-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Ουτε το δικο μου εχει λαμπακια απο την πλευρα του οδηγου και ειναι γυφτια γιατι ειναι αρκετα χρησιμο.. Ψαχνομουνα μηπως μου εχει καει αλλα μαλλον ειναι αδειο..Εβγαλα το τζαμακι....Αν υπαρχει κωδικος με φως αναγνωσης απο την πλευρα του οδηγου η αλλαγη της πλαφονιερας ειναι θεμα 2 λεπτων...Θα ρωτησω με την παραγγελεια που θα βαλω για υποβραχιωνιο και κατι αλλα μπιχλιμπιδια και θα το παρω..Να γινοταν κατι και για τα καθρεπτακια ..ειπαμε ομως χαζολεπτομερειες, δεν θα χασω και τον υπνο μου.
Ουτε εμενα εχει φως στο ντουλαπακι, αλλα δε με ενδιαφερει, παρολα αυτα υπαρχει ενα αναλυτικο και απλο DIY στο renault club για αυτο το λαμπακι αν ενδιαφερεσαι..
Δωσε details....
Εμενα εχει απο αυτα, αλλα ειναι πολύ αχνα.. Μηπως αμα ρυθμιζες πιο ψηλα την ενταση των λαμπακίων στην καμπινα να φαινοτανε..? Ροδελα αριστερα κατω απο το τιμονι..
Δεν εχει καθολου..ο ροοστατης ειναι στο full...Αν υπαρχουν διακοπτες με led επισης με ενδιαφερουν..στειλε κωδικο
Για τα οδηγικα θα διαφωνησω μονο στο οτι εχει πολύ καλη αποσβεση.. Εμενα μεχρι τα 20.000χλμ μεχρι να μαλακωσουν τα αμορτισερ μου φαινοταν κουτσουρο..
Βασικα η πρωτη βολτα ηταν με εξωφρενικα χαζες πιεσεις..Αλλη μια φορα κατα την παραλαβη οι πιεσεις ειναι οτι να ναι...(αλλα οκ 4 vw εχουμε παρει απο την Karenta ουτε μια φορα δεν ηταν σωστες, και πληρωνεις και PDI ). Εβαλα αυτες που λεει ο κατασκευαστης και ειναι σημαντικα πιο σκληρο...Εσυ τι πιεσεις εχεις?
Ειναι παντως πανεμορφο και να το χαιρεσαι!!
Ευχαριστω!
-
@ VolvoZeus
Να το χαιρεσε το 'μικρο'
Καλα χιλιομετρα και πανω απο ολα με ασφαλεια!!!
Το ιδιο εχω πλεον και εγω στην οικογενεια μου... βασικα ειναι της μητερας μου αλλα πλεον η μητερα μου βολταρει το 19αρι μου και εγω εχω καβατζωσει το clio!
Για την ακριβεια το δικο μου ειναι 1,5 dCi 105hp και οι διαφορες μας πλην του μοτερ ειναι οτι εγω εχω 6αρι σασμαν και πισω δισκοφρενα!
Στα γρηγορα διαβασα καποιες απο τις παρατηρησεις σου και εχω να πω οτι μαλλον τα ph2 σαν τα δικα μας ΔΕΝ εχουν φωτισμενα παραθυρα, καθρεφτες, αναπτηρα!
Αυτο με τον φωτισμο του usbport το εχω και εγω και μαλλον θα βαλω ενα μικρο κομματι ledταινια χρωματος κοκκινο.
Επιπλεον αν και το αμαξι ειναι μονο 1μιση μηνα στα χερια μας εχω ξεκινησει το project για να βαλω cruise control γιατι το δικο μου το εχει πραγματικα αναγκη στα ταξιδια....!!! η καλωδιωση υπαρχει και πλεον κοιταω για τιμονι (με τα κουμπια χειρισμου) και απλα να τσεκαρω αν υπαρχει μεσα στο εγκεφαλο το software!!! αν και πιστευω οτι υπαρχει γιατι η πλεξουδα ειναι κομπλε ακομα και η βαλβιδα του συμπλεκτη ειναι στην θεση της και συνδεμενη!
Για την μπλαφονιερα μπορεις να βαλεις απο megane II που εχει σποτ ΚΑΙ για τον οδηγο! -
Φίλε Ernani το GT σου έχει στάνταρ κλιματισμό, A/C ή τι;
Γιατί το φυλλάδιο που είδα γράφει ότι στο GT είναι εξτρά το A/C ενώ ο κλιματισμός 'δεν διατίθεται'! Είναι δυνατόν; -
Μου είχαν βάλει στη Renault ένα JVC MP3 πρίν καιρό το οποίο να μην πολυλογώ χρειάστηκε να αλλαχθεί με δική μου υπαιτιότητα. Πήγα σήμερα και τους ρώτησα πόσο κάνει ένα το ίδιο - ήταν απο τα πολύ φθηνά και μου είπαν 120 εύρω.
Φεύγω και πάω στο 'Πράκτικερ' και βρίσκω JVC όμοιο με αυτό που είχα στα 80 ευρώ. -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Φίλε Ernani το GT σου έχει στάνταρ κλιματισμό, A/C ή τι;
Γιατί το φυλλάδιο που είδα γράφει ότι στο GT είναι εξτρά το A/C ενώ ο κλιματισμός 'δεν διατίθεται'! Είναι δυνατόν;Έχω στάνταρ κλιματισμό (clima) και όχι A/C. Κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει στο έντυπο.
Πιστεύω ότι θα το διορθώσουν κάποια στιγμή.
Άντε παιδιά, αφού διαβάζετε το φόρουμ , πότε θα φέρετε το wind?
-
Το φαντάστηκα . Γράφει κι άλλα περίεργα...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Το φαντάστηκα . Γράφει κι άλλα περίεργα...+1
Θα τα διορθώσουν.
-
Αρθρο σχετικό με τη βιομηχανική κατασκοπεία σε βάρος της Renault:
-
Μόλις άκουσα στην τηλεόραση για το θέμα της κατασκοπείας...Απόλυση τριών μεγαλοστελεχών της Ρενό εξέταση του θέματος από τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και έκκληση για αύξηση των μέτρων ασφαλείας και στις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας...
-
**Θύμα κινέζων... κατασκόπων έπεσε η Renault **
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, τα τρία στελέχη διενεργούσαν βιομηχανική κατασκοπεία (με το αζημίωτο φυσικά) για λογαριασμό κινεζικών επιχειρήσεων.«Ο οικονομικός πόλεμος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου φαίνεται πως έχει ξεκινήσει»δήλωσε ο γάλλος υπουργός ΕμπορίουΕρίκ Μπεσόν.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=124&artId=376845&dt=08/01/2011
-
@VolvoZeus
Βασικά και το δικό μου δεν είχε την απόσβεση που έχει τώρα(τώρα πραγματικά ισοπεδώνει τα πάντα)
Φταει ότι τα αμορτισερ είναι καινούρια και κατ' επέκταση ποιο σκληρά(είναι τίγκα στο λάδι βλέπεις).Μετά τα 5000 χιλιόμετρα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι αισθητή διαφορά στο θέμα της απόσβεσης και γύρω στα 10000 δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα. -
@VolvoZeus Το clio μου εχει continental sc2 και χρησιμοποιω 34-36 εμπρος και 30-32 πισω.. Για το DIY πρεπει να γραφτεις στο http://www.greekrenaultclub.gr
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
@VolvoZeus
Βασικά και το δικό μου δεν είχε την απόσβεση που έχει τώρα(τώρα πραγματικά ισοπεδώνει τα πάντα)
Φταει ότι τα αμορτισερ είναι καινούρια και κατ' επέκταση ποιο σκληρά(είναι τίγκα στο λάδι βλέπεις).Μετά τα 5000 χιλιόμετρα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι αισθητή διαφορά στο θέμα της απόσβεσης και γύρω στα 10000 δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα.Γιατί μετά τι θα γίνει βρε Ορέστη; Θα αρχίσει η διαροή από τα αμορτισέρ και θα βελτιωθούν;
-
Όχι Θόδωρε δεν είπα αυτό(αν έχει διαρροή είναι για πέταμα το αμορτισερ απ όσο ξέρω).Όσο όμως χρησιμοποιούνται δεν μαλακώνουν κάπως ή ιδέα μου είναι.Ας πούμε σε μερικά σημεία που πριν χτύπαγε το αυτοκίνητο τώρα δεν το κάνει.Εν το μεταξύ έπειδή περνάω τακτικά από το σημείο αυτό(3 με 4 φορές την εβδομάδα)και σημαδεύω να πέφτω πάντα στην ίδια ακριβώς ανωμαλία πρόσεξα ότι ενώ στην αρχή βάραγαν κάπως τώρα δεν χτυπάνε.Δηλαδή όταν πέφτει κάπως η απόδοση του από το 100% ας πούμε όταν είναι καινούριο δεν μαλακώνουν λίγο.Επίσης σαν να έχουν αυξηθεί και οι κλίσεις που παίρνει το αυτοκίνητο ελαφρώς.Αυτό γιατί γίνεται?
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
...Εν το μεταξύ έπειδή περνάω τακτικά από το σημείο αυτό(3 με 4 φορές την εβδομάδα)και σημαδεύω να πέφτω πάντα στην ίδια ακριβώς ανωμαλία...Επίσης σαν να έχουν αυξηθεί και οι κλίσεις που παίρνει το αυτοκίνητο ελαφρώς.Αυτό γιατί γίνεται?
Γιατί τους άλλαξες τα φώτα από το 'σημάδι'
Πλάκα κάνω. Ιδέα σου θα είναι. -
Το ότι τα αμορτισέρ 'πέφτουν' είναι κοινή γνώση. Από εκεί και πέρα η πίεση των ελαστικών παίζει ρόλο.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Για την ακριβεια το δικο μου ειναι 1,5 dCi 105hp και οι διαφορες μας πλην του μοτερ ειναι οτι εγω εχω 6αρι σασμαν και πισω δισκοφρενα!Τα πισω δισκοφρενα θα τα ηθελα, αλλα περισσοτερο για ψυχολογικους λογους και εμφανιση. Το 6αρι ομως θεωρω οτι ειναι απαραιτητο και θα επρεπε να διατιθεται με τον tce, ειδικα την στιγμη που υπαρχει!
Για την πλαφονιερα μπορεις να βαλεις απο megane II που εχει σποτ ΚΑΙ για τον οδηγο!
Την εχεις αλλαξει? Εχεις κωδικο ανταλλακτικου?
@VolvoZeus
Φταει ότι τα αμορτισερ είναι καινούρια και κατ' επέκταση ποιο σκληρά(είναι τίγκα στο λάδι βλέπεις).Μετά τα 5000 χιλιόμετρα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι αισθητή διαφορά στο θέμα της απόσβεσης και γύρω στα 10000 δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα.Βασικα μου το παρεδωσαν με 25psi μπρος πισω, μετρημενο με το ηλεκτρονικο οργανακι που εχω Οταν εβαλα τις προτεινομενες σκληρηνε αρκετα...Θα δοκιμασω να κατεβω λιγο
@VolvoZeus Το clio μου εχει continental sc2 και χρησιμοποιω 34-36 εμπρος και 30-32 πισω.. Για το DIY πρεπει να γραφτεις στο http://www.greekrenaultclub.gr
35/32 εχω τωρα οπως γραφει το decall...ειδικα αυτο το 35 παντως μου φαινεται καπως πολυ Τα sc2 να υποθεσω δεν ειναι τα πρωτης τοποθετησης, γιατι εμενα εχει κατι eco michelin..
-
-
Τι διαφορες εχει το Euro 5 Clio tce απο το Euro 4? Αλλαζει κατι περαν ισως της χαρτογραφησης?
Επισης ειδα οτι το καντραν μου εχει τις ενδειξεις αλλαγης ταχυτητας οι οποιες βεβαια δεν δουλευεουν. Γινεται να ενεργοποιηθει αυτη η λειτουργια μεσω του διαγνωστικου* ή χρειαζεται κι hardware?
*κατεβαζω εδω και μερες το dialogys (3.82) αλλα εχει κολλησει στο 70%...εχει κανεις κανενα λινκ που να δουλευει?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τι διαφορες εχει το Euro 5 Clio tce απο το Euro 4? Αλλαζει κατι περαν ισως της χαρτογραφησης?Επισης ειδα οτι το καντραν μου εχει τις ενδειξεις αλλαγης ταχυτητας οι οποιες βεβαια δεν δουλευεουν. Γινεται να ενεργοποιηθει αυτη η λειτουργια μεσω του διαγνωστικου* ή χρειαζεται κι hardware?
*κατεβαζω εδω και μερες το dialogys (3.82) αλλα εχει κολλησει στο 70%...εχει κανεις κανενα λινκ που να δουλευει?
Έχεις πμ.
RENAULT FORUM