-
ρεDad - ρεMανα
-
ντάντι κ μάμι ( όταν μιλάω σε τρίτους γι'αυτούς εξαρτάται την έμπνευση της στιγμής και σε ποιον μιλάω )
από'κει και πέρα όπως τη βρίσκει και όπως έχει μάθει κανείς, δε με αφορά τι κάνει ο καθένας..
αλλά θα ήθελα τα παιδιά μου (...αν κάνω..) να με φωνάζουν μπαμπά κ όχι Δημήτρη, αλλά δε θα αυτοκτονήσω κιόλας αν με λένε Δημήτρη..
( θα ) υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθώ για τα παιδιά μου -
Καποιες λεξεις υπαρχουν για να διχνουν μια ιδιαιτερη σχεση και ενα σεβασμο.
Οι 2 κυριοτερες απο αυτες ειναι ΜΑΝΑ & ΠΑΤΕΡΑΣ.
Δεν βλεπω καμια λογικη να λεω την μανα μου Αλεξανδρα..... γιατι καποια στιγμή οταν θελω να πω αυτη την λεξη δεν θα μπορώ.
-
Παντα τους φωναζω Μπαμπα-Μαμα.Ειναι θεμα σεβασμου,δεν μπορω να φανταστω να τους φωναζω διαφορετικα.......Μου κανει χειριστη εντυπωση να ακουω απο συνομιλικους να τους φωναζουν με τα μικρα...Οπως αλλωστε ομιλω στο πληθυντικο με τους ασθενεις μου και με καθε συνομιλητη μεγαλυτερο σε ηλικια απο εμενα.............
-
Καποιες λεξεις υπαρχουν για να διχνουν μια ιδιαιτερη σχεση και ενα σεβασμο.
Οι 2 κυριοτερες απο αυτες ειναι ΜΑΝΑ & ΠΑΤΕΡΑΣ.
-
Πατέρα και μάνα.
Τώρα τελευταία, μερικές φορές αποκαλώ χαϊδευτικά τον πατέρα μου 'Νεαρέ', δεν τον ενοχλεί, ίσα ίσα του αρέσει
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πατέρα και μάνα.Τώρα τελευταία, μερικές φορές αποκαλώ χαϊδευτικά τον πατέρα μου 'Νεαρέ', δεν τον ενοχλεί, ίσα ίσα του αρέσει
Πατερα και μάνα... (Καμια φορά οταν θέλω να την πειράξω Κυρα-Λένη και με αποστομώνει με το γνωστό 'κερί και λιβάνι'
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πατέρα και μάνα.
Τώρα τελευταία, μερικές φορές αποκαλώ χαϊδευτικά τον πατέρα μου 'Νεαρέ', δεν τον ενοχλεί, ίσα ίσα του αρέσει
Πατερα και μάνα... (Καμια φορά οταν θέλω να την πειράξω Κυρα-Λένη και με αποστομόνει με το γνωστό 'κερί και λιβάνι'
-
Μαμα και μπαμπας για οσο πιο πολυ γινεται.
Ειναι μια χαρα των γονεων,ας μην τους την στερησουμε.
Μετα το γυρίζουμε στο μπαρμπα-Μητσο/γίγαντα/αρχηγέ και στο μάνα (μάνα είναι μόνο μία). -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όταν τους απευθύνω το λόγο χρησιμοποιώ τα 'μπαμπάς / μαμά'. Όταν μιλάω σε άλλους για αυτούς χρησιμοποιώ τα 'πατέρας/μητέρα'. Δε θα μπορούσα ποτέ να τους φωνάξω με το μικρό τους. Από την άλλη, μου φαίνεται υπερβολή που κάποιοι μιλάνε στους γονείς τους στον πληθυντικό.Μεχρι τα 22-24 (καπου εκει) πριν απο 10 χρονια δηλαδη ισχυαν ακριβως τα ιδια. Απο τότε παντου και παντα χρησιμοποιω το πατέρας/μάνα. Οταν θελω να τους πειραξω λεω ακριβως τις ιδιες λεξεις με τόνο Ξανθόπουλος-παιδι του λαου 'πατττττέερρρα'
-
έχω κι ένα γάτο και τον φωνάζω μπανανικουε
μάλλον είχα γιατί τον έψησα μια μέρα που πείναγα -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Συμφωνω. Οταν μιλαω στον πατερα μου τον φωναζω μπαμπα. Οταν μιλαω σε αλλους για τον πατερα μου το φωναζω πατερα. Το ιδιο με την μανα μου αλλα βεβαια αυτη μας τελειωσε το 98Νικος
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! δηλαδή την Μητέρα μου μαμά από κοντά αλλά προς τους άλλους η Μητέρα μου.
Για τον Πατέρα δυστυχώς κ εμένα από το 2001 δεν μπορώ να ξαφωνάξω 'μπαμπά' ΄......
Νομίζω ότι είναι θέμα σεβασμού κ ότι όσο προοδευτικός κ 'μοντέρνος' κ αν είσαι το μικρό όνομα είναι για τους φίλους ......
Επίσης βρήσκω ακραίο το να μιλάς στον πληθυντικό σε γονείς κ συγγενείς...
Προωσπικά κ τους Θείους-Θείες τους αποκαλώ με είδος της συγγένειας που έχουμε κ όχι με το μικρός τους όνομα...
-
Ποτέ με τα μικρά τους ονόματα, αλλά πατέρα, μπαμπά, μητέρα κλπ.
Πάντως, το πως αναφέρεσαι στους γονείς σου δεν έχει να κάνει υποχρεωτικά με το επίπεδο σεβασμού και αγάπης προς αυτούς.
Φίλος μου που σέβεται και αγαπά απεριόριστα τους γονείς του αποκαλεί τους γονείς του με τα μικρά τους ονόματα.
Γνωστή που μιλάει στη μητέρα της με 'μαμά' και όλα αυτά τα γλυκά, είναι από τις χειρότερες κόρες που μπορεί να σκεφτεί κανείς.
Μετράει φυσικά και ο τρόπος που τα λες.
Μια σχετική διάσταση του θέματος:
Στα πεθερικά πως μιλάνε οι παντρεμένοι και το αντίθετο; Εμένα αν η πεθερά με αποκαλούσε 'γιέ μου' ή είχε την αξίωση να την πω 'μητέρα' θα το έκανε μόνο για μία φορά . 'Γιέ μου' με αποκαλεί μόνο η μητέρα μου.Jacob
-
Στους θείους και θείες (σε όσους μιλαω) με τα μικρά τους ονόματα καθώς δεν είναι πολύ μεγάλοι (40+)...
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ποτέ με τα μικρά τους ονόματα, αλλά πατέρα, μπαμπά, μητέρα κλπ.
Πάντως, το πως αναφέρεσαι στους γονείς σου δεν έχει να κάνει υποχρεωτικά με το επίπεδο σεβασμού και αγάπης προς αυτούς.
Φίλος μου που σέβεται και αγαπά απεριόριστα τους γονείς του αποκαλεί τους γονείς του με τα μικρά τους ονόματα.
Γνωστή που μιλάει στη μητέρα της με 'μαμά' και όλα αυτά τα γλυκά, είναι από τις χειρότερες κόρες που μπορεί να σκεφτεί κανείς.
Μετράει φυσικά και ο τρόπος που τα λες.
Μια σχετική διάσταση του θέματος:
Στα πεθερικά πως μιλάνε οι παντρεμένοι και το αντίθετο; Εμένα αν η πεθερά με αποκαλούσε 'γιέ μου' ή είχε την αξίωση να την πω 'μητέρα' θα το έκανε μόνο για μία φορά . 'Γιέ μου' με αποκαλεί μόνο η μητέρα μου.Jacob
Τα πεθερικα με τα ονοματακια τους..ανετα , με τον απαραιτητο προσθετο σεβασμο που προσδιδει το Κυριος -Κυρια
Θεωρω οτι πιο υποκριτικο τα μαμα -μπαμπα για τα πεθερικα.
-
Το αυτό κι εγώ για τα πεθερικά.
Jacob
-
Μαμά και μπαμπά. Όταν τους καλοπιάνω το μαμά γίνεται 'μαμάκα' και το μπαμπάς 'ντουντούλης' (εκ του daddy)......
ΥΓ: Πάντα πιάνουν!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Μαμά και μπαμπά. Όταν τους καλοπιάνω το μαμά γίνεται 'μαμάκα' και το μπαμπάς 'ντουντούλης' (εκ του daddy)......ΥΓ: Πάντα πιάνουν!
Αααα, τώρα καταλαβαίνω πώς έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας.
You spoiled lil'brat!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μαμά και μπαμπά. Όταν τους καλοπιάνω το μαμά γίνεται 'μαμάκα' και το μπαμπάς 'ντουντούλης' (εκ του daddy)......
ΥΓ: Πάντα πιάνουν!
Αααα, τώρα καταλαβαίνω πώς έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας.
You spoiled lil'brat!
Εμενα στην μαμα μου αυτα δεν πολυπιανουν αλλα ευτυχως υπαρχει κι ο μπαμπακας που με μια αγκαλια και ενα φιλι ειναι ετοιμος να κανει οποιαδηποτε χαρη (σε λογικα πλαισια)! Η μαμα πεφτει πιο δυσκολα η ατιμη!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Το mamy and dady γιατι δεν υπαρχει στις επιλογες?Σου αρέσουν οι παλιές ελληνικές ταινίες ε;
Πατέρας και Μάνα ή Δημήτρης και Ελένη????