-
Θα ηθελα να ρωτησω τι καταναλωση εχει το ΡΧ σε διαφορες συνθηκες οδηγησης? Δεν μιλαω για τυποποιημενες αλλα αυτα που δειχνει το trip computer οποτε μονο προσωπικες εμπειριες κατοχων θα βοηθουσαν.
-
Συνέχεια από εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=105Τι να σου πω αγαπητέ; Δεν την έχω μετρήσει ο ίδιος την κατανάλωση, αν ο Jimfrag71 διαβάζει το θέμα, καλό θα ήταν να παρέμβει (σου είπα ότι είναι και μέλος στο φόρουμ; ). Για το νούμερο που παρέθεσα για την περίοδο του στρωσίματος, ήμουν μπροστά όταν με μια απλή διαίρεση προέκυψε αυτό το νούμερο. Μιλάμε όμως για στρώσιμο και περιστασιακά ανεβάσματα πάνω από τις 4Κ, έτσι;
Αυτό που έχω συμπεράνει (το οποίο όμως μπορεί και να είναι τελείως λάθος) είναι ότι Challenge και Cosmo διαφοροποιούνται σημαντικά στην κατανάλωση. Σε παλιότερη περιπλάνησή μου στο φόρουμ του RX8, ένα παλικάρι με τουρμπισμένο (κιτ της Greedy) Cosmo έλεγε ότι έχει μέση κατανάλωση 19 λίτρα. Αν τόσο καίει το τουρμπάτο Cosmo, γιατί ένα Challenge που δεν έχει μποτιλιαριστεί ποτέ στη ζωή του (Ληξούρι ολέ ) και κινείται κατά κόρον σε ανοιχτούς δρόμους (όχι σιγά όμως, σε καμία περίπτωση) να μην έχει μέση 13;
Ούτε γω έχω λόγο να αμφισβητώ τους κατόχους. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αυτό που έχω συμπεράνει (το οποίο όμως μπορεί και να είναι τελείως λάθος) είναι ότι Challenge και Cosmo διαφοροποιούνται σημαντικά στην κατανάλωση.
Η μόνη σχετικά λογική εξήγηση αυτή θα ήταν (χωρίς να θεωρώ το 13 αντιπροσωπευτικό, λογικά είναι εφικτό), αλλά θέλει ψάξιμο...
Πάντως και τα 19 λτ/100χλμ για τουρμπισμένο Cosmo είναι λίγα για ΜΕΣΗ κατανάλωση, όταν το μαμά γράφει στην καλύτερη 17άρια σε ταξίδι και 25άρια (και..) σε πόλη.Από την άλλη, υπάρχει και η θεωρία που λέει 'μάθε να οδηγείς σα να είναι παράλυτο το δεξί σου πόδι (cruising στην εθνική με 90), με τη μεγαλύτερη δυνατή σχέση στο σασμάν που σου επιτρέπει να πατάς το λιγότερο δυνατό γκάζι για να διατηρήσεις την ταχύτητα που θες, και θα τους βγάλεις όλους ψεύτες.... '
-
Μην ξεχνάς ότι το Challenge έχει λιγότερα μπεκ από το Cosmo. Οι κάτοχοι ας μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Κάνε μια βόλτα και στο φόρουμ του RX8 Club να δεις τις καταναλώσεις που καταγράφουν εκεί οι μάγκες.
Και βέβαια, πάντα είναι και θέμα οδηγού. Σκέψου ότι στο Club των ΜΧ5 υπάρχει κάτοχος μοντέλου Μκ1 1.8 (το κλασικό με τα ανακλινόμενα φώτα) που έχει μέση κατανάλωση 13.7, τη στιγμή που το δικό μου 1.8, βαρύτερο κατά 120-150 κιλά από το δικό του, έχει μέση της τάξεως του 11, ενώ η προτελευταία μέτρηση που πήρα με ανηλεές σκίσιμο (αλλά καθόλου μποτιλιάρισμα) ήταν κάπου στο 12κάτι. Φαντάσου λοιπόν πώς το οδηγάει εκείνος... -
Challenge με χρήση κυρίως εντός πόλης: 15 lt/100 χλμ
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
....Και βέβαια, πάντα είναι και θέμα οδηγού. Σκέψου ότι στο Club των ΜΧ5 υπάρχει κάτοχος μοντέλου Μκ1 1.8 (το κλασικό με τα ανακλινόμενα φώτα) που έχει μέση κατανάλωση 13.7, τη στιγμή που το δικό μου 1.8, βαρύτερο κατά 120-150 κιλά από το δικό του, έχει μέση της τάξεως του 11, ενώ η προτελευταία μέτρηση που πήρα με ανηλεές σκίσιμο (αλλά καθόλου μποτιλιάρισμα) ήταν κάπου στο 12κάτι. Φαντάσου λοιπόν πώς το οδηγάει εκείνος...Δεν ντρεπεσαι λιγακι να συκοφαντεις τον κοσμο??? Εισαι και δασκαλος, τετοιο παραδειγμα δινεις στους μαθητες σου???
-
Παιδιά καλημέρα.... επειδή σκέφτομαι να αλλάξω σιγά σιγά το XSARA VTS που έχω και μέσα στις επιλογές μου είναι το RX-8 με τα 192 άλογα... θα ήθελα την γνώμη σας ....
Η κατανάλωση αν είναι όντως στα 15lt/km δεν με ενδιαφέρει.Με προβληματίζει το γεγονός ότι οι μάντρες είναι γεμάτες από RX-8......
-
Οι μαντρες ειναι γεματες Rx8 , γιατι με 1.3 κινητηρα το να το εισαγεις ειναι πολυ ευκολο (χαμηλο τελος ταξινομησης) .....
Αποφερει στους μαντραδες σιγουρο κερδος κατα την πωληση του καθ`οτι εμπορικοτατο μοντελο ! -
Εγω χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία απο πισωκίνητα αυτοκίνητα θα σας πω τι βλέπω καθημερινά και με αγχώνει. Ολοι σχεδόν οι οδηγοί RX8 και MX5 σε κάθε στροφή με 1η η 2α μπαίνουν με τις μπάντες, αυτά τα πίσω λάστιχα ρε παιδιά μετά απο μερικές εβδομάδες τι κράτημα μπορούν να δώσουν σε μια στροφή με 160+ χιλιόμετρα;
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Εγω χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία απο πισωκίνητα αυτοκίνητα θα σας πω τι βλέπω καθημερινά και με αγχώνει. Ολοι σχεδόν οι οδηγοί RX8 και MX5 σε κάθε στροφή με 1η η 2α μπαίνουν με τις μπάντες, αυτά τα πίσω λάστιχα ρε παιδιά μετά απο μερικές εβδομάδες τι κράτημα μπορούν να δώσουν σε μια στροφή με 160+ χιλιόμετρα;Μη νομίζεις, στους δρόμους της Αθήνας δεν φθείρονται και πολύ.
Τα Potenza που έχω, κάνανε 25000 χλμ στους πίσω τροχούς και άλλα 7000 χλμ στους μπροστα και ακόμα δεν τα έχω αλλάξει (αν και θα έπρεπε ) -
Ευχαριστώ για τις γνώμες σας παιδιά...
2ο αμάξι πόλης υπάρχει ήδη... δεν το θέλω το αμάξι για να μετακινούμε στην πόλη.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Εγω χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία απο πισωκίνητα αυτοκίνητα θα σας πω τι βλέπω καθημερινά και με αγχώνει. Ολοι σχεδόν οι οδηγοί RX8 και MX5 σε κάθε στροφή με 1η η 2α μπαίνουν με τις μπάντες, αυτά τα πίσω λάστιχα ρε παιδιά μετά απο μερικές εβδομάδες τι κράτημα μπορούν να δώσουν σε μια στροφή με 160+ χιλιόμετρα;Κι όμως, σε πληροφορώ ότι δεν παθαίνουν τίποτα!! Συνήθως, όπου βλέπεις πάντες με λίγα χιλιόμετρα είναι ο δρόμος γλιστερός --> μηδενική σχεδόν φθορά στα λάστιχα
Με την ίδια λογική, και οι κοντράκηδες (ανεξαρτήτως μετάδοσης) με τόσα σπιναρίσματα που κάνουνε, δε θα έπρεπε να είχαν λάστιχο μετά από λίγο καιρό.
-
Ο χρήστης montechristo έγραψε:
....Και βέβαια, πάντα είναι και θέμα οδηγού. Σκέψου ότι στο Club των ΜΧ5 υπάρχει κάτοχος μοντέλου Μκ1 1.8 (το κλασικό με τα ανακλινόμενα φώτα) που έχει μέση κατανάλωση 13.7, τη στιγμή που το δικό μου 1.8, βαρύτερο κατά 120-150 κιλά από το δικό του, έχει μέση της τάξεως του 11, ενώ η προτελευταία μέτρηση που πήρα με ανηλεές σκίσιμο (αλλά καθόλου μποτιλιάρισμα) ήταν κάπου στο 12κάτι. Φαντάσου λοιπόν πώς το οδηγάει εκείνος...
Δεν ντρεπεσαι λιγακι να συκοφαντεις τον κοσμο??? Εισαι και δασκαλος, τετοιο παραδειγμα δινεις στους μαθητες σου???
Μα καλά... κι εδώ γράφεις; Πουθενά δεν μπορούμε ξεφύγουμε δηλαδή;
Πραγματικά, πώς το πηγαίνεις και καίει τόσο; -
Babbis, δεν έχεις άδικο, απλά είσαι λίγος ακραίος λέγοντας ότι στα 100Κ χλμ το μοτέρ είναι για πέταμα. Ας μας ενημερώσεις ένα κάτοχος RX πόσο κοστίζει το *φρεσκάρισμα *του κινητήρα και κάθε πότε είναι προγραμματισμένο από τη Mazda.
Πάντως, υπάρχουν ελληνικά RX που έχουν ξεπεράσει τις 100Κ χωρίς πρόβλημα.
Όσο για τους οδηγούς MX και RX που πάνε με το πλάι, μάλλον χαλασμένα είναι τα συγκεκριμένα και δεν μπορούν να πάνε ευθεία. Αλήτες εκεί στα Mazda, χαλασμένα αυτοκίνητα πουλούν. Όσο για τα λάστιχα, όταν γλιστράει, δε φθείρονται. Αλλά και να φθείρονται... -
Έχεις δίκιο φίλε μου. Είπα ότι ίσως θέλει κάποιο rebuild. Όχι ότι είναι για πέταμα, οπότε αν τα εκλάβατε έτσι αναθεωρώ.
Πάντως εξακολουθώ να έχω την εντύπωση ότι η αντοχή του wankel είναι μικρότερη ενος τυπικού ατμοσφαιρικου. Από εκεί και ύστερα σίγουρα μοτερ όπως του S2000/Type r/ corolla-celica ts που δουλεύεουν ψηλά έχουν κι αυτά τις 'εξτρά' φροντίδες τους αλλά μάλλον 'λιγότερες' του wankel. To ίδιο πιστεύω ότι ισχύει για τα turbo, αν και σε αυτά πιο πολύ ίσως αλλάξεις τουρμπίνα παρά να ανοίξεις μοτέρ.
Εν κατακλείδι, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι εαν κάποιος με το ζόρι μαζέψει 30χιλ ή θέλει απλά ένα αμάξι που δεν θα ασχολείται μαζί του πέρα από τα προκαθορισμένα σέρβις καλύτερα να μείνει μακριά από το ρχ γιατί αυτό ίσως κρύβει αρκετά 'κρυφά' έξοδα και φροντίδες.
Αν όμως δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα ή είναι μερακλής , τότε το αμάξι είναι ένα υποδειγματικό σπορ που βάζει τα γυαλιά σε πολλές σπορ προτάσεις άλλων ακριβότερων κατασκευαστών.
-
Aς σεβαστούμε το thread και ας μην συνεχίσουμε. Πείτε κάτι για το rx8.
Εγώ κατέθεσα την αποψή μου!
Για το παλικάρι με τα λαστιχα θέλω να πω ότι δεν μπορείς να κατηγορείς ένα πισωκίνητο ότι 'λυώνει' λάστιχα επειδή το πας με το πλάι.
Το πισωκίνητο σου επιτρέπει να διασκεδάζεις, και αν το επιλέξεις αυτό έχει κόστος. Δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
είναι σαν να λέμε δεν είναι καλό το χ αμάξι γιατί όταν πάω με 200χλμ καίει βενζίνη!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Έχεις δίκιο φίλε μου. Είπα ότι ίσως θέλει κάποιο rebuild. Όχι ότι είναι για πέταμα, οπότε αν τα εκλάβατε έτσι αναθεωρώ.Πάντως εξακολουθώ να έχω την εντύπωση ότι η αντοχή του wankel είναι μικρότερη ενος τυπικού ατμοσφαιρικου. Από εκεί και ύστερα σίγουρα μοτερ όπως του S2000/Type r/ corolla-celica ts που δουλεύεουν ψηλά έχουν κι αυτά τις 'εξτρά' φροντίδες τους αλλά μάλλον 'λιγότερες' του wankel. To ίδιο πιστεύω ότι ισχύει για τα turbo, αν και σε αυτά πιο πολύ ίσως αλλάξεις τουρμπίνα παρά να ανοίξεις μοτέρ.
Εν κατακλείδι, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι εαν κάποιος με το ζόρι μαζέψει 30χιλ ή θέλει απλά ένα αμάξι που δεν θα ασχολείται μαζί του πέρα από τα προκαθορισμένα σέρβις καλύτερα να μείνει μακριά από το ρχ γιατί αυτό ίσως κρύβει αρκετά 'κρυφά' έξοδα και φροντίδες.
Αν όμως δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα ή είναι μερακλής , τότε το αμάξι είναι ένα υποδειγματικό σπορ που βάζει τα γυαλιά σε πολλές σπορ προτάσεις άλλων ακριβότερων κατασκευαστών.
Συμφωνώ μέχρι τελευταίας ρανίδος.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όποιος έχει όρεξη ας δει την διαφορά στο 'ύφος' μεταξύ opterios/pai mei και lkar, thevoice, και λίγο nass/kid.Aν θεωρήσετε ότι είναι το ίδιο 'ευγενικά-πολιτισμένα' τότε μάλλον εγώ είμαι τρελός[/list]
Δε νομίζω ότι έγραψε πουθενά ο lkar ότι 'μιλάει σε **κουφό **ή τυφλό', όπως χαρακτήρισες εσύ ευθύς εξαρχής όσους διαφώνησαν μαζί σου. Με τις απόψεις σου διαφώνησε, με έναν απολύτως φυσιολογικό τρόπο.
Και φυσικά το δικό σου ύφος απέναντι στους συνομιλητές σου ΔΕΝ είναι υπεράνω κριτικής, που θες να γίνει και σύγκριση και βγάζεις εαυτόν απέξω.
Δε μπορεί, ρε συ 'Babbis', δυο mods σου την είπαν. Κάτι θα πρέπει να σου λέει αυτό.
-
Πίσω στο RX8 λοιπόν, το οποίο ως γνωστόν έχει 50:50 κατανομή βάρους....
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX-8
Το νέο ΜΧ5 επίσης έχει 50:50.
http://www.100share.com/Mazda-MX5s-Iconic-Evoluti.htm
Moving the engine rearward by 135 mm was a major step towards balancing front-to-rear weight distribution and reducing the yaw moment of inertia. The new car also benefits from ideal 50:50 weight distribution.
-
Το ΜΧ5 πάντα κοκορευόταν ότι είχε 50:50 !
Rx8 club & forum ....