-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Τι λες ρε φίλε!!!
Τι είναι αυτό το -πως το είπες?-...αυτοκριτική???
Μάλλον μόνο εσύ το κάνεις!
Συγχαρητήρια!Eυχαριστώ!
Αυτοκριτική : Καλούμε 'Αυτοκριτική' την έμφυτη τάση ενός ανθρώπου να αμφισβητεί τα πεπραγμένα του και τις απόψεις του. Οι συνέπειες της λεγόμενης 'αυτοκριτικής' έχει διαπιστωθεί ανά τους αιώνες, ότι είναι πολυδιάστες και συχνότατα θετικές και εποικοδομητικές. Όμως, η τάση αυτή είναι δυνατόν να ατροφήσει εφόσον το εν λόγω άτομο είναι απρόθυμο στο να την εξασκήσει, όπως ακριβώς θα ατροφήσει ένας ανενεργός μυς.
(Αστειεύομαι, δεν θέλω να πουλήσω πνεύμα )
-
Νομίζω ότι έχω παραθέσει τις απόψεις μου, δε χρειάζεται να σχολιάσω κάτι άλλο. Φυσικά θα συνεχίσω τη διαδρομή της αναζήτησης της αλήθεας επάπειρο. Να είστε σίγουροι γι'αυτό!
Πείτε με όπως θέλετε! ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ, ΦΑΝΑΤΙΚΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ, ΤΡΕΛΟ. Εγώ θα απαντήσω με αυτό και θα κλείσω:'Μια φορά, κάθε μέρα, ακόμα και τα **σταματημένα **ρολόγια λένε την αλήθεια.' AlfaRomeo
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Όμως: Η αλήθεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λογικής. Δεν πρέπει να συγνχέουμε έννοιες όπως αλήθεια και προσωπικές προτιμήσεις ή διαδρομές. Είμαι και εγώ συναισθηματικός άνθρωπος, όμως η αλήθεια απαιτεί λογική. Η λογική είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι η λογική. Άρα, όπως η λογική είναι μία και μοναδική (συμφωνείς, νομίζω), έτσι είναι και η αλήθεια.Όχι διαφωνώ.
Διαφωνώ επί της ουσίας, αφού ούτε η λογική είναι ίδια, ούτε η αλήθεια (η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την λογική) είναι ίδια στον καθένα.Μπορεί όλοι μας να έχουμε το ίδιο μυαλό (ας πούμε του ίδιου στησίματος - χαρακτήρα και της ίδιας ιπποδύναμης αμάξι). Ο καθένας το χρησιμοποιεί διαφορετικά και ακολουθεί άλλες διαδρομές.
Ακόμα και αυτός που ακολουθεί την πεπατημένη (την εύκολη εθνική οδό) είναι σεβαστός και αποδεκτός, αρκεί να μην απορρίψει, λόγω συμπλεγματισμού, εμένα (ή εσένα ή τον διπλανό) που πιθανώς να ακολούθησα μια άλλη διαδρομή (πιο στριφτερή και πιο δύσκολη). Δεν ξέρεις τι μπορεί να τον ώθησε στο να πάει από την εθνική.Τέλος πάντων, θα σταματήσω με τις μεταφορές/αληγορίες, αφού κινδυνεύουμε να χαθούμε...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
'Μια φορά, κάθε μέρα, ακόμα και τα **σταματημένα **ρολόγια λένε την αλήθεια.' AlfaRomeoΨέμματα! διότι τα σταματημένα ρολόγια λένε την αλήθεια δύο φορές τη μέρα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
'Μια φορά, κάθε μέρα, ακόμα και τα **σταματημένα **ρολόγια λένε την αλήθεια.' AlfaRomeo
Ψέμματα! διότι τα σταματημένα ρολόγια λένε την αλήθεια δύο φορές τη μέρα
Ένας λόγος παραπάνω... (αν και δεν έγραψα 24-ωρο)
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Τι λες ρε φίλε!!!
Τι είναι αυτό το -πως το είπες?-...αυτοκριτική???
Μάλλον μόνο εσύ το κάνεις!
Συγχαρητήρια!Eυχαριστώ!
Αυτοκριτική : Καλούμε 'Αυτοκριτική' την έμφυτη τάση ενός ανθρώπου να αμφισβητεί τα πεπραγμένα του και τις απόψεις του. Οι συνέπειες της λεγόμενης 'αυτοκριτικής' έχει διαπιστωθεί ανά τους αιώνες, ότι είναι πολυδιάστες και συχνότατα θετικές και εποικοδομητικές. Όμως, η τάση αυτή είναι δυνατόν να ατροφήσει εφόσον το εν λόγω άτομο είναι απρόθυμο στο να την εξασκήσει, όπως ακριβώς θα ατροφήσει ένας ανενεργός μυς.
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί η αυτοκριτική πρέπει να γίνεται δημόσια; Αν δεν πρέπει τότε πώς είσαι σίγουρος ότι κάποιος δεν την έχει ήδη κάνει;
-
Υποθετική ερώτηση : Την Alfa Romeo την έχω γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Θεωρώ όλα τα τωρινά μοντέλα της υποδεέστερα άλλων (π.χ. η 159 2.0 υποδεέστερη της 320), βάσει των απόψεών μου.Πόσο άσχετος έιμαι; Πόσο απέχω από την 'αλήθεια'; Ή δεν τα πιστεύετε αυτά για 'μένα;
Θα πέσετε σαν λυσσασμένα σκυλιά για να με πείσετε περί του αντιθέτου; (και να δεν πειστώ θα νιώσετε την ανάγκη να με καταδικάσετε)Κάποιος έλεγε κάποτε : 'Σε μια συζήτηση δεν με ενδιαφέρει να έχω δίκιο!'
Θα ήθελα κάποιος Alfisti να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί η αυτοκριτική πρέπει να γίνεται δημόσια; Αν δεν πρέπει τότε πώς είσαι σίγουρος ότι κάποιος δεν την έχει ήδη κάνει;Συμφωνώ μαζί σου. Ποτέ δεν υποστήριξα ότι πρέπει να γίνεται δημόσια. Ίσως να πούλησα και λίγο πνεύμα, γι' αυτό και διευκρίνησα ότι αστειεύομαι...
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
πεστα,εκτονωσου κι εγω μαζι σου.Όχι. Ό,τι είχα να πω το είπα.
Ελπίζω βέβαια να μην με ειρωνεύεσαι...
-
Όμως: Η αλήθεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λογικής. Δεν πρέπει να συγνχέουμε έννοιες όπως αλήθεια και προσωπικές προτιμήσεις ή διαδρομές. Είμαι και εγώ συναισθηματικός άνθρωπος, όμως η αλήθεια απαιτεί λογική. Η λογική είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι η λογική. Άρα, όπως η λογική είναι μία και μοναδική (συμφωνείς, νομίζω), έτσι είναι και η αλήθεια.
Όχι διαφωνώ.
Διαφωνώ επί της ουσίας, αφού ούτε η λογική είναι ίδια, ούτε η αλήθεια (η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την λογική) είναι ίδια στον καθένα.Μπορεί όλοι μας να έχουμε το ίδιο μυαλό (ας πούμε του ίδιου στησίματος - χαρακτήρα και της ίδιας ιπποδύναμης αμάξι). Ο καθένας το χρησιμοποιεί διαφορετικά και ακολουθεί άλλες διαδρομές.
Ακόμα και αυτός που ακολουθεί την πεπατημένη (την εύκολη εθνική οδό) είναι σεβαστός και αποδεκτός, αρκεί να μην απορρίψει, λόγω συμπλεγματισμού, εμένα (ή εσένα ή τον διπλανό) που πιθανώς να ακολούθησα μια άλλη διαδρομή (πιο στριφτερή και πιο δύσκολη). Δεν ξέρεις τι μπορεί να τον ώθησε στο να πάει από την εθνική.Τέλος πάντων, θα σταματήσω με τις μεταφορές/αληγορίες, αφού κινδυνεύουμε να χαθούμε...
Δε μου αρέσει να μένουν αναπάντητα ερωτήματα. Λοιπόν...
Διαφωνώ επί της ουσίας, αφού ούτε η λογική είναι ίδια, ούτε η αλήθεια (η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την λογική) είναι ίδια στον καθένα.
Στην πράξη ίσως ποτέ να μην μπορέσει να φτάσει στην αλήθεια κατά 100%. Είναι σωστό αυτό που λες, ότι δηλαδή οι λογικές είναι διαφορετικές και οι άνθρωποι ακολουθου΄ν διαφορετικές οδούς. Όμως μπορείς σίγουρα να πεις πως έτσι όλοι θα μπορέσουν να φτάσουν στο 90% της αλήθειας το οποίο ας υποθέσουμε πως είναι το μέγιστο ποσοστό που μπορούμε να φτάσουμε; Επομένως ο καθένας καλά κάνει και χρησιμοποιεί τη δική του ξεχωριστή λογική. Όμως λίγοι μόνο θα μπορέσουν να φτάσουν σε αυτό το μέγιστο εφικτό 90% και όλοι αυτοί θα χρησιμοποιήσουν την ίδια λογική, εκείνη τη μία λογική η οποία είναι ικανή να σε οδηήσει στο 90%. Άλλη λογική θα φτάσει στο 30, άλλη στο 50 και άλλη στο 80%.
-
Πριν από όλα, οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε το ποιόν της αλήθειας, την οποία αναζητούμε.
Η μαθηματική αλήθεια, εδράζεται σε αδιασάλευτους νόμους της λογικής και κατακτάται μέσω της απόδειξης.
Η ιστορική αλήθεια, είναι πολυσύνθετη, υπό την έννοια, ότι δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να 'αναστήσουμε' τα γεγονότα, ώστε να τα εξετάσουμε μέσω παρατηρησιακών αποφάνσεων (που και αυτή η μέθοδος του απλού επαγωγιστή επιδέχεται αμφισβήτηση), αλλά μπορούμε μόνο να τα ανασυνθέσουμε μέσω των πηγών. Μπορούμε να καταλήξουμε με σχετική βεβαιότητα σε αποφάνσεις για ορισμένα γεγονότα, όπως π.χ. συμφωνίες, των οποίων το έγγραφο αρχείο ή η ενεπίγραφη πλάκα είναι στα χέρια μας, αλλά η βεβαιότητα μειώνεται και με την ανάλογη συρρίκνωση των τεκμηρίων.
Εκτός αυτού, η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, εξαρτάται έως έναν βαθμό και από την προσωπικότητα του ιστορικού, που το επιχειρεί.Η απόλυτη αλήθεια σχετίζεται μόνο με μαθηματικές αποδείξεις.
Η πιο απλή αλλά και πιο σημαντική (για τον συλλογισμό μας) εξίσωση 1+1=2, είναι μια απόλυτη αλήθεια. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Πριν από όλα, οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε το ποιόν της αλήθειας, την οποία αναζητούμε.Εγώ, όταν μιλάω για αλήθεια, έχω στο μυαλό μου το ταξίδι προς την αυτογνωσία, μακρυά από σειρήνες παραπλανητικές και υλιστικές, μακρυά από μικροαστισμούς, μακρυά από οτιδήποτε μπορεί να εξαπατήσει κάποιον (π.χ. τηλεόραση, καταναλωτικά πρότυπα). Αυτό το ταξίδι έχει ειδοποιές ποιοτικές διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο.
-
Η μαθηματική αλήθεια, εδράζεται σε αδιασάλευτους νόμους της λογικής και κατακτάται μέσω της απόδειξης.Εχμμμ... όχι ακριβώς. Δεν υπάρχει 'Μαθηματική Αλήθεια'. Όλες οι θεωρίες των μαθηματικών έχουν στηριχθεί σε αξιώματα (όπως ο περιβόητο Ευκλείδιο Αίτημα 'από σημείο εκτός ευθείας περνά μονάχα μία παράλληλη' στο οποίο στηρίζεται η Ευκλείδιος Γεωμετρία) τα οποία δεν αποδεικνύονται αλλά επιλέγονται αυθαίρετα επειδή 'μοιάζουν' να ερμηνεύουν καλά την πραγματικότητα. Όμως οι αρνήσεις τους είναι εξ'ίσου 'έγκυρες' και πάνω τους μπορούν να στηριχθούν χρήσιμες εναλλακτικές θεωρίες (στις αρνήσεις του Ευκλείδιου Αιτήματος 'δεν υπάρχουν παράλληλες ευθείες' και 'από σημείο εκτός ευθείας περνά μια δέσμη απείρων το πλήθος παράλληλων' έχουν στηριχθεί οι Μη Ευκλείδιες Γεωμετρίες).
Η πιο απλή αλλά και πιο σημαντική (για τον συλλογισμό μας) εξίσωση 1+1=2, είναι μια απόλυτη αλήθεια.
Όχι. Εξαρτάται από την επιλογή του χώρου. Στον χώρο Boole π.χ. 1+1=1 ενώ στο χώρο Z(2) 1+1=0.
Χωρίς να θέλω να κάνω επίδειξη γνώσεων αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως το αποτέλεσμα της πράξης 1+1 εξαρτάται από το πεδίο ορισμού της και τον τρόπο που είναι ορισμένη, πράγματα που έχουν ορισθεί αυθαίρετα (επιστημονικές κατασκευές). Άρα σε καμμία περίπτωση δεν είναι απόλυτη αλήθεια.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η μαθηματική αλήθεια, εδράζεται σε αδιασάλευτους νόμους της λογικής και κατακτάται μέσω της απόδειξης.
Εχμμμ... όχι ακριβώς. Δεν υπάρχει 'Μαθηματική Αλήθεια'. Όλες οι θεωρίες των μαθηματικών έχουν στηριχθεί σε αξιώματα (όπως ο περιβόητο Ευκλείδιο Αίτημα 'από σημείο εκτός ευθείας περνά μονάχα μία παράλληλη' στο οποίο στηρίζεται η Ευκλείδιος Γεωμετρία) τα οποία δεν αποδεικνύονται αλλά επιλέγονται αυθαίρετα επειδή 'μοιάζουν' να ερμηνεύουν καλά την πραγματικότητα. Όμως οι αρνήσεις τους είναι εξ'ίσου 'έγκυρες' και πάνω τους μπορούν να στηριχθούν χρήσιμες εναλλακτικές θεωρίες (στις αρνήσεις του Ευκλείδιου Αιτήματος 'δεν υπάρχουν παράλληλες ευθείες' και 'από σημείο εκτός ευθείας περνά μια δέσμη απείρων το πλήθος παράλληλων' έχουν στηριχθεί οι Μη Ευκλείδιες Γεωμετρίες).
Η πιο απλή αλλά και πιο σημαντική (για τον συλλογισμό μας) εξίσωση 1+1=2, είναι μια απόλυτη αλήθεια.
Όχι. Εξαρτάται από την επιλογή του χώρου. Στον χώρο Boole π.χ. 1+1=1 ενώ στο χώρο Z(2) 1+1=0.
Χωρίς να θέλω να κάνω επίδειξη γνώσεων αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως το αποτέλεσμα της πράξης 1+1 εξαρτάται από το πεδίο ορισμού της και τον τρόπο που είναι ορισμένη, πράγματα που έχουν ορισθεί αυθαίρετα (επιστημονικές κατασκευές). Άρα σε καμμία περίπτωση δεν είναι απόλυτη αλήθεια.
Ενδιαφέρον Κyan.
Όμως, έστω ότι περιορίζουμε τον χώρο ή το πεδίο, τότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απόλυτη αλήθεια σε συγκεκριμένο τόπο;
Δηλαδή το 1+1=2 είναι μια απόλυτη αλήθεια, τηρουμένων ορισμένων προυποθέσεων.Μπορούμε να φτάσουμε στην απόλυτη αλήθεια και μέσω παραγωγής:
Ολα τα Α έχουν την ιδιότητα Β.
Όλα τα Α είναι και Δ.
Αυτό το Δ έχει την ιδιότητα Β.Βέβαια το 'απόλυτη' και πάλι αμφισβητείται, διότι ενδέχεται στη φύση να υπάρχει κι ένα Α, το οποίο να μην έχει την ιδιότητα Β, επόμενως η πρώτη απόφανση να είναι ψευδής, με όρους πραγματικότητας.
Όμως με όρους λογικής η παραγωγή αυτή είναι ορθή.
-
Όμως, έστω ότι περιορίζουμε τον χώρο ή το πεδίο, τότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απόλυτη αλήθεια σε συγκεκριμένο τόπο;
Δηλαδή το 1+1=2 είναι μια απόλυτη αλήθεια, τηρουμένων ορισμένων προυποθέσεων.Όχι. Μπορούμε να μιλήσουμε για ένα αξιοθαύμαστο κατασκεύασμα από λογικές πράξεις (οι παραγωγές που ανέφερες) το οποίο υπακούει μεν σε αυστηρούς κανόνες αλλά στηρίζεται ουσιαστικά σε ...'αέρα κοπανιστό'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ôé ëåò ñå ößëå!!!
Ôé åßíáé áõôü ôï -ðùò ôï åßðåò?-...áõôïêñéôéêÞ???
ÌÜëëïí ìüíï åóý ôï êÜíåéò!
Óõã÷áñçôÞñéá!Eõ÷áñéóôþ!
ÁõôïêñéôéêÞ : Êáëïýìå 'ÁõôïêñéôéêÞ' ôçí Ýìöõôç ôÜóç åíüò áíèñþðïõ íá áìöéóâçôåß ôá ðåðñáãìÝíá ôïõ êáé ôéò áðüøåéò ôïõ. Ïé óõíÝðåéåò ôçò ëåãüìåíçò 'áõôïêñéôéêÞò' Ý÷åé äéáðéóôùèåß áíÜ ôïõò áéþíåò, üôé åßíáé ðïëõäéÜóôåò êáé óõ÷íüôáôá èåôéêÝò êáé åðïéêïäïìçôéêÝò. ¼ìùò, ç ôÜóç áõôÞ åßíáé äõíáôüí íá áôñïöÞóåé åöüóïí ôï åí ëüãù Üôïìï åßíáé áðñüèõìï óôï íá ôçí åîáóêÞóåé, üðùò áêñéâþò èá áôñïöÞóåé Ýíáò áíåíåñãüò ìõò.
Íá ñùôÞóù êÜôé; Ãéáôß ç áõôïêñéôéêÞ ðñÝðåé íá ãßíåôáé äçìüóéá; Áí äåí ðñÝðåé ôüôå ðþò åßóáé óßãïõñïò üôé êÜðïéïò äåí ôçí Ý÷åé Þäç êÜíåé;
ÅðéôÝëïõò êáé Ýíáò ëïãéêüò!!!
ÁëëÜ åßóáé éôáëüöéëïò...Üíôå ÷Üóïõ óê@õëßêé!!! -
Ðñéí áðü üëá, ïöåßëïõìå íá áðïóáöçíßóïõìå ôï ðïéüí ôçò áëÞèåéáò, ôçí ïðïßá áíáæçôïýìå.
Ç ìáèçìáôéêÞ áëÞèåéá, åäñÜæåôáé óå áäéáóÜëåõôïõò íüìïõò ôçò ëïãéêÞò êáé êáôáêôÜôáé ìÝóù ôçò áðüäåéîçò.
Ç éóôïñéêÞ áëÞèåéá, åßíáé ðïëõóýíèåôç, õðü ôçí Ýííïéá, üôé äåí ìðïñïýìå åê ôùí ðñáãìÜôùí íá 'áíáóôÞóïõìå' ôá ãåãïíüôá, þóôå íá ôá åîåôÜóïõìå ìÝóù ðáñáôçñçóéáêþí áðïöÜíóåùí (ðïõ êáé áõôÞ ç ìÝèïäïò ôïõ áðëïý åðáãùãéóôÞ åðéäÝ÷åôáé áìöéóâÞôçóç), áëëÜ ìðïñïýìå ìüíï íá ôá áíáóõíèÝóïõìå ìÝóù ôùí ðçãþí. Ìðïñïýìå íá êáôáëÞîïõìå ìå ó÷åôéêÞ âåâáéüôçôá óå áðïöÜíóåéò ãéá ïñéóìÝíá ãåãïíüôá, üðùò ð.÷. óõìöùíßåò, ôùí ïðïßùí ôï Ýããñáöï áñ÷åßï Þ ç åíåðßãñáöç ðëÜêá åßíáé óôá ÷Ýñéá ìáò, áëëÜ ç âåâáéüôçôá ìåéþíåôáé êáé ìå ôçí áíÜëïãç óõññßêíùóç ôùí ôåêìçñßùí.
Åêôüò áõôïý, ç áðïêáôÜóôáóç ôçò éóôïñéêÞò áëÞèåéáò, åîáñôÜôáé Ýùò Ýíáí âáèìü êáé áðü ôçí ðñïóùðéêüôçôá ôïõ éóôïñéêïý, ðïõ ôï åðé÷åéñåß.Ç áðüëõôç áëÞèåéá ó÷åôßæåôáé ìüíï ìå ìáèçìáôéêÝò áðïäåßîåéò.
Ç ðéï áðëÞ áëëÜ êáé ðéï óçìáíôéêÞ (ãéá ôïí óõëëïãéóìü ìáò) åîßóùóç 1+1=2, åßíáé ìéá áðüëõôç áëÞèåéá.×Á×Á×Á!
ÐïëëÝò öïñÝò ç éóôïñéêÞ áëÞèåéá åßíáé 'éó÷õñüôåñç' ôçò ìáèçìáôéêÞò!!!
Ãéáôß Üñáãå??? -
Μα... είπαμε. Δεν υπάρχει 'μαθηματική' αλήθεια.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ç ìáèçìáôéêÞ áëÞèåéá, åäñÜæåôáé óå áäéáóÜëåõôïõò íüìïõò ôçò ëïãéêÞò êáé êáôáêôÜôáé ìÝóù ôçò áðüäåéîçò.
Å÷ììì... ü÷é áêñéâþò. Äåí õðÜñ÷åé 'ÌáèçìáôéêÞ ÁëÞèåéá'. ¼ëåò ïé èåùñßåò ôùí ìáèçìáôéêþí Ý÷ïõí óôçñé÷èåß óå áîéþìáôá (üðùò ï ðåñéâüçôï Åõêëåßäéï Áßôçìá 'áðü óçìåßï åêôüò åõèåßáò ðåñíÜ ìïíÜ÷á ìßá ðáñÜëëçëç' óôï ïðïßï óôçñßæåôáé ç Åõêëåßäéïò Ãåùìåôñßá) ôá ïðïßá äåí áðïäåéêíýïíôáé áëëÜ åðéëÝãïíôáé áõèáßñåôá åðåéäÞ 'ìïéÜæïõí' íá åñìçíåýïõí êáëÜ ôçí ðñáãìáôéêüôçôá. ¼ìùò ïé áñíÞóåéò ôïõò åßíáé åî'ßóïõ 'Ýãêõñåò' êáé ðÜíù ôïõò ìðïñïýí íá óôçñé÷èïýí ÷ñÞóéìåò åíáëëáêôéêÝò èåùñßåò (óôéò áñíÞóåéò ôïõ Åõêëåßäéïõ ÁéôÞìáôïò 'äåí õðÜñ÷ïõí ðáñÜëëçëåò åõèåßåò' êáé 'áðü óçìåßï åêôüò åõèåßáò ðåñíÜ ìéá äÝóìç áðåßñùí ôï ðëÞèïò ðáñÜëëçëùí' Ý÷ïõí óôçñé÷èåß ïé Ìç Åõêëåßäéåò Ãåùìåôñßåò).
Ç ðéï áðëÞ áëëÜ êáé ðéï óçìáíôéêÞ (ãéá ôïí óõëëïãéóìü ìáò) åîßóùóç 1+1=2, åßíáé ìéá áðüëõôç áëÞèåéá.
¼÷é. ÅîáñôÜôáé áðü ôçí åðéëïãÞ ôïõ ÷þñïõ. Óôïí ÷þñï Boole ð.÷. 1+1=1 åíþ óôï ÷þñï Z(2) 1+1=0.
×ùñßò íá èÝëù íá êÜíù åðßäåéîç ãíþóåùí áõôü ðïõ ðñïóðáèþ íá ðù åßíáé ðùò ôï áðïôÝëåóìá ôçò ðñÜîçò 1+1 åîáñôÜôáé áðü ôï ðåäßï ïñéóìïý ôçò êáé ôïí ôñüðï ðïõ åßíáé ïñéóìÝíç, ðñÜãìáôá ðïõ Ý÷ïõí ïñéóèåß áõèáßñåôá (åðéóôçìïíéêÝò êáôáóêåõÝò). ¶ñá óå êáììßá ðåñßðôùóç äåí åßíáé áðüëõôç áëÞèåéá.
×Á×Á!
Ìå ðñüëáâåò áëëÜ ãéá Üëëïõò ëüãïõò! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μα... είπαμε. Δεν υπάρχει 'μαθηματική' αλήθεια.Υπάρχει κάποιου άλλου είδους αλήθεια,πιό αξιόπιστη από τή μαθηματική;
[Διάσπαση] Η ψυχολογία του οπαδού, φανατισμός κλπ..