-
Ακρίβεια πρώτου δεκαδικού ε?
Απτόητος ο sv2, ας τον κράζουν όλοι για την πυραμίδα που με τόσο αστείο τρόπο πλασάρει, δεν μασάει. Άραγε ψαρώνει κανείς με αυτό το παιδαριώδες negative marketing?
Θα περίμενα πως έστω μερικά εξέχοντα μέλη εδώ του φόρουμ να στήριζαν το πολύπλοκο αυτό concept.
Εκτός από τον sv2 υπάρχει κανένας άλλος? Όπως είπα θα έχει ενδιαφέρον και η άποψη όχι μόνο κάποιου που δάγκωσε αλλά και αυτού που δαγκώθηκε (αν και το δεύτερο ισχύει και για τους πρώτους προφανώς).
Είναι δυνατόν από τόσες χιλιάδες μέλη μόνο ο sv2 να έχει μπει στον μαγικό αυτό κόσμο της lyoness?
Νοιώστε λίγο αγαπητοί συνκροναύτες:
-
πυραμιδα - ξεπυραμιδα, αν ο αλλος βγαζει λεφτα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Η συνολική έκπτωση του καταναλωτή στα καύσιμα είναι 18% ή 23,24% αν πληρούνται κάποιες επί πλέον προυποθέσεις.Με τιμή διυλιστηρίου στο 1,75 και μέση τιμή λιανικής 1,82 το μεικτό κέρδος των εταιριών διανομής, μεταφορέων και πρατηρίων ΜΑΖΙ είναι ένα ταπεινό 4-5%.
Άρα αν δωθεί έκπτωση 18% σημαίνει οτι όχι μονο δέν θα βγάλουν κέρδος αλλά θα βάλουν και ένα 13% επιπλέον απο την τσέπη τους.
Πώς γίνεται αυτό?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πυραμιδα - ξεπυραμιδα, αν ο αλλος βγαζει λεφτα...Γίνε μέλος και πες μας τις εντυπώσεις σου
Πώς γίνεται αυτό?
ωχου, αφού λέμε είναι πολύπλοκο
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
πυραμιδα - ξεπυραμιδα, αν ο αλλος βγαζει λεφτα...
Γίνε μέλος και πες μας τις εντυπώσεις σου
δεν ειμαι και δεν θα γινω, μιλαω για τον sv2 που λεει οτι βγαζει λεφτα. Για αυτον τι σημασια εχει αν ειναι πυραμιδα ή οχι;
-
Αν ειναι παρανομο, το οτι παρανομει ισως?
-
ειναι παρανομο;
-
οι πυραμίδες είναι παράνομες
-
δηλαδη ολοι οι χρηστες και οι εταιριες που συμμετεχουν στην Ελλαδα και στο εξωτερικο παρανομουν;
ρωταω, δεν ξερω
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
οι πυραμίδες είναι παράνομεςΣωστό, οι κατεξοχήν πυραμίδες είναι παράνομες, δεν θυμάμαι από μνήμης λεπτομέρειες αλλά ο νόμος ορίζει ένα όριο πέραν του οποίου ένα επιχειρηματικό σχήμα είναι πυραμίδα. Για τον λόγο αυτό όλες αυτές οι εταιρίες έχουν μία παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα σαν πρόσχημα και βιτρίνα ώστε να είναι στα πλαίσια του νόμου.
Πχ η Amway εμπορεύεται απορρυπαντικά κλπ και παράλληλα έχει το σύστημα προμηθειών με βάση τα μέλη που εγγράφει κανείς (και την προμήθεια όσων εγγράφουν αυτά κ.ο.κ). Τα προϊόντα αυτά είναι η πρόφαση, υπάρχουν σαν άλλοθι. Ομοίως με τα καλλυντικά άλλων εταιριών, με την 'εκπτωτική κάρτα' κλπ.
Η ουσία είναι το σύστημα προμηθειών και υπάρχει και κάτι επουσιώδες παράλληλα το οποίο παρέχει την νομιμοποίηση και ίσως και το άλλοθι ώστε τα μέλη του σχήματος να συστήνονται (και στον εαυτό τους ίσως) σα 'επιχειρηματίες'
-
ομολογουμένως όμως η 'προσέγγιση' δια μέσω 'shopping community' αντί για παραδοσιακές 'πωλήσεις' είναι ενδιαφέρουσα
Τώρα βέβαια γιατί ένα shopping community να μην θέλει να μεγαλώσει, να μην θέλει να διαφημιστεί κ.ο.κ. είναι άλλου παπά ευαγγέλιο -
Καποια πραγματα ειναι πολυπλοκο να τα καταλαβουμε:(
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Η συνολική έκπτωση του καταναλωτή στα καύσιμα είναι 18% ή 23,24% αν πληρούνται κάποιες επί πλέον προυποθέσεις.
Δηλαδή ο βενζινάς αντί να κερδίζει, βάζει και από την τσέπη του για να πάρει φθηνή βενζίνη το μέλος?
-
bonus φιλίας
-
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η συνολική έκπτωση του καταναλωτή στα καύσιμα είναι 18% ή 23,24% αν πληρούνται κάποιες επί πλέον προυποθέσεις.
Δηλαδή ο βενζινάς αντί να κερδίζει, βάζει και από την τσέπη του για να πάρει φθηνή βενζίνη το μέλος?
να παραγγειλουμε ομαδικα καρτες να σωθουμε αμα ειναι ετσι
-
εγώ σαν καταναλωτής αν πάω με την κάρτα της lyoness στο συμβεβλημένο βενζινάδικο της γειτονιάς μου, θα έχω 2% έκπτωση.
με την πιστωτική της εθνικής έχω 2% έκπτωση και 3% κέρδος (=έκπτωση αργότερα), σύνολο 5%.γι'αυτο λέω δε με συμφέρει. τώρα που βρέθηκε η έκπτωση 18% δε ξέρω..
-
2+1 ειναι η εκπτωση με την πιστωτικη της Εθνικης.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
γι'αυτο λέω δε με συμφέρει. τώρα που βρέθηκε η έκπτωση 18% δε ξέρω..
δεν ειναι ευκολο να εξηγηθει σε απλους ανθρωπους
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γι'αυτο λέω δε με συμφέρει. τώρα που βρέθηκε η έκπτωση 18% δε ξέρω..
δεν ειναι ευκολο να εξηγηθει σε απλους ανθρωπους
Αν κατάλαβα καλά από όσα γράφηκαν σε προηγούμενα ποστ, η εξήγηση ίσως είναι απλή:
Αν είσαι κάπου στη μέση της πυραμίδας (και όχι απλός κάτοχος κάρτας δηλαδή στον πάτο) θα παίρνεις προμήθεια για την κίνηση των από κάτω. Επειδή όμως δεν θέλουν να πληρώσουν σε μετρητό (γιατί θα πέσει η πυραμίδα...) πληρώνουν με credits ή κάπως έτσι τα οποία εξαργυρώνεις σαν έκπτωση στη βενζίνη 18% ή παραπάνω. Τη διαφορά 18% - 2% την πληρώνει προφανώς απευθείας η πυραμίδα στο βενζινά.
Πόση όμως βενζίνη μπορείς να βάλεις εσύ και η οικογένειά σου; Να δόσεις την κάρτα σε άσχετους δεν παίζει γιατί χάνεις τα κέρδη που μάζεψες με τόσο κόπο. Επομένως τα κέρδη σου συσσωρεύονται σε credits. Προφανώς μόνο όσοι είναι στην κορυφή κερδίζουν μετρητά, μέχρι η πυραμίδα να καταρρεύσει...Αυτά βέβαια είναι υποθέσεις δικές μου, μπορεί να κάνω λάθος, δεν ούτε μπήκα στον κόπο να διαβάσω τι λένε στο site τους.
Πυραμίδες (όχι της Αιγύπτου, ούτε του Λιακό)