-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μόνο για λίγους και εκλεκτούς ε;
Εγώ που 'μαι σε μασονική στοά; Να μπω;Οταν λέω δεν είναι για όλους εννοώ ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να το κατανοήσουν.....
Ούτ' εγώ το κατανοώ. Άρα είμαι ιδανικός πελάτης . Σωστά;
-
Στην Ελλάδα απλά δεν αξίζει. Προσπάθησε ένας φίλος να μου τη διαφημίσει, και 'έφαγε' τα μούτρα του... Μόλις πήγαμε στο ταμείο και είπε ότι πληρώνει με lyoness, πήραμε την ίδια έκπτωση ΧΩΡΙΣ να το περάσει στην κάρτα.
Αν μιλάμε για πολυεθνικές, τότε πάσο. Αλλά η αγορά σε μικρομάγαζο γυρνάει μπούμερανγκ. Το μόνο κέρδος της επιχείρισης είναι η όποια διαφήμιση. Αλλά το κυνήγι εκπτωτικών καταστημάτων στην καθημερινότητα θα με κούραζε.Όταν το ακούς σαν cash-back card κλπ, φαίνεται καλό. ΑΛΛΑ όταν για να βγάλεις λεφτά ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσεις κυψέλες με αποδώσεις πυραμίδας, ΝΟ THANK YOU. ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ με 2000€ minimum.( όταν με μύησαν τον Σεπτέμβριο Σεπτέμβριο του 2010)Αυτός ο φίλος, είναι πλέον γνωστός, γιατί του έχει απορροφήσει τόσο πολύ την καθημερινότητά του, που ακόμα και στον καφέ, προσπαθεί να σε βάλει στο σύστημα...
-
Το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν θέματα που απ' ότι φαίνεται αποτελούν προϊόν παρεξήγησης.
-
Τα συστήματα αυτά κακώς πλασάρονται ως 'μόνιμο και σταθερό εισόδημα με 2 ώρες δουλειά'. Αυτό το claim ξεκάθαρα είναι απάτη και πολύ κακώς οι μετέχοντες σε αυτά τα σχήματα προσεγγίζουν νεαρούς ανέργους παρουσιάζοντας το ως ιδανική λύση. Αυτές οι ιστορίες είναι για άτομα με σταθερό εισόδημα, πολύ ελεύθερο χρόνο και δυνατό κοινωνικό προφίλ (μπήχτες).
Το να πάει κάποιος να αφήσει τη δουλειά του και να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, προσδοκώντας εύκολο και άπλετο χρήμα είναι εγκληματική αφέλεια. -
Υπάρχει τεράστια διαφορά στις πυραμίδες καταναλωτικών και τραπεζικών προϊόντων.
Στα τραπεζικά υπάρχει η προσδοκία super απόδοσης ενώ στα καταναλωτικά υπάρχει η προσδοκία της κατανάλωσης. Αυτό που σου πουλάει ο άλλος ή πουλάς εσύ καταναλώνεται και τελειώνει το θέμα.
Σε ότι αφορά την προσδοκία τύπου (10.000 το μήνα με 2 ώρες δουλειά) ξαναλέω ότι αφορά μόνο όσους τα χάφτουν. Ίσως εδώ να υπάρχει ένα κενό του νόμου που δεν βάζει δαχτυλάκι σε τέτοιες βαρύγδουπες διαφημίσεις με την πιθανότητα ότι μπορεί να υπάρξουν όντως 100 τέτοιοι αφελείς ή απελπισμένοι και να την πατήσουν. -
Υπάρχουν και περιπτώσεις 'εταιρειών' που είναι όχι μόνο για μηνύσεις αλλά για κλωτσές.
Παλιός συνάδελφος μου είχε αναφέρει τέτοια περίπτωση με βιταμίνες που επιτόπου (μετά την παρουσίαση-καμάκι) σ' έβαζε να υπογράψεις χαρτί ότι αναλαμβάνεις κλπ (με το mood 'Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε!) τη στιγμή που στην ουσία υπέγραφες για την αγορά συγκεκριμένης ποσότητας προϊόντων μέσω πιστωτικής που ΑΝ τα πούλαγες θα είχες χ κέρδος.
-
-
Η άποψη μου δεν αλλάζει ότι πρόκειται για αεριτζίδικες δουλειές. Τώρα το θέμα είναι γιατί συντηρούνται? Μα γιατί όπως έγραφε το άρθρο, στηρίζονται στην απληστία του ανθρώπου όπως και όσο υπάρχουν πρόβατα θα υπάρχουν και λύκοι. Αυτά τα δύο πακέτο, είναι το συντηρητικό τέτοιων....δουλειών(?)...ας το πω δουλειά τέλος πάντων.
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι όμως αν είμαι μαλάκας σε αυτή την κοινωνία που πορεύομαι με τον σταυρό στο χέρι ή αξίζει γιατί τουλάχιστον περπατώ με το κούτελο καθαρό.
Προσωπικές απόψεις.... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στα τραπεζικά υπάρχει η προσδοκία super απόδοσης ενώ στα καταναλωτικά υπάρχει η προσδοκία της κατανάλωσης.Η προσδοκία είναι αδιάφορη.
Και η απόδοση (ατομικά), επίσης αδιάφορη είναι.Σημασία έχει από που βγαίνουν τα χρήματα και αν αυτά που παίρνεις προκύπτουν όντως από αυτό που σου λένε.
-
Περί lyoness
A former Lyoness employee is suing the company for allegedly operating a pyramid-style business.
audio report''EKSIPNA GATAKIA POY TA KSERETE OLA DEN EXETE DIKAIOMA NA MILATE GIA THN LYONESS AFOY DEN EISTE MELI. ''
σχολιάκι από εδώ http://www.e-diseis.com/2011/05/blog-post_2549.html -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το σημαντικό είναι ότι δεν με ενδιαφέρει πόσο βενζίνη θα κάψω ή τι μπορεί να σπαταλήσω αφού το σύστημα μου επιστρέφει πίσω τα χρήματα που ξόδεψα.Η βενζίνη (ΕΚΟ) μου κοστίζει 1,27 αντί 1,65 .Δεδομένου οτι η τιμή χονδρικής σήμερα είναι 1,62 ευρώ το λίτρο, ο βενζινάς χάνει 35 λεπτά το λίτρο σε κάθε αγορά. Πώς θα πάρει ο βενζινάς τα χρήματα αυτά πίσω (και με κέρδος) και σε τί χρονικό ορίζοντα?
-
Δεδομένου ότι αν το λίτρο κάνει 1,65, η ανάλυσή του χονδρικά είναι η κάτωθι :
55 λεπτά διυλιστήριο
100 λεπτά φόροι
10 λεπτά πρατήριο και εταιρεία διανομήςΤο ερώτημα είναι ποιός χάνει αυτά τα 35 λεπτά?
-
Γι'αυτό υπάρχουν 'φίλοι'
και όσο για αυτούς γι'αυτό υπάρχουν οι 'φίλοι' (των 'φίλων')
και όσο για αυτούς γι'αυτό υπάρχουν οι 'φίλοι' (των 'φίλων' των 'φίλων')
και όσο για αυτούς γι'αυτό υπάρχουν οι 'φίλοι' (των 'φίλων' των 'φίλων' των 'φίλων')
και όσο για αυτούς γι'αυτό υπάρχουν οι 'φίλοι' (των 'φίλων' των 'φίλων' των 'φίλων' των 'φίλων')
κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτός ο φίλος, είναι πλέον γνωστός, γιατί του έχει απορροφήσει τόσο πολύ την καθημερινότητά του, που ακόμα και στον καφέ, προσπαθεί να σε βάλει στο σύστημα...
kyr80, he has now been assimilated. His designation is four of ten...
_
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεδομένου ότι αν το λίτρο κάνει 1,65, η ανάλυσή του χονδρικά είναι η κάτωθι :55 λεπτά διυλιστήριο
100 λεπτά φόροι
10 λεπτά πρατήριο και εταιρεία διανομήςΤο ερώτημα είναι ποιός χάνει αυτά τα 35 λεπτά?
Δεν τα βάζει ο βενζινάς. Αυτός είπαμε τα παίρνει όλα τα λεφτά. edit Άσε που ποιος βενζινάς; Η ΕΚΟ λέμε κεντρικά τα διαχειρίζεται. Απλώς το κρύβει.
Τα 35λεπτά, όπως και το εισόδημα των partners, βγαίνουν όοοοοοολα από το 1% του τζίρου
Τα 2.500.000€ που έχουν μπει στο σύστημα σαν θέσεις, δεν είναι θέμα. Απλώς έχουν μπει, αλλά ανήκουν στους κατόχους τους.
Να φανταστείς θα μπορούσαν να μην υπάρχουν καν. Είναι μόνο για λόγους ένδειξης αφοσίωσης. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
.
Σε καλή μεριά.
Υποθέτω ότι το αναφέρεις για** να σε μιμηθούν κι άλλοι και να τα κονομήσου**ν.
Δεν φοβάσαι όμως μήπως γίνουμε όλοι πλούσιοι; Άρα...φτωχοί; (αφού θα 'ναι όλοι πλούσιοι, δεν θα 'χεις εργάτες, υπηρέτες κλπ)Οχι δεν είναι για όλους. Αν ήθελα να το κάνω αυτό θα κοιτούσα να το κάνω αναφορά από τον Μάρτιο που το υιοθέτησα. Απλά έγινε λόγος από άλλο μέλος χθες και είπα τις απόψεις μου .
Εγώ παντως σε θυμάμαι απο Μαιο να προμοτάρεις την κάρτα και να κάνεις νυξεις για εκπτωσεις στις βενζινες. Μαλιστα είχες βαλει και στην υπογραφη ολοκληρο βιντεο youtube (μας βγηκε το ματι) σχετικα με την Lyoness...
-
Υπάρχει και το καινούριο με τον οργανικό καφέ και διαφορα αλλα ροφήματα.
Δε θυμάμαι την μάρκα, με πλησίασαν και μένα κάνοντας μου δήθεν έναν καινούριο και αναζωογονητικο καφέ.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Μπορεί να είναι σαν τη δική μου υπογραφή, να μην ήταν δηλαδή για όλους
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Υπάρχει και το καινούριο με τον οργανικό καφέ και διαφορα αλλα ροφήματα.Δε θυμάμαι την μάρκα, με πλησίασαν και μένα κάνοντας μου δήθεν έναν καινούριο και αναζωογονητικο καφέ.
Δεν είναι όλα πυραμίδες, δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο αλλά μπορεί να είναι μία απλή σαχλαμάρα και απλώς να κοιτάνε να τη πουλησουνε.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Υπάρχει και το καινούριο με τον οργανικό καφέ και διαφορα αλλα ροφήματα.Δε θυμάμαι την μάρκα, με πλησίασαν και μένα κάνοντας μου δήθεν έναν καινούριο και αναζωογονητικο καφέ.
Δεν είναι όλα πυραμίδες, δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο αλλά μπορεί να είναι μία απλή σαχλαμάρα και απλώς να κοιτάνε να τη πουλησουνε.
Έλα, εδώ σε έχω... Organo Gold.
Πυραμίδα ολκής, μάλιστα προβάλλει το δυαδικό σύστημα..._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Έλα, εδώ σε έχω... Organo Gold.
Πυραμίδα ολκής, μάλιστα προβάλλει το δυαδικό σύστημα..._
φοβερό.
Δεν έχουνε καν φαντασία, όλο τα ίδια και τα ίδια.sv2 χώσου, σκέψου μόνο αυτό:
Φανταστείτε να ζείτε μία ζωή γεμάτη υγεία, αφθονία και ελευθερία. Φανταστείτε ότι έχετε πρόσβαση σε προϊόντα που έχουν τη δυναμική του γανοδέρματος. Φανταστείτε πόσο τεράστια μπορεί να είναι η παγκόσμια αγορά για αυτά τα προϊόντα. Και τώρα φανταστείτε πως μπορούν όλα αυτά να σας επηρεάσουν. Το αποκλειστικό σύστημα καταβολής προμηθειών της Organo Gold, το παγκόσμιο δίκτυο διανομής σε συνδυασμό με τη δυναμική του γανοδέρματος συνηγορούν όλα ότι πρόκειται για την τέλεια στιγμή.
-
Μια που έπεσε σήμερα το μάτι μου, ας παίξουμε ένα παιχνίδι 'βρείτε τις διαφορές'.
https://www.mogl.com/
Customer Loyalty
Shopping Community
10% cashback
benefits/jackpots/etc
LBS iPhone/Android app
charity fundingΝα πούμε τώρα τις διαφορές;
Θα ξεκινήσω:
Ευτυχώς αυτοί έχουν ένα crystal clear και απλό business plan, που δεν θέλει μπιστρομαθηματικά για να το κατανοήσεις, κι έτσι βρέθηκαν VC's να επενδύσουν 12.5 εκατομμύρια. -
-
Πυραμίδες (όχι της Αιγύπτου, ούτε του Λιακό)