-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μου'χει τύχει... Αλλού γι'αλλού ο τύπος... Lost in space.
Α μπραβο!!! τρις λαλουν και 2 χορευουν ειναι οι τυποι.....
Φανταζεστε να νομιμοποιηθει αυτο το πραγμα ...αυτοι θα κυκλοφορουν στους δρομους , αναμεσα μας μαστουρωμενοι .......ε οχι πολυ παει, ας κανουν οτι θελουν σπιτι τους, αλλα οχι και φορα παρτιδα.
ενώ τώρα δεν το κάνουν ε; τους περισσότερους τους είδα... στο στρατό και να κρατάνε όπλο
ή δεν κυκλοφορούν (κι οδηγούν) πιωμένοι;
-
Εδώ και το πρωί που πάνε στη δουλειά (και υποτίθεται πως είναι ξεμέθυστοι) οδηγάνε σα μαστουρωμένοι... Πάντως έχει μια λογική η αποποινικοποίηση. Αφαιρεί τη γοητεία του απαγορευμένου.
-
Ελπίζω να μην ακουστώ μελό, το σιχαίνομαι. Αλλά...
Ελευθερία, λές. Κι είσαι στα 20++. Και δοκιμάζεις και έχει πλάκα. Και κάπου εκεί στην παρέα ένας (που είχε προχωρήσει) πεθαίνει στα χέρια σου από overdose. Και μετά κι άλλος. Και κόβεις και το απλό ( ; ) τσιγάρο.
30+++ πηγαίνεις Άμστερνταμ. 'Είχα δίκαιο', λες στον εαυτό σου βλέποντας την αποχαύνωση.
Εύκολα βρίσκεις και τώρα, αλλά πρέπει να πας γυρεύοντας. Πουλώντας το στα μπαρ και τα περίπτερα, θα είναι αλλιώς. Ή υπάρχει κάποιος που πιστεύει το αντίθετο;
Το παιχνίδι, λέει, των εμπόρων, του κράτους, ... Γιατί ρε έξυπνοι, με το τσιγάρο τι γίνεται; Ελεύθερα πουλιέται, τότε γιατί απαγορεύεται αυστηρά η καλλιέργεια; Ή μήπως νομίζετε ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε καπνό στον κήπο σας;
Η άποψή μου; ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΛΛΟΥ.
Τα υπόλοιπα είναι τσάμπα μαγκιές ή απερίσκεπτες προτάσεις. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μου'χει τύχει... Αλλού γι'αλλού ο τύπος... Lost in space.
Α μπραβο!!! τρις λαλουν και 2 χορευουν ειναι οι τυποι.....
Φανταζεστε να νομιμοποιηθει αυτο το πραγμα ...αυτοι θα κυκλοφορουν στους δρομους , αναμεσα μας μαστουρωμενοι .......ε οχι πολυ παει, ας κανουν οτι θελουν σπιτι τους, αλλα οχι και φορα παρτιδα.
Και ΤΩΡΑ κυκλοφορούν Γιώργο!!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το 'μαύρο' είναι μακράν καλύτερο και πιο υγιεινό από ένα καλό μεθύσι. Ούτε στομάχια, ούτε εμετοί, ούτε hangover την επόμενη μέρα. Μονάχα χαλαρή διάθεση και πολύ (χαζό) γέλιο.Θα συμφωνήσω απόλυτα.
Σίγουρα ειναι πιο υγειινό απο το αλκοόλ και λιγότερο εθιστικό απο το κάπνισμα.
Με λίγο ψάξιμο στο ιντερνετ μπορεί κανείς να δει πως δεν θεωρείται ουτε εθιστική ως ουσία ούτε καταστροφική για τον οργανισμό (εκτός των πνευμόνων αν το καπνίσεις). Επίσης στην γραπτή ιστορία δεν έχει υπάρξει περίπτωση overdose. Θυμάμαι για ενα πείραμα σε ποντικούς που προσπαθούσαν να δούνε σε τι ποσότητα γίνεται φονική η κάνναβη και καταλήξανε πως πιο επικύνδυνες σε μεγάλες ποσότητες ειναι οι... πατάτες!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ελπίζω να μην ακουστώ μελό, το σιχαίνομαι. Αλλά...
Ελευθερία, λές. Κι είσαι στα 20++. Και δοκιμάζεις και έχει πλάκα. Και κάπου εκεί στην παρέα ένας (που είχε προχωρήσει) πεθαίνει στα χέρια σου από overdose. Και μετά κι άλλος. Και κόβεις και το απλό ( ; ) τσιγάρο.
30+++ πηγαίνεις Άμστερνταμ. 'Είχα δίκαιο', λες στον εαυτό σου βλέποντας την αποχαύνωση.
Εύκολα βρίσκεις και τώρα, αλλά πρέπει να πας γυρεύοντας. Πουλώντας το στα μπαρ και τα περίπτερα, θα είναι αλλιώς. Ή υπάρχει κάποιος που πιστεύει το αντίθετο;
Το παιχνίδι, λέει, των εμπόρων, του κράτους, ... Γιατί ρε έξυπνοι, με το τσιγάρο τι γίνεται; Ελεύθερα πουλιέται, τότε γιατί απαγορεύεται αυστηρά η καλλιέργεια; Ή μήπως νομίζετε ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε καπνό στον κήπο σας;
Η άποψή μου; ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΛΛΟΥ.
Τα υπόλοιπα είναι τσάμπα μαγκιές ή απερίσκεπτες προτάσεις.Τώρα συγγνώμη αλλά μου θυμίζεις τον skullone.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τώρα συγγνώμη αλλά μου θυμίζεις τον skullone.Είναι σοβαρό; Να το κοιτάξω;
-
Τώρα συγγνώμη αλλά μου θυμίζεις τον skullone.
Είναι σοβαρό; Να το κοιτάξω;
και εισαι κι απτην Ηλεια
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
και εισαι κι απ την Ηλεια
το διαφήμιζε ο νομάρχης τους, έχουν καλή πχοιότητα
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τώρα συγγνώμη αλλά μου θυμίζεις τον skullone.
Είναι σοβαρό; Να το κοιτάξω;
και εισαι κι απτην Ηλεια
Ωχχχχχ, καλά λες.
Το παίρνω πίσω, το παίρνω πίσω, ΥΠΕΡ, ΥΠΕΡ.
Ρεεεε τι κάνει ο άνθρωπος μπας κι ανέβει ο τόπος του.
-
και εισαι κι απτην Ηλεια
Ωχχχχχ, καλά λες.
Το παίρνω πίσω, το παίρνω πίσω, ΥΠΕΡ, ΥΠΕΡ.
Ρεεεε τι κάνει ο άνθρωπος μπας κι ανέβει ο τόπος του.
Εχω λιωσει λεμε
Να σαι καλα μου φτιαξες το κεφι
-
Ίντα'γιν'εδά ωρέ σύντεκνοι; Έχασα κάνα επεισόδιο; Νομάρχης διαφήμιζε μπάφους;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Να σαι καλα μου φτιαξες το κεφιΧαίρομαι.
-
Το θέμα πάντως είναι πολύ δύσκολο για να δώσει κανείς μια απάντηση, ναι ή όχι.
Μεγάλωσα στον Πειραιά, τα 'επικίνδυνα' εφηβικά μου χρόνια ήταν ανάμεσα Τουρκολίμανο-Πασαλιμάνι... είδα ένα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό από φίλους, συμμαθητές, συναθλητές (και όχι μόνο, δυστυχώς )να μπλέκουν με τη φούντα. Άλλοι χαλαρά, άλλοι κάηκαν... κλεισμένοι σε σπίτια ή σε χαλάσματα, δύο και τρεις φορές την ημέρα... αυτοί που κάηκαν, πέρασαν και σε άλλα: σιρόπια, χάπια, τριπάκια, κόκα, ηρωίνη. Συμμαθητής έγινε έμπορος, πλούτισε, 19 χρονών κυκλοφορούσε με Αρμάνι κοστούμι και μερσεντές... τώρα, είναι στη φυλακή και αγοράζει τη δόση του από άλλους...
Τι θέλω να πω: η φούντα από μόνη της, κακή δεν είναι, όπως είπαν και άλλοι, έχει αποδειχθεί ιατρικά αυτό. Το αλκοόλ ή το τσιγάρο, είναι εξίσου ή και περισσότερο εθιστικά και βλαπτικά. Το κακό είναι, ότι για να καπνίσεις χόρτο, πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία 'παρέας με το ίδιο ενδιαφέρον', κλεισίματος μέσα σε ένα σπίτι ή σε κάποιο χώρο συγκεκριμένο... Γιατί είναι κακό? Γιατί η παρέα είναι ετερόκλητη. Σε αυτήν μετέχουν άτομα από το πουθενά, που το μόνο κοινό σου μαζί τους είναι η φούντα. Κάποια στιγμή, κάποιος θα φέρει και κάτι 'άλλο' στην παρέα. Κάποιοι δοκιμάζουν. Εκεί, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? Λες 'εγώ είμαι εδώ μόνο για τη φούντα, σηκώνομαι και φεύγω'??? Δύσκολο.
Από αυτήν την οπτική, η νομιμοποίηση ίσως έκανε καλό: επιτρέπεται, άρα ΔΕΝ χρειάζεται 'κλειστή παρέα' και 'απομόνωση' για να καπνίσεις, άρα έχεις μικρότερη πιθανότητα να πας στο επόμενο βήμα μέσω της 'παρέας'.
ΑΛΛΑ: αν όντως νομιμοποιηθεί, τότε το 'επόμενο βήμα' (πιο σκληρό ναρκωτικό) γίνεται αυτομάτως ΠΡΩΤΟ βήμα. Με δεδομένη την περιέργεια και την τάση προς τον πειρασμό του ανθρώπινου είδους, δεν θεωρώ δύσκολο να ξεφύγουν τα πράγματα. Επίσης, δεν θεωρώ το ελληνικό κράτος (με τα ως τώρα δείγματα) ικανό να διαχειριστεί μια κατάσταση νόμιμου χασίς στη χώρα μας. Πχ, νόμιμο εμπόριο χασίς (άρα και άυξηση στις τιμές) μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του παράνομου εμπορίου χειρότερων ουσιών (φθηνότερες τιμές και ΚΑΚΟ προϊόν).
Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα ήταν καλύτερο, να μείνουν τα πράγματα ως έχουν ή να αλλάξει κάτι στη νομοθεσία... απλά, μερικές σκέψεις.
-
ΤΩΡΑ μπορούμε ν' αρχίσουμε να συζητάμε.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το θέμα πάντως είναι πολύ δύσκολο για να δώσει κανείς μια απάντηση, ναι ή όχι.Μεγάλωσα στον Πειραιά, τα 'επικίνδυνα' εφηβικά μου χρόνια ήταν ανάμεσα Τουρκολίμανο-Πασαλιμάνι... είδα ένα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό από φίλους, συμμαθητές, συναθλητές (και όχι μόνο, δυστυχώς )να μπλέκουν με τη φούντα. Άλλοι χαλαρά, άλλοι κάηκαν... κλεισμένοι σε σπίτια ή σε χαλάσματα, δύο και τρεις φορές την ημέρα... αυτοί που κάηκαν, πέρασαν και σε άλλα: σιρόπια, χάπια, τριπάκια, κόκα, ηρωίνη. Συμμαθητής έγινε έμπορος, πλούτισε, 19 χρονών κυκλοφορούσε με Αρμάνι κοστούμι και μερσεντές... τώρα, είναι στη φυλακή και αγοράζει τη δόση του από άλλους...
Τι θέλω να πω: η φούντα από μόνη της, κακή δεν είναι, όπως είπαν και άλλοι, έχει αποδειχθεί ιατρικά αυτό. Το αλκοόλ ή το τσιγάρο, είναι εξίσου ή και περισσότερο εθιστικά και βλαπτικά. Το κακό είναι, ότι για να καπνίσεις χόρτο, πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία 'παρέας με το ίδιο ενδιαφέρον', κλεισίματος μέσα σε ένα σπίτι ή σε κάποιο χώρο συγκεκριμένο... Γιατί είναι κακό? Γιατί η παρέα είναι ετερόκλητη. Σε αυτήν μετέχουν άτομα από το πουθενά, που το μόνο κοινό σου μαζί τους είναι η φούντα. Κάποια στιγμή, κάποιος θα φέρει και κάτι 'άλλο' στην παρέα. Κάποιοι δοκιμάζουν. Εκεί, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? Λες 'εγώ είμαι εδώ μόνο για τη φούντα, σηκώνομαι και φεύγω'??? Δύσκολο.
Από αυτήν την οπτική, η νομιμοποίηση ίσως έκανε καλό: επιτρέπεται, άρα ΔΕΝ χρειάζεται 'κλειστή παρέα' και 'απομόνωση' για να καπνίσεις, άρα έχεις μικρότερη πιθανότητα να πας στο επόμενο βήμα μέσω της 'παρέας'.
ΑΛΛΑ: αν όντως νομιμοποιηθεί, τότε το 'επόμενο βήμα' (πιο σκληρό ναρκωτικό) γίνεται αυτομάτως ΠΡΩΤΟ βήμα. Με δεδομένη την περιέργεια και την τάση προς τον πειρασμό του ανθρώπινου είδους, δεν θεωρώ δύσκολο να ξεφύγουν τα πράγματα. Επίσης, δεν θεωρώ το ελληνικό κράτος (με τα ως τώρα δείγματα) ικανό να διαχειριστεί μια κατάσταση νόμιμου χασίς στη χώρα μας. Πχ, νόμιμο εμπόριο χασίς (άρα και άυξηση στις τιμές) μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του παράνομου εμπορίου χειρότερων ουσιών (φθηνότερες τιμές και ΚΑΚΟ προϊόν).
Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα ήταν καλύτερο, να μείνουν τα πράγματα ως έχουν ή να αλλάξει κάτι στη νομοθεσία... απλά, μερικές σκέψεις.Σπύρο τις ίδιες σκέψεις έχω κι εγώ ...
Εχοντας προσωπική εμπειρία απο τέτοιες καταστάσεις δεν ξέρω αν είναι καλό να απελευθερωθεί η χρήση ... χμμμμ δύσκολο
-
Σίγουρα όμως πρέπει ορισμένες υστερίες να κοπούν και να διακριθεί η κάνναβις ως ύφασμα/πρώτη ύλη από το ναρκωτικό. Δηλαδή φαιδρά περιστατικά όπως παλιότερα που κατασχέθηκαν υφάσματα, ρούχα κι άλλα τέτοια ήδη επειδή ήταν φτιαγμένα από κάνναβη... Διάβαζα χθες στον 'Ήχο' για ένα νέο ηχείο ενός δρόμου που, αντί για χάρτινο κώνο, έχει κανναβένιο.
-
Ειμαι κατα της νομιμοποιησης. Φιλος που εκοψε προσφατα τη χρηση αντιμετωπισε σοβαροτατα ψυχολογικα προβληματα. Τον ειδα τις προαλλες και διαπιστωσα τι ζημια εχει παθει.
Και φυσικα πιστευω ακραδαντα οτι αποτελει το 'πρωτο βημα' για σκληροτερα ναρκωτικα και μπορω να αναφερω αρκετα παραδειγματα γνωστων και φιλων.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εχετε δει απο κοντα ανθρωπο ο οποιος καπνισε χασις?? , εχετε προσπαθησει να μιλησει μαζι του να δειτε σε τι κατασταση ειναι??
Και λοιπόν;
Το 'μαύρο' είναι μακράν καλύτερο και πιο υγιεινό από ένα καλό μεθύσι. Ούτε στομάχια, ούτε εμετοί, ούτε hangover την επόμενη μέρα. Μονάχα χαλαρή διάθεση και πολύ (χαζό) γέλιο.
δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον απόλυτα.
Πάντως η Ελλάδα είναι αρκετά ανώριμη για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο,
τόσα προβλήματα άλυτα στην κοινωνία η φούντα μας μάρανε να επιτραπεί.
μα που είναι τα χαρτάκια?[/img]http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/frech/c030.gif
-
Είναι υποκρισία της κοινωνίας και του κράτους να απαγορεύεται το χασίς και να επιτρέπεται το αλκοόλ και το τσιγάρο.
Αν νομιμοποιηθεί το χασίς, αυτόματα θα εκλείψει ένα μεγάλο κομμάτι της εγκληματικότητας (τι νομίζετε κάνουν οι αστυνομικοί στην Ηλεία, τη Μεσσηνία και την Κρήτη )
Δε με ενοχλεί περισσότερο ένας χασικλής από ένα μεθυσμένο...
Η σύνδεση χασίς με ναρκωτικά γίνεται με τον τρόπο που λέει ο Krusenstern καθώς και με το 'τέλος σήμερα το μαύρο, είσαι για κάτι άλλο ?' που αν νομιμοποιηθεί, θα εκλείψουν και οι δύο τρόποι.
Ψήφισα υπερ.
Ναι ή Οχι στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάναβης;