-
Ο παππούς μου είχε κατάστημα με τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη απέναντι από το παλιό Σ.Σταθμό. Εκεί δούλευε μερικές φορές ο πατέρας μου που ήταν 16-17 χρονών όταν ήρθαν οι Γερμανοί, όχι για πολύ καιρό γιατί μετά οι Γερμανοί τους έδιωξαν από το μαγαζί. Ακριβώς απέναντι από το μαγαζί ήταν η πόρτα του Σ.Σ. που μάζευαν τους Εβραίους. Οι Εβραίοι κακομοίρηδες με μακριά παλτά, όλη η οικογένεια με ένα βαλιτσάκι ο καθένας (ΟΛΑ τους τα υπάρχοντα) έμπαιναν από εκείνη τη πόρτα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό για να πάνε σε στρατόπεδα εργασίας στη Γερμανία (δεν ήξεραν τι τους περιμένει).
Κάθε μέρα ερχόταν στο μαγαζί ένας ανθυπολοχαγός των SS (λίγο μεγαλύτερος από τον πατέρα μου, πρέπει να ήταν 19-20) που τον συμπαθούσε γιατί ήξερε λίγα Γερμανικά. Ο Γερμανός κάθε μέρα απήγγειλε ένα στίχο από τον Όμηρο και έβαζε τον πατέρα μου να απαγγείλει και αυτός ένα. Ρεζίλι τον έκανε τις πρώτες μέρες, ο πατέρας μου αναγκαζόταν να μελετάει κάθε βράδυ Όμηρο για να μην γελάει ο Γερμανός. Χάθηκε ο Γερμανός, θα πήρε καμιά μετάθεση στο Ανατολικό Μέτωπο και τον έφαγαν οι πάγοι.
Κάθε φορά που περνάει ο πατέρας μου από τον παλιό Σ.Σταθμό (τώρα άνοιξε ο δρόμος, έγινε είσοδος πόλης) δείχνει την πύλη του Σταθμού και λέει: εκεί έμπαιναν οι Εβραίοι, κακομοίρηδες, όλη η οικογένεια με μακριά παλτά και βαλίτσα.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
ευρωπαικα media που κατηγορουν τους εβραιους?θυμασαι κατι συγκεκριμενο?
Euronews. Aν και καλά media έχουν όμως αρκετή προπαγάνδα.
η προπαγανδα του συγκεκριμενου καναλιου που εστιαζεται?
αρκετοι ελληνες καλυψαν εβραιους με κινδυνο της ζωης τους και η εβραικη κοινοτητα το αναγνωριζει αυτο...εχω και γω ακουσει ιστοριες απο γιαγιαδες σχετικα με τους εβραιους, πως φυγανε και πως γυρισανε και τι ζητουσανε αλλα δε θα γραψω γιατι μπορει να φανουν 'καπως'...
-
Όχι, γράψτα γιατί έχω βαρεθεί να ακούω βλακείες του στυλ 'οι καημένοι οι Εβραίοι'. Παρόλο που μετά την Απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό είχαμε κάθε ηθικό έρεισμα να μην αφήσουμε ούτε εβραϊκό ρουθούνι, συνυπήρξαμε μαζί τους και τους προφυλάξαμε απ'τους κωλοναζήδες βάζοντας τα κεφάλια μας στον τορβά. Σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο ποιο ακριβώς ήταν ως τώρα το ευχαριστώ; Ιστοσελίδες μισελληνικού περιεχομένου όπως το aish.com; Το διαρκές σιγοντάρισμα προς την Τουρκία που συνεργαζόταν με τον Χίτλερ; Οι μεταπολεμικές τους αξιώσεις;
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
xaxaxa.gia ela amerikh na dis tileorash.media kai kinimatografos elenxode apo evreous.anoighs na dis nea kai to mono pou blephs eine evreous.bres mou ena ergo pou o evreos na parousiazete opos eine.h san thima tha parousiazete h san geneos hroas ktl.olous tous alous laous tous katavrizoun.ayth thn stigmi oi evreoi elenxoun thn amerikh kai meso ayths ton kosmoΑυτό ισχύει. 600 εκατομμύρια δολλάρια φέτος πάνε για το Ισραήλ από τις ΗΠΑ. Η κινηματογραφική βιομηχανία μόνον ως καλούς τους παρουσιάζει - δείξε μου ΜΙΑ ταινία που να έχει ως κακό χαρακτήρα έναν ΕΒΡΑΙΟ. Μια φορά μόνον στο 'Νόμος και Τάξη' υπήρξε ένα τέτοιο επεισόδιο προ πολλών ετών. Όλοι οι άλλοι λαοί... Οι Σέρβοι παρουσιάζονται ως φονιάδες, οι Αλβανοί ως αιμομίκτες, οι Έλληνες ως γραφικοί, οι Γάλλοι ως ψωροπερήφανοι αντιαμερικανοί, οι Ιταλοί ως μαφιόζοι, οι Κινέζοι είτε ως μαφιόζοι είτε ως τσιράκια των μπάτσων, οι Μεξικάνοι ως συμμορίτες... Αλλά οι Εβραίοι πάντα ως το απόλυτο καλό. Ε πόση προσβολή μπορεί πια ν'αντέξει η νοημοσύνη οποιουδήποτε;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οχι για πολύ ακόμα..
το 2012 θα'ρθουν οι συνέλληνες απ'τον Σείριο και θα τους τσακίσουμε
ο skye ( εγώ δηλαδή ) ελέγχω το forum..Μην το ξεφτιλίζουμε το πράγμα...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Παρόλο που μετά την Απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό είχαμε κάθε ηθικό έρεισμα να μην αφήσουμε ούτε εβραϊκό ρουθούνι, συνυπήρξαμε μαζί τους και τους προφυλάξαμε απ'τους κωλοναζήδες βάζοντας τα κεφάλια μας στον τορβά.Σωστά... έπρεπε να τους αφήσουμε στο έλεος των Ναζί, για να μάθουν να συμπεριφέρονται οι παλιοεβραίοι... Έπρεπε να ξέραμε ότι 50 χρόνια μετά θα έφτιαχναν ανθελληνικά sites...
Είμαι άνθρωπος και έχω αισθήματα, και δεν πρόκειται να αφήσω (αν περνάει από το χέρι μου) ΚΑΝΕΝΑΝ να βασανίζεται από άλλους. Είτε αυτος ο ΚΑΝΕΝΑΣ λέγεται Εβραίος, είτε Τούρκος, είτε οτιδήποτε άλλο.-
-
Οι Εβραίοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες στις εθνικές εκκαθαρίσεις. Το ιερό τους βιβλίο, η παλαιά διαθήκη, περιγράφει πως οι Εβραίοι (ο εκλεκτός λαός του θεού!!!) αφάνιζαν ολόκληρες πόλεις των Φιλισταίων (Ελλήνων) κατ' εντολή του θεού.
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Οι Εβραίοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες στις εθνικές εκκαθαρίσεις. Το ιερό τους βιβλίο, η παλαιά διαθήκη, περιγράφει πως οι Εβραίοι (ο εκλεκτός λαός του θεού!!!) αφάνιζαν ολόκληρες πόλεις των Φιλισταίων (Ελλήνων) κατ' εντολή του θεού.+1 Το - μισθοδοτούμενο από την Περσική αυτοκρατορία - ιερατείο τους είχε τη θλιβερή πρωτοπορία να εισάγει την ιδέα της φυλετικής και θρησκευτικής ανωτερότητας.
Krusenstern, όταν λέω ότι είχαμε κάθε ηθικό έρεισμα ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ: θα μπορούσαμε, ΕΑΝ τους μοιάζαμε, να πούμε 'δε μας παρατάτε μωρέ; Οι πατεράδες σας μας κυνηγούσαν επί τουρκοκρατίας, οπότε καιρός είναι να σας ξεφορτωθούμε'. Αλλά προτιμήσαμε να φερθούμε σαν άνθρωποι. Είμαστε μαλάκες γι'αυτό; ΝΑΙ, διότι τελικά δεν είδαμε κανένα όφελος μετά τον πόλεμο από ΚΑΝΕΝΑΝ 'σύμμαχο'. Πήραμε τη 'δόξα', δηλαδή τα τρία μας. Α, και είχαμε και αγγλοαμερικανόφιλους και σοβιετόφιλους να σφάζουν ο ένας τον άλλο... Οι Τούρκοι από την άλλη, που το παίζανε 'ουδέτεροι', αλλά στη ζούλα βοηθάγανε το μαλάκα με τη φράντζα και το ηλίθιο μουστάκι και κυρήξανε τον πόλεμο στο τρίτο Ράιχ όταν εκείνο άφηνε τον επιθανάτιο ρόγχο του, τα καταφέρανε πολύ καλύτερα στα διπλωματικά και πολιτικά τους. Και δεν είναι μόνον τα ανθελληνικά sites των 'περιουσίων', αλλά και η επίσημη διπλωματική τους γραμμή.
-
Το θέμα με το 'Ολοκαύτωμα' είναι οτι έχει γίνει όπως το θέμα του 'Πολυτεχνείου' όπου 'λένε' οτι πάνω απο 20άτομα σκοτώθηκαν ένω στην πραγματικότητα σκοτώθηκε 1-ενας απο εξοστρακισμό σφαίρας 5 τετράγωνα απο το πολυτεχνείο. Αν δεν πιστεύετε να πάτε στο βιβλιοπολείο 'Κριτζαλης' στο Μαρούσι οπου ο βιβλιοπόλης ήταν μέσα στο πολυτεχνείο και θα σας τα πεί απο πρώτο χέρι.
Μάλλον θα ενοούνε τους σκοτώσανε στο ξύλο....
Αμα καποίος νομίζει αλλιώς τότε ας αναφέρει τα ονόματα αυτών που δήθεν σκοτώθηκαν.....
Απο την Άλλη πλευρά..ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφιβάλει οτι το 'Πολυτεχνείο' έγινε.
Η ουσία του θέματος ΔΕΝ ΕΧΕΙ να κανει αν το Ολοκαύτομα δεν εγινε ΑΛΛΑ ποιά ήταν η έκταση του. Κάποιοι ιστορικοί που έκαναν έρευνα υπολόγιζαν οτι όχι πάνω απο 400.000-500.000 Ευραίοι-Στιγγάνοι σκοτώθηκαν.
Μάλιστα αρκετοί απο αυτους τους ιστορικούς ένας απο αυτούς ο Zundel http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Zündel πήγαν φυλακή μόνο και μόνο κάνοντας την ερώτηση αμα πραγματικά 6.000.000 Ευραίοι θανατώθηκαν.....ο άνθρωπος σαπίζει στην φυλακή
Σήμερα σε 7 χώρες της Ευρώπης μόνο και μόνο να αναφέρεις οτι εχεις ΑΜΦΙΒΟΛΪΕΣ για το Ολοκαύτωμα...πας ΦΥΛΑΚΗ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_denialΌταν ακούτε για ΤΕΤΟΙΕΣ εξοντωτικές ποινές να σκέφτεστε για ΜΕΓΑΛΗ βρώμα απο πίσω.....Για ποιό λόγο δεν θέλουν άραγε να γίνει μια ιστορική έρευνα;
Το κράτος του IΣΡΑΗΛ πάνω στο βωμό του ολοκαυτώματος βασίστηκε....αντλώντας ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ απο την Γερμανία σε αποζημιώσεις και βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε εξωτερική χρηματοδότηση απο την Αμερική...
Απο προσωπική εμπειρεία οπου δούλεψα πανω απο 2 χρόνια σε Ισραηλινή εταιρία και έχω πάει στο Ισραήλ 3-φορές.....είναι πραγματικά εκπληκτικό πόσο αναπτηγμένη είναι μια χώρα που έχει 3 φορές λιγότερους φυσικούς και 7!!! φορές πιο μικρό απο την Ελλάδα. Αμά δεν υπήρχαν τα πυρινικά του Ισραήλ και η Αμερική θα τους είχαν ΦΑΕΙ.....
Απο την άλλη έμεις σαν Έλληνες έχοντας υποστεί μεγάλες κακουχίες..πολέμους...χωρίς ποτέ να δώσουνε ΜΙΑ σπιθαμή γής(χωρίς να φύγουμε απο την γη της επαγελείας όπως έναναν οι Ευραίοι) περάσαμε και εμείες τα δικά μας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ολοκαυρώματα(Μικρα Ασία) χωρίς να πάρουμε ΜΙΑ συγνώμη και μας έβαλαν να φαγωθούμε μεταξύ μας μετά τον Δεύτερο παγκόσμια πόλεμο όταν γινόταν η 'μειρασιά'. Οπου εμεις οι ιδιοι, οι πατεράδες μας και οι παπούδες μας ξενιτετήκαμε..για ένα καλύτερο αύριο.... με την επιθυμία πάντα να γυρίσουμε πίσω στην πατρίδα....
..Ποτέ δεν είχαμε κανένα 'φίλο'...παντα μόνοι μας είμασταν..πάντα πάνω στις δικές μας δυνάμεις βασιζόμασταν.
Αμα κάτσει κάποιος και διαβάσει την ιστορία μετα τον 1945....θα δους οτι ο 'άξονας του κακού' ισός να μην είναι αυτός που νομίζαμε...Ούτος η άλλος η Ιστορία γράφτηκε απο τους νικητές.
...Αλλα μην με πείτε τώρα Εθνικιστή γιατι θα τα πάρω....
-
Πραγματικά αυτή η υπόθεση με το Ολοκαύτωμα σε βάζει σε σκέψεις. Από που προκύπτει ότι θανατώθηκαν τόσα εκατομμύρια Εβραίοι; Αλλά και πάλι το ολοκαύτωμα έχει γίνει διαφήμιση για έναν λαό, ενώ μαζί με τους Εβραίους είχαν εξοντωθεί αμέτρητοι Τσιγγάνοι, Πολωνοί, Έλληνες, Ρώσσοι τους οποίους έχουν όλοι χεσμένους.
Αν ο Χ φούφουτος γράψει στη Γαλλία ή τη Γερμανία βιβλίο που να υποστηρίζει ότι δεν σκοτώθηκαν Τσιγγάνοι ή Πολωνοί ή Έλληνες, κανείς δεν θα τον πειράξει. Αν διαμαρτυρηθούν οι απόγονοι των παθόντων, θα τους αντιγυρίσουν ότι υπάρχει ελευθερία λόγου και τύπου. Γιατί μόνο οι Εβραίοι απολαμβάνουν αυτή την προστασία, ενώ δεν ήταν οι μοναδικοί διωχθέντες; -
Γιατί μόνο οι Εβραίοι απολαμβάνουν αυτή την προστασία, ενώ δεν ήταν οι μοναδικοί διωχθέντες;
γιατι εχουν την προνοητικοτητα να εξαφανιζουν καθε αντιθετη αποψη στη γεννηση της!
η μοσαντ κυνηγησε τους αξιωματικους που συμμετειχαν στις εκτελεσεις ως την αργεντινη...αντεγραψαν δηλαδη τους αρμενιους του dasnak! για οσους δεν γνωριζουν οι αρμενιοι μετα τη γενοκτονια που υπεστησαν, εβαλαν στοχο και εκτελεσαν τα επομενα χρονια πολλους απο αυτους που συμμετειχαν στις εκτελεσεις, ακομα και στρατηγους και πολιτικους τουρκους σε ολη την ευρωπη!
επισης δολοφονησαν τον ιδιο τον αρχηγο της αρμενικης εκκλησιας στη μ.ασια γιατι δεν καθησε να εκτελεστει οπως ο δικος μας χρυσοστομος!οι ξεφτιλισμενοι ελληνες ποτε δεν εκαναν τιποτα! ψαχνανε πως να καλυψουν τον κωλο τους...
οι εβραιοι ειναι πανεξυπνοι και για αυτο εχουν πλεον κρατος τη στιγμη που
δε θα πρεπε να χουν...το 'ολοκαυτωμα' δικαιολογησε πολλες απο τις πραξεις του ισραηλ στη συνεχεια... -
Που όμως αν οι εβραίοι ήταν απλώς μια οποιαδήποτε ομάδα εντός ενός στοιχειωδώς ευνομούμενου κράτους δεν θα μπορούσαν να επικαλούνται καμία κακομεταχείριση που υπέστησαν στο παρελθόν για να δικαιολογούν τις δικές τους αισχρές πράξεις.
Είναι σα να λέει κάποιος 'εμένα με δέρνανε στο σχολείο, γι'αυτό και τώρα δέρνω τους γείτονές μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου' και να τον αφήνουν ελεύθερο.
Και ΠΟΣΩΣ με ενδιαφέρει αν με πουν αντισημίτη. Δεν θα λογοκρινόμαστε για να γίνουμε αρεστοί στο φασισταριό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, ενώ το κέντρο Σιμόν Βίζενταλ το'χω γραμμένο όπου του αρμόζει.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Που όμως αν οι εβραίοι ήταν απλώς μια οποιαδήποτε ομάδα εντός ενός στοιχειωδώς ευνομούμενου κράτους δεν θα μπορούσαν να επικαλούνται καμία κακομεταχείριση που υπέστησαν στο παρελθόν για να δικαιολογούν τις δικές τους αισχρές πράξεις.Είναι σα να λέει κάποιος 'εμένα με δέρνανε στο σχολείο, γι'αυτό και τώρα δέρνω τους γείτονές μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου' και να τον αφήνουν ελεύθερο.
+1
...και όχι, αυτό ΔΕΝ είναι αντισημιτισμός (το αντίθετο θα έλεγα). Ευτυχώς υπάρχει μικρό μεν αλλά έντονο ρεύμα εντός της ισραηλινής κοινότητας που αντιμάχεται τις εθνοεκκαθαριστικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ με ανάλογη επιχειρηματολογία.
-
σιγα σιγα παει και ο Σαρον και ο προεδρος εκανε και αλλες δηλωσεις οπου ειπε οτι ειναι θελημα θεου καποιοι να πανε στον αλλο κοσμο και να βρουνε τους νεκρους της Σααμπρα και της Σαατιλα!
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=686449&lngDtrID=245
Πως σας φαίνεται η καταδίκη ενός ανθρώπου επειδή εξέφρασε την άποψη του; -
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Σε «διαθεσιμότητα» για 4 εβδομάδες
Προσωρινή απομάκρυνση του δημάρχου του Λονδίνου για αντισημιτικές δηλώσειςαρκετα δημοκρατικα πραγματα!
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=686449&lngDtrID=245
Πως σας φαίνεται η καταδίκη ενός ανθρώπου επειδή εξέφρασε την άποψη του;Μάλλον yatabaza είναι ο τύπος.
Δες κι εδώ, την άλλη άποψη.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 06__175331Αναδημοσίευση από τον Guardian. Βίος και πολιτεία ο άνθρωπος. Οι Αυστριακοί νεοναζί τον είχαν καλέσει για να κάνει 'ντόρο'
'*...Ο Ιρβινγκ, όμως, δεν είναι ένας ακίνδυνος γελωτοποιός, ενώ δεν πρέπει να θεωρείται μάρτυρας της ελευθερίας της έκφρασης. Η επίσκεψή του στην Αυστρία ήταν μία πολύ παρακινδυνευμένη ενέργεια. Το ταξίδι του έγινε κατόπιν πρόσκλησης ακροδεξιάς φοιτητικής οργάνωσης, η οποία επιζητούσε διακαώς να ακούσει τα νεοναζιστικά του μηνύματα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η αντίδραση των αυστριακών αρχών ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς πριν από μόλις λίγα χρόνια, η χώρα είχε υποστεί μποϊκοτάζ από τα ευρωπαϊκά κράτη, εξαιτίας της συμμετοχής του κόμματος του Γεργκ Χάιντερ στην κυβέρνηση.
Η απραξία θα έκανε την Αυστρία να μοιάσει με καταφύγιο για κάθε νεοναζί. Ο Ιρβινγκ προκαλεί υποψίες ότι εξώθησε τις αρχές στη σύλληψή του, καθώς είχε διαφημίσει την επίσκεψη, ελπίζοντας ότι η εμπλοκή των αρχών θα του εξασφάλιζε μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ, με αντάλλαγμα λίγες ώρες ταλαιπωρίας. Αντί, όμως, να προωθήσει τις πωλήσεις του, ο Ιρβινγκ βρέθηκε σε αυστριακό κελί για διάστημα δύο μηνών, έτοιμος να γράψει την αυτοβιογραφία του, όπως σχεδιάζει τόσο καιρό να κάνει...'*
-
-
Το θεμα του ολοκαυτωματος γεννηθηκε μεσα απο καποια λομπι τα οποια θελαν να περασουν τα δικα τους εβραικα συμφεροντα...
αυτο περαστηκε μεσα απο προπαγανδιστικες ταινιες ,βιβλια κτλΕγιναν σφαγες και βαναυσοτητες αλλα οχι μονο εναντιων των εβραιων...
οι αλλοι τι να πουν δηλαδη...Τα δεινα που περνανε εκατομμυρια ανθρωποι απο τους εβραιους να δουμε ποτε θα βγουνε...
-
Σε τέτοια θέματα, δεν κάνουμε συμψηφισμούς ωρέ
Πρόεδρος του Ιραν: Το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος.