-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Ένας από τους λόγους που αποφεύγω το C5 είναι ότι έχω ακούσει και εγώ ότι τα citroen βγάζουν αρκετά προβλήματα (και από φίλο που είχε την xsara). Από την αλλη μεριά σκεφτόμουν για SUV αλλά διάβασα σε τεστ περιοδικού ότι γενικά κανένα SUV δεν έχει τη ποιότητα κύλισης και την άνεση που προσφέρει ένα καλό επιβατικό. Για τον φίλο D-Jet που πρότεινε Mercedes νομίζω ότι στα 25Κ υπάρχουν και καλές C180. A και μια παρατήρηση. Όταν πήγα εδώ Χαλκίδα που μένω να δω το C5 και ζήτησα test drive μου είπαν ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο και ότι θα με ειδοποιήσουν όταν βρούν από κάποιο αγοραστή. Από τότε πέρασαν 10 μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αυτό μάλλον λέει κάτι για την ποιότητα εξυπηρέτησης που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες.Αλλο το ενα και αλλο το αλλο!
Το πρώτο μέρος που αφορά την ποιότητα της C5, εχω να πώ οτι το συγκεκριμένο οχημα, θα σου προσφέρει αυτο που ζητάς, ΑΝΕΣΗ, το έχω πάει βόλτα, έχει εκπληκτική θέση οδήγησης, το καθισμά του ειναι κυριολεκτικά σαν πολυθρόνα! μπορείς να κάνεις χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα... θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ οτι πολύς κόσμος λέει με ελαφρά την καρδία, οτι τα citroen στο συνολό τους ειναι προβληματικά και ζημιάρικα, ΛΑΘΟΣ και αυτο ειναι δυστιχώς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ελληνική νοοτροπία! κανένας στο έξωτερικό δεν ριχνει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ την συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία ή και κατ επέκταση τα 'Γαλλικά' αυτοκίνητα. Με λιγα λόγια μια citroen χαλάει οσο ευκολα χαλάει και ενα άλλο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, (δεν πάω στα ιαπωνικά ειναι άλλη ιστορία).Τώρα στο δευτερο σκέλος: Εξυπηρέτηση Εταιρίας \ αντιπροσωπίας \ πωλητών.
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! Δεν έχουν αυτοκίνητα για test drive Δεν σου δίνουν σημασία, και αν δεν πας ντυμένος σαν βουλευτής* απλα σου λένε αυτο ειναι το αυτοκίνητο, μπες μεσα, δες το, και σηκωνονται και φέυγουν.
*απο προσωπική μου εμπιρέια, ειχα πάει στον χανιαδάκη στον κηφισσό να ρωτήσω για την C4 VTS, ειχα πάει με απλό ντυσιμο, τζιν κλπ...
Εγω: Καλημερα σας.
Πωλητής: Καλημέρα.
Ε: Θα ήθελα να δώ και να κάνω ορισμένες ερωτήσεις για την C4 VTS.
Π: Δεν την έχουμε, ΘΕΛΕΙΣ να δείς την 1,6;
Ε: Αν δεν κάνει κόπο
Π: .... Αυτό ειναι, (μου ανοιγει την πόρτα) έχει ηλ παράθυρα, κλιματισμό, (πάλι καλά που δεν μου είπε οτι εχει και τιμόνι)
και εφυγέ αφηνοντάς με μόνο, δεν επέστρεψε ποτε, και έφυγα χωρίς να μου μιλήσει κανείς.Β περίπτωση:
Πήγα αρκετό καιρο μετά με έναν φιλο να μου πεί την γνώμη του, πήγαίναμε σε μία γιορτή και ειμασταν ντυμένοι με τα 'καλά' μας.
Π: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ;
Ε: καλησπέρα σας, ....για την C4...
Π: ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΑΣΤΕ....Δυστιχώς δεν έχουμε την VTS τώρα, αλλα η 1,6 εχει πόλλες ομοιότητες στο αμάξωμα,Να μην σας κουράζω, μας φερθήκανε σαν πασάδες! τι να πεις...
Υγ: Ηταν ο ίδιος πωλητής με την Α περίπτωση.
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Ένας από τους λόγους που αποφεύγω το C5 είναι ότι έχω ακούσει και εγώ ότι τα citroen βγάζουν αρκετά προβλήματα (και από φίλο που είχε την xsara). Από την αλλη μεριά σκεφτόμουν για SUV αλλά διάβασα σε τεστ περιοδικού ότι γενικά κανένα SUV δεν έχει τη ποιότητα κύλισης και την άνεση που προσφέρει ένα καλό επιβατικό. Για τον φίλο D-Jet που πρότεινε Mercedes νομίζω ότι στα 25Κ υπάρχουν και καλές C180. A και μια παρατήρηση. Όταν πήγα εδώ Χαλκίδα που μένω να δω το C5 και ζήτησα test drive μου είπαν ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο και ότι θα με ειδοποιήσουν όταν βρούν από κάποιο αγοραστή. Από τότε πέρασαν 10 μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αυτό μάλλον λέει κάτι για την ποιότητα εξυπηρέτησης που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες.
Αλλο το ενα και αλλο το αλλο!
Το πρώτο μέρος που αφορά την ποιότητα της C5, εχω να πώ οτι το συγκεκριμένο οχημα, θα σου προσφέρει αυτο που ζητάς, ΑΝΕΣΗ, το έχω πάει βόλτα, έχει εκπληκτική θέση οδήγησης, το καθισμά του ειναι κυριολεκτικά σαν πολυθρόνα! μπορείς να κάνεις χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα... θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ οτι πολύς κόσμος λέει με ελαφρά την καρδία, οτι τα citroen στο συνολό τους ειναι προβληματικά και ζημιάρικα, ΛΑΘΟΣ και αυτο ειναι δυστιχώς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ελληνική νοοτροπία! κανένας στο έξωτερικό δεν ριχνει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ την συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία ή και κατ επέκταση τα 'Γαλλικά' αυτοκίνητα. Με λιγα λόγια μια citroen χαλάει οσο ευκολα χαλάει και ενα άλλο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, (δεν πάω στα ιαπωνικά ειναι άλλη ιστορία).Τώρα στο δευτερο σκέλος: Εξυπηρέτηση Εταιρίας \ αντιπροσωπίας \ πωλητών.
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! Δεν έχουν αυτοκίνητα για test drive Δεν σου δίνουν σημασία, και αν δεν πας ντυμένος σαν βουλευτής* απλα σου λένε αυτο ειναι το αυτοκίνητο, μπες μεσα, δες το, και σηκωνονται και φέυγουν.
*απο προσωπική μου εμπιρέια, ειχα πάει στον χανιαδάκη στον κηφισσό να ρωτήσω για την C4 VTS, ειχα πάει με απλό ντυσιμο, τζιν κλπ...
Εγω: Καλημερα σας.
Πωλητής: Καλημέρα.
Ε: Θα ήθελα να δώ και να κάνω ορισμένες ερωτήσεις για την C4 VTS.
Π: Δεν την έχουμε, ΘΕΛΕΙΣ να δείς την 1,6;
Ε: Αν δεν κάνει κόπο
Π: .... Αυτό ειναι, (μου ανοιγει την πόρτα) έχει ηλ παράθυρα, κλιματισμό, (πάλι καλά που δεν μου είπε οτι εχει και τιμόνι)
και εφυγέ αφηνοντάς με μόνο, δεν επέστρεψε ποτε, και έφυγα χωρίς να μου μιλήσει κανείς.Β περίπτωση:
Πήγα αρκετό καιρο μετά με έναν φιλο να μου πεί την γνώμη του, πήγαίναμε σε μία γιορτή και ειμασταν ντυμένοι με τα 'καλά' μας.
Π: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ;
Ε: καλησπέρα σας, ....για την C4...
Π: ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΑΣΤΕ....Δυστιχώς δεν έχουμε την VTS τώρα, αλλα η 1,6 εχει πόλλες ομοιότητες στο αμάξωμα,Να μην σας κουράζω, μας φερθήκανε σαν πασάδες! τι να πεις...
Υγ: Ηταν ο ίδιος πωλητής με την Α περίπτωση.
Αυτο με το ντυσιμο δυστυχως ισχυει... και το εχω καταλαβει το τελευταιο εξαμηνο που ντυνομαι σαν φλωρος σε καθημερινη βαση λογω δουλειας.Α! και οχι μονο στη σιτροεν.
-
Η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη δεν κυκλοφορούν ποια αυτοκίνητα με πρώτη προτεραιότητα την άνεση!!! Αν εξαιρέσουμε πολύ ακριβές προτάσεις με αεραναρτήσεις κλπ. Μόνο οι Αμερικανοί και οι Κορεάτες έχουν τέτοιες ρυθμίσεις αλλά σε οχήματα που απευθύνονται στην εγχώρια αγορά. Απόλυτα ικανοποιημένος δεν πρόκειται να μείνεις από κανένα δυστυχώς. Μόνο το C4 προσεγγίζει αυτά που ζητάς. Αν δεν συμβιβαστείς με αυτό συμβιβάσου με κάτι λιγότερο άνετο!! Φυσικά ότι και να πάρεις μπορείς να το βελτιώσεις σε σχέση με την απόλυτη άνεση αλλάζοντας τα ελαστικά με άλλα υψηλότερου προφίλ με μικρότερη ζάντα φυσικά, μαλακότερα αμορτισέρ ή και καλύτερα καθίσματα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι στην Ευρώπη δεν κυκλοφορούν ποια αυτοκίνητα με πρώτη προτεραιότητα την άνεση!!! Αν εξαιρέσουμε πολύ ακριβές προτάσεις με αεραναρτήσεις κλπ. Μόνο οι Αμερικανοί και οι Κορεάτες έχουν τέτοιες ρυθμίσεις αλλά σε οχήματα που απευθύνονται στην εγχώρια αγορά. Απόλυτα ικανοποιημένος δεν πρόκειται να μείνεις από κανένα δυστυχώς. Μόνο το C4 προσεγγίζει αυτά που ζητάς. Αν δεν συμβιβαστείς με αυτό συμβιβάσου με κάτι λιγότερο άνετο!! Φυσικά ότι και να πάρεις μπορείς να το βελτιώσεις σε σχέση με την απόλυτη άνεση αλλάζοντας τα ελαστικά με άλλα υψηλότερου προφίλ με μικρότερη ζάντα φυσικά, μαλακότερα αμορτισέρ ή και καλύτερα καθίσματα.Δυστυχώς μάλλον έχεις δίκιο φίλε EMMANOYHL και αυτό οφείλεται στο ότι οι δρόμοι της Ευρώπης είναι καλής ποιότητας και όχι σπαστήρια όπως οι δικοί μας. Έτσι ένα καθημερινό αυτοκίνητο παρέχει υψηλού επιπέδου άνεση ακόμα και αν έχει ρυθμιστεί με γνώμονα την οδική συμπεριφορά. Όσον αφορά την παρατήρηση σου για το C4 'Μόνο το C4 προσεγγίζει αυτά που ζητάς', υποθέτω ότι εννοείς το C5 γιατί το C4 με ημιάκαμπτο πίσω δε νομίζω να διακρίνεται για την άνεση ιδίως πάνω σε εγκάρσιες ανωμαλίες. Το πρόβλημα με το C5 είναι ότι είναι και απελπιστικά αργό αν κρίνω από το 407 που οδήγησα και έχει τον ίδιο κινητήρα 1.8 με τα 116 άλογα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Παιδια μιλαγα με το μηχανικο του ξαντια για ενδεχομενη αγορα c5.Μου ειπε οτι ναι μεν ανετο και ολα τα καλα, αλλα εχει βγάλει α π ε ι ρ α ηλεκτρονικά προβλήματα...Ισχύει;;
Στην πρώτη γενιά, αυτά που παρήχθησαν στο πρώτο έτος είχαν προβλήματα. Σύνηθες φαινόμενο...
-
Το πρόβλημα με το C5 είναι ότι είναι και απελπιστικά αργό αν κρίνω από το 407 που οδήγησα και έχει τον ίδιο κινητήρα 1.8 με τα 116 άλογα.Είναι ταχύτερο από το 407, γιατί είναι κάπως ελαφρύτερο. Βέβαια, οι επιδόσεις του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνο. Το μειονέκτημα των ελαφρώς κατώτερων επιδόσεων μπορείς υπέροχα να το αντισταθμίσεις εκμεταλλευόμενος το κράτημά του, που σου επιτρέπει να μεταφέρεις την κεκτημένη σου ταχύτητα (μην κοιτάς το κοντέρ, θα τρομάξεις) μέσα στη στροφή.
Βέβαια μπορείς να πάρεις το δίλιτρο, οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Κι είναι και σχετικά φθηνό το δίλιτρο C5.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χμ... άλλη σκέψη: Skoda Superb???, φτανει να μη σε πειραζουνε οι
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Χμ... άλλη σκέψη: Skoda Superb???
, φτανει να μη σε πειραζουνε οι
Πλακώσανε και οι προγραμματιστές του forum
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Χμ... άλλη σκέψη: Skoda Superb???Επ! άνετο αυτοκίνητο θέλει, όχι... σπίτι
-
Θα μπορεί όμως να βάζει και τη Βίκυ Κουταλιανού εκεί μέσα!
-
... Για τον φίλο D-Jet που πρότεινε Mercedes νομίζω ότι στα 25Κ υπάρχουν και καλές C180...Θα τις απέφευγα. Οι C180-W203 είναι 'υποψία' Μ-Β ΙΜΗΟ... Αν αναφέρεσαι σε C180-W202 (με τα ορθογώνια φανάρια οι τελευταίες) με 15-20Κ κάτι πάει και έρχεται αλλά και πάλι δεν έχουν καμία σχέση με τις μεγαλύτερες. Σου πρότεινα W210 (200 Ε, ας πούμε) γιατί μπορείς να βρείς εύκολα μια, μοντέλο 2000-2002, σε αυτά τα λεφτά. Επιπλέον (Ok, θα με πείτε παλιόγερο) αν δεν έχει ελατήρια το κάθισμα για ποια άνεση κάθεστε και συζητάτε; Υπό αυτή την έννοια σου πρότεινα την W140 με τα καθίσματα με τις κυψέλες, η οποία ακόμα και χωρίς την υδροπνευματική ανάρτηση (δεν ξέρω αν την είχαν εξτρα οι μικρές) είναι μια χαρά μόνο και μόνο λόγω της μάζας της. Αυτό αν μπορείς να αντέξεις τα 2800cc της μικρότερης έκδοσης...
-
Μια αλλη προταση ισως ειναι το καινουργιο (face lift) Impreza 2.0R εχει 160hp εχει και αληθινη τετρακινηση για καμια εξορμηση στα χιονια, κανει 25.600
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Χμ... άλλη σκέψη: Skoda Superb???
, φτανει να μη σε πειραζουνε οι
Το Skoda Superb θεωρείται άνετο? Και μιλάω για ποιότητα κύλισης και απορόφηση ανωμαλιών και όχι για μεγάλους χώρους που δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Πάντως ομολογώ ότι δεν το είχα καθόλου στα υπόψιν. Αν το προτείνετε πραγματικά όμως θα το κοιτάξω.
-
Ψιλοκοπανάει στις εγκάρσιες ανωμαλίες, απ'όσο θυμάμαι, χωρίς ευτυχώς να γίνεται ενοχλητικό. Για να είμαστε ειλικρινείς τώρα, κανένα δεν είναι απολύτως τέλειο. Ακόμα και η C5 δεν συμπαθεί τα σαμαράκια, τα οποία είναι η μοναδική ανωμαλία που δυσκολεύεται να απορροφήσει, κυρίως με τον πίσω άξονα (αυτό όμως είναι εγγενές χαρακτηριστικό όλων των υδροπνευματικών αναρτήσεων). Και πάλι όμως, μη φανταστείς ότι θα έχεις πρόβλημα. Όσα σου έχουμε προτείνει τα καταφέρνουν περίφημα στην απορρόφηση κραδασμών.
Μου κάνει όμως εντύπωση που επιμένεις τόσο πολύ στο συγκεκριμένο τομέα. Θα έλεγε κανείς ότι ψάχνεις να βρεις ένα καλό υπηρεσιακό αυτοκίνητο για υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης ή κρατικού μηχανισμού.
-
Hyundai Sonata?
Δεν νομίζω οτι έχει μείνει και κανένα άλλο -
Ε μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μου κάνει όμως εντύπωση που επιμένεις τόσο πολύ στο συγκεκριμένο τομέα. Θα έλεγε κανείς ότι ψάχνεις να βρεις ένα καλό υπηρεσιακό αυτοκίνητο για υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης ή κρατικού μηχανισμού.
Απλά έχω κάποιο πρόβλημα με τη μέση το οποίο με ενοχλεί ιδιαίτερα όταν περνάω με το αυτοκίνητο πάνω από ανώμαλο δρόμο. Για να σου δώσω να καταλάβεις φίλε μου το σκέφτομαι να κάνω τη διαδρομή Αθήνα - Χαλκίδα καθώς είναι βέβαιο ότι όταν γυρίσω θα πονάω στη μέση. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που δίνω τόσο βάρος εκεί, και προσπαθώ να βρώ ένα αυτοκίνητο με το οποίο να μπορώ να κινούμαι χωρίς να πονάω. Βέβαια αυτά ισχύουν στην Ελλάδα γιατί στην Γερμανία το καλοκαίρι έκανα 3000 χλμ σε 1 εβδομάδα και κανένα πρόβλημα. Αλλα δυστυχώς δε ζω εκεί αλλά εδώ και έτσι είμαι υποχρεωμένος να επιλέξω αμάξι που να ανακουφίζει το πρόβλημα μου.
-
Σε αυτην την περιπτωση θα πρεπει να δωσεις βαρος και στο καθισμα (στηριξη, ρυθμισεις, ανεση), εκτος αν χρησιμοποιεις μαξιλαριακι κλπ.
-
Εχεις συμβουλευτεί κάποιον ειδικό για το θέμα;Είναι μόνο θέμα απορρόφησης των κραδασμών ή και στήριξης της σπονδυλικής στήλης;
-
Έχεις σκεφτεί την περίπτωση μιας BMW 523 μοντέλο 2000; Δε νομίζω να ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό σου και έχει απίστευτη άνεση χωρίς να χάνει σε κράτημα και επιδόσεις
-->Ανεση - Άνεση - Άνεση<--