-
-
Ηρθε σήμερα η απάντηση στην καταγγελία μου την άνοιξη του 2004 για υπερχρέωση (δε θυμάμαι πια , το είχε γράψει σε αυτό το θέμα, κάτι σαν ~€35 αντί για τα ~€20 που ήταν η στάνταρ ταρίφα Αεροδρόμιο-σπίτι τότε): έστω και αργά επιβλήθηκε πρόστιμο €400 Ελπίζω να έτσουξε αρκετά παπάρα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ηρθε σήμερα η απάντηση στην καταγγελία μου την άνοιξη του 2004 για υπερχρέωση (δε θυμάμαι πια , το είχε γράψει σε αυτό το θέμα, κάτι σαν ~€35 αντί για τα ~€20 που ήταν η στάνταρ ταρίφα Αεροδρόμιο-σπίτι τότε): έστω και αργά επιβλήθηκε πρόστιμο €400 Ελπίζω να έτσουξε αρκετά παπάραΑπό απορία τι είχε γίνει τότε (για να δω γιατί το τράβηξες τόσο , αν και σωστά έπραξες) βρήκα το θέμα οπότε το παραθέτω για όποιον άλλο ενδιαφέρεται, ώστε να μην το ψάχνει: viewtopic.php?f=5&t=6919
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Ηρθε σήμερα η απάντηση στην καταγγελία μου την άνοιξη του 2004 για υπερχρέωση (δε θυμάμαι πια , το είχε γράψει σε αυτό το θέμα, κάτι σαν ~€35 αντί για τα ~€20 που ήταν η στάνταρ ταρίφα Αεροδρόμιο-σπίτι τότε): έστω και αργά επιβλήθηκε πρόστιμο €400 Ελπίζω να έτσουξε αρκετά παπάρα
Από απορία τι είχε γίνει τότε (για να δω γιατί το τράβηξες τόσο , αν και σωστά έπραξες) βρήκα το θέμα οπότε το παραθέτω για όποιον άλλο ενδιαφέρεται, ώστε να μην το ψάχνει: viewtopic.php?f=5&t=6919
Παρα τρεις μηνες και θα ειχε κλεισει 6 χρονια η υποθεση.Φεετα!!
-
Έκαναν 6 χρόνια να επιβάλλουν ένα πρόστιμο.
Επέβαλλαν το σχεδόν μικρότερο δυνατό (300-1000 λέει κάπου ότι ήταν το πρόστιμο).
Φυσικά τα 400€ δεν έχουν την ίδια αξία τώρα με τότε, άρα τα 12€ παραπάνω που σου πήρε, θα τα έβγαλε λόγω πληθωρισμού σε λιγότερες από 33 διαδρομές.
Μετά άντε να τον αποτρέψεις από το να το ξανακάνει ή να το κάνει κατ'επανάληψη. -
Αν δεν πληρώσει το πρόστιμο τι θα του κάνουν; Θα του βάψουν μια μάντρα;
-
Η απορία μου είναι, δε θα έπρεπε να αποζημιωθεί και ο nass; Αφού βγήκε ότι τον έκλεψαν. Πέρα από το πρόστιμο προς το κράτος, δε θα πρέπει να πάρει και αυτός κάτι; Ή χάρισε στο κράτος ουσιαστικά τα 12 ευρώ από το πρόστιμο;
Μού θυμίζει τα πρόστιμα σε καταστήματα, π.χ.. Δίνουν πάντα ένα πρόστιμο προς το κράτος, αλλά ποτέ προς τους καταναλωτές που επηρεάστηκαν άμεσα. Ενώ αν προσέξετε σε διάφορα δημοσιεύματα, στις ΗΠΑ, δίνουν πίσω χρήματα απ'ευθείας στους καταναλωτές!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δεν πληρώσει το πρόστιμο τι θα του κάνουν; Θα του βάψουν μια μάντρα;Λάντρα είναι το Χιουντάι σου, όχι Μάντρα. - Ξανθιά, από το ανέκδοτο.
-
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν εισπράττουν δώρο Πάσχα τα ταξί, λόγω οικονομικής κρίσηςΕπέρχεται απελευθέρωση του επαγγέλματος βέπετε, και ξεκίνησαν από τώρα τα καλοπιάσματα για να μην... απελευθερωθούν.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Επέρχεται απελευθέρωση του επαγγέλματος βέπετε, και ξεκίνησαν από τώρα τα καλοπιάσματα για να μην... απελευθερωθούν.
Και είναι ΤΟΣΟ άσχετοι μερικοί που εχθές το πρωί στον Παπαδάκη έστειλαν μύνημα κατηγορώντας το υπουργείο ότι αυτό επέβαλε το να μην εισπράξουν δώρο φέτος.
Ευτυχώς οι δημοσιογράφοι ήταν ΠΟΙΟ ενημερωμένοι και επισήμαναν ότι η ομοσπονδία ιδιοκτητών ταξί ήταν εκείνη που ζήτησε την ρύθμιση και ΟΧΙ το υπουργείο...
Βέβαια κατά τν Μάιο αναμένεται ΜΙΑ ακόμα αύξηση των κομίστρων όπως είχε συμφωνηθεί εδώ και καιρό (πρό κρίσης) και μάλλον ήθελαν να χρυσώσουν το χάπι από τώρα για να μην τους πάρουν με τις ντομάτες. -
http://www.telegraph.co.uk/news/newstop ... ut-up.html
Πριν ένα μήνα που πήρα cabbies, πάντως, δε μου μιλούσαν καθόλου!
-
Πήγα σήμερα μια συγγενή μου να πάρει ταξί. Η κοπέλα είχε μαζί της ένα μικρό κουταβάκι σε ειδικό κλουβί μεταφοράς (το γνωστό πλαστικό με πλέγμα μπροστά). Σταματάμε ταξί, βγαίνει ο ταρίφας νομίζοντας ότι είναι βαλίτσα αυτό που κρατάει για να μας ανοίξει το πορτ παγκάζ. Βλέπει το κλουβάκι, ξινίζει ξαναμπαίνει αμέσως μέσα και φεύγει χωρίς να πει τίποτα.
Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό; Λες και θα του λέρωνε την κούρσα -
Μιας και ειδα το θεμα να σας διηγηθω μια ιστορια με εναν οδηγο ταξι...φευγοντας ενα βραδυ απο τη δουλεια παιρνω ταξι να παω σπιτι...οπως εβγαλα να πληρωσω μου επεσαν διπλωμα και μια καρτα οχι πιστωτική, ΑΒ για πόντους...μετα απο καμια δυο βδομαδες ΤΥΧΑΙΑ ξαναπηρα απο το ιδιο σημειο και για την ιδια διαδρομη το ιδιο ταξι!!!Ο οδηγος που με θυμοταν, ειχε παραδωσει το διπλωμα στο αστυνομικο τμημα της περιοχης.Το τι εγινε εκει ειναι αλλο θεμα, το ειχαν χασει οι αστυνομικοι, εκανα φασαρια, στην κοσμαρα τους αυτοι, 8ο ευρω τελικα για να βγαλω διπλωμα-καρτα...
-
Eγώ έχω την άδεια του ταξί απ' την παρασκευή και απ' το σάββατο έχω αρχίσει να δουλεύω. Γενικά παίρνω όποιον με σταματάει, εκτός απ' τους ύποπτους (μην τύχει και τπτ). Ερώτηση (που λογικά έτσι είναι): Ισχύει αυτό που μου είπανε όταν πήρα απ' το λιμάνι πελάτη χωρίς να είμαι στην πιάτσα, ότι παίρνουν την άδεια για 2 μήνες? δεν το ήξερα λόγω του ότι είμαι νέος, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω. Λογικό πάντως το ακούω λόγω του ότι οι άλλοι δεν είναι χαζοί να περιμένουν τους πελάτες στην ουρά
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πήγα σήμερα μια συγγενή μου να πάρει ταξί. Η κοπέλα είχε μαζί της ένα μικρό κουταβάκι σε ειδικό κλουβί μεταφοράς (το γνωστό πλαστικό με πλέγμα μπροστά). Σταματάμε ταξί, βγαίνει ο ταρίφας νομίζοντας ότι είναι βαλίτσα αυτό που κρατάει για να μας ανοίξει το πορτ παγκάζ. Βλέπει το κλουβάκι, ξινίζει ξαναμπαίνει αμέσως μέσα και φεύγει χωρίς να πει τίποτα.
Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό; Λες και θα του λέρωνε την κούρσαΑπαγορεύεται εννοείται αυτό που έκανε. Στον κανονισμό το λέει: Από την ώρα που ο σκύλος έχει όλες τις προϋποθέσεις (δλδ υγιεινή, εμβόλια κλπ) και με χαρτιά, είναι υποχρεωμένος ο οδηγός να τους πάρει. Όπου βλέπετε ότι κάνουν επιλογές, ότι παραβιάζουν κανονισμό, μην διστάσετε να πάρετε τα στοιχεία του (έχετε το δικαίωμα) και να τον καταγγείλετε
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Ερώτηση (που λογικά έτσι είναι): Ισχύει αυτό που μου είπανε όταν πήρα απ' το λιμάνι πελάτη χωρίς να είμαι στην πιάτσα, ότι παίρνουν την άδεια για 2 μήνες? δεν το ήξερα λόγω του ότι είμαι νέος, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω. Λογικό πάντως το ακούω λόγω του ότι οι άλλοι δεν είναι χαζοί να περιμένουν τους πελάτες στην ουράΑπ' ότι ξέρω παραλαβή πελάτη απο αεροδρόμιο, σταθμούς και ΚΤΕΛ εκτός πιάτσας απαγορευεται.
Μπορείς να αποβιβάσεις και να πας μετά στη σειρά στη πιάτσα για νέα επιβίβαση.
Ακόμα και να σου τύχει, ευγενικά τον ενημερώνεις πως υπάρχει πιάτσα λίγο πιο πέρα στην οποία μπορεί να πάρει ταξί. Μπορεί να σε καταγγείλει συνάδελφος σου αλλά και αστυνομικός που συνήθως υπάρχει σε τέτοιους χώρους.
Καλή αρχή να έχεις και να προσέχεις. -
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Απαγορεύεται εννοείται αυτό που έκανε. Στον κανονισμό το λέει: Από την ώρα που ο σκύλος έχει όλες τις προϋποθέσεις (δλδ υγιεινή, εμβόλια κλπ) και με χαρτιά, είναι υποχρεωμένος ο οδηγός να τους πάρει. Όπου βλέπετε ότι κάνουν επιλογές, ότι παραβιάζουν κανονισμό, μην διστάσετε να πάρετε τα στοιχεία του (έχετε το δικαίωμα) και να τον καταγγείλετε
Φίλε, ενδιαφέρον θα ήταν για αρκετούς, πιστεύω, να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου με το ταξί, περίεργα, ευτράπελα, κανόνες που δεν εφαρμόζονται ποτέ κλπ...
-
Για ότι απορία θέλετε και μπορώ να σας απαντήσω εδώ είμαι . Γενικά αυτό που βλέπω είναι σίγουρα δύσκολο να βρίσκεις πελάτη και πραγματικά απορώ για ποιο λόγο μερικοί κάνουν επιλογές στους πελάτες αφού υπάρχουν και οι περιπτώσεις να μην βγουν καν 100 ευρώ στην μέρα. Βέβαια σίγουρα όταν το ταξί το έχει ο ίδιος που το οδηγάει, σίγουρα έχει πιο άνεση σ' αυτό το θέμα, αλλά και πάλι βγαίνουν πολύ δύσκολα τα χρήματα. Σε ένα 12ωρο πάνω κάτω βγάζω 100 ευρώ κι αυτά με το ζόρι. Και πάλι όλα αυτά με τα ανάλογα tips που μου αφήνουν και ορισμένοι. Γενικά είναι δύσκολη δουλειά και πολλοί την κάνουν αγγαρεία λόγω του ότι δεν έχουν απολύτως τπτ άλλο να κάνουν (πιστέψτε με το να δουλέψεις σε ταξί είναι απ' τις δουλειές που βρίσκεις πανεύκολα) και γι' αυτό υπάρχει αναίδεια,καθόλου σεβασμός στον πελάτη και φυσικά όλα αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα στον δρόμο. Σίγουρα και γω δεν είμαι σαν οδηγός και το καλύτερο παράδειγμα, αλλά τουλάχιστον στους πελάτες προσπαθώ να φέρομαι όσο πιο ευγενικά μπορώ
-
Ικαρε Καλη Αρχη! Και Σιδεροκεφαλος!!!
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες