-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
θενξ τραβ! αν και έχω μια ανησυχία για το πόσο καιρό θα κάνουν να ρθουν
το δολλάριο δεν υποτίθεται ότι θα έμενε κάπου εκεί στο 1,20;
πάντως ψάξε και λίγο κατά Αμέρικα μεριά. Τους ξεβρακώνεις στην κυριολεξία.
Πώς λέγαμε παλιά* 'με μια Κolynos βγάζεις γκόμενα'*? Κάπως έτσι αλλά ...δυτικότερα πλέον
Όλα μα όλα, έχουν προσφορές. Ειδικά ρούχα που θες εσύ, έχει πολύ πράμα. Καλή φάση πρέπει να είναι και το UK τώρα που έριξαν το ΦΠΑ κατά 2% αλλά εξακολουθούν να είναι πιο ακριβά γενικάΞέρεις κανα σαιτ για αθλητικά-ορειβατικά από ΗΠΑ?
σόρυ για την καθυστέρηση αλλά τώρα μπήκα μέσα. Κοίτα αυτό , είναι και άλλο ένα πολύ καλό αλλά δεν το θυμάμαι τώρα. θα ψάξω και θα στο βρω αλλά έχε το νου σου γιατί αυτά είναι ακριβά είδη με σε σακατέψει το τελωνείο.
http://www.backcountry.com/' target='_blankedit : http://www.altrec.com
http://www.rei.com/
http://store.backcountrysafety.com/
http://www.cham3s.com/uk/default.asp (γαλλικό) -
Τhanks!
-
Κανένα με παιχνίδια ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Κανένα με παιχνίδια ;Ναι, για πείτε, μόνο από ebay ψάχνω μέχρι τώρα αλλά σε επώνυμα παιχνίδια δεν έχει διαφορές στις τιμές.
-
Σκέφτομαι να ρισκάρω μια αγορά για αγορά από Hong Kong μέσω ebay (γύρω στα 200 Euro). Καθώς διαμένω Θεσσαλονίκη, γνωρίζει κανείς σε περίπτωση που έχω πρόβλημα με το τελωνείο από που παραλαμβάνω το προϊόν και που πληρώνω;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
1,44 έφτασε κι εγώ ο μλκς αγόρασα με 1,29 στις 12 του μήνακαι η λίρα ...πάμε για το 1 λιρα=1 ευρώ
ενημερωτικά 1 λ = 1.07 ευρώ από 1.32 που ήταν παλαιότερα...
-
Σήμερα μόλις το κοίταξα (την ισοτιμία της λίρας) και διαπίστωσα ότι ένα παιχνίδι γνωστής φίρμας που κοστίζει στο Γκρις 109 €, στην Αγγλία έχει 69 €.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Κανένα με παιχνίδια ;Έχω πάρει από εκεί κάτι σπάνιες εκδόσεις Final Fantasy κλπ για έναν κολλημένο φίλο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κανένα με παιχνίδια ;
http://www.play-asia.com/' target='_blank
Έχω πάρει από εκεί κάτι σπάνιες εκδόσεις Final Fantasy κλπ για έναν κολλημένο φίλο.
Εγώ ενδιαφέρομαι για κανονικά παιχνίδια και όχι ηλεκτρονικά.
-
Είχα παραγγείλει από το Αμέρικα πριν κάτι μέρες μερικά είδη αθλητικά (παπούτσια , ρούχα, κάλτσες ). Είχαν μια προσφορά και στα 200$ παραγγελιά , σου έκαναν έκπτωση 55. Ψιλολαμογιά ήταν, ουσιαστικά γλίτωνες τα ταχυδρομικά έξοδα και μερικά ντάλαρς ακόμα.
Ο μαλάκας για να πιάσει το όριο των 200$, πάει και παραγγέλνει και 5 φακελάκια Gadorade πού έκαναν δεν έκαναν 3 $.Μου έρχεται σήμερα ένα χαρτί από το τελωνείο του Ελβενιζέλου , που μου λέει ότι η συσκευασία περιέχει προϊόντα πού δεν έχουν την έγκριση του ΕΟΦ. Κονομήσαμε...
Παίρνω κατά τις 11 τον ΕΟΦ (μια γραμμή που σου σπάει τα νεύρα στην αναμονή) και μου λένε να πάρω μετά τις 12.30 γιατί έχουν στάση εργασίας.
Παίρνω κατά τις 1 παρά και πέφτω σε μια πολύ ευγενική κυρία (ευτυχώς γιατί τα είχα δει όλα) και
αφού συμφωνήσαμε ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι ...καλλυντικά και βιταμίνες, διαφωνούσαμε ότι ήταν συμπλήρωμα διατροφής.
Μάταια προσπαθούσα να την πείσω ότι είναι ισοτονικό ποτό με ηλεκτρολύτες και γλυκόζη. Μου επαναλάμβανε μονότονα ότι αφού δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο θα είναι οπωσδήποτε συμπλήρωμα διατροφής. Τι κι αν της έλεγα ότι το πουλάνε στα SM...τίποτα αυτή, το βιολί της.Τε σπα, επειδή την είχα ανάγκη και δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν με τον όρο 'συμπλήρωμα διατροφής' και πιθανόν να τη ζόριζα αδίκως δεν επέμεινα και πάρα πολύ.
Μου έστειλε μια αίτηση και μια υπεύθυνη δήλωση που έπρεπε να συμπληρώσω και που έλεγε ότι α) το συγκεκριμένο προϊόν δεν περιέχει απαγορευμένες ουσίες, β) αναλαμβάνω την ευθύνη για τη χρήση του και γ) ότι προορίζεται για προσωπική μου χρήση. Το κακό είναι ότι μου ζήτησε και ...prospectus του προϊόντος
. Βρήκα τα συστατικά sto net και τους τα έστειλα. Και τώρα περιμένω...Στο διάστημα που περίμενα μέχρι να λήξει η στάση, προσπάθησα να συνεννοηθώ με το τελωνείο. Καλά κρασιά. Ούτε που σήκωναν το ένα τηλέφωνο που μου είχαν στείλει στο χαρτί. Πετάχτηκα μέχρι το κοντινότερο ΕΛΤΑ αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Πολλή ταλαιπωρία ρε γμτ και το κακό είναι ότι τα παπούτσια δεν είναι δικά μου αλλά ενός φίλου που παίζει εδώ στα τοπικά πρωταθλήματα και τα χρειάζεται το συντομότερο δυνατό.
Τώρα πάμε για μέσα Γενάρη και αν... -
Να σπάσεις το πακέτο δεν παίζει ε;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για αγορες απο ΕΛΒΕΤΙΑ (που δεν ειναι στην ΕΕ) πληρωνεις τελωνειο ή οχι;Είναι θέμα σένγκεν. Αν και σε μερικές χώρες εκτός Σένγκεν έρχονται προϊόντα χωρίς τελωνείο. Στην εταιρεία μου, παραγγέλνω από Σουηδία και παραλαμβάνω χωρίς τελωνείο.
-
Η Σουηδία ανήκει στη Ε.Ε., συνεπώς δεν τίθεται θέμα τελωνείου έτσι κι αλλιώς
-
Έχω αγοράσει πολλές φορές πράγματα από ΗΠΑ ή Κίνα και δεν έχω πληρώσει τελωνείο. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις μικρών σε όγκο και βάρος αντικειμένων όπως φορτιστές, μπαταρίες, t-shirt, cd, memory sticks και άλλα παρεμφερή.
Ο λόγος, όπως τουλάχιστον μου τον είπαν στα ΕΛ.ΤΑ., είναι αποκλειστικά πρακτικός. Τα είδη αυτά διακινούνται σε κοινές επιστολές ή μικρά πακετάκια και αποστέλλονται απ' ευθείας στα ΕΛ.ΤΑ. χωρίς να ασχοληθεί μαζί τους το τελωνείο. Τα μεγαλύτερα πακέτα που έρχονται από τρίτες χώρες περνούν αναγκαστικά από το τελωνείο όπου γίνεται αυτόματα ο εκτελωνισμός τους, δηλαδή χωρίς την παρουσία διορισμένου εκτελωνιστή από τον παραλήπτη. Ο υπάλληλος ανοίγει την συσκευασία και κρίνει από το τιμολόγιο, αλλά και τα είδη, τι φόρο θα βάλει. Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε ανταλλακτικά αυτοκινήτου ''τρώω'' περί το 30% φόρο στην αξία των αγαθών. Ο υπάλληλος συμπληρώνει το αντίστοιχο έντυπο, επανασυσκευάζει τα αγαθά και τα αποστέλλει στο οικείο κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. που του υποδεικνύει η παραγγελία (χρησιμοποιώ πάντα ΕΛ.ΤΑ. για είδη από τρίτες χώρες διότι τα θεωρώ καλύτερα και φθηνότερα από κούριερ και δεν έχουν ιδιαίτερους περιορισμούς όγκου ή βάρους).
Όταν πάω να παραλάβω από τα ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής μου, ο υπάλληλος βλέπει το έντυπο εκτελωνισμού και μου ζητάει τα χρήματα του υπολογισθέντος φόρου τα οποία και πληρώνω τοις μετρητοίς. Επιτόπου μου κόβει απόδειξη, ολοκληρώνοντας τον εκτελωνισμό τους.
Αν δεν μεσολαβήσει τελωνείο, παραλαμβάνω την παραγγελία μου σε λίγες ημέρες. Αν μεσολαβήσει τελωνείο, έχει συμβεί να περιμένω και 3,5 μήνες από αμερική αλλά έφταιγε και το γεγονός ότι η αποστολή ήταν με surface mail και όχι με air mail. Γενικώς με την παρεμβολή του τελωνείου η παραλαβή αργεί. -
Τώρα πληρώνεις 6 ευρώ σ' αυτά που έρχονται από Κίνα, αν ΔΕΝ περάσουν τελωνείο - αλλιώς εκτελωνισμός κανονικός.
-
Πότε βγάλανε το εξάευρο ?
-
Το πρώτο που σκέφθηκα αυτό ήταν, μια και είναι το πιο λογικό/εύκολο.
Δε γίνεται όμως. Ή γυρίζει όλο πίσω ή το παίρνεις όλο. -
Σου έδωσαν τουλάχιστον κάποιον χρονικό ορίζοντα από τον ΕΟΦ; Μάλλον μετά τα θέματα με τις ντόπες φυσάνε και το γιαούρτι...
-
Το χαρτί από το τελωνείο είχε ημερομηνία 19/12 και ήρθε σήμερα σε μένα συστημένο.
Λέει ότι πρέπει να τακτοποιήσω το θέμα (να πάρω το ok από τον ΕΟΦ) μέσα σε 10 μέρες. Ήδη έχουν περάσει. Μου είπαν ότι θα περιμένουν. Από τον ΕΟΦ δεν έχω παράπονο, ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Στο τελωνείο είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τώρα πληρώνεις 6 ευρώ σ' αυτά που έρχονται από Κίνα, αν ΔΕΝ περάσουν τελωνείο - αλλιώς εκτελωνισμός κανονικός.Δεν νομίζω.. Χτες παρέλαβα 2 φιλτρα πωλωτικά αξιας 105 Ευρώ από Hong Kong και δεν πληρωσα τιποτα (μου τα έφερε ο ταχυδρόμος στο σπίτι) και πριν από λιγο 2 μπαταριες για την D90 ομοιως χωρις να δώσω κατι παραπάνω..
Εκτος εαν ισχύει για αγορές από ενα ποσό και πάνω...
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)