-
@thvarveris
Περα απο την κιτρινη ενδειξη στο ταχυμετρο, η οποια δεν γνωριζω τι ειναι (καποιος κατοχος ας πει...)
δεν μπορω να πω κατι συγκεκριμενο για το video.
Απο τις προδιαγραφες του παντως και τον τροπο λειτουργιας που αναφερθηκε και στο δελτιο τυπου,
προκειται για ενα διπλοσυμπλεκτο σαφως με πιο σπορτιβ καταβολες (δεν αλλαζει σχεση στον κοφτη, κραταει γενικα την σχεση ακομα και με σχετικα νευρικη αυξομειωση του πενταλ του γκαζιου, εχει την σωστη φορά ο λεβιες για τυπου σειριακες αλλαγες, αλλα θελει παραλληλα πιο εντονο βυθισμα του ποδιου στο πατωμα σε σχεση με τα DSG των Vag για Kickdown, απ' οσο αναφερουν καποια περιοδικα...) σε σχεση με οτι υπαρχει μεχρι στιγμης στην αγορα σε επιπεδο κατηγοριας/τιμων, και παραλληλα με υψηλο περιθωριο δυνατοτητας αναβαθμισης του κινητηρα, σε σχεση με τα στανταρ 25χλγμ του 170αρη Multiair πχ, μιας και ειναι υγρου τυπου με οριο ροπης τα +35χλγ αν θυμαμαι καλα...
Απο εκει και περα, πρεπει να την οδηγησεις για να βγαλεις καποια συμπερασματα, ωστε να δεις αν ταιριαζει με το οδηγικο σου στυλ γενικοτερα ή οχι... -
Και μια απορία ρε παιδιά.
Τουλάχιστον θεωρητικά, κάθε πόσα χιλιόμετρα θέλουν συντήρηση τα διπλοσύμπλεκτα κιβώτια;
Δηλαδή το κλασσικά δίσκος-πλατώ που ξέρουμε από τα συμβατικά πότε αλλάζουν εδώ, αν και δεν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Θεωρητικά και πάλι, αφού οι κινήσεις είναι αυτοματοποιημένες, πλήρως ελεγχόμενες χωρίς ανθρώπινα λάθη, τα περιθώρια για φθορά θα είναι πιο λίγα ή τουλάχιστον θα παρουσιάζονται πιο αργά σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις.
Από την άλλη φαντάζομαι ό,τι οι επεμβάσεις και οι επισκευές θα είναι και πιο δαπανηρές.Όποιος ξέρει ας μας πει.
-
http://www.youtube.com/watch?v=9TFRTErd ... re=related
Λίγο ΟΤ αλλά το βάζω εδώ επειδή συζητούσαμε για το περιβόητο τεστ. Βλέποντας τα πλάνα του Cupra αναρωτιέμαι τι γίνεται ότι παραστεί ανάγκη να αλλάξει (κατεβάσει προφανώς) ταχύτητα μέσα στη στροφή που έχει γυρίσει τελείως το τιμόνι και δεν ξέρει ποιό paddle είναι ποιό. Νομίζω φαίνεται ότι και το κοφτό κάτω τιμόνι δεν είναι ότι καλύτερο σε γρήγορη οδήγηση.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Youtube VideoΛίγο ΟΤ αλλά το βάζω εδώ επειδή συζητούσαμε για το περιβόητο τεστ. Βλέποντας τα πλάνα του Cupra αναρωτιέμαι τι γίνεται ότι παραστεί ανάγκη να αλλάξει (κατεβάσει προφανώς) ταχύτητα μέσα στη στροφή που έχει γυρίσει τελείως το τιμόνι και δεν ξέρει ποιό paddle είναι ποιό. Νομίζω φαίνεται ότι και το κοφτό κάτω τιμόνι δεν είναι ότι καλύτερο σε γρήγορη οδήγηση.
Το πιο απλό. Καταφεύγεις στον επιλογέα.
Όπως και όταν πχ ξεκινάς από φανάρι και στρίβεις σε στενό από 1η σε 2α με στριμμένο τιμόνι είναι πιο εύκολο να το κάνεις από τον επιλογέα και όχι από το τιμόνι.
Για το κοφτό κάτω μέρος θέμα συνήθειας είναι.
-
Youtube VideoΛίγο ΟΤ αλλά το βάζω εδώ επειδή συζητούσαμε για το περιβόητο τεστ. Βλέποντας τα πλάνα του Cupra αναρωτιέμαι τι γίνεται ότι παραστεί ανάγκη να αλλάξει (κατεβάσει προφανώς) ταχύτητα μέσα στη στροφή που έχει γυρίσει τελείως το τιμόνι και δεν ξέρει ποιό paddle είναι ποιό.
Για αυτόν ακριβώς λόγο τα πολύ σοβαρά σπορ αυτοκίνητα (Ferrari, Lamborghini, Porsche, GTR, R8, Evo) έχουνε μεγάλα, σταθερά paddles, στην κολώνα του τιμονιού.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λίγο ΟΤ αλλά το βάζω εδώ επειδή συζητούσαμε για το περιβόητο τεστ. Βλέποντας τα πλάνα του Cupra αναρωτιέμαι τι γίνεται ότι παραστεί ανάγκη να αλλάξει (κατεβάσει προφανώς) ταχύτητα μέσα στη στροφή που έχει γυρίσει τελείως το τιμόνι και δεν ξέρει ποιό paddle είναι ποιό.
Για αυτόν ακριβώς λόγο τα πολύ σοβαρά σπορ αυτοκίνητα (Ferrari, Lamborghini, Porsche, GTR, R8, Evo) έχουνε μεγάλα, σταθερά paddles, στην κολώνα του τιμονιού.
Και λιγότερο 'σοβαρά' σπορ όπως το Evo X διαθέτει τεράστια σταθερά αυτιά, αλλά και το καθόλου σπορ MITSU OUTLANDER με το CVT σασμάν τα ίδια αυτιά έχει και από προσωπική πείρα είναι όντως πολύ πρακτικά. Προφανώς είναι πιο φτηνή κατασκευή τα μεταφερόμενα στο βολάν του τιμονιού αυτιά, από τα σταθέρα.
-
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το κόστος ...
Μάλλον τα σταθερά αυτιά είναι λιγότερο πρακτικά για καθημερινή χρήση ...
Με στραμμένο το τιμόνι στα 2/3 θα εινα ΠΟΛΥ πιο άβολα Απο τα φυτευτα στο τιμόνι ...
Πόσες φορές στην καθημερινή ΖΩΗ θα χρειαστεί να αλλάξεις ταχύτητα με το τιμόνι στραμμένο στις 180;; -
Youtube VideoΛίγο ΟΤ αλλά το βάζω εδώ επειδή συζητούσαμε για το περιβόητο τεστ. Βλέποντας τα πλάνα του Cupra αναρωτιέμαι τι γίνεται ότι παραστεί ανάγκη να αλλάξει (κατεβάσει προφανώς) ταχύτητα μέσα στη στροφή που έχει γυρίσει τελείως το τιμόνι και δεν ξέρει ποιό paddle είναι ποιό. Νομίζω φαίνεται ότι και το κοφτό κάτω τιμόνι δεν είναι ότι καλύτερο σε γρήγορη οδήγηση.
Αν χρειαστεί να κατεβάσει και τα χέρια είναι 'δεμένα' από το στρίψιμο του τιμονιού τότε πατάει τέρμα το γκάζι για να πιέσει το kickdown. Αν χρειαστεί να ανεβάσει το αφήνει μέχρι να πιάσει κόφτη(αν πιάσει) και θα αλλάξει μόνο του.
Με αυτά και μ'αυτά ενώ είχα καραψηθεί να πάρω διπλοσύμπλεκτο το επόμενο μου αμάξι, μετανόησα και θα είναι παραδοσιακά χειροκίνητο και ας είναι πιο αργό το χέρι μου στις αλλαγές σχέσεων ή οτιδήποτε άλλο. Τουλάχιστον θα το ευχαριστιέμαι όπως ξέρω
-
Εγώ είχα στο μυαλό μου την περίπτωση (όχι και τόσο σπάνια) να μπεις με πολλά και πάνω στη στροφή βλέποντας ότι τελικά έχεις μπει με πιο πολλά απ' όσο νόμιζες, να κατεβάσεις ταχύτητα για να μαζέψεις τα μούτρα.
-
Εγώ είχα στο μυαλό μου την περίπτωση (όχι και τόσο σπάνια) να μπεις με πολλά και πάνω στη στροφή βλέποντας ότι τελικά έχεις μπει με πιο πολλά απ' όσο νόμιζες, να κατεβάσεις ταχύτητα για να μαζέψεις τα μούτρα.Αμμα προλαβεις και κατεβασεις τον λεβιε κατω (αναποδη η φορα στα περισσοτερα δηλαδη, πλην του TCT)
, για να κατεβασει σχεση, εχει καλως, αλλιως, κοβεις με οτι σχεση εχεις, και τσιμπας και λιγο χειροφρενο στην χειροτερη.
Αν παντως μιλουσαμε για χειροκινητο, με κατεβασμα τελευταιας στιγμης, πανω στην κορυφη, (προσωπικα θεωρω οτι απαγορευεται δια ροπαλου ) εφοσον δεν κανεις μυτι-τακουνι, 'γονατιζεις' τοσο πολυ το μπροστινο συστημα, που συνηθως βοηθας ετσι τα μουτρα, παρα τα μαζευεις... -
ESP?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγώ είχα στο μυαλό μου την περίπτωση (όχι και τόσο σπάνια) να μπεις με πολλά και πάνω στη στροφή βλέποντας ότι τελικά έχεις μπει με πιο πολλά απ' όσο νόμιζες, να κατεβάσεις ταχύτητα για να μαζέψεις τα μούτρα.
Αμμα προλαβεις και κατεβασεις τον λεβιε κατω (αναποδη η φορα στα περισσοτερα δηλαδη, πλην του TCT)
, για να κατεβασει σχεση, εχει καλως, αλλιως, κοβεις με οτι σχεση εχεις, και τσιμπας και λιγο χειροφρενο στην χειροτερη.
Αν παντως μιλουσαμε για χειροκινητο, με κατεβασμα τελευταιας στιγμης, πανω στην κορυφη, (προσωπικα θεωρω οτι απαγορευεται δια ροπαλου ) εφοσον δεν κανεις μυτι-τακουνι, 'γονατιζεις' τοσο πολυ το μπροστινο συστημα, που συνηθως βοηθας ετσι τα μουτρα, παρα τα μαζευεις...Γρηγόρη τίποτα δεν 'απαγορεύται δια ροπάλου' άμα είναι να γλυτώσεις ένα έβγα, άσε που η δεύτερη συνταγή που δίνεις οδηγεί σε 'κούρντισμα' του μπροστινού άξονα έστω και στιγμιαία και μάλλον είναι η καλύτερη οδός για την εφαπτομένη της στροφής.
-
Εμένα πάντως ένα τέτοιο κατέβασμα, φρενάρισμα και άφημα γκαζιού πριν κάποια χρόνια στην Κατεχάκη μετέτρεψε μια σίγουρη στούκα σε ένα ωραιότατο ανάποδο...
Τώρα για να μιλάμε και σοβαρά δεν νομίζω ότι περιμένετε τα ίδια πράγματα από το κιβώτιο μιας 450 που κάνει 300.000 με το κιβώτιο ενός Cupra (ή Mito ή Polo ή οτιδήποτε) που κάνει με το ζόρι 20.000. Η απορία μου με όλα αυτά τα διπλοσύμπλεκτα είναι κατά πόσο όντως κάνουν δουλειά σε γρήγορη οδήγηση ή αν είναι περισσότερο φρουφρου και αρώματα. -
Εμένα πάντως ένα τέτοιο κατέβασμα, φρενάρισμα και άφημα γκαζιού πριν κάποια χρόνια στην Κατεχάκη μετέτρεψε μια σίγουρη στούκα σε ένα ωραιότατο ανάποδο...
Τώρα για να μιλάμε και σοβαρά δεν νομίζω ότι περιμένετε τα ίδια πράγματα από το κιβώτιο μιας 450 που κάνει 300.000 με το κιβώτιο ενός Cupra (ή Mito ή Polo ή οτιδήποτε) που κάνει με το ζόρι 20.000. Η απορία μου με όλα αυτά τα διπλοσύμπλεκτα είναι κατά πόσο όντως κάνουν δουλειά σε γρήγορη οδήγηση ή αν είναι περισσότερο φρουφρου και αρώματα.δεν έχω οδηγήσει φερράρι (ακόμα... ) αλλά κανένα αυτόματο δεν μου κάνει κλικ...
προσωπικά μου φαίνεται οτι έχουν δρόμο ακόμα για τα γούστα ενος 1000γκ@υλωμένου πιτσιρικά... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ESP?Σαφως και κανει δουλεια, εκει που ειδικα δειχνει τα λεφτα του ειναι σε αποτομες αλλαγες πορειας,
χωρις φρενο. Δεν μπορει ομως να ξεπερασει τους νομους της φυσικης.
Επιπλεον ανεφερα τα προηγουμενα, τουλαχιστον απο προσωπικη εμπειρια, μιας και κατεβασμα μεσα στην στροφη
εφοσον δεν ειναι με συγχρονισμο στροφων κινητηρα δυσκολευει ακομα και το εργο του ESP...
Δηλαδη σε περιπτωση εισοδου σε στροφη με αρκετα περισσοτερα, σε εμενα τουλαχιστον, το πιο αγριο, αποτομο τιμονι στο εσωτερικο της στροφης, μαζι με λιγο χειροφρενο με εχει σωσει.
Το κατεβασμα αμεσως πριν την εισοδο της στροφης, οπως να ναι (δηλαδη της τελευταιας στιγμης χωρις μυτη τακουνι για να κοπει η παραπανω φορα του αυτοκινητου) σιγουρα βοηθαει, αλλα στην εισοδο της στροφης με αποτομη αποσυμπλεξη μικροτερης σχεσης, δεν θελω ουτε καν να το φανταστω... -
... Η απορία μου με όλα αυτά τα διπλοσύμπλεκτα είναι κατά πόσο όντως κάνουν δουλειά σε γρήγορη οδήγηση ή αν είναι περισσότερο φρουφρου και αρώματα.Και εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Ο μοναδικός λόγος που θα διάλεγα ένα τέτοιο σασμάν είναι ό,τι πια έχω γίνει πολύ τεμπέλης!
Από την άλλη και σε συνέχεια της προηγούμενης απορίας που είχα πριν απο κάποια πόστ, είναι πόσο πάει το μαλλί μετά την αγορά. Φοβάμαι ό,τι το μαλλί στην περίπτωση διπλοσύμπλεκτου θα είναι πολύ 'μακρύ', άσε που φοβάμαι και κατά πόσο θα μπορεί ένας μηχανικός συνεργείου έστω και επίσημος να επέμβει για συντήρηση και επισκευή.
Ωμά να το θέσω. Επισκευάζονται αυτά τα σασμάν; Αλλάζουν δίσκους; Ή είναι σφραγισμένα και μόλις τελειώσει η ζωή τους πάνε στα σκουπίδια.Να θυμήσω αυτό που είχα γράψει πριν από καιρό για το σασμάν CVT της RENAULT (όχι διπλοσύμπλεκτο) που μου το ειχε πει φίλός μου μηχανολόγος, στέλεχος του τεχνικού τομέα της Ελληνικής αντιπροσωπείας.
Το CVT λοιπόν της RENAULT σεν περίπτωση βλάβης δεν επισκευάζεται. Στοιχίζει 4000 ευρώ το μηχανικό κομμάτι και 3000 το ηλεκτρονικό.
Θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει και με τα διπλοσύμπλεκτα.Γρηγόρη Κίκιζα, δεν το ψάχνεις λίγο για να μας πεις;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το κατεβασμα αμεσως πριν την εισοδο της στροφης, οπως να ναι (δηλαδη της τελευταιας στιγμης χωρις μυτη τακουνι για να κοπει η παραπανω φορα του αυτοκινητου) σιγουρα βοηθαει, αλλα στην εισοδο της στροφης με αποτομη αποσυμπλεξη μικροτερης σχεσης, δεν θελω ουτε καν να το φανταστω...Θα έχεις μπλοκάρισμα των κινητήριων τροχών με άσχημες συνέπεις στο ζύγισμα του αυτοκινήτου. Πάνω στο apex, με στριμμένους τροχούς, ακόμα και το φρενάρισμα πανικου με ABS είναι επιζήμιο. Τα λάστιχα δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά και τις διαμήκεις (φρενάρισμα) και τις πλευρικές (στρίψιμο) δυνάμεις, με αποτέλεσμα την υποστροφή. Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που, εμένα τουλάχιστον, με βοηθάει είναι μια απότομη τιμονιά (αν υπάρχει χώρος με σκανδιναβικό φλικ για περατέρω αποσταθεροποίηση της ουράς), ίσως λίγο χειρόφρενο και μετά έλεγχο της υπερστροφής με ξεκλείδωμα του τιμονιού ή ανάποδο αν αυτό απαιτηθεί.
... Η απορία μου με όλα αυτά τα διπλοσύμπλεκτα είναι κατά πόσο όντως κάνουν δουλειά σε γρήγορη οδήγηση ή αν είναι περισσότερο φρουφρου και αρώματα.
Και εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Ο μοναδικός λόγος που θα διάλεγα ένα τέτοιο σασμάν είναι ό,τι πια έχω γίνει πολύ τεμπέλης!
Από την άλλη και σε συνέχεια της προηγούμενης απορίας που είχα πριν απο κάποια πόστ, είναι πόσο πάει το μαλλί μετά την αγορά. Φοβάμαι ό,τι το μαλλί στην περίπτωση διπλοσύμπλεκτου θα είναι πολύ 'μακρύ', άσε που φοβάμαι και κατά πόσο θα μπορεί ένας μηχανικός συνεργείου έστω και επίσημος να επέμβει για συντήρηση και επισκευή.
Ωμά να το θέσω. Επισκευάζονται αυτά τα σασμάν; Αλλάζουν δίσκους; Ή είναι σφραγισμένα και μόλις τελειώσει η ζωή τους πάνε στα σκουπίδια.Να θυμήσω αυτό που είχα γράψει πριν από καιρό για το σασμάν CVT της RENAULT (όχι διπλοσύμπλεκτο) που μου το ειχε πει φίλός μου μηχανολόγος, στέλεχος του τεχνικού τομέα της Ελληνικής αντιπροσωπείας.
Το CVT λοιπόν της RENAULT σεν περίπτωση βλάβης δεν επισκευάζεται. Στοιχίζει 4000 ευρώ το μηχανικό κομμάτι και 3000 το ηλεκτρονικό.
Θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει και με τα διπλοσύμπλεκτα.Γρηγόρη Κίκιζα, δεν το ψάχνεις λίγο για να μας πεις;
Θεωρητικά και σύμφωνα με όσα διατείνονται οι κατασκευαστές, τα διπλοσύμπλεκτα δε θέλουν συντήρηση και η ζωή τους είναι ίση με τη ζωή του αυτοκινήτου. Πρακτικά, όσο πάει μέχρι να χαλάσει. Αν χαλάσει εκτός εγγύησης ή ξηλώνεσαι, ή το πετάς και παίρνεις καινούριο αυτοκίνητο (δηλαδή πάλι ξηλωνεσαι).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...Θεωρητικά και σύμφωνα με όσα διατείνονται οι κατασκευαστές, τα διπλοσύμπλεκτα δε θέλουν συντήρηση και η ζωή τους είναι ίση με τη ζωή του αυτοκινήτου. Πρακτικά, όσο πάει μέχρι να χαλάσει. Αν χαλάσει εκτός εγγύησης ή ξηλώνεσαι, ή το πετάς και παίρνεις καινούριο αυτοκίνητο (δηλαδή πάλι ξηλωνεσαι).Κατάλαβα, πάλι οι παλιατζήδες θα δίνουν την λύση.
-
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Μας δείχνει το 0-100km με σασμαν tct
8.7 sec. Ευχαριστημένοι είστε;πολύ καλό νούμερο...
πολύ ωραίες αλλαγές...
αναμένω μέχρι να το βάλω στο χέρι...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008