Είχα παραγγείλει από το Αμέρικα πριν κάτι μέρες μερικά είδη αθλητικά (παπούτσια , ρούχα, κάλτσες ). Είχαν μια προσφορά και στα 200$ παραγγελιά , σου έκαναν έκπτωση 55. Ψιλολαμογιά ήταν, ουσιαστικά γλίτωνες τα ταχυδρομικά έξοδα και μερικά ντάλαρς ακόμα.
Ο μαλάκας για να πιάσει το όριο των 200$, πάει και παραγγέλνει και 5 φακελάκια Gadorade πού έκαναν δεν έκαναν 3 $.
Μου έρχεται σήμερα ένα χαρτί από το τελωνείο του Ελβενιζέλου , που μου λέει ότι η συσκευασία περιέχει προϊόντα πού δεν έχουν την έγκριση του ΕΟΦ. Κονομήσαμε...
Παίρνω κατά τις 11 τον ΕΟΦ (μια γραμμή που σου σπάει τα νεύρα στην αναμονή) και μου λένε να πάρω μετά τις 12.30 γιατί έχουν στάση εργασίας.
Παίρνω κατά τις 1 παρά και πέφτω σε μια πολύ ευγενική κυρία (ευτυχώς γιατί τα είχα δει όλα) και
αφού συμφωνήσαμε ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι ...καλλυντικά και βιταμίνες, διαφωνούσαμε ότι ήταν συμπλήρωμα διατροφής.
Μάταια προσπαθούσα να την πείσω ότι είναι ισοτονικό ποτό με ηλεκτρολύτες και γλυκόζη. Μου επαναλάμβανε μονότονα ότι αφού δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο θα είναι οπωσδήποτε συμπλήρωμα διατροφής. Τι κι αν της έλεγα ότι το πουλάνε στα SM...τίποτα αυτή, το βιολί της.
Τε σπα, επειδή την είχα ανάγκη και δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν με τον όρο 'συμπλήρωμα διατροφής' και πιθανόν να τη ζόριζα αδίκως δεν επέμεινα και πάρα πολύ.
Μου έστειλε μια αίτηση και μια υπεύθυνη δήλωση που έπρεπε να συμπληρώσω και που έλεγε ότι α) το συγκεκριμένο προϊόν δεν περιέχει απαγορευμένες ουσίες, β) αναλαμβάνω την ευθύνη για τη χρήση του και γ) ότι προορίζεται για προσωπική μου χρήση. Το κακό είναι ότι μου ζήτησε και ...prospectus του προϊόντος
. Βρήκα τα συστατικά sto net και τους τα έστειλα. Και τώρα περιμένω...
Στο διάστημα που περίμενα μέχρι να λήξει η στάση, προσπάθησα να συνεννοηθώ με το τελωνείο. Καλά κρασιά. Ούτε που σήκωναν το ένα τηλέφωνο που μου είχαν στείλει στο χαρτί. Πετάχτηκα μέχρι το κοντινότερο ΕΛΤΑ αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Πολλή ταλαιπωρία ρε γμτ και το κακό είναι ότι τα παπούτσια δεν είναι δικά μου αλλά ενός φίλου που παίζει εδώ στα τοπικά πρωταθλήματα και τα χρειάζεται το συντομότερο δυνατό.
Τώρα πάμε για μέσα Γενάρη και αν...