-
Πρίν χρόνια είχα μία φίλη,η οποία δούλευε σάν αεροσυνοδός στίς Σαουδαραβικές αερογραμμές.
Από αυτά πού μού εξιστόρησε τότε,θα μείνω σέ κάτι πού μού έκανε φοβερή εντύπωση.
'Κάθε Σάββατο (ή Κυριακή-δέν θυμάμαι τή μέρα) είχανε δημόσιους αποκεφαλισμούς.Τα θύματα,ήταν τίς περισσότερες φορές δολοφόνοι.Οταν όμως δέν υπήρχε δολοφόνος στήν 'ψειρού',αποκεφαλίζανε τόν οποιονδήποτε κρατούμενο,έστω καί άν είχε κλέψει κάτι ανάξιο λόγου.'Ορκο φυσικά γιά τα παραπάνω δέν παίρνω,μιάς καί ήτανε διηγήσεις τρίτου προσώπου,καί δέν τα είδα με τα μάτια μου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
'Κάθε Σάββατο (ή Κυριακή-δέν θυμάμαι τή μέρα) είχανε δημόσιους αποκεφαλισμούς.Τα θύματα,ήταν τίς περισσότερες φορές δολοφόνοι.Οταν όμως δέν υπήρχε δολοφόνος στήν 'ψειρού',αποκεφαλίζανε τόν οποιονδήποτε κρατούμενο,έστω καί άν είχε κλέψει κάτι ανάξιο λόγου.'Ωραια θα περασεις Πανο απο οτι βλεπω. Θα εχεις και θεαματα να περνανε τα Σαββατοκυριακα που δεν θα χεις τι να κανεις!
-
Το *ποναει κεφαλι-κοψει κεφαλι *εκει γινεται κυριολεκτικα
Εγω εχω ακουσει οτι το κοψιμο παει συνηθως με την ποινη,δηλαδη η κλεψια σημαινει κομμένο χέρι κ.ο.κ. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω εχω ακουσει οτι το κοψιμο παει συνηθως με την ποινη,δηλαδη η κλεψια σημαινει κομμένο χέρι κ.ο.κ.Και άμα ξενομαμήσεις τί σου κόβουνε άραγε???
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Εγω εχω ακουσει οτι το κοψιμο παει συνηθως με την ποινη,δηλαδη η κλεψια σημαινει κομμένο χέρι κ.ο.κ.Και άμα ξενομαμήσεις τί σου κόβουνε άραγε???
Εσένα τιποτα φαντάζομαι,της καριόλας που σε εριξε στα δίχτυα της φαντάζομαι της δίνουν ενα λιθοβολισμό αν ειναι στις καλές τους
-
Παντως να λεμε και τα καλα, οι περισσότεροι μηχανικοι που πηγαν εκει εκαναν πολυ γρηγορα καλά λεφτα.Οσοι δεν τα φαγανε σε παρανομες απολαύσεις!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εσένα τιποτα φαντάζομαι,της καριόλας που σε εριξε στα δίχτυα της φαντάζομαι της δίνουν ενα λιθοβολισμό αν ειναι στις καλές τους
Και το πολύ-πολύ να σε ρίξουν σε κανένα χαρέμι για να πνίξεις τον πόνο σου.....
-
Για Σαουδικη Αραβια δεν ξερω, αλλα σε Εμιρατα κλπ υπαρχουν πααααρα πολοι δυτικοι (και δυτικες ) που εργαζονται και μαλλον δεν υπαρχει προβλημα να ζησεις καλα (και να βρεις και παρεα ).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε μαστιγώνουν νομιζω υπό προϋποθέσεις αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα
Πάντως γι'αυτό με τις γυναίκες και τις καμήλες φταίει ο καπιταλισμός
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως να λεμε και τα καλα, οι περισσότεροι μηχανικοι που πηγαν εκει **εκαναν πολυ γρηγορα καλά λεφτα.**Οσοι δεν τα φαγανε σε παρανομες απολαύσεις!Tα καλα λεφτα γινονταν κυριως τις δεκαετιες του 70 και του 80 οταν ακομα δεν ειχαν μπει στην αγορα εργασιας οι Κορεατες οι Ινδοι και οι Ρωσοι....
Επισης οι εταιρειες (οι πιο σοβαρες τουλαχιστον) τοτε νοικιαζαν κρουαζιεροπλοια για τους εργαζομενους τους τουλαχιστο στη Jeddah ουτως ωστε οι μικρες καθημερινες απολαυσεις να γινονται ελευθερα επειδη το πλοιο ως γνωστο αποτελει 'εδαφος' της χωρας της οποιας εχει σημαια....
Παντως η κατασταση για ενα δυτικο δεν ειναι σημερα τοσο ευχαριστη στη Σ.Αραβια.
Απο τη μια το βαθυ θεοκρατικο κρατος (που παντα υπηρχε με οτι αυτο συνεπαγεται π.χ.εφαρμογη της Σαρια) ενισχυμενο με τρομοκρατικες επιθεσεις σε συγκροτηματα κατοικιων και συνοικιες που κατοικουν Δυτικοι.Οσο για τις γυναικες δεν ειναι και τοσο ευκολο-αδυνατον ειναι μαλλον- να εχεις οποιαδηποτε σχεση....
Πρωτον γιατι δεν τις βλεπεις (λογω τσαντορ)
Δευτερον γιατι δεν κυκλοφορουν ποτε μονες και ασυνοδευτες (αποτελει ποινικο αδικημα)
Τριτον επειδη και οι ιδιες δεν διακινδυνευουν τη σωματικη τους ακαιρεοτητα
Τεταρτον ακομα και μεσα στο σπιτι αν μπει ξενος εξαφανιζονται και εμφανιζονται μονο με τη συγκαταθεση του συζυγου/πατερα/αδερφου.Γενικα σημερα δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα εκει εκτος και αν προκειται για ανωτατα στελεχη επιχειρησεων
-
ξερει κανεις ποσα αλογα βγαζει μια καμηλα?
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
ξερει κανεις ποσα αλογα βγαζει μια καμηλα?2.5 mου το χει πει ενας γνωστος μου που εχει δυναμομετρο στο ντουμπαι !
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
ξερει κανεις ποσα αλογα βγαζει μια καμηλα?
2.5 mου το χει πει ενας γνωστος μου που εχει δυναμομετρο στο ντουμπαι !
Μαμά ή βελτιωμένη;
-
ξερει κανεις ποσα αλογα βγαζει μια καμηλα? -
Ο χρήστης HUNTER, Tiger, Batman, skye έγραψε:
Η αλήθεια είναι οτι ο ακρωτηριασμός σαν ποινή για κάποιο αδίκημα υφίσταται ακόμη και σήμερα, για αποκεφαλισμούς διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μιας και δεν έχω ακούσει κάτι. Απο εκεί και πέρα όμως πρέπει να είσαι και αφελής για να μπλέξεις σε τέτοια πράγματα.
Όσον αφορά τη μοιχεία, πρώτο θύμα φυσικά είναι η γυναίκα, αλλά και ο άντρας δεν αποθεώνεται για το κατόρθωμά του: έχω την εντύπωση οτι ο σύζυγος της γυναίκας έχει το δικαίωμα να σκοτώσει τον δράστη επειδή ατίμασε την γυναίκα/οικογενειά του.
Παντως να λεμε και τα καλα, οι περισσότεροι μηχανικοι που πηγαν εκει εκαναν πολυ γρηγορα καλά λεφτα.Οσοι δεν τα φαγανε σε παρανομες απολαύσεις!
Επειδή είμαι μηχανικός, θεωρώ οτι ακόμα και σήμερα είναι καλή ευκαιρία για να κάνεις μια αρπαχτή. Τα λεφτά είναι αρκετά και η προϋπηρεσία πολύτιμη και αρκετά υπολογίσιμη.
Ωραια θα περασεις Πανο απο οτι βλεπω. Θα εχεις και θεαματα να περνανε τα Σαββατοκυριακα που δεν θα χεις τι να κανεις!
Ένα μείον ακόμα τα εξαντλητικά ωράρια: 10 ώρες την ημέρα – 6 ημέρες την εβδομάδα (αργία εκεί είναι η Παρασκευή, Σ/Κ γιόκ).
Για Σαουδικη Αραβια δεν ξερω, αλλα σε Εμιρατα κλπ υπαρχουν πααααρα πολοι δυτικοι (και δυτικες ) που εργαζονται και μαλλον δεν υπαρχει προβλημα να ζησεις καλα (και να βρεις και παρεα ).
Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μεν δύο ισλαμικές χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά απο εκεί και πέρα οι διαφορές είναι μεγάλες. Πολλοί περισσότεροι δυτικοί στα Η.Α.Ε. αλλά όχι περισσότερες γυναίκες. Γιατί αν είναι η απόφαση δύσκολη για έναν άντρα μία φορά, για γυναίκα είναι δέκα.
Επισης οι εταιρειες (οι πιο σοβαρες τουλαχιστον) τοτε νοικιαζαν κρουαζιεροπλοια για τους εργαζομενους τους τουλαχιστο στη Jeddah ουτως ωστε οι μικρες καθημερινες απολαυσεις να γινονται ελευθερα επειδη το πλοιο ως γνωστο αποτελει 'εδαφος' της χωρας της οποιας εχει σημαια....
Γενικα σημερα δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα εκει εκτος και αν προκειται για ανωτατα στελεχη επιχειρησεων
Για καραβιές με πουτάνες δεν έχω ακούσει τίποτα, θα ζητήσω όμως διευκρινήσεις απο την εταιρία
Όποια και να είναι η θέση σου στην εταιρία, οι δυσκολίες είναι ίδιες απο την στιγμή που η συνήθειές σου και η κουλτούρα σου είναι εντελώς διαφορετική.
-
ξερει κανεις ποσα αλογα βγαζει μια καμηλα?Για άλογα δεν ξέρω αλλά από αυτονομία πάντως σκίζει
Δεν χρειάζεται να σταματάς κάθε λίγο και λιγάκι για refuelling -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
'Κάθε Σάββατο (ή Κυριακή-δέν θυμάμαι τή μέρα) είχανε δημόσιους αποκεφαλισμούς.Έτσι είναι, αποκεφαλισμοί μόνο τη Παρασκευή (ή είναι τη Κυριακή?). Τις καθημερινές άντε να κόψουν 2-3 χέρια, αλλά όχι αποκεφαλισμούς. Αποκεφαλισμούς δεν έχει κάθε Παρασκευή, συνήθως έχει αλλά όχι πάντα.
Έχω βίντεο (real media) που κόβουν χέρια. Τα θύματα είναι δεμένα κάτω με το χέρι τεντωμένο και δεμένο με κάτι σπάγγους. Τα χέρια τα κόβουν με ένα μακρύ και λεπτό μαχαίρι, χωρίς αίματα - όπως στο χασάπη. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί δεν θέλω ούτε να το βλέπω αυτό το βίντεο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι οι ακρωτηριασμοί είναι οπισθοδρομικό φαινόμενο δεν ξέρουν σε ποιά χώρα ζουν, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιάνουν αδέσποτους σκύλους και γάτες για να τους κόψουν την ουρά.
Ξέρω 2 άτομα που δούλευαν Σ.Α. Τα λεφτά είναι καλά, αν δεν κάνεις τίποτα παράνομο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μια χαρά είναι. Τις περισσότερες δουλειές τις κάνουν ξένοι έτσι κι αλλιώς. Υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες, όλοι οι εργάτες είναι ξένοι.
Το μέσο σπίτι είναι 500 τ.μ. και χλίδα, μάρμαρα κλπ. Τα μεγαλύτερα σπίτια έχουν μέσα και ένα χώρο που θυμίζει κυκλική σκηνή (τεράστια) με χαλιά και μαξιλάρια που κάθονται οι Άραβες όπως παλιά. Άλλα σπίτια με αυλή μπορεί να έχουν μεγάλη σκηνή στην αυλή.
Οι καμήλες που αναφέρθηκε, δεν χρησιμοποιούνται για μεταφορές αλλά τις έχουν και τις ανταλλάσουν (και σε παζάρια) σαν ένδειξη πλούτου.
Οι Σαουδάραβες το '50 ήταν πάμφτωχοι και τώρα είναι πάμπλουτοι. Τι κουλτούρα να περιμένεις, πάντως εμείς οι Έλληνες μια χαρά τους καταλαβαίνουμε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
'Κάθε Σάββατο (ή Κυριακή-δέν θυμάμαι τή μέρα) είχανε δημόσιους αποκεφαλισμούς.
Έτσι είναι, αποκεφαλισμοί μόνο τη Παρασκευή (ή είναι τη Κυριακή?). Τις καθημερινές άντε να κόψουν 2-3 χέρια, αλλά όχι αποκεφαλισμούς. Αποκεφαλισμούς δεν έχει κάθε Παρασκευή, συνήθως έχει αλλά όχι πάντα.
Έχω βίντεο (real media) που κόβουν χέρια. Τα θύματα είναι δεμένα κάτω με το χέρι τεντωμένο και δεμένο με κάτι σπάγγους. Τα χέρια τα κόβουν με ένα μακρύ και λεπτό μαχαίρι, χωρίς αίματα - όπως στο χασάπη. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί δεν θέλω ούτε να το βλέπω αυτό το βίντεο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι οι ακρωτηριασμοί είναι οπισθοδρομικό φαινόμενο δεν ξέρουν σε ποιά χώρα ζουν, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιάνουν αδέσποτους σκύλους και γάτες για να τους κόψουν την ουρά.
Ξέρω 2 άτομα που δούλευαν Σ.Α. Τα λεφτά είναι καλά, αν δεν κάνεις τίποτα παράνομο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μια χαρά είναι. Τις περισσότερες δουλειές τις κάνουν ξένοι έτσι κι αλλιώς. Υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες, όλοι οι εργάτες είναι ξένοι.
Το μέσο σπίτι είναι 500 τ.μ. και χλίδα, μάρμαρα κλπ. Τα μεγαλύτερα σπίτια έχουν μέσα και ένα χώρο που θυμίζει κυκλική σκηνή (τεράστια) με χαλιά και μαξιλάρια που κάθονται οι Άραβες όπως παλιά. Άλλα σπίτια με αυλή μπορεί να έχουν μεγάλη σκηνή στην αυλή.
Οι καμήλες που αναφέρθηκε, δεν χρησιμοποιούνται για μεταφορές αλλά τις έχουν και τις ανταλλάσουν (και σε παζάρια) σαν ένδειξη πλούτου.
Οι Σαουδάραβες το '50 ήταν πάμφτωχοι και τώρα είναι πάμπλουτοι. Τι κουλτούρα να περιμένεις, πάντως εμείς οι Έλληνες μια χαρά τους καταλαβαίνουμε.
Αν εξαιρεσουμε την πρωτη παραγραφο, τα υπολοιπα μια χαρα ακουγονται.
Τιποτα σε οικονομικα βρισκουμε για δουλεια? Βαρεθηκα το Γαλατσι... -
Αλκοόλ επίσεις,δέν υπάρχει πουθενά,άν καί από ότι είχα κάπου διαβάσει προσφέρεται σάν 'εξτραδάκι' σέ κάποια πολυτελή ξενοδοχεία.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλκοόλ επίσεις,δέν υπάρχει πουθενά,άν καί από ότι είχα κάπου διαβάσει προσφέρεται σάν 'εξτραδάκι' σέ κάποια πολυτελή ξενοδοχεία.Και καλά απαγορεύεται, στα σπίτια όμως όλοι τα τσούζουν...
Ακόμη απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις για οποιδήποτε λόγο, γι' αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν κινηματογράφοι, clubs κτλ.
Ξέρω 2 άτομα που δούλευαν Σ.Α.
Μάθε σε παρακαλώ ό,τι μπορείς και γράψε εδώ.
Εκπατρισμός στη Σαουδική Αραβία