-
τα ταξι ειναι φτηνα?
δηλαδη αν ειναι να παω απο γλυφαδα ομονοια με συμφερει το ταξι?
πιο πολυ συμφερει να νοικιασω αμαξι και να παω
οι συγκοινωνιες ειναι σκατα,αλλα αυτο δεν δινει δικαιωμα στους ταξιτζηδες να κανουν οτι γουσταρουν
ολα τα ταξι πανε οσο πιο αργα γινεται για να ψαρευουν πελατες και να κανουν οικονομια
5η 1100 στροφες δεξια λωριδα...
πολλα επαγγελματα ειναι σκατα,αλλα δεν εχεις με ολα τοσο μεγαλη επαφη .
τους ταξιτζηδες τους τρως καθε μερα θες δε θες
ειτε πελατης ειτε σε διπλανο αυτοκινητο -
Είναι πολύ φθηνα σε σχεση με τα ευρωπαϊκά, τη στιγμη που η ζωή μας στην πρωτεύουσα είναι πιο ακριβή από άλλες αντίστοιχες πόλεις, είτε αναλογικά με τους μισθους, ειτε με απολυτα νούμερα. Και ναι, μια παρεα 3ων ατομων τη συμφερει να κανει μια διαδρομη των 5-6 Ε από το να πάρει λεωφορείο.
Με 5η και 1100 στροφές τα ντίζελ είναι τόσο 'θεόμακρα' που έχουν πάνω από 45 χαω. Ποσα ΜΜΜ πάνε πάνω από αυτην την ταχυτητα στις λ-λ, χωρίς κίνδυνο να δημιουργησουν πολυνεκρο?
Δεν τους τρως δλδ τους γιατρους στη μαπα, με το παραμικρό? Τους δημοσιογράφους που κατασκευαζουν κρίσεις και την πληρώνεις καθημερινά? Τους εργολάβους που δημιουργούν δρόμους καρμανιόλες? Τους συγκοινωνιολόγους που εγκρίνουν έργα συμφορητικα ή/και επικίνδυνα? Τους τρολεϊατζήδες, οι οποίοι έχουν ξεχάσει τι πάει να πει πορτοκαλί και μέχρι να περάσουν τη διασταύρωση, έχεις ήδη μισό λεπτό πράσινο, δεν τους τρως στη μάπα κάθε μέρα? Έλα, ας σοβαρευτούμε τώρα και ας μιλήσουμε με επιχειρήματα, αντί να τρολάρουμε...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από την εν λόγω μελέτη, μετρήσεις:*Στο σημείο αυτό κρίνεται απαραίτητο να αναφερθούν οι αρνητικότατες επιπτώσεις
από την εφαρμογή του αντίστοιχου μέτρου στη Θεσσαλονίκη, όπου η χρήση των
Λ-Λ από τα ταξί είχε ως βασική συνέπεια τη μείωση της μέσης ταχύτητας κίνησης
των λεωφορείων και κατ’ επέκταση την επιμήκυνση των χρόνων διαδρομής, με
βασικά χαρακτηριστικά: τους μεγάλους χρόνους λειτουργίας των κινητήρων εν
κενώ (στο ρελαντί), τα συχνά ή/και απότομα φρεναρίσματα, τις συχνές
ακινητοποιήσεις και επανεκκινήσεις. Συγκεκριμένα:-
Η μέση ωριαία ταχύτητα των λεωφορείων σε ώρα αιχμής μειώθηκε από τα
12,4 km/h στα 6,1 km/h (ποσοστό μείωσης πάνω από 50%). -
Ο συνολικός μέσος χρόνος διαδρομής (από αφετηρία προς το τέρμα) σε ώρες
αιχμής των γραμμών που εισέρχονται σε Λ-Λ αυξήθηκε κατά 16%. -
Οι εκκινήσεις από στάση σε ώρες αιχμής αυξήθηκαν κατά μέσο όρο από 92
ανά χιλιόμετρο Λ-Λ σε 169 (αύξηση της τάξης του 83%).*
Θα ξεκινησω απο τις 'μετρησεις' της μελετης και αμεσως μετα θα αναλυθει το θεμα.
Η λεωφορειολωριδα δεν ειναι διαδρομος BRT. Εκτος απο τα 'κακα' ταξι εισβαλλουν πεζοι, αδεσποτα σκυλια και λοιπα αλλα ενω ταυτοχρονα οχηματα που κυκλοφορουν νομιμα (δικυκλα κλπ.) χωνονται σχεδον παντα ακριβως μπροστα στα ΜΜΜ συνεπως τα φρεναρισματα και τα λοιπα περιγραφομενα ισχυουν ετσι κι αλλιως. Επισης στο παραδειγμα της Θεσσαλονικης που αναφερεται πριν επιτραπει η εισοδος των ταξι συνεβαινε ακριβως το ιδιο διοτι τα λεωφορεια ανεπτυσσαν υπερβολικη ταχυτητα για τις κυκλοφοριακες συνθηκες με αποτελεσμα τετοια φαινομενα καθε φορα που καποιος σταματουσε λιγο πιο μπροστα απο το στοπ στον καθετο, καποιος πεζος σουλατσαριζε στο δρομο κλπ.
Φαινεται λοιπον σαφεστατα οτι η μεση ταχυτητα των λεωφορειων ηταν πλασματικη. Ειναι για παραδειγμα εγκληματικο το να κινειται στο λεωφορειο στην φρακαρισμενη απο την πρωινη κινηση Β. Ολγας με 40+χαω με το συμπαν πισω ακινητο. Δεν προκειται κανεις να το αντιληφθει εγκαιρως και ουτε εχει περιθωρια ελιγμου αποφυγης συγκρουσης, οποιος εχει οδηγησει λεωφορειο (και μαλιστα με ορθιους επιβατες) καταλαβαινει τι εννοω. Λεωφορειολωριδα στην Ελλαδα σημαινει για τους οδηγους των λεωφορειων 'ιδιοκτησια' στην οποια πρεπει να αποτρεψουμε καθε πιθανη εισβολη και οφειλεται οχι τοσο στους ιδιους οσο στην ελλειψη παιδειας και εκπαιδευσης. Εδω η μελετη αποκρυπτει (σκοπιμως?) οτι μειωθηκαν οι μικροσυγκρουσεις με υλικες ζημιες με εμπλοκη λεωφορειων.
Η μειωση της μεσης ταχυτητας, η αυξηση των χρονων ανα δρομολογιο καθως και η αυξηση των stop & go (πραγματι ειναι σημαντικη η επιβαρυνση στην καταναλωση και στην μολυνση, ενα Volvo B7LA/ΕΛΒΟ αρθρωτο καιει στο ρελαντι 6l/h, και ενω σε σταθερη ταχυτητα 30χαω θελει 55l/100km στην εκκινηση η στιγμιαια καταναλωση υπερβαινει τα 180l/100km - τα στοιχεια απο το board computer ενος απο αυτα του ΟΑΣΘ), αλλα εκεινο που δεν αναφερεται στη μελετη ειναι οτι αυτα τα φαινομενα παρατηρουνται στις γραμμες που χρησιμοποιουν την Εγνατια και οτι ο κυριος λογος της επιβαρυνσης ειναι οι παρακαμψεις στα εργα του μετρο στις οποιες το οχημα ειναι αναγκασμενο να χρησιμοποιησει και τις διαθεσιμες λωριδες - και προκειται φυσικα για ενα δρομο που διερχεται το 85% των γραμμων του ΟΑΣΘ που εξυπηρετει το κεντρο. Τα ταξι απλα τον αποφευγουν.
Τωρα για την κυκλοφορια ή οχι των ταξι στις λ-λ τα πραγματα ειναι απλα. Το ταξι ειναι μεσο συγκοινωνιας. Οχι παρασυγκοινωνιας. Ταυτοχρονα οσο αντιφατικο κι αν ακουγεται ειναι και μεσο πολυτελειας. Συνεπως και πρεπει να πληρωνεται αναλογα και οχι με κομιστρα ξεφτιλας οπως ισχυει μεχρι σημερα (οποιος αμφιβαλλει ας παει να κανει μια διαδρομη σε οποιαδηποτε πολη του εξωτερικου). Ακριβως ομως επειδη εκτελει συγκοινωνιακο εργο πρεπει να ειναι ελευθερα στις λεωφορειολωριδες τα ΓΕΜΑΤΑ ταξι και οχι τα αδεια. Τα πρωτα εξυπηρετουν επιβατικο κοινο, τα δευτερα πρεπει να βρισκονται στις πιατσες τους και να περιμενουν τον πελατη και οχι να 'ψαρευουνε' στη λεωφορειολωριδα. Σε ολες τις ευρωπαϊκες πολεις τα ταξι λειτουργουν διαφορετικα (και σωστοτερα κατα πολλους) διοτι ειναι ενταγμενα, εποπτευονται και αναφερονται στον μητροπολιτικο συγκοινωνιακο φορεα (τον αναλογο ΟΑΣΑ) ο οποιος και ειναι αρμοδιος εκτος των προηγουμενων για την εκπαιδευση των οδηγων και για την δημιουργια υποδομων.
Συνεπως το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να αφησετε κατα μερος τους αφορισμους περι 'κακων ταξιτζηδων που λυμαινονται την πολη και θελουν τωρα και τις λ-λ' και να δειτε το θεμα στις πραγματικες του διαστασεις...
@ mirage: Σε ολοκληρο τον κοσμο τα ταξι ειναι ελευθερα στις λ-λ, οχι μονο στο Παρισι.
@ ntinaras: Τι δουλεια εχεις με το στρατιωτικο τζιπ στην λ-λ? Ασυλια κρατικου οχηματος και ασυδοσια οδηγου? Και κρινεις τους αλλους?
@ Τhomas_C200K: Στην Θεσσαλονικη διαρκως θα συναντας ποδηλατα στην λ-λ
-
-
Kαι στο Παρίσι θα συναντάς ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες. Ενιότε τα λεωφορεία συναντάνε και τα ποδήλατα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία
-
@ ntinaras: Τι δουλεια εχεις με το στρατιωτικο τζιπ στην λ-λ? Ασυλια κρατικου οχηματος και ασυδοσια οδηγου? Και κρινεις τους αλλους?
ναι.
ετσι κι αλλιως πηγαινα πολυ πιο γρηγορα απο οποιοδηποτε λεωφορειο.
εκτος αυτου η διαδρομη μου στη μεσογειων ηταν κατω απο 1χλμ.
αλλα οι ταξιτζηδες ηταν τοσο γαματοι που ακομα και σε τοσο μικρη αποσταση δημιουργουσαν προβληματα.
για να παρουν και να αφησουν κοσμο στο μετρο σταματαγαν ακομα και κλεινοντας τη πυλη του πενταγωνου -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
**ναι.
ετσι κι αλλιως πηγαινα πολυ πιο γρηγορα απο οποιοδηποτε λεωφορειο.
εκτος αυτου η διαδρομη μου στη μεσογειων ηταν κατω απο 1χλμ. **
αλλα οι ταξιτζηδες ηταν τοσο γαματοι που ακομα και σε τοσο μικρη αποσταση δημιουργουσαν προβληματα.
για να παρουν και να αφησουν κοσμο στο μετρο σταματαγαν ακομα και κλεινοντας τη πυλη του πενταγωνουΕίσαι τέρμα φάουλ. Κλασική λογική: αν κάνω μόνο εγώ την παρανομία για λίγο δεν τρέχει τίποτα. Λες και οι υπόλοιποι δε σκέφτονται όπως εσύ! Αν όλοι όσοι έχουν διαδρομή μικρότερη του χιλιομέτρου έμπαιναν στη λεωφορειολωρίδα ακολουθώντας τη λογική σου, όχι 45χαώ, ούτε 4,5χαώ δε θα έπιαναν λόγω συμφόρησης.
Παρομοίως, αν μόνο ένας έκλεβε την εφορία, δε θα το καταλάβαινε κανείς. Αλλά όταν το κάνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, το καταλαβαίνουμε όλοι (ιδίως οι υπόλοιποι) πολύ καλά!
Υ.Γ.: Ε ρε και να σε πετύχαινε κανά καρακόλι που είχε κακογ@μήσει την προηγούμενη βραδιά...
-
πως γινεται να εμποδιζεις το λεωφορειο αν πηγαινεις πιο γρηγορα απο αυτο?
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
πως γινεται να εμποδιζεις το λεωφορειο αν πηγαινεις πιο γρηγορα απο αυτο?Σα να διαβάζω τον εαυτό μου λίγα ποστ πριν.
garvanitisΜαζι σου για τις οργανωμένες πιάτσες, +ΟΟ, +3,14 και ό,τι άλλο επιθυμείς. Εδώ όμως δεν έχουμε αυτη τη στιγμη τις υποδομές και τους χώρους για κάτι τέτοιο. Οπότε μοιραία το 'κυνηγι' είναι αναγκαίο κακό, αφού δεν μπορείς να σταθείς πουθενά. Με δεδομένο αυτό και με δεδομένο επίσης αυτό που είπα ίσα με 40 φορές περί ασφάλειας, η μόνη (προσωρινη έστω λύση) είναι αυτή ΙΜΟ. Το λέω εχοντας το ζησει από μέσα.
-
ΟΚ τότε... Να επιτραπεί η είσοδος των γεμάτων ταξί στις λεωφορειολωρίδες αλλά: (1) να απαγορευτεί η πολλαπλή μίσθωση (2) να αυξηθούν τα κόμιστρα (3) να απαγορευτεί η επιβίβαση και αποβίβαση επιβάτη στις λεωφορειολωρίδες (εκτός των ειδικών εσοχών). Ετσι λειτουργούν τα ταξί στις πολιτισμένες χώρες. Σωστά ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΟΚ τότε... Να επιτραπεί η είσοδος των γεμάτων ταξί στις λεωφορειολωρίδες αλλά: (1) να απαγορευτεί η πολλαπλή μίσθωση (2) να αυξηθούν τα κόμιστρα (3) να απαγορευτεί η επιβίβαση και αποβίβαση επιβάτη στις λεωφορειολωρίδες (εκτός των ειδικών εσοχών). Ετσι λειτουργούν τα ταξί στις πολιτισμένες χώρες. Σωστά ?1απαγορευεται η πολλαπλη μισθωση
2αν γινει αυτο δε θα παιρνει κανεις
3ποιος θα τους κηνυγησει αν δε το κανουν? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
garvanitisΜαζι σου για τις οργανωμένες πιάτσες, +ΟΟ, +3,14 και ό,τι άλλο επιθυμείς. Εδώ όμως δεν έχουμε αυτη τη στιγμη τις υποδομές και τους χώρους για κάτι τέτοιο. Οπότε μοιραία το 'κυνηγι' είναι αναγκαίο κακό, αφού δεν μπορείς να σταθείς πουθενά. Με δεδομένο αυτό και με δεδομένο επίσης αυτό που είπα ίσα με 40 φορές περί ασφάλειας, η μόνη (προσωρινη έστω λύση) είναι αυτή ΙΜΟ. Το λέω εχοντας το ζησει από μέσα.
Κώστα ας πάρουμε την περίπτωση της Πανόρμου με αυτό το μπάχαλο και την αυθαιρεσία που γίνεται κάθε βράδυ.
Ποιός ο λόγος να μην στέκονται τα ταξί στον άδειο χώρο έξω από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και στα 2 ρεύματα (που εκείνες τις ώρες δεν λειτουργεί) και ΧΩΡΙΣ να εμποδίζουν κανέναν λίγα μόλις μέτρα μακριά, ενώ αντίθετα επιλέγουν με το έτσι θέλω να μπαστακώνονται διπλοπαρκαρισμένοι και καταλαμβάνοντας λωρίδα κυκλοφορίας και παρακωλύοντας τη κυκλοφορία έξω από τα γνωστά μαγαζιά; Το ίδιο και σε πολλά νυχτερινά κέντρα.
Αυτός που θέλει ταξί δεν θα περπατήσει λίγα μέτρα σε ένα ασφαλές και ΧΩΡΙΣ να εμποδίζει την κυκλοφορία σημείο να επιβιβαστεί σε ταξί;
Φταίει η αστυνομία όμως που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Ας πάει μερικά βράδια να μοιράσει κλήσεις για παράνομη στάση και στάθμευση σε μέρος που δεν είναι πιάτσα και παρακώλυση συγκοινωνιών να δούμε αν συμορφωθούν ή όχι μετά.
-
Να πω λοιπόν και γω την γνώμη μου μια που το επάγγελμά μου είναι αυτό. Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι αν ήταν μόνο τα ταξί που εμπόδιζαν τα λεωφορεία, να μην μπαίνουν. Αλλά υπάρχουν άλλοι 1002 λόγοι που τα εμποδίζουν. Εγώ μπαίνω μόνο για να πάρω ή να αποβιβάσω πελάτη πάντως. Αλλά: 1ον: δεν εμποδίζουν τα τόσα παράνομα σταθμευμένα αμάξια που υπάρχουν στις Λ-Λ (για να πάνε περίπτερο πχ)? 2ον: Κάτι 50ράκια που άμα βάλεις την γιαγιά μου να περπατήσει θα πάει πιο γρήγορα απ' αυτά? 3ον: Τα τόσα αμάξια που παραβιάζουν τις Λ-Λ και μπαίνουν κανονικότατα μέσα? αν θυμηθώ κάτι άλλο θα γράψω. Για τις οργανωμένες πιάτσες θα συμφωνήσω. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν. Είναι ελάχιστες οι πιάτσες στην Αθήνα και αναγκαζόμαστε να κάνουμε παράνομες, με κίνδυνο φυσικά να μας γράψουν. Επίσης, φυσικά και είναι αρκετά φθηνά σε σχέση με έξω. Πηγαίντε μία βόλτα στην Κύπρο να δείτε πόσο τα έχουν και μετά ελάτε να μου πείτε. Επίσης με την αύξηση της ταρίφας που έγινε, εμείς δεν κερδίζουμε τπτ. Αυτή την αύξηση την παίρνει το κράτος (βλέπε φπα). Πλέον είναι πολύ δύσκολο να γίνει πολλαπλή μίσθωση, γιατί εκτός του ότι έχει πέσει πάρα πολύ η δουλειά και δεν βρίσκεις και τον ένα, τώρα είναι στη μέση και ο ΣΔΟΕ και οι μπάτσοι κάνουν μπλόκα και για τα ταξί που δεν ξέρεις από που θα σου τύχει. Taurus δουλεύεις σε ταξί?
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι αν ήταν μόνο τα ταξί που εμπόδιζαν τα λεωφορεία, να μην μπαίνουν. Αλλά υπάρχουν άλλοι 1002 λόγοι που τα εμποδίζουν. Εγώ μπαίνω μόνο για να πάρω ή να αποβιβάσω πελάτη πάντως. Αλλά: 1ον: δεν εμποδίζουν τα τόσα παράνομα σταθμευμένα αμάξια που υπάρχουν στις Λ-Λ (για να πάνε περίπτερο πχ)? 2ον: Κάτι 50ράκια που άμα βάλεις την γιαγιά μου να περπατήσει θα πάει πιο γρήγορα απ' αυτά? 3ον: Τα τόσα αμάξια που παραβιάζουν τις Λ-Λ και μπαίνουν κανονικότατα μέσα?Ναι, εμποδίζουν τα παρκαρισμένα, εμποδίζουν τα 50ράκια, εμποδίζουν και τα παράνομα ΙΧ.. Γι αυτό και πρέπει να φύγουν από τις λεωφορειολωρίδες όλα αυτά τα εμπόδια. Εσείς τι προτείνετε; Ότι αφού έχουν ήδη προβλήματα, ας τις επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο, προκειμένου να επωφεληθείτε. Έχετε ξεφύγει από κάθε λογική...
-
Εγώ δεν είπα ότι είναι σωστό να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες. Αλλά τουλάχιστον για να παίρνουν και να αφήνουν πελάτη τουλάχιστον επιτρέπεται και από το νόμο. Προσωπικά εγώ προλαβαίνω να βλέπω τον πελάτη και να μπαίνω στη λεωφορειολωρίδα όταν χρειάζεται. Και στα λέει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μεγάλη αγάπη για τα λεωφορεία (το λέει και το νικ μου). Φιλικά πάντα
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Taurus δουλεύεις σε ταξί?Περιστασιακά, σαν ρεπατζής.
Νass, αυτό που είπες περι ειδικών εσοχών, μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω, το έγραψα και πιο πριν. Αν τις βρεις και ιδιαιτερα άδειες, να μου τις δειξεις.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Έχεις δει πολλούς να πάνε με 20? Οι δρόμοι αδειάζουν στις απεργίες επειδή τα ταξί είναι πολλά. Και είναι πολλά επειδή
α) ειναι αναλογικά φθηνά και τα χρησιμοποιεί ο κόσμος
β) οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα είναι επιεικώς για τον @$#@@. Μίλησες για παρασυγκοινωνία. Όπως επειδή η παιδεία είναι ανύπαρκτη και ανθεί η παραπαιδεία, έτσι και επειδή οι συγκοινωνίες (μιλάω για λεωφορεία βεβαιως) είναι γτπ, ανθεί η παρασυγκοινωνία. Για κάνε πχ μια βόλτα στην Αγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι να δεις κάθε ποιες μέρες της βδομάδας περνάει λεωφορείο. Έχουν απηυδήσει οι ντόπιοι και τα ταξί κάνουν χρυσές δουλειές. Επίσης σε προκαλώ να πάμε μια βόλτα στην Αλεξάνδρας και να μετρήσουμε πόσα λεωφορεία περνάνε την ώρα και κάθε πότε. Για ώρα αιχμής μιλάω βεβαίως. Παράλληλα να μετρήσουμε πόσα άδεια ταξί θα περάσουν και να υπολογίσουμε ποια θα ήταν η επιβάρυνση της λ-λ αν έμπαιναν νόμιμα. Επίσης να ρίξουμε και μια μέτρηση για το πόσα ΙΧ μπαίνουν στο ίδιο χρονικό διάστημα και κόβω την @$##%@ μου οτι θα είναι περισσότερα από τα ταξί.Στ' @@ μου αν θα τους παραχωρηθεί ή όχι στην τελική, δεν είναι το επάγγελμά μου, το κάνω από ανάγκη (και συνειδητά καλύτερα από τους περισσότερους) και περιστασιακά για συμπλήρωμα εισοδήματος. Όταν όμως υπάρχει θέμα ασφαλειας, θα γίνω όσο περισσότερο σπαζ@@@δης μπορώ για να στο δώσω να το καταλάβεις. Αν δεν το καταλαβαίνεις οτι είναι επικίνδυνο το μπες-βγες, τότε έχεις πρόβλημα, λυπάμαι. Μέχρι τότε θα σε παρακαλούσα να μου εκθέσεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα και όχι με τσιτάτα και +1000, -258781, +666^2. Μέχρι τότε θα σε συμβούλευα να μην καταπίνεις και να μην αναμασάς όσα σου λένε οι φίλοι σου οι ΕΘΕΛατζήδες. Αν θες να δεις πόσο καλά παιδιά ειναι, πάμε μια βόλτα με το ταξί, να δεις τι επικά κλεισίματα τρώω κάθε φορά που δουλεύω.
ΔΕΝ αναμασω ΤΙΠΟΤΑ απο τους φιλους ΕΘΕΛΑτζιδες οπως λες! ΕΙναι Παρατηρησεις ΔΙΚΕΣ μου! Βλεπω τι κανετε και εσεις στα λεωφορεια, βλεπω τι σας κανουν και αυτοι. Κατανοω οτι για Θεματα ασφαλειας μπαινεται στις λεωφορειολωριδες για την απο/επιβιβαση επιβατων και μονο γι'αυτο ειναι υπεραρκετο να μπειτε στην λωριδα. Ξερω και τι γινεται στην Λ.Αλεξανδρας οπως και στο Μπραχαμι μιας και ο προγραμματισμος ειναι του ΟΑΣΑ και τωρα που περικοπτονται 800 βαρδιες θα αραιωσουν κιαλλο πολλα δρομολογια. Απο αδεια ταξι που ψαχνουν στις λεωφορειολωριδες αλλο τιποτα... Και απο τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΧ που μπαινουν στη λεωφορειολωριδα για να κινηθουν δεν πανε ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ οσο πολλοι ταξιτζηδες. Τα παρκαρισμενα ειναι αλλη ιστορια που δυστυχως η ΦΡΑΠΕΛ.ΑΣ δεν κανει τιποτα με τις ευλογιες των ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ....
Υ.Γ Πολλοι ΝΕΟΙ ταξιτζηδες σε ηλικια ειναι ΚΑΤΑ πολυ Καλυτεροι σε σχεση με τους παλιους μιας και εχουν αλλα μυαλα (Τα συκα-συκα και η σκαφη σκαφη αγαπητε) -
Λίγο off-topic γιατί δεν αφορά τα ταξί αλλά τις συγκοινωνίες γενικότερα.
Πάντα αναρωτιόμουν γιατί ο ΟΑΣΑ δεν ασκούσε μηνύσεις για αυτήν την κατάσταση.
Εξηγούμαι. Έτσι όπως είναι τώρα τα λεωφορεία / τρόλλεϋ / παρκαρισμένα παντού / λεωφορειολωρίδες, τα λεωφορεία καθυστερούν τόσο πολύ, ώστε να με αποτρέπουν (εμένα προσωπικά) από το να τα χρησιμοποιώ.
Αρα, ο ΟΑΣΑ χάνει, από μένα καθώς και από πολλούς άλλους που σκέφτονται όπως εγώ.
Συνεπώς, μπορεί να μηνύσει τον σταθμευμένο στη γωνία, αυτόν που εισέρχεται στη λεωφορειολωρίδα, την αστυνομία για παραβίαση καθήκοντος μια και δεν ανταποκρίνεται στις αντίστοιχες κλήσεις κ.λπ.
Λογικό δεν είναι;
Το ότι δεν το κάνουν, οφείλεται αποκλειστικά στον κλασικό ωχαδερφισμό, δηλαδή ότι δεν τους νοιάζει αυτούς έτσι κι αλλιώς;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Λίγο off-topic γιατί δεν αφορά τα ταξί αλλά τις συγκοινωνίες γενικότερα.Πάντα αναρωτιόμουν γιατί ο ΟΑΣΑ δεν ασκούσε μηνύσεις για αυτήν την κατάσταση.
Εξηγούμαι. Έτσι όπως είναι τώρα τα λεωφορεία / τρόλλεϋ / παρκαρισμένα παντού / λεωφορειολωρίδες, τα λεωφορεία καθυστερούν τόσο πολύ, ώστε να με αποτρέπουν (εμένα προσωπικά) από το να τα χρησιμοποιώ.
Αρα, ο ΟΑΣΑ χάνει, από μένα καθώς και από πολλούς άλλους που σκέφτονται όπως εγώ.
Συνεπώς, μπορεί να μηνύσει τον σταθμευμένο στη γωνία, αυτόν που εισέρχεται στη λεωφορειολωρίδα, την αστυνομία για παραβίαση καθήκοντος μια και δεν ανταποκρίνεται στις αντίστοιχες κλήσεις κ.λπ.
Λογικό δεν είναι;
Το ότι δεν το κάνουν, οφείλεται αποκλειστικά στον κλασικό ωχαδερφισμό, δηλαδή ότι δεν τους νοιάζει αυτούς έτσι κι αλλιώς;
+1
Για να κατέβω κέντρο έχω 2 επιλογές.
-
Λεωφορείο, του οποίου η στάση είναι κάτω από το σπίτι μου.
-
Ηλεκτρικός, ο οποίος είναι στα 20΄ με τα πόδια.
Εννοείται ότι επιλέγω το 2.
-
-
Κανεις δεν μπορει να μηνυσει κανεναν με τετοια λογικη, γιατι το παρανομο παρκαρισμα (πχ) ειναι συγκεκριμενη παραβαση με συγκεκριμενη ποινη, κ ειναι δουλεια της τροχαιας να την επιβαλει.
Ακομα κ αν γινοταν το
'παρανομο παρκαρισμα του ταδε = χαμενα εσοδα λογω ', θα επρεπε να γινει προσωπικη μυνηση εναντια του ταδε οδηγου, να αποδειξει η ΕΘΕΛ/ΟΑΣΑ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι αυτο το χαμενο εσοδο εξ'αιτιας του ταδε οδηγου, κ να ζητησει αποζημιωση για αυτο. Οπως καταλαβαινεις, δεν γινεται αυτο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κανεις δεν μπορει να μηνυσει κανεναν με τετοια λογικη, γιατι το παρανομο παρκαρισμα (πχ) ειναι συγκεκριμενη παραβαση με συγκεκριμενη ποινη, κ ειναι δουλεια της τροχαιας να την επιβαλει.Ακομα κ αν γινοταν το
'παρανομο παρκαρισμα του ταδε = χαμενα εσοδα λογω ', θα επρεπε να γινει προσωπικη μυνηση εναντια του ταδε οδηγου, να αποδειξει η ΕΘΕΛ/ΟΑΣΑ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι αυτο το χαμενο εσοδο εξ'αιτιας του ταδε οδηγου, κ να ζητησει αποζημιωση για αυτο. Οπως καταλαβαινεις, δεν γινεται αυτο.
πανευκολα γινεται απλα και μονο να πει οτι εφοσον το χρονικο οριο αναμεσα σε δυο λεωφορια πρεπει να ειναι τοσο ο συγκεκριμενος οδηγος με καθυστερησε τοσο και εχασα χ εισητηρια..
ετσι κανουν και στα διοδια στο ring αμα τρακαρει καποιος μεσα πληρωνει και για τα αμαξια που υποθετικα θα εμπαιναν μεσα εαν δεν ειχε τρακαρει + μερικα αλλα ακομη..
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες