-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
11.000.000 συσκευές κινητών πουλήθηκαν περυσι στη χώρα μας αυτό λέει πολλά για τη 'μανία' που έχουμε με τη κινητή.Εμένα μου λέει ότι οι Έλληνες κλαίγονται ότι δεν έχουν λεφτά αλλά κάθε εξάμηνο αγοράζουν και καινούργιο κινητό.. Οι εταιρίες ανανεώνουν τα συμβόλαια μια φορά τον χρόνο και στα Pre-pay δεν δίνουν καμία επιδότηση για αγορά συσκευής.. Και είμαστε συνολικά 11 εκατομμύρια οι κάτοικοι της Έλλαδας..
-
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
H 'Q' εξακολουθεί να κάνει χρήση του δικτύου της Vodafone απ΄ότι γνωρίζω.
παρόλα αυτά στο 2ο κινιτό που έχω Q οχι απλα εχει μειωμένο σήμα αλλα συχνά δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ σημα.
Το οτι κάνει χρήση των κεραιων της Vodafone δεν σημένει οτι θα έχουν το ίδιο σήμα. Απλά η Q παίρνει ότι περισσεύει..
Η Q εχει σε συγκεκριμενες πολεις δικο της δικτυο γιαυτο οταν βλεπετε διαφορα στο σημα αναμεσα σε Voda και Q ειναι επειδη εκεινη τη στιγμη δεν κανετε national roaming στην Vodafone.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για να λέμε και τα θετικά της Vodafone, πριν κάτι χρόνια, είχε μακράν την καλύτερη περιαγωγή στα καρτοκινητά της.
Μπορούσες όχι μόνο να στείλεις και να δεχθείς μηνύματα και να δεχθείς κλήσεις αλλά και να πραγματοπποήσεις κλήσεις. Αρκεί να 'μπούκωνες' την κάρτα με χρόνο.Ορθόν, ακόμα έτσι είναι. Στο εξωτερικό, πάντα καρτοκινητό Voda χρησιμοποιώ. Ωστόσο, για να πραγματοποιήσεις κλήση, πρέπει να έχεις 'πιάσει' οικείο δίκτυο, συνήθως κάποια vodafone του εξωτερικού, που βέβαια έχει σε πολλές χώρες πλέον.
πχ. στην Ιταλία, όταν έπιανα σήμα Vodafone IT (πρώην Omnitel), έκανα κλήσεις κανονικά. Με σήμα από Wind, όχι.
Οι συμφωνιες roaming μεταξυ των δικτυων γινονται ανα υπηρεσια. Για παραδειγμα χρειαζεται ξεχωριστη για 2G post paid φωνη, ξεχωριστη για 2G post paid δεδομενα (GPRS). Το αυτο για pre paid, 3G, MMS κλπ. Παντως στην Ιταλια τα pre paid της Voda νομιζω παιζουν σε ολα τα δικτυα, με διαφορετικες βεβαια χρεωσεις
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο εχω πει απο την αρχη, δεν υπαρχει ανταγωνισμος! Ολοι αρκουνται σε ισσοροπια σε υψηλα επιπεδα τιμων. Τελευταιο παραδειγμα: η ταυτοχρονη και ισοτιμη αυξηση της τιμης των sms.Διαβαστε τι εγινε στη Γαλλια...
http://www.myphone.gr/forum/showthread. ... adid=90382 -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
H 'Q' εξακολουθεί να κάνει χρήση του δικτύου της Vodafone απ΄ότι γνωρίζω.Σιγουρα; Περιεργο δεν ειναι αυτο απο την στιγμη που η Q ανηκει πλεον στην ΤΙΜ;
-
Vodafone μόνο κ μόνο λόγω του ότι έχω το νούμερο χρόνια κ το έχει όλος ο κόσμος κ είναι κ εταιρικό οπότε πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (για τις ώρες που μιλάω κάθε μήνα)
Από τότε που η panafone έγινε vodafone όμως όλο το team το χαρακτηρίζει αγένεια κ -τολμώ να πω- ανικανότητα, αφού όποτε ζητήσω κάτι παίρνω διαφορετικές απαντήσεις κ το κυριότερο? όταν από δικό τους λάθος δεν έχουν ενημερωθεί για πληρωμή (σε συνδρομές φίλων κ συγγενών) είναι ιδιαίτερα αγενείς
ΤΙΜ με τίποτα, έχω ένα καρτοκινητό το οποίο δεν πιάνει με τίποτα εκεί που η vodafone έχει σήμα!
Cosmote θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν είχα δυνατότητα επιλογής κ επειδή έχω ένα καρτοκινητό cosmote (για τις 'προσωπικές' στιγμές που δεν πρέπει να με βρουν περισσότερα από 2-3 άτομα ή για να έχω επαφή με τον κόσμο όταν κάνουμε off road ή απλά ταξίδια ανάμεσα στα βουνά) ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Vodafone μόνο κ μόνο λόγω του ότι έχω το νούμερο χρόνια...ΤΙΜ (...) έχω ένα καρτοκινητό το οποίο δεν πιάνει με τίποτα εκεί που η vodafone έχει σήμα!
(...) έχω ένα καρτοκινητό cosmote ...
Q δεν εχεις ακομα; Θα σε μαλωσω...
Για το σημα θα συμφωνησω. Εχω εμπειρια απο Cosmote (πιανει στα περισσοτερα σημεια) και ΤΙΜ (πολλες περιοχες με αδυνατο σημα, μεταξυ των οποιων και το σπιτι μου).
Vοda δεν ειχα ποτε (μου κακοφαινονται πολυ οι περιορισμοι και τα κλειδωματα στις λειτουργιες του τηλεφωνου). -
ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ
εχουνε γινει επανηλειμενως πειραματα σε ποντικια (που ο εγκεφαλος τους μοιαζει με το δικο μας)
και εχει αποδειχτει πολλαπλως οτι η ακτινοβολια των κινητων σκοτωνει καθημερινα τα εγκεφαλικα σας κυταρα και δημιουργει ολες τις προϋποθεσεις για καρκινακο.γιατι δε σας το λενε? γιατι ειστε χαφτες-πελατες και μαλιστα πληρωνετε κι'ολας.
αυτοι κερδος εχουνε απο καθε αποψη..δεν θα πω τιποτ'αλλο..
οποιος δεν πιστευει ή οποιος ξυπνησει (λεμε τωρα) και θελει να το διαπιστωσει ας κανει ενα search να το βρει...ευκολο ειναι..επισης υπαρχουνε και κατι αλλοι εξυπνοι, που για να παρουνε μερικα χιλιαρικα δεχονται να στηθουνε στις ταρατσες τους ή διπλα απο αυτες κεραιες κινητης τηλεφωνιας..αλλοι γατοι αυτοι...
περαστικα!!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟεχουνε γινει επανηλειμενως πειραματα σε ποντικια (που ο εγκεφαλος τους μοιαζει με το δικο μας)
και εχει αποδειχτει πολλαπλως οτι η ακτινοβολια των κινητων σκοτωνει καθημερινα τα εγκεφαλικα σας κυταρα και δημιουργει ολες τις προϋποθεσεις για καρκινακο.γιατι δε σας το λενε? γιατι ειστε χαφτες-πελατες και μαλιστα πληρωνετε κι'ολας.
οποιος δεν πιστευει ή οποιος ξυπνησει (λεμε τωρα) και θελει να το διαπιστωσει ας κανει ενα search να το βρει...ευκολο ειναι..επισης υπαρχουνε και κατι αλλοι εξυπνοι, που για να παρουνε μερικα χιλιαρικα δεχονται να στηθουνε στις ταρατσες τους ή διπλα απο αυτες κεραιες κινητης τηλεφωνιας..αλλοι γατοι αυτοι...
περαστικα!!
Εχεις απολυτο δικιο PetRaN......
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
εχουνε γινει επανηλειμενως πειραματα σε ποντικια (που ο εγκεφαλος τους μοιαζει με το δικο μας)speak for yourself!!
-
εσυ θες ακομα προσπαθεια funis για να φτασεις το μυαλο του ποντικου!!
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
εχουνε γινει επανηλειμενως πειραματα σε ποντικια (που ο εγκεφαλος τους μοιαζει με το δικο μας)
περαστικα!!
Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δίκιο ο Πετράν. Και ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα για τις κεραίες
Καταλάβετε κάτι: όταν είσαι ΚΑΤΩ από την κεραία (είναι στην ταράτσα σου), η ακτινοβολία που δέχεσαι, είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ.-
Όσο για το κινητό, η μόνη περίπτωση που εκπέμπει μεγάλη ακρινοβολία, είναι όταν προσπαθείς να κάνεις κλήση σε περιοχή με ΕΛΑΧΙΣΤΟ σήμα.-
-
Δυστυχως, το κινητο πλεον είναι ανάγκη.. Ή καλύτερα μας κάναν να το έχουμε ανάγκη.
Κινητό για να σε βρουν από τη δουλειά, κινητό για να σε βρούν οι φίλοι, κινητό για να σε βρούν οι συγγενείς, κινητό για να πας στο Βασιλόπουλο (πόσα κιλά τομάτες να πάρω;; ) κινητό για το χασάπη...
Εικονομυνήματα για να είμαστε τρέντυ, μυνήματα για να ευχηθούμε σε πολλά άτομα γρήγορα και εύκολα και γενικώς ησυχία δεν έχουμε...
Δυστυχώς αν το παίξουμε επαναστατες και σταματησουμε να το χρησιμοποιούμε δεν θα μπορεσουμε να επικοινωνησουμε με τους λοιπούς και θα μείνουμε πίσω...
Τεσπα, θα χορέψουμε... Και όταν πλέον θα αποδειχθεί αν η ακτινοβολία είναι επιβλαβής ή όχι, θέλω να ξέρω τι θα κάνουν τα χιλιάδες παιδιά με τον πιο ευαίσθητο εγκέφαλο τότε και μαζί και οι γονείς τους.
-
περαστικα!!
Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δίκιο ο Πετράν. Και ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα για τις κεραίες
Καταλάβετε κάτι: όταν είσαι ΚΑΤΩ από την κεραία (είναι στην ταράτσα σου), η ακτινοβολία που δέχεσαι, είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ.-
Όσο για το κινητό, η μόνη περίπτωση που εκπέμπει μεγάλη ακρινοβολία, είναι όταν προσπαθείς να κάνεις κλήση σε περιοχή με ΕΛΑΧΙΣΤΟ σήμα.-
@Krus:Και γιατι καποιοι γιατροι ουρλιαζουν γι'αυτο το θεμα?????Δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν ξερουν....Στο κατω κατω οι κυταρικες δομες αλοιωνονται ακομα και με μικρη ποσοτητα ακτινοβολίας σε υποβολη κατα μεγαλα χρονικα διαστήματα....
Υπηρχε στο πολυτεχνείο ενας καθηγητης (θα θυμηθω το ονομα του), διδασκε κυματικη και ειδικα Micro αλλα ηταν και ακομα πρεπει να ειναι μαχητης των κινητων, των μικροκυματων κλπ παντα σε σχεση με οτι εχει να κανει με την υγεια....
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
@Krus:Και γιατι καποιοι γιατροι ουρλιαζουν γι'αυτο το θεμα?????Δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν ξερουν....Στο κατω κατω οι κυταρικες δομες αλοιωνονται ακομα και με μικρη ποσοτητα ακτινοβολίας σε υποβολη κατα μεγαλα χρονικα διαστήματα....Κάποιοι ουρλιάζουν, κάποιοι λένε το αντίθετο. Αποδεδειγμένο, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό που λέω για τις κεραίες, ισχύει πάντως.
Υπηρχε στο πολυτεχνείο ενας καθηγητης (θα θυμηθω το ονομα του), διδασκε κυματικη και ειδικα Micro αλλα ηταν και ακομα πρεπει να ειναι μαχητης των κινητων, των μικροκυματων κλπ παντα σε σχεση με οτι εχει να κανει με την υγεια....
Χμ..Πρωτονοτάριος? Κωνσταντίνου? Παπανάνος?
-
@Krus:Και γιατι καποιοι γιατροι ουρλιαζουν γι'αυτο το θεμα?????Δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν ξερουν....Στο κατω κατω οι κυταρικες δομες αλοιωνονται ακομα και με μικρη ποσοτητα ακτινοβολίας σε υποβολη κατα μεγαλα χρονικα διαστήματα....
Κάποιοι ουρλιάζουν, κάποιοι λένε το αντίθετο. Αποδεδειγμένο, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό που λέω για τις κεραίες, ισχύει πάντως.
Χμ..Πρωτονοτάριος? Κωνσταντίνου? Παπανάνος?
...Ουζουνογλου (αν δεν κανω λαθος.....).....(Sorry kai gia to of topic ).....
-
Eιχαμε κάνει μέτρηση ραδιοακτινοβολίας στο πανεπιστημιο στα πλαισια μιας πτυχιακής συμφοιτητη μου. Σε περιοχές γύρω από τις κεραίες το ποσοστο ακτινοβολίας αυξανόταν εκθετικά...
Υπάρχουν συγκεκριμένες ζώνες ακτινοβολίας (ανάλογα με τον τύπο της κεραίας) που όσο απομακρυνόμαστε από αυτήν εξασθενούν.
Φανταστείτε δηλ. 'ομόκεντρους κύκλους'. Οι κύκλοι με την μεγαλύτερη ακτίνα έχουν λιγότερη ακτινοβολία.
Εμεις από την άλλη δοκιμάσαμε να μετρήσουμε την ακτινοβολία την ώρα που το κινητό είναι stand by Και την ώρα που το κινητό δέχεται ή καλεί. H βελόνα είχε κολλήσει στη δεξιά άκρη του καντράν (δε θυμαμαι να σας πω αριθμό)..
Με το ίδιο μηχάνημα -κατα λάθος- ανακαλύψαμε ότι οι μεγαλες λάμπες (που είναι σαν σωλήνες) σε απόσταση 1 μέτρο εκπέμπουν ελαφρώς λιγότερη ακτινοβολία από το κινητό εν ώρα κλήσης.. Στα 2 μέτρα εκπέμπουν τη μισή κ.ο.κ.
-
Κάποιοι ουρλιάζουν, κάποιοι λένε το αντίθετο. Αποδεδειγμένο, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό που λέω για τις κεραίες, ισχύει πάντως.
Νομίζω πως το μόνο που έχει αποδεοχτεί με μελέςτες, είναι το ότι η η ακτινοβολία εισχωρεί περισσότερο στον εγκέφαλο παιδιών μέχρι 13 ετών. Για το τι γίνεται παραπέρε δεν είμαστε σίγουροι.
Πάντως, λόγω της έλλειψης των γνώσεών μας γύρω από το θέμα, οι περισσότεροι συστήνουν να αποφεύγεται τελείως η χρήση των κινητών από παιδιά ηλικίας ως 12-13 ετών....
-
K κάτι ακόμα για τα vodafone live κινητά!
το Κ700i όταν είναι 'live' έκδοση, δεν μπορεί να παίζει MP3 σε κλήσεις κ το Κ750i αρνείται να συνεργαστεί σωστά με bluetooth handfree
Η απάντηση που πήρα (off the record πάντα) ότι ευθύνεται η vodafone για την μετατροπή του σε live
Ακόμα κ άλλοι φίλοι με άλλα κινητά έχουν τα ίδια προβλήματα... χώρια το χειρότερο menu
Τώρα για μετρήσεις κ ακτινοβολία το μόνο που μπορώ να κοιτάω είναι το SAR (specific absorption rate) που ανακοινώνουν οι εταιρίες για τα κινητά τηλέφωνα που κατασκευάζουν, καθώς κ 3οι που κάνουν μετρήσεις....
..και τί εταιρεία κινητής?