-
Αν και στη δουλειά μου είναι πληροφορικός, χρόνια τώρα περιστοιχίζομαι εργασιακά
από... ψυχιάτρους και ψυχολόγους. Η χρόνια επαφή μαζί τους, πιστέψτε με, σου αφήνει
μια αίσθηση... ματαιότητας. Γιατί ανακαλύπτεις ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι
ντετερμινιστική, δηλαδή απόλυτα προβλέψιμη (δεν είναι αξίωμα, αποδεικνύεται)Ας δούμε την πυραμίδα των ανθρώπινων αναγκών...
α) Ανάγκη ΝΟ 1: Τροφή (επιβίωση)
β) Ανάγκη ΝΟ 2: Στέγη/ένδυση (προστασία με την γενική έννοια)
γ) Ανάγκη ΝΟ 3: S@X (με την γενική έννοια, δείτε παρακάτω)
Δεν υπάρχουν άλλες, όλες καταλήγουν να εξυπηρετούν τις παραπάνωΈχοντας εξασφαλίσει τα (α) και (β), κάθε τάξη από τη μικροαστική και πάνω το έχει
ρίξει στο... (γ).Τώρα που κολλάει το 'S@X με την γενική έννοια'...
Δεν χρειάζεται να κάνεις περισσότερο S@X , απλά να νοιώσεις ότι 'θα μπορούσες'
να κάνεις περισσότερο σου είναι αρκετό.Γι αυτό, προσπαθείς να ξεχωρίσεις από το πλήθος, καπνίζεις όταν οι άλλοι δεν
καπνίζουν (και το αντίστροφο), οδηγείς και αναρρωτιέσαι αν προσέχει κανεις το
αυτοκίνητο που οδηγείς, φοράς γούνα και τακούνι (για τις κυρίες) ή βγάζεις
τον αφαλό έξω (αδύνατες κυρίες και δεσποινίδες). Αν κανείς δεν κοιτάζει τον
αφαλό, βάζεις διαμάντι. Αν όλες έχουν διαμάντι, βάζεις μαυρο βελάκι 'πρός τα
κάτω'. Όμως ξαναθυμίζω 'δεν χρειάζεται να κάνεις περισσότερο S@X , απλά να
νοιώσεις ότι 'θα μπορούσες' να κάνεις περισσότερο σου είναι αρκετό.Οι άντρες 'διαγωνιζόμαστε' μεταξύ μας στο 'θα μπορούσα περισσότερο s@X' με
τα αθλήματα, τα αυτοκίνητα, τα χρήματα, τους πολέμους. Οι γυναίκες διαγωνίζονται
με το ντύσιμο, τη συμπεριφορά, τα λόγια, τις δολοπλοκίες.Με ένα καλύτερο αυτοκίνητο νοιώθεις ασφαλής εσύ και η οικογένεια (ανάγκη (α)),
βελτιώνεις και την ανάγκη (β), και 'φαντάζεσαι' ότι θα καλυτέρευες και
το... (γ), αν το επιδίωκες (καλά, οι μπάκουροι το επιδιώκουν κι όλας).... αλλά νομίζω ότι αποκάλυψα πολλά τέτοιες μικρές ώρες...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
... αλλά νομίζω ότι αποκάλυψα πολλά τέτοιες μικρές ώρες...
Παρα πολλα,σε λιγο θα σε απαγάγει η CIA και θα εκτεθεί και παλί ο Βουλγαράκης
-
ρε zardoz εκεί δίπλα που είσαι δεν λες να σε κοιτάξουν και εσένα λίγο
άκου (γ) το σεξ
α Α κεφαλαίο
λοιπόν πέρα απο την πλάκα όντως συμφωνώ οτι οι συμπεριφορές είναι πρόβλεψιμες
Αν όχι 100% ντετερμινιστικές το (100-χ)% με πολύ μικρή απόκλιση απο το Μ.Ο. άρα και πάλι με μεγάλη ακρίβεια προσεγγίσιμες.
Εγώ ψήφισα υπάρχει 'χρήμα' -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Åãþ øÞöéóá õðÜñ÷åé '÷ñÞìá'Äýï åêäï÷Ýò ðáßæïõí :
- ¹ ôñþìå 'ôïõ ðáððïý êáé ôçò ãéáãéÜò' ïðüôå óå 15 ÷ñïíÜêéá èá ãåëÜóïõìå êáé ìðïñåß íá åëðßæïõìå íá ðÝóåé êáé ï ðëçèùñéóìüò
2)¹ ôï ìåãÜëï ðñüâëçìá ôçò ÅëëÜäáò ...ç ðáñáïéêïíïìßá (õðïëïãßæåôáé óôï 45% ôïõ ÁÅÐ) ðñÜãìá ðïõ äåß÷íåé êáé ôï ðüóï ðßóù ùò 'äõôéêÞ' êïéíùíßá åßìáóôå
- ¹ ôñþìå 'ôïõ ðáððïý êáé ôçò ãéáãéÜò' ïðüôå óå 15 ÷ñïíÜêéá èá ãåëÜóïõìå êáé ìðïñåß íá åëðßæïõìå íá ðÝóåé êáé ï ðëçèùñéóìüò
-
είμαι στο 2) και
3) πουλάμε καίμε καταπατάμε δάση χτίζουμε στις παραλίες(μην ξεχνάμε οτι η Ελλάδα είναι εξαιρετική ως προς το κλίμα-ομορφιά χώρα)
4) τρώμε απο αυτά που ΘΑ βγάλουμε ή καλύτερα ΘΑ ΒγάλουΝΕ τα παιδιά-εγγόνια, ασφαλιζόμαστε με αυτά που νομίζουμε οτι ΘΑ μας δώσουν -
Ρητορικά Ερωτήματα :
Σε ποιούς ανήκουν τα εκατοντάδες κότερα στις μαρίνες της Αττικής ;
Ποιοί κτίζουν βίλες;
Γιατί υπάρχουν 3-4 αεροπορικές εταιρίες που μισθώνουν ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα;Το χρήμα υπάρχει, και μερικές φορές πέφτει και σαν βροχή.
Απλά μερικοί από εμάς κρατάμε ομπρέλες...
-
Ο χρήστης Nicat_147 έγραψε:
Το χρήμα υπάρχει, και μερικές φορές πέφτει και σαν βροχή. Απλά μερικοί από εμάς κρατάμε ομπρέλες...Συμφωνώ ότι το χρήμα υπάρχει, αλλά όχι ότι πέφτει και σαν βροχή. Αν ήταν έτσι, τότε απλώς θα κλείναμε τις ομπρέλες και θα γινόμασταν όλοι ζάπλουτοι
-
Πεφτει σαν βροχη,αν όμως ξερεις που ακριβως να σταθεις.
Οι ευρωπαϊκες επιδοτήσεις φέρανε έναν πακτωλο χρηματων στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πεφτει σαν βροχη,αν όμως ξερεις που ακριβως να σταθεις.
Οι ευρωπαϊκες επιδοτήσεις φέρανε έναν πακτωλο χρηματων στην Ελλάδα.Φίλε Tiger μέσα είσαι.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι με την κατάργηση του τεκμήριου δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς να αποκτήσουν αυτοκίνητα πολυτελείας που συνήθως έχουν και περισσότερα κυβικά που παλιότερα ήταν δύσκολα να δικαιολογηθούν λόγω του τεκμηρίου. Στις εφημερίδες, στην τηλεόραση και στην πιάτσα όλοι λένε ότι δανείζονται. Αν δεις τις στατιστικές τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν δάνειο στεγαστικό, δάνειο καταναλωτικό και πιστωτική κάρτα (από μία μέχρι και 3 και 4). Άρα με δανεικά οι περισσότεροι αγοράζουν. Αν τώρα αντιπαραθέσεις ότι το όνειρο του έλληνα είναι να αποκτήσει ένα καλό αυτοκίνητο τότε καταλήγεις στο ότι κάποιοι αγόρασαν με δάνειο αυτοκίνητο που πιθανόν η τσέπη τους στην πορεία να μην το αντέξει. Όταν αγοράζουν ένα ακριβό αυτοκίνητο και μεγάλου κυβισμού στην λαχτάρα τους να το αποκτήσουν σκέφτονται μόνο την τιμή αγοράς. Αμ δε όμως. Το κόστος συντήρησης (σέρβις, ανταλλακτικά) και κυκλοφορίας (βενζίνη, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα) δεν τα λαμβάνουν και τόσο υπόψη αρκεί να έχουν το αυτοκίνητο έστω και μόνιμα παρκαρισμένο έξω από το σπίτι τους!!! Έχω δύο φίλους που πουλάνε μεταχειρισμένα πολυτελή κυρίως αυτοκίνητα. Πολλοί από αυτούς που αγοράζουν από όσο μου λένε οι δύο αυτοί φίλοι μου δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια που θα τους επέτρεπε να συντηρήσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ένας άλλο βενζινάς φίλος γελούσε όταν μου έλεγε για δύο τύπους που είναι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων που ζητάν συνήθως 20 ευρώ να τους βάλει βενζίνη. Ο ένας κανά δυο φορές τον πλήρωσε με πιστωτική για 30 ευρώ!!! Για το περιστατικό με το Hummer έχει να κάνει με το ότι χώρια που έχουμε μάθει να οδηγάμε σαν να βρισκόμαστε σε αγώνα δεν υπάρχει από το κράτος και η ανάλογη ενημέρωση από τη μικρή ηλικία χώρια από τα απαραίτητα μέτρα με αστυνόμευση και κάμερες που υπάρχει σε ευρωπαϊκές χώρες. Βλέπεις οδηγούς από Γερμανία που είναι η πλειοψηφία των ξένων το καλοκαίρι συνήθως οδηγών να κατεβαίνουν στην Ελλάδα και να ξεσαλώνουν και να βγάζουν τα απωθημένα τους αφού εκεί δε μπορούν να κάνουν τα ίδια που κάνουν εδώ λόγω των ελέγχων από την αστυνομία και της τήρησης των νόμων του Κ.Ο.Κ. Δεν είσαι επικίνδυνος μόνον όταν τρέχεις το βράδυ επικίνδυνος είσαι και όταν μέσα στην πόλη δεν κόβεις ταχύτητα στις διαβάσεις, όταν περνάς μπροστά από σχολείο φλερτάροντας με τον κόφτη του στροφόμετρου, όταν ανεβάζεις τα άλογα στο μοτέρ αλλά τα ελαστικά σου τα αφήνεις να είναι «σλικ» από την φθορά κ.α. Για την πρόκληση που λες θα συμφωνήσω ως ένα σημείο γιατί όταν ο άλλος δεν έχει να φάει και η ανεργία έχει καταντήσει μάστιγα ε ναι τότε είναι πρόκληση να κυκλοφορείς με ένα αυτοκίνητο που κοστίζει όσο και ένα μικρό διαμέρισμα. Βέβαια λογικό ακούγεται ότι με τον κόπο του και τη δουλειά του το αγόρασε ο ιδιοκτήτης του αλλά όταν ο άλλος πεινάει αυτά τα ακούει βερεσέ. Και σήμερα όλο και περισσότεροι πεινάνε και όλο και περισσότεροι δυστυχώς μόλις δουν ένα καλό αυτοκίνητο πάνε και ή το καίνε ή το χαρακώνουν καταστρέφοντας την περιουσία του άλλου που δε φταίει σε τίποτα.
-
Πεινάνε και χαρακώνουν; Αυτό δεν το κάνουν οι πειναλέοι, το κάνουν οι τσογλαναραίοι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πεινάνε και χαρακώνουν; Αυτό δεν το κάνουν οι πειναλέοι, το κάνουν οι τσογλαναραίοι.+1.
Οι Ελλάδα δεν έχει πια και τις αντιθέσεις της Βραζιλίας ή της νότιας Αφρικής. Ακόμα τουλάχιστον.. επίσης, οι περισσότεροι φτωχοί πάνε σχολείο.
(μορφωτικός δείκτης: 97% )έπειτα αυτό με τη βενζίνη..
δε συμφωνώ ρε φίλε.
δηλαδή φαντάσου, έχουμε φτάσει σ'ενα σημείο να θεωρούμε τα 20 ευρώ λίγα.. έλεος!
Μην τρελαθούμε ρε παιδιά. Για δες πόσες δραχμές είναι τα 20 ευρώ.
Εγώ μόνο το 2τροχο γεμίζω εκτός αν κάνω ταξίδι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πεινάνε και χαρακώνουν; Αυτό δεν το κάνουν οι πειναλέοι, το κάνουν οι τσογλαναραίοι.Αλήθεια...εχει δεί κανείς ποτέ αναρχικούς στην Αθήνα να χαρακώνουν 'Πολυτελή' αυτοκίνητα η να τους ρίχνουν μολότοφ?
Αμά δεις τα δελτία Ειδήσεων...όλο μικρομεσσαία αμάξια την πληρώνουν.
Όσω αφορά το χρήμα...χτές είχα μια συζήτηση με κάτι φίλους πού ήρθαν απο Ελλάδα για διακοπές χριστουγένων και ένας μου έλεγε οτι ο καλύτερος φίλος του που δουλέβει στη αντιποσωπεια της Porsche στην Αθήνα του έλεγε οτι 'αρκετοι' απο τους πελάτες δικαιολογούνε το χρήμα η είτε οτι πούλησαν κτήματα στην Πελλοπόνησο σε Γερμανούς ή από 'κέρδη' στο χρηματιστήριο.
Αυτό μου λέει 2 πράγματα:
1) Ο κόσμος ξεπουλάει τα χωράφια του παπού και την γαγγιάς 2) Υπάρχει μαύρο χρήμα......
Αλήθεια....εγω που νόμιζα οτι κανείς δεν βγάζει πια στο χρηματιστήριο
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Πεινάνε και χαρακώνουν; Αυτό δεν το κάνουν οι πειναλέοι, το κάνουν οι τσογλαναραίοι.
Αλήθεια...εχει δεί κανείς ποτέ αναρχικούς στην Αθήνα να χαρακώνουν 'Πολυτελή' αυτοκίνητα η να τους ρίχνουν μολότοφ?
Αμά δεις τα δελτία Ειδήσεων...όλο μικρομεσσαία αμάξια την πληρώνουν.
Λάθος! Την πληρώνουν ΚΑΙ μικρομεσσαία. Πρώτος στόχος είναι τα πολυτελή και τα SUV.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Cayenne Turbo 650hp Θα πάρω και με κανονική ρεζέρβα πίσω και κόκκινες δαγκάνες για τσιμπάνε οι πέστροφες όταν περνάω τον Αχελώο
Έφυγες για funniest quotes ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
... Ένας άλλο βενζινάς φίλος γελούσε όταν μου έλεγε για δύο τύπους που είναι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων που ζητάν συνήθως 20 ευρώ να τους βάλει βενζίνη. Ο ένας κανά δυο φορές τον πλήρωσε με πιστωτική για 30 ευρώ!!...Αυτή την τριτοκοσμική αντιμετώπιση που έχει ο έλληνας στην πιστωτική δεν μπορώ να την καταλάβω, μα με τίποτα! Ναί θα πλήρωνα με πιστωτική ακόμα και 10 ευρώ βενζίνη να έβαζα γιατί απλά δεν χρησιμοποιώ cash! Πως μπορείς να ξέρεις εσύ αν το κάνω επειδή δεν έχω χρήματα ή αν βγάζω 10 φορές παραπάνω απο εσένα;
Γιατί εκτός ελλάδος να μπορώ να αγοράσω καφέ αξίας 1,5 ευρώ (πραγματικό παράδειγμα - Autogrill έξω απο το Μιλάνο) με πιστωτική και να μην προξενεί σε κανέναν εντύπωση, και εδώ αμα βάλω 20 ευρώ βενζίνη να με διηγείται ως εύθυμη ιστορία ο βενζινάς στους φίλους του; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
... Ένας άλλο βενζινάς φίλος γελούσε όταν μου έλεγε για δύο τύπους που είναι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων που ζητάν συνήθως 20 ευρώ να τους βάλει βενζίνη. Ο ένας κανά δυο φορές τον πλήρωσε με πιστωτική για 30 ευρώ!!...
Αυτή την τριτοκοσμική αντιμετώπιση που έχει ο έλληνας στην πιστωτική δεν μπορώ να την καταλάβω, μα με τίποτα! Ναί θα πλήρωνα με πιστωτική ακόμα και 10 ευρώ βενζίνη να έβαζα γιατί απλά δεν χρησιμοποιώ cash! Πως μπορείς να ξέρεις εσύ αν το κάνω επειδή δεν έχω χρήματα ή αν βγάζω 10 φορές παραπάνω απο εσένα;
Γιατί εκτός ελλάδος να μπορώ να αγοράσω καφέ αξίας 1,5 ευρώ (πραγματικό παράδειγμα - Autogrill έξω απο το Μιλάνο) με πιστωτική και να μην προξενεί σε κανέναν εντύπωση, και εδώ αμα βάλω 20 ευρώ βενζίνη να με διηγείται ως εύθυμη ιστορία ο βενζινάς στους φίλους του;Μα δεν είναι μεμπτό τόσο η χρήση της πιστωτικής αλλά το ότι βάζουν 20 ευρώ. Συνήθως εάν σου περισσεύουν το φουλάρεις χωρίς ενδοιασμούς.
( Για μένα η πιστωτική είναι απάτη με τα επιτόκια που έχουν. Η μόνη που αξίζει κάπως είναι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που έχει 9%. )
-
To οτι καποιος βαζει 20 ευρω ειναι επειδη δεν εχει να βαλει περισσοτερο;
Μπορει να μην αφηνει ποτε το ρεζερβουαρ να πεφτει κατω απο την μεση.
Μπορει να θελει το μικροτερο δυνατο βαρος στο αυτοκινητο του.Μην βγαζουμε αυθαιρετα συμπερασματα...
Οσο για την πιστωτικη,που ειναι το κακο να την χρησιμοποιησεις εστω και για 20 ευρω;
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Οσο για την πιστωτικη,που ειναι το κακο να την χρησιμοποιησεις εστω και για 20 ευρω;Μικρό δοκίμιο περι πιστωτικών
α) Πάντα πληρώνε όλο το οφειλόμενο ποσό (όχι την ελάχιστη δόση)
β) Μην αγοράζεις αν δεν έχει άτοκες δόσεις
γ) να Θυμάσαι (όσο μπορείς) τί ξοδεύεις4 χρόνια τώρα, δεν έχω πληρώσει 1Ε τόκο, και η κάρτα είναι και χωρίς χρέωση
(μάλλον η τράπεζα θα με κατατάξει στους κακούς πελάτες).Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του 'πληρώνεις αναβλητικά' και του 'δανείζεσαι
με την κάρτα'.- Αν δανείζεσαι, την πάτησες (επιτόκιο 9,10,14%)
- Αν ξεχνάς ότι έχεις αγοράσει, πάλι την πάτησες, γιατί δεν
έχεις γνώση των δυνατοτήτων της τσέπης σου.
Αν ακολουθείς τους 3 κανόνες, φεσώνεις τους πάντες 40 ημέρες, άσε που για
αγορές με άτοκες δόσεις τους καρα-φεσώνεις.Μικρό παράδειγμα για τους άπιστους θωμάδες...
Πήρα ένα δερμάτινο 280Ε σε 10 άτοκες (10Χ28 ). Για 10 μήνες έδινα όλο το
ποσό (28Ε) και όχι την ελάχιστη δόση (9Ε).α) Αν έδινα την ελάχιστη δόση 9Ε, θα χρειαζόμουν... 36 μήνες για να
πληρώσω τα 280Ε, στο οποίο διάστημα οι τόκοι θα ήταν... 124E.
Σύνολο 404Ε. Πώς υπολογίζεται αφήστε το...β) Δίνοντας όλη την δόση (28Ε), με επιτόκια καταθέσεων καθαρά 1.4%
κάνοντας 10 μήνες να το πληρώσω, κέρδισα...
(280-28 )(1.4%9/12) + (280-228 )(1.4%8/12) + ... (280-928 )*(1.4%*1/12)
περίπου 12Ε
Πώς υπολογίζεται αφήστε το και αυτό...Aν όλοι ακολουθούσαν τους 3 κανόνες, οι τράπεζες λειτουργώντας σαν τα
καζίνο, θα άλλαζαν τους κανόνες του παιχνιδιού, ή θα μας έδιωχναν όλουςΠαρόλλα αυτά...
Θα ντρεπόμουν πράγματι να βάλω 20Ε με κάρτα στο βενζινάδικο
( Σας έπρηξα με το δοκίμιο για να καταλήξω εδώ ) -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
...
...
Ωραίος!
Τώρα είχαν και κάτι προσφορές με 20 άτοκες δόσεις μούρλια με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης!
Αυτοκίνηση της υπερβολής στην Ελλάδα