γλιτώσει.
Όσο για την υπογραφή μου, αν αναφέρεσαι στην αναφορά στην επιμνημόσυνη δέηση, ναι, είμαι πάρα πολύ σοβαρός. Αν αναφέρεσαι στο σήμα της Porsche Miata, τότε όχι, γιατί δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να παράγει η Porsche τόσο αξιόλογο αυτοκίνητο χωρίς να κοστίζει σημαντικά παραπάνω. Πλερώνεις και το όνομα βλέπεις . -
Δηλαδή προτίμησες να κοπανήσει ο φίλος σου το αυτοκίνητό σου και να σοκαριστεί ο φίλος σου, από το να τη γλιτώσει το Fiesta σου και να μην έπαιρνε ένα γερό μάθημα ο οδηγός; Τι να σου πω, εγώ δε θα το έκανα ποτέ... Θα είχα ενεργοποιήσει το ESP και θα την είχα γλιτώσει.Κοκάλωσε ο άνθρωπος από το ξάφνιασμα! Λες να μην το ενεργοποιήσε επίτηδες???
Αυτό που λέει ο Γιώργος είναι ότι ακόμα και να ενεργοποιείται εν κινήσει είναι τέτοιο το σάστισμά σου που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα καταφέρεις να πατήσεις το κουμπάκι. Ακόμα και αυτός σαν συνοδηγός δεν το κατάφερε, πόσο μάλλον να οδηγούσε ο ίδιος. -
λογικα αντεδρασε το παλικαρι...εκεινη την ωρα δεν ειναι και η 1η αντανακλαστικη σου ενεργεια αυτη...απλα σημειωνω,χωρις να κανω κυριγμα η τον εξυπνο,αλλα ρε παιδια δεν δινουμε το αυτοκινητο ετσι,καινουριο κιολας,εστω και σε κολλητο μας,και να αρχισει τις παντες με το καλημερα...μου φανηκε καπως ριψοκινδυνο για αυτο και το σχολιασα,δεν θελω να θιξω η να παρεξηγηθει καποιος...
-
Δηλαδή προτίμησες να κοπανήσει ο φίλος σου το αυτοκίνητό σου και να σοκαριστεί ο φίλος σου, από το να τη γλιτώσει το Fiesta σου και να μην έπαιρνε ένα γερό μάθημα ο οδηγός; Τι να σου πω, εγώ δε θα το έκανα ποτέ... Θα είχα ενεργοποιήσει το ESP και θα την είχα γλιτώσει.
Όσο για την υπογραφή μου, αν αναφέρεσαι στην αναφορά στην επιμνημόσυνη δέηση, ναι, είμαι πάρα πολύ σοβαρός. Αν αναφέρεσαι στο σήμα της Porsche Miata, τότε όχι, γιατί δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να παράγει η Porsche τόσο αξιόλογο αυτοκίνητο χωρίς να κοστίζει σημαντικά παραπάνω. Πλερώνεις και το όνομα βλέπεις .O meco με κάλυψε πλήρως... Φυσικά και δεν ήθελα να μου το στουκάρει...
Απλά δεν πίστεψα πως με ξένο αμάξι θα προσπαθούσε να κάνει τιμονιές - drift, και ταυτόχρονα να μην έχει την πείρα.
Ταυτόχρονα, δεν έβαλα το ESP (To είχα βγάλει επειδή οδηγούσα πιο πριν εγώ) για τον ίδιο λόγο...
Αυτά τα δύο λάθη μου (να εμπιστευθώ άλλον που δεν ξέρω καλά την ψυχολογία & τις προθέσεις του και χωρίς ESP) θα διορθώνονταν με απλό πάτημα κουμπιού... Απλά δεν μπόρεσα να το κάνω εκείνη τη στιγμή... και πιστεύω πως είναι αδύνατον να το κάνει κανείς...Οff topic (στο ήδη offtopic)
Όσο για τη υπογραφή σου, δεν αναφερόμουν στους Σκαραβαίους (καθώς και εγώ αντιπαθώ τη Porche γενικώς, και κυριολεκτικά λατρεύω τη Mazda) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ένας σκεπτόμενος άνθρωπος (φαίνεται από τα μετρημένα και σοβαρά ποστ που κατα καιρούς διαβάζω) να είναι θρησκευόμενος (σσ. όχι απλά ένθεος, αλλα θρησκευόμενος) και να διαδίδει το σκοταδισμό (σσ. χριστιανισμό) στην υπογραφή του. Θα θεωρούσα πιο λογικό να είναι ειρωνικά κατά της εκκλησίας τα λεγόμενα σου, αλλά δεν δείχναν ειρωνικά!
Eλπίζω να μην παρεξηγηθείς - προσβληθείς με αυτά που γράφω είναι ειλικρινής η απορία μου και δεν προσπαθώ να στη μπω / ειρωνευτώ / τσιγκλήσω σε καμμία περίπτωση. -
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Όσο για τη υπογραφή σου...Υπάρχει ο 'Αντίλογος' για τέτοια θέματα, ειδικά για το συγκεκριμένο που είναι και ευαίσθητο
Τελικά σε αυτό εδώ το νήμα δε θα μιλήσουμε για RX-8 ποτέ
-
-
Χάρη, μπορείς να μετονομάσεις το τόπικ σε κάτι σχετικό με την στούκα του φίλου του dimsabas?
-
Μπορεί κάποιος διαχειριστής να κλειδώσει πλέον το θέμα μιας και έχουμε εξαντλήσει το θέμα της στούκας, και δεν βλέπω και προκοπή σχετικά με τα άκρως ενδιαφέροντα RX-8;
-
-
Θα προτεινα καποιος mod να κανει ενα split ολα τα της στουκας και να μεινει ως εχει το αρχικο thread ....
Που ξερεις καποια στιγμη μπορει να αρχισει να κινειτε και για χρησιμα πραγματα ....
Rx8 club & forum ....