-
Σταματηστε να τσακωνεστε και τα δυο μια χαρα αμαξια ειναι, το καθενα στην κατηγορια του.
Εξαλλου το συμπερασμα βγηκε...
...και το δυο θα φανε ξυλο οταν σκασω μυτη με την giulietta.
Μεταξονιο -> 2,63Υ.Γ.φιλικα παντα και στα ορια του αστειου
-
@Υugo
Ναι, εννοω σφιχτο κατηφορικο κομματι κυριως με 2α-3η. O redmonster ανεφερε για μεχρι
3η φουσκωμενη, και πανω σε αυτα τοποθετηθηκα. Την συγκεκριμενη διαδρομη δεν θυμαμαι να την εχω κανει, οποτε δεν ξερω αν οντως ειναι κυριως σφιχτη ή οχι, εγω παντως αναφερομαι για σφιχτο κατηφορικο κομματι.
Σε off balance, υπαρχει μεν η 'ασφαλεια' του μεγαλου μεταξονιου στις πιο προοδευτικες αντιδρασεις αλλα αυτο δεν ισχυει ΤΟΣΟ στο σφιχτο ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟ κομματι, γιατι
το μεν κερδος της προοδευτικοτητας το 'πληρωνεις' σε χρονο (msec) ο οποιος ειναι ιδιαιτερα πολυτιμος και καθοριστικος σε σχεση πχ σε σφιχτο επιπεδο ή ανηφορικο κομματι οπου εκει εχεις περισσοτερο χρονο και περιθωρια να διορθωσεις καποιο λαθος.
Το ειχα αναφερει και σελιδες πισω, ισως να μην το εξηγω εγω σωστα.
Δηλαδη τι να την κανω πχ την προοδευτικοτητα, ενα πιο γλυκο ξεκολλημα οταν αυτο θα το αντιληφθω (λογω μεγαλυτερου ογκου- βαρος, other things equal οπως αναρτηση φρενα αντιστοιχως στα δυο αυτοκινητα...) λιγο πιο αργα σε χρονο και σε εκατοστα του μετρου που παραμονευει η εξοδος? Θα εχω βγει ηδη εκτος πορειας...
Απο την αλλη, παρολο που η Mito θα ξεκολλαει πιο γρηγορα και πιο ευκολα, (σε σχεση με την 159, οχι ομως στο βαθμο που κανει πχ ενα Rallye λογω αρκετα κοντου μεταξονιου και ρυθμισεων) θα το αντιληφθω πιο γρηγορα, αλλα και το ξεκολλημα της θα εχει 'σπαταλησει' λιγοτερα εκατοστα του μετρου, ωστε να εχω τον χρονο αλλα και τον ΧΩΡΟ να διορθωσω τυχον γλυστρημα ή δικο μου λαθος σε τοποθετηση. -
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Θεωρω δε πως σε πατημενα κατηφορικα κομματια η MiTo χανει ακομα περισσοτερο απ' οτι αν αυτα τα πατημενα κομματια ηταν σε οριζοντιο επιπεδο η σε ανηφορα, γιατι; Γιατι ειναι ηδη πιο μπροστοβαρη ενω στην κατηφορα το εμπρος μερος βαραινει ακομα περισσοτερο και το πισω ελαφρωνει ακομα πιο πολυ σε σχεση με το ποσο βαραινει το εμπρος και ελαφρωνει το πισω μερος της 159.Με πρόλαβες, είναι ακριβώς το επόμενο πράγμα που θα έλεγα.
Σε κατηφορικά κομμάτια με ακόμα πιο έντονες μετατοπίσεις φορτίου κατά το διαμήκη άξονα (φρένα για είσοδο), το μακρύτερο μεταξόνιο προσφέρει καλύτερη σταθερότητα και πρόσφυση. Υπάρχουν και πολύ απαιτητικά, τεχνικά συμπλέγματα όπως π.χ. αυτό της corkscrew π.χ. ή της eau rouge, που τα θεωρητικά πλεονεκτήματά του είναι αδιαμφισβήτητα.
Τώρα, σε πολύ σφιχτή διαδρομή 1ης-2ας (π.χ. Μερκούρης), φυσικά και το κοντύτερο πλεονεκτεί. -
-
Από αντιπ/σωπους στην Ελλάδα δεν έχεις φωτό;
Έχουν ήδη παραδωθεί οι πρώτες MiTo QV...
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Από αντιπ/σωπους στην Ελλάδα δεν έχεις φωτό;Έχουν ήδη παραδωθεί οι πρώτες MiTo QV...
Οχι, αλλα απ' οσο γνωριζω σχεδον σε ολους ειναι σε bianco spino με 17αρες... (ζαχαρί παστελ)
-
Έχει βάλει κανείς πρόγραμμα για 1.4 TB 120HP;
-
Ενα μικρο αποσπασμα για την **Mito QV **(απο Γερμανικο Video, αλλα χωρις ...'εγκαθετους' ) απο το 0:37 εως το 1:35, και με το νεο μπλε χρωμα της Mito να κανει την εμφανιση του...
-
Scirocco 2.0TSI vs 500 Abarth vs Alfa Romeo Mito 155 vs Mazda 3 MPS
Slalom Test:
[http://www.torrents.net/torrent/106767/Best-Motoring---2010-03-[SUPER-SEDAN-BATTLE].avi./]
Τεστ Φρενων:
http://www.vertor.com/torrents/1903011/ ... TYPE-R-avi
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ενα μικρο αποσπασμα για την **Mito QV **(απο Γερμανικο Video, αλλα χωρις ...'εγκαθετους' ) απο το 0:37 εως το 1:35, και με το νεο μπλε χρωμα της Mito να κανει την εμφανιση του...Δεν είναι το ίδιο με το Maserati blue, που είχε ποσταριστεί σε προηγούμενες σελίδες, σωστά?
-
Όχι, Blu Tornado λέγεται και υπήρχε διαθέσιμο και πριν την Quadrifoglio Verde.
Όχι πολύ καιρό βέβαια. Το είχα δει σε ιταλικό forum κατόχων και σε «απλές» MiTo, στο τέλος του 2009.Το σκούρο μπλε της ειδικής έκδοσης MiTo (Maserati Courtesy Car) λέγεται Blu Oceano
και μάλλον θα το δούμε μόνο σε αυτά τα 100 κομμάτια. -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Scirocco 2.0TSI vs 500 Abarth vs Alfa Romeo Mito 155 vs Mazda 3 MPSSlalom Test:
[http://www.torrents.net/torrent/106767/Best-Motoring---2010-03-[SUPER-SEDAN-BATTLE].avi./]
Τεστ Φρενων:
φρενάρισμα για σεμινάριο από την μίτο...
φρενάρισμα πανικού από τα 110 υπο στροφή...
αναλυτικά...
1)mito 1.4 155 60.5m
2)abarth 500 74.5m
3)mazda 3 mps 76m
4)vw rocco 2.0 77m0.5m καλύτερο φρενάρισμα από την sl63amg και 2m καλύτερο από την 911
-
το φρεναρισμα υπο στροφη ειναι κατι πολυ σημαντικο(για μενα σημαντικοτερο απο το φρεναρισμα στην ευθεια) το οποιο δυστυχως εχω δει να εξεταζουν μονο στο μπεστ μοτορινγκ κ πουθενα αλλου..κ θεωρω οτι εκει φαινονται τα καλα φρενα απο τα wannabe καλα..
μπραβο στη μιτο.με εντυπωσιασε με την δυναμη πεδησης της..
αυτο κ μονο μου δινει εναυσμα να δοκιμασω μια κ γιατι οχι,αν με καλυψει να παω για μια τετραφυλλη η για μια πετρελαιου..
αλμπα,για πολλοστη φορα(συγνωμη εκ των προτερων που καταντω κουραστικος κ βαρετος) θα ηθελα να σε ρωτησω αν κ ποτε θα φορεθει το αυτοματο διπλοδισκο στην μιτο.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
το φρεναρισμα υπο στροφη ειναι κατι πολυ σημαντικο(για μενα σημαντικοτερο απο το φρεναρισμα στην ευθεια) το οποιο δυστυχως εχω δει να εξεταζουν μονο στο μπεστ μοτορινγκ κ πουθενα αλλου..κ θεωρω οτι εκει φαινονται τα καλα φρενα απο τα wannabe καλα..
αυτο κ μονο μου δινει εναυσμα να δοκιμασω μια κ γιατι οχι,αν με καλυψει να παω για μια τετραφυλλη η για μια πετρελαιου..
αλμπα,για πολλοστη φορα(συγνωμη εκ των προτερων που καταντω κουραστικος κ βαρετος) θα ηθελα να σε ρωτησω αν κ ποτε θα φορεθει το αυτοματο διπλοδισκο στην μιτο..Τα φρένα της 155αρας είναι πράγματικα για σεμινάριο... Δυνατά με ωραία αίσθηση και προπάντων ακούραστα... Απο τα λίγα αυτοκίνητα που δεν έχω βράζει φρένα σε κατηφορικη διαδρομής... Σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία η μικρή, αν και δεν νομίζω να έχει λογική η μετάβαση σε μικρότερη κατηγορία...(ακόμα και αν είναι οδηγηκα αρκετά πιο ενδιαφέρον)ίσως μια αυτόματη τζουλιετα
-
γιατι να μην εχει λογικη η μεταβαση σε μικροτερη κατηγορια?μα δεν ψωνιζω με κατηγοριες.με βαση τα κριτηρια,τις προτεραιοτητες κ τα γουστα μου αγοραζω..οπως ο καθενας μας αλλωστε..αλλιως ολοι θα ξεκινουσαμε με καροτσι κ θα καταληγαμε με λεωφορειο(ως οδηγοι κ οχι ως επιβατες!!! )..
οποτε το θεμα του μεγεθους για μενα δεν αποτελει κατι αρνητικο.δεν αγορασα το ροκκο λογω μεγεθους,αλλα για αυτα που κανει καλα!
η μικρη αλεξανδρατου οταν κυκλοφορησει κ υπαρχει στις αντιπροσωπιες για δοκιμη,τοτε σιγουρα θα παω μια βολτα!!αν δεν εχω ηδη αλλαξει μεχρι τοτε η εστω δεν εχω κατασταλαξει σε καποιο.. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Slalom Test:
Τεστ Φρενων:
αναλυτικά...
1)mito 1.4 155 60.5m
2)abarth 500 74.5m
3)mazda 3 mps 76m
4)vw rocco 2.0 77m0.5m καλύτερο φρενάρισμα από την sl63amg και 2m καλύτερο από την 911
εχει καλα φρενα η μιτο, αλλα τοσο πολυ διαφορα...?
πώς και δε βγηκε το ιαπωνικο καλυτερο απο τα παντα στο αντικειμενικο best motoring? (νταξει το γερμανικο ιδιας κατηγοριας το περασε )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Slalom Test:
Τεστ Φρενων:
αναλυτικά...
1)mito 1.4 155 60.5m
2)abarth 500 74.5m
3)mazda 3 mps 76m
εχει καλα φρενα η μιτο, αλλα τοσο πολυ διαφορα...?
πώς και δε βγηκε το ιαπωνικο καλυτερο απο τα παντα στο αντικειμενικο best motoring? (νταξει το γερμανικο ιδιας κατηγοριας το περασε )
έχει όντως φοβερά φρένα... όπως είπε και ο κλαμπ , το φρενάρισμα γίνεται υπό πίεση και με στραμένους τους τροχούς...εκεί φαίνονται τα καλοστημένα αυτοκίνητα...
και πολύ του είναι του σιρόκοδεν είναι το μικρό σιρόκο , αλλά το 2λ με τα 200hp...
το mazda έχει +100άλογα παραπάνω...παρόλα αυτά
-
οι στραμμενοι τροχοι τι νοημα εχουν? λογικα θα μπαινει το esp
σημερα (με esp off) εκανα ενα σχετικο πειραμα και μπηκε αφου γυρισε πολυ το αυτοκινητο και με ισιωσε
αρα οσο κακοστημενο και να ναι απλα δε φαινεται (πχ το ψιτροεν μου που εχει τασεις αποσταθεροποιησης λογω κοντου μεταξονιου δε γυριζει ποτε επειδη μπαινει το εσπ στα πολυ δυσκολα)
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αλμπα,για πολλοστη φορα(συγνωμη εκ των προτερων που καταντω κουραστικος κ βαρετος) θα ηθελα να σε ρωτησω αν κ ποτε θα φορεθει το αυτοματο διπλοδισκο στην μιτο..+1000
Kαι εγω απο οτι ξερω, μονο το best motoring το κανει...Απο το test επισης φανηκε ποσο καλο στησιμο εχει το Scirocco αλλα και το 500 Abarth.Καλα το Mazda 3 MPS εννοειται πως παντα ειχε καλο στησιμο.Απο την αλλη η Mito εχει μαλακοτερη αναρτηση για λογους ανεσης προφανως και ετσι ηταν λιγο πιο αργη στο slalom.Παρολαυτα ηταν η πιο Fun to Drive οπως φανηκε να πεταει κωλους.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι στραμμενοι τροχοι τι νοημα εχουν? λογικα θα μπαινει το espσημερα (με esp off) εκανα ενα σχετικο πειραμα και μπηκε αφου γυρισε πολυ το αυτοκινητο και με ισιωσε
αρα οσο κακοστημενο και να ναι απλα δε φαινεται (πχ το ψιτροεν μου που εχει τασεις αποσταθεροποιησης λογω κοντου μεταξονιου δε γυριζει ποτε επειδη μπαινει το εσπ στα πολυ δυσκολα)
Το συγκεκριμενο τεστ δεν εχει σκοπο να δειξει το στησιμο του αυτοκινητου αλλα την συμπεριφορα του σε φρεναρισμα πανικου πανω σε στροφη κατι που ειναι μακραν σημαντικοτερο απο φρεναρισμα σε ευθεια.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008