-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μια χαρά το λαμβάνω υπόψιν μου, part time οδηγός πλοίου είμαι.Επειδή το έχω οδηγήσει αυτό το ...πλοίο, μόνο πλοίο δε θυμίζει το εν λόγω, κρίνοντάς το αναφορικά τις αντιδράσεις που σου μεταφέρει. Ένα ξεχειλωμένο 4πορτο GTi.
Όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων σε επαρχιακό στενό δρόμο, με άθλιας ποιότητας άσφαλτο (typical Greece), το μειονεκτήμα του βαριού αμαξώματος, υπερκαλύπτει το πλεονεκτήμα του μακριού μεταξονίου.
-
Ενδοεταιρικές διαμάχες βλέπω?
Η 159 δεν πιάνεται αλλά η Mito είναι πιο ευχάριστη. -
Oδήγησα για λίγο την 159 του koutsan, πολύ ωραίος ο 1750 τελικά. Κάτι μλκίες ότι λαγκάρει αισχρά, δεν θυμάμαι ποιο περιοδικό τις είχε γράψει, αλλά συγκριτικά με άλλους 4cyl. υπερτροφοδοτούμενος το lag ίσως είναι και μικρότερο. Και μέχρι τις 5,5-6Κ γεμίζει ωραία.
Σε virtual σύγκριση με Mito θα στοιχημάτιζα υπέρ της 159, με μια επιφύλαξη για τα κατηφορικά κομμάτια, αποκλειστικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα φρένα, όπου το μικρό γ@μεί.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η 159 δεν πιάνεται αλλά η Mito είναι πιο ευχάριστη.Mεχρι στιγμης πιστευω ακραδαντα το αντιθετο...
Η Mito ειδικα στις προαναφερθεντες διαδρομες (λογω μικροτερου ογκου)
δεν θα πιανεται, αλλα η 159 με καλυτερο τιμονι και ειδικα αν φοραει το ti ειναι πολυ
ανωτερη σε αισθηση, και περιμενα τουλαχιστον αυτο να το πεις ανοιχτα.
Οταν ερθει η Mito QV, και αν ειναι πιο καλοστημενη και προσεγμενη στα σημεια σε σχεση με την 155αρα οπως εικαζεται, τοτε βλεπουμε... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Oδήγησα για λίγο την 159 του koutsan, πολύ ωραίος ο 1750 τελικά. Κάτι μλκίες ότι λαγκάρει αισχρά, δεν θυμάμαι ποιο περιοδικό τις είχε γράψει, αλλά συγκριτικά με άλλους 4cyl. υπερτροφοδοτούμενος το lag ίσως είναι και μικρότερο. Και μέχρι τις 5,5-6Κ γεμίζει ωραία.Σε virtual σύγκριση με Mito θα στοιχημάτιζα υπέρ της 159, με μια επιφύλαξη για τα κατηφορικά κομμάτια, αποκλειστικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα φρένα, όπου το μικρό γ@μεί.
Δεν έχει τύχη η Mito ειδικά με 159 ΤΙ που έχει γαμώ τις γεωμετρίες στην ανάρτηση με σχεδόν 2 μοίρες κάμπερ
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Oδήγησα για λίγο την 159 του koutsan, πολύ ωραίος ο 1750 τελικά. Κάτι μλκίες ότι λαγκάρει αισχρά, δεν θυμάμαι ποιο περιοδικό τις είχε γράψει, αλλά συγκριτικά με άλλους 4cyl. υπερτροφοδοτούμενος το lag ίσως είναι και μικρότερο. Και μέχρι τις 5,5-6Κ γεμίζει ωραία.
Σε virtual σύγκριση με Mito θα στοιχημάτιζα υπέρ της 159, με μια επιφύλαξη για τα κατηφορικά κομμάτια, αποκλειστικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα φρένα, όπου το μικρό γ@μεί.
Δεν έχει τύχη η Mito ειδικά με 159 ΤΙ που έχει γαμώ τις γεωμετρίες στην ανάρτηση με σχεδόν 2 μοίρες κάμπερ
Κι εγώ αυτό πιστεύω.
Και στην ευθεία είναι γρηγορότερη η μεγάλη.Το vdc βγαίνει τελείως στην 59; Δεν την κυνήγησα για να το τσεκάρω, αλλά είδα ότι απενεργοποιείται σε δύο στάδια, asr/esp.
-
@GB
Αρα ερχεσαι στα λογια μου, γιατι με τετοιο στησιμο, και ΤΙΜΟΝΙ που εχει η 159, σαφως και ειναι πιο ευχαριστη και πιο ψαγμενη απο την Mito.
Παραλληλα ομως συμφωνα με τους νομους της φυσικης ΟΣΟ και καλοστημενη και ευχαριστη να ειναι (που ειναι) η 159 -ειδικα στην Ti εκδοση- δεν παυει να ειναι ενα βαρυτερο και πιο ογκωδες αυτοκινητο, με οτι συνεπαγεται σε αργοτερο χρονο αντιδρασης σε γρηγορους ρυθμους σε κατηφορικο κομματι, και ευκολοτερη κουραση στα φρενα, κατι που επηρεαζει αρνητικα οχι μονο σε ψυχολογικο επιπεδο αλλα και στην ουσια την επιτευξη ταχυτερης μετακινησης... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Kαλα και εγω, αμα γινει η στραβη (ή και λιγο πριν) προτιμω το μεγαλο, αλλα οχι
σε κατηφορικη διαδρομη. Το μεγαλο οταν ειναι -που συνηθως ειναι- πιο βαρυ , πιο ογκωδες
και πιο φιλικο (μεταξονιο) αλλα και ΑΡΓΟ στις αντιδρασεις (μετατοπισεις βαρους), σε κατηφορικο κομματι θελει μεγαλυτερη προσοχη στο θεμα του χρονου αντιδρασης που εχεις σε περιπτωση λαθους...Σιγουρα το μικρο θα ειναι πιο 'νευρικο' και 'αθλητικο' αλλα εφοσον το ξερεις καλα, και πας κυριως με γραμμες, σε ενδεχομενο λαθος, εχεις εναν εστω πολυ μικρο αλλα υπαρκτο χρονο αντιδρασης.οπως τα ειπες... ακριβως αναποδα... Χρονο ΔΕΝ θα σου δωσει το μικρο! Θα σε δαγκωσει και τελος. Αμα αμφιβαλεις ρωτα τον Corsair για ποτε βρεθηκε να κοιταει το ρευμα του αναποδα και δεν προλαβε ουτε να κλασει... Αντιθετως με το μεγαλο και προειδοποιει νωριτερα, και αντιδρα αργα με αποτελεσμα να το ελεγχεις με χαρακτηριστικη ανεση...
-
Κι εγώ αυτό πιστεύω.
Και στην ευθεία είναι γρηγορότερη η μεγάλη.Το vdc βγαίνει τελείως στην 59; Δεν την κυνήγησα για να το τσεκάρω, αλλά είδα ότι απενεργοποιείται σε δύο στάδια, asr/esp.
Ναι βγαίνει τελείως μεν αλλά το eQ2 παραμένει. Δεν είναι κακό όμως αυτό απαραίτητα καθώς αυτό το σκατόπραμα το ηλεκτρονικό βάζει τη μούρη μέσα που να πάρει
Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι άλλο τα 33κιλά ροπ και άλλο τα 23.5 -
Με το μεγάλο δλδ πρόλαβες και έκλασες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με το μεγάλο δλδ πρόλαβες και έκλασες;και ειχα χρονο να ανοιξω και το παραθυρο λεμε...
-
@Κικιζας Γρηγόρης
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μεσολαβούν και άλλοι πεντακόσιοι παράγοντες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα (οδηγού aside φυσικά).
Όντως δουλεύει το eq2, χαίρομαι που μένει μόνο αυτό σε λειτουργία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μια χαρά το λαμβάνω υπόψιν μου, part time οδηγός πλοίου είμαι.Να μας διαφωτήσει ο Πλοίαρχος Markvag, Κυβερνήτης του HMS Nitsa...
Στο θέμα μας τώρα... πως θα πιάσει βρε παιδιά η Mito με το μη απενεργοποιούμενο ESP την κορυφαία στημένη 159 με τα θηριωδη μετατρόχια και γαΪδουρινό μεταξόνιο;
-
Η 159 δεν πιάνεται αλλά η Mito είναι πιο ευχάριστη.Mεχρι στιγμης πιστευω ακραδαντα το αντιθετο...
Η Mito ειδικα στις προαναφερθεντες διαδρομες (λογω μικροτερου ογκου)
δεν θα πιανεται, αλλα η 159 με καλυτερο τιμονι και ειδικα αν φοραει το ti ειναι πολυ
ανωτερη σε αισθηση, και περιμενα τουλαχιστον αυτο να το πεις ανοιχτα.
Οταν ερθει η Mito QV, και αν ειναι πιο καλοστημενη και προσεγμενη στα σημεια σε σχεση με την 155αρα οπως εικαζεται, τοτε βλεπουμε...@GB
Αρα ερχεσαι στα λογια μου, γιατι με τετοιο στησιμο, και ΤΙΜΟΝΙ που εχει η 159, σαφως και ειναι πιο ευχαριστη και πιο ψαγμενη απο την Mito.
Παραλληλα ομως συμφωνα με τους νομους της φυσικης ΟΣΟ και καλοστημενη και ευχαριστη να ειναι (που ειναι) η 159 -ειδικα στην Ti εκδοση- δεν παυει να ειναι ενα βαρυτερο και πιο ογκωδες αυτοκινητο, με οτι συνεπαγεται σε αργοτερο χρονο αντιδρασης σε γρηγορους ρυθμους σε κατηφορικο κομματι, και ευκολοτερη κουραση στα φρενα, κατι που επηρεαζει αρνητικα οχι μονο σε ψυχολογικο επιπεδο αλλα και στην ουσια την επιτευξη ταχυτερης μετακινησης...Δεν ξέρω τι θα κάνει η QV αλλά σίγουρα θα πηγαίνει καλύτερα από την 155άρα.
Επειδή θέλω να έχω ένα λόγο παραπάνω σε ότι έχει σχέση με Alfa Romeo αφού έχω κάποια εμπειρία σε πληροφορώ ότι το μεγάλο μεταξόνιο δίνει πάντα feeling και μεταθέτει τα όρια του αυτοκινήτου αλλά και του φόβου για πιο μέτα. Πρακτικά σημαίνει ότι με μικρότερο αμάξι πρέπει να το λέει η καρδιά σου εκτός αν μιλάμε για ταχύτητες και μπασίματα με 2ες και πιο χαμηλά χλμ/ώρα.
Για τον ίδιο λόγο πιστεύω και θεωρώ 1 σκάλα ανώτερη την 156 έναντι της 147 παρότι και ίδια γεωμετρία στις αναρτήσεις φέρουν και στο ίδιο πάτωμα βασίζονται. Για τον ίδιο λόγo είναι καλύτερη η 159 έναντι της Brera etc. -
Σωστός ο GB.
-
@Κικιζας ΓρηγόρηςΔεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μεσολαβούν και άλλοι πεντακόσιοι παράγοντες μέχρι το τελικό αποτέλεσμα (οδηγού aside φυσικά).
Όντως δουλεύει το eq2, χαίρομαι που μένει μόνο αυτό σε λειτουργία.
Σιγουρα μεσολαβουν πολλα πραγματα, other things equal ομως (δηλαδη κατασταση-πιεση ελαστικων, σωστη αναρτηση και στην Mito , κ.α, αν εννοεις για τους 'πεντακοσιους παραγοντες') το ΣΧΕΤΙΚΑ μικροτερο μεταξονιο-ογκος της Mito (δεν εχει πχ 2,38 μεταξονιο οπως τα Rallye και αναρτηση που 'δαγκωνει' στο αφημα του γκαζιου, για να θεωρηθει τοσο νευρικη και δυστροπη σε κατηφορα πχ) την καθιστα ΚΑΛΥΤΕΡΗ και ευκολοτερη τελικα επιλογη, σε μια κατηφορικη διαδρομη, με υπαρκτο χρονο αντιδρασης αρα και μεγαλυτερο περιθωριο λαθους σε σχεση με την μισου μετρου και πλεον αλλα και 250κιλων βαρυτερη 159.
Αν μιλαγαμε για ΕΥΘΕΙΑ ή ανηφορικο κομματι τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα βεβαιως...
Αnyway, η δικη μου αποψη εχει να κανει ΓΕΝΙΚΩΣ οταν εχουμε δυο σπορτιφ αυτοκινητα
ενα μικρομεσαιο και ενα μεσαιο sedan, οτι το μικρομεσαιο θα υπερισχυσει (εφοσον ειναι κοντα σε αναλογια κιλων/ιππο). Περα απο τις επιδρασεις της φυσικης ,δηλαδη αυξημενου βαρους, αντιδρασεις αμαξωματος οταν ειναι off balance σε αργοτερο χρονο κτλ, το εχω διαπιστωσει και προσωπικα (ευτυχως χωρις απροοπτα περα απο γερο σφιξιμο σε στομαχι...) οτι το πιο μακρυ μεταξονιο στα επιπεδα της 159 ναι μεν ειναι φιλικοτερο με ηπιοτερες και πιο ελεγχομενες αντιδρασεις, εντουτοις, αυτες απο πλεονεκτημα μεταφραζονται σε μειονεκτημα, εκει που η διαδρομη κατηφοριζει. Ισως η εκδοση ti
λογω εξαιρετικης αναρτησης-γεωμετριας, να υπερκαλυπτει ολα αυτα τα θεματα σε σχεση με την Mito, αυτο πραγματι δεν το γνωριζω, αλλα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ΓΕΝΙΚΑ δεν μπορει ενα πιο μακρυ ογκωδες αυτοκινητο με παρομοια κιλα/ιππο να υπερτερει σε ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟ κομματι.Οσο για το eq2, εχει οντως η 159? Νομιζα οτι εχει μονο VDC αλλα οχι λειτουργια
ηλεκτρομπλοκε, αυτο δεν πρωτολανσαριστηκε με την Mito? -
Οσο για το eq2, εχει οντως η 159? Νομιζα οτι εχει μονο VDC αλλα οχι λειτουργια
ηλεκτρομπλοκε, αυτο δεν πρωτολανσαριστηκε με την Mito?Από το ΜΥ08 δηλαδή άμα τη αφίξει και της Mito τοποθετείτε και στην 159(εκτός της 1.8 νομίζω).
Όπως επίσης και στις προσθιοκίνητες 3.2JTS που υπάρχει και σε αυτές το eQ2 και αν δεν κάνω λάθος το eQ2 υπάρχει πλέον και στις Q4 στον πίσω άξονα(ή στον μπροστά? δεν θυμάμαι τώρα αλλά κάπου υπάρχει ) -
Σε κλειστό στροφιλικη η 59 δεν έχει τύχη... Σε ανοικτές καμπες η μιτο δεν έχει τύχη... Απλά και ξαστερα...σε κατηφορικι κομμάτι η 59 έχει πιο ομαλές αντιδράσεις αλλά χάνει στα φρένα ,όπου η μιτο φρενάρει σχεδόν 3 m καλύτερα Απο τα 120
-
(...)Κάποιες ερωτήσεις και αν έχεις την ευγενή καλοσύνη απαντάς:
- Ποιά είναι η θεωρία πίσω από τον ισχυρισμό ότι το κοντό μεταξόνιο υπερτερεί στην κατηφόρα γενικώς. Βιβλιογραφία, άρθρα, παραπομπές.
- Τι εννοείς 'καλύτερη και ευκολότερη τελικά επιλογή'; Δεν τους έχω ξανακούσει αυτούς τους όρους στην Δυναμική, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
- Πώς γνωρίζεις ότι με όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους κοινές το κοντό μεταξόνιο θα υπερτερούσε (στην κατηφόρα, την ανηφόρα, γενικώς); Το γνωρίζεις, το φαντάζεσαι ή το διάβασες κάπου;
- Γνωρίζεις το συσχετισμό ανάμεσα στην μάζα και το εμβαδό του μεταξονίου χ μετατρόχια;
Όλα αυτά δεν έχουν σκοπό να τεστάρουν τις γνώσεις σου (όπως μου έγραψε παλιότερα κάποιος άλλος, λες και με απασχολεί το γνωστικό επίπεδο του καθενός), αλλά να βγάλουμε μια άκρη σε σχέση με αυτά που έγραψες, αποκλειστικά.
-
Πρόοδος Μαρτίου;
Alfa Romeo Mi.Τo 2008