-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η Electron (κι εγω τέτοια εχω) είναι κάρτα για ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Βασικά είναι χρεωστική (πρέπει να έχεις χρήματα στον λογαριασμό σου).
Και τότε είναι δωρεάν.
Ομως...
Αν την χρησιμοποιήσεις σαν πιστωτική τότε πληρώνεις συνδρομή.Εγω ψάχνω για μια** καθαρά χρεωστική**!Ξέρεις κανείς καμία?
ΠΕΙΡΑΙΩΣ winbank VISA ELECTRON
Αυτό ακριβώς έψαχνα κι εγώ:
-Χρεωστική μόνο και όχι πιστωτική
-Visa Electron, συναλλαγές μέσω internet
-winbank, για να βλέπεις μέσω internet τις κινήσεις του λογαριασμού -
Υπάρχει και η Gift card της τράπεζας Αττικής που λένε ότι είναι καλή για αγορές μέσω internet.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Υπάρχει και η Gift card της τράπεζας Αττικής που λένε ότι είναι καλή για αγορές μέσω internet.Άμα δίνουν και μια Χρουσαλά δώρο μαζί με την κάρτα να πάω να βγάλω
-
υπάρχει κι αυτό ε
-
Παιδια μην το ψαχνετε αλλο.Αττικη gift cart.Διαρκεια 1 χρονο βαζεις μεσα οσα χρηματα θες ουτε πιστωτικη ουτε τιποτα απο αυτα.Φορτωνεις στο καταστημα οποτε θες (Μειωνεκτημα μονο απο το καταστημα οχι απο το μηχανημα για να κρατανε την μιζα απο 2 εως 5 Ευρω αναλογα ποσσα βαζεις).Εμενα παντως με εξυπηρετησε για τις αγορες στο Ιντερνετ που ηθελα και κανει και για μαγαζια αν θες και παντα με ασφαλεια αφου στην χειρωτερη θα σου παρουν τα χρειματα που εχεις μεσα βαλει και εγω εχω παντα απο 20 εως 50 Ευρω το πολυ.
-
Ρε παιδιά γιατί δεν βγάζετε μια κανονική βιζα από οποιαδήποτε τράπεζα και να τους πείτε να έχει χαμηλό όριο (πχ 600€), ή αν έχετε 2 κάρτες στείλτε τους ένα φαξ να χαμηλώσουν το όριο στην 1...
Εγώ ψωνίζω από το Ιντερνετ από το 2000 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Επίσης, αν ψωνίζετε από ζώνη ευρώ (πχ Γερμανία) μπορείτε να στέλνετε εμβάσματα μέσω Alpha web banking χωρίς έξοδα, άπό winbank της Πειραιώς είναι 3€ (αυτό το λέω γιατί πολλοί στην Γερμανία δεν δέχονται visa και προτιμούν μεταφορά σε λογαριασμό). Στο paypal, όταν πληρώνεις σε άλλο νόμισμα (πχ USD) τους λές να χρεώσουν την κάρτα στο ίδιο νόμισμα και όχι να μετατρέψουν αυτοί και να σε χρεώσουν σε ευρώ. Αυτό γιατί οι ελληνικές τράπεζες σου δίνουν καλύτερη ισοτιμία σε σχέση με το Paypal.
Στο ιντερνετ υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες σε σχέση με τα κανονικά μαγαζιά. Εγώ αν μπορούσα, δεν θα αγόραζα ούτε γάλα από την Ελλάδα
Προσοχή από Αμερική και σε αγορές εκτός ΕΕ: Πάντα προτιμούμε να τα στέλνουν με το ταχυδρομείο της εκάστοτε χώρας (απλό αεροπορικό ή εξπρες ασφαλισμένο) αλλά ποτέ με κουριερ!
κουριερ = εγγυημένο δάγκωμα στο τελωνείο
Αυτό γιατί οι κούριερς (ειδικά η UPS ) τα στέλνουν μόνοι τους στο τελωνείο γιατί σε χρεώνουν και έξοδα φύλαξης μετά οι ίδιοι. Το ότι για να βγάλουν έξτρα €15 από την φύλαξη θα πληρώσεις εσύ στο τελωνείο άλλα 50 έως άπειρα €€€€ δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.
Τέλος δεν ξεχνάμε να ζητήσουμε από τον πωλητή από USA:
α) Να κάνει το πακέτο 'mark as gift' ή 'commercial sample'
β) Να μην βάλει μέσα τιμολόγιο (κοινώς να το πετάξει)
γ) Να μην δηλώσει αξία πάνω από $80 (πάντως κάτω από $100)Αυτά και happy shopping
A, ξέχασα να πω ότι από Αμερική μου έρχονται πολύ πιο γρήγορα πράγματα από ότι από Ευρώπη Τώρα πως γίνεται αυτό...
-
Ο χρήστης silkman έγραψε:
Στο ιντερνετ υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες σε σχέση με τα κανονικά μαγαζιά. Εγώ αν μπορούσα, δεν θα αγόραζα ούτε γάλα από την Ελλάδα+1
-
A, ξέχασα να πω ότι από Αμερική μου έρχονται πολύ πιο γρήγορα πράγματα από ότι από Ευρώπη :iconcool: Τώρα πως γίνεται αυτό...Κίνα και Χονγκ Κονγκ έχουν το ρεκόρ ταχύτητας, ειδικά στα συστημένα που αργούν πολύ από Αμερική.
-
...**Προσοχή από Αμερική και σε αγορές εκτός ΕΕ: Πάντα προτιμούμε να τα στέλνουν με το ταχυδρομείο της εκάστοτε χώρας (απλό αεροπορικό ή εξπρες ασφαλισμένο) αλλά ποτέ με κουριερ!
κουριερ = εγγυημένο δάγκωμα στο τελωνείο
Αυτό γιατί οι κούριερς (ειδικά η UPS ) τα στέλνουν μόνοι τους στο τελωνείο γιατί σε χρεώνουν και έξοδα φύλαξης μετά οι ίδιοι. Το ότι για να βγάλουν έξτρα €15 από την φύλαξη θα πληρώσεις εσύ στο τελωνείο άλλα 50 έως άπειρα €€€€ δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.
Τέλος δεν ξεχνάμε να ζητήσουμε από τον πωλητή από USA:
α) Να κάνει το πακέτο 'mark as gift' ή 'commercial sample'
β) Να μην βάλει μέσα τιμολόγιο (κοινώς να το πετάξει)
γ) Να μην δηλώσει αξία πάνω από $80 (πάντως κάτω από $100)**Αυτά και happy shoppingA, ξέχασα να πω ότι από Αμερική μου έρχονται πολύ πιο γρήγορα πράγματα από ότι από Ευρώπη Τώρα πως γίνεται αυτό...
Μια ερωτηση στα γρηγορα...Φιλος αγορασε παπουτσια απο Αιγυπτο!Πρεπει να ακολουθησει τα ως ανω 'η δεν χρειαζεται?Τι δαγκωμα θα πεσει στο τελωνειο???Αν τα στειλει απλα με ταχυδρομειο ως δωρο χωρις τιμολογιο κτλ θα γλιτωσει το τελωνειο???Αν μπορειτε αμεσα γιατι μου εδωσε να του βαλω τα λεφτα στη χρεωστικη μου...
-
Σε όλες σου τις ερωτήσεις απαντά το post του silkman. Αυτά που έγραψε ισχύουν για όλες τις χώρες εκτός ΕΕ, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Αίγυπτος...
-
Να αναφέρω και τις δικές μου εμπειρίες από αγορές μέσω internet. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχω κάνει γύρω στις 20 αγορές. Περισσότερες από Αμερική, λιγότερες από Ευρώπη (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία). Γενικό συμπέρασμα. Για αγορές από Αμερική, ή χώρες εκτός ΕΕ μακριά (πολύ μακριά) από εταιρείες τύπου UPS, Fedex κλπ. Παίζουν βρώμικα παιχνίδια με το τελωνεία για λόγους κερδοσκοπίας που ανέφερε ο φίλος προηγουμένως. Προτιμήστε αποστολή από ΗΠΑ με USPS EMS (Express Mail Service). Παράδοση Ελλάδα σε 3-5 εργάσιμες με Tαχυμεταφορές ΕΛΤΑ και μηδενική πιθανότητα για τελωνείο για αγορές έως 200-250 US$.Έχω χρησιμοποιήσει το ΕMS 5-6 φορές με άριστα αποτελέσματα. Το απλό ταχυδρομείο (USPS letter post ή parcel post) σε άλλες περιπτώσεις είναι ικανοποιητικό και σε άλλες όχι. Συνήθως κάνει 6-10 εργάσιμες. Η πιθανότητα για τελωνείο δεν είναι στάναρντ. Τι εννοώ; Έχω παραγγείλει αντικείμενα αξίας 80 US$ χωρίς τελωνείο, και άλλα 120 US$ με τελωνείο (κοπανάνε ένα 19% συν κάτι χαρτόσημα). Σε κάθε περίπτωση είναι απείρως καλύτερα να περάσει το δέμα τελωνείο όντας σταλμένο με USPS παρά με UPS ή FedEx και εξηγούμαι: Πρόσφατα, αγόρασα μέσω ebay με PayPal ένα ρολόι Seiko από Σιγκαπούρη για 48.90 US$. Ταχυδρομικά για Ελλάδα με FedEx (μισό κιλό δέμα) 45 US$ Tο δέμα φτάνει Ελλάδα μετά 3 μέρες (είχε και tracking number τρομάρα τους). Καθυστέρηση για εκτελωνισμό 4-5 μέρες. Την 5η μέρα παραμονής στο cargo των Σπάτων, λαμβάνω mail από τον αποστολέα πως πρέπει να κανονίσω για εκτελωνισμό κλπ. Παίρνω τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία της FedEx στην Ελλάδα (Orbit couriers) και μου λένε πως πρέπει ή να πάω εγώ για εκτελωνισμό (σε δέμα αξίας περιεχομένου 48.9 δολάρια) ή να ορίσω εκτελωνιστή. για κακή μου τύχη τη μέρα εκείνη φεύγω για προγραμματισμένες διακοπές, οπότε ζητώ να βάλουν δικό τους εκτελωνιστή. Με ενημερώνει υπάλληλός τους πως θα μου στείλει μέσω email το μπουγιουρντί 9τι θα πληρώσω για εκτελωνισμό) και παράλληλα σημειώνει και το κινητό μου. Φεύγω διακοπές. Περνάνε 15 μέρες, επιστρέφω Αθήνα. κανένα email, καμία όχληση στο κινητό.... Aρχίζω τα τηλέφωνα. Επί 2 μέρες αδυνατώ να βγάλω γραμμή και να μιλήσω με έναν χριστιανό. Την τρίτη μέρα προσπάθειας (χθες) με τα πολλά καταφέρνω και μιλώ με κάποιον σχετικό (τρομάρα του). Με αρκετά ειρωνικό - δηκτικό υφάκι, με ενημερώνει πως για να πάρω το ρολόι, πρέπει ούτε λίγο ούτε πολύ, να πληρώσω 170 ΕΥΡΩ Του θυμίζω πως **η πραγματική αξία του ρολογιού είναι 48.9 δολάρια ** κι ο τύπος με δήθεν θιγμένο υφάκι...σας παρακαλώ κύριε μη μου μιλάτε με αυτό το ύφος... (καμιά σχέση...). Ζητώ να επιμερίσει το κόστος και μου λέει τελωνείο 38 ευρώ, εκτελωνιστής 35 ευρώ αποθήκη 35 ευρώ χαρτόσημα 15 ευρώ δικαιώματα τάδε 28 ευρώ κλπ (τα νούμερα στο περίπου). Σύνολο 170 ΕΥΡΩ. Του ξαναλέω πως και βλάκας εννοείται πως δε θα προχωρήσει σε εκτελωνισμό και θα το αφήσει στα αζήτητα, και λέει ξέρετε, αν έρθετε ο ίδιος, γλυτώνετε τα έξοδα εκτελωνιστή κι επίσης το τελωνείο από 38 ευρώ μπορεί να γίνει 22 ευρώ (όσο γουστάρουν χρεώνουν, άκουσον-άκουσον...). Δηλαδή πληρώνω ένα 120άρι...Τέλεια. Δεν πάτε στο διάλο (σκέφτομαι). Τελικά το αποφάσισα. θα γίνω ευεργέτης του Ελληνικού Δημοσίου (μάλλον κάποιου τυχερού τελωνειακού)...κοινώς το ρολόι θα μείνει στα αζήτητα.... . ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΓΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ.
-
Εν ταχει...Εκανα δυο αγορες μεσω του Αγγλικου ebay.Το ενα κοστιζε μια λιρα και το αλλο 20.Με το τελωνειο υπαρχει περιπτωση να παιξει κατι?Να μου ζητησουν τη διαφορα του αγγλικου με τον ελληνικο ΦΠΑ?
Να ζητησω μηπως απο τον αποστολεα να δηλωσει χαμηλη αξια κλπ??? -
Μολις βρηκα καπου οτι απο ΕΕ δεν υπαρχουν φοροι ε?**Ισχυει?**Αντε να ανασανω γιατι παρουσιαζομαι αυριο και δεν ειμαι για τετοιες εννοιες...
-
τι τελωνείο?
εκτός ΕΕ πληρώνεις τελωνείο. Από όσο θυμάμαι η Αγγλία είναι ΕΕ.
όσο για τους φόρους από όσο ξέρω έχουν και αυτοί αντίστοιχο του ΦΠΑ...τον VAT. Λογικά το πληρώνεις με την αγορά του όπως εδώ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι τελωνείο?εκτός ΕΕ πληρώνεις τελωνείο. Από όσο θυμάμαι η Αγγλία είναι ΕΕ.
όσο για τους φόρους από όσο ξέρω έχουν και αυτοί αντίστοιχο του ΦΠΑ...τον VAT. Λογικά το πληρώνεις με την αγορά του όπως εδώ.Υπεροχα λοιπον...
Η Αγγλια ηξερα οτι ανηκει στην ΕΕ παντως!
-
Γεια σας!
Ειμαι στο τσακ να αγορασω ενα αντικειμενο απο ebay το οποιο βρισκεται στην Ιαπωνια.
Θα ηθελα να ρωτησω ποιους τροπους μπορω να χρησιμοποιησω για να πληρωσω.
Ο πωλητης αναφερει :Επειδη θα ηθελα να μην μπλεξω με paypal γιατι μου φαινονται πολυ περιπλοκα,μπορω να ζητησω απο τον πωλητη αριθμο λογαριασμου να παω να του κανω την καταθεση απο την τραπεζα μου και να τελειωνω?
Γινεται αυτο η οχι επειδη ειναι στην Ιαπωνια?
Help please! -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Επειδη θα ηθελα να μην μπλεξω με paypal γιατι μου φαινονται πολυ περιπλοκα,Τι το περίπλοκο έχει το Paypal;
- Κάνεις signup
- προσθέτεις τον αριθμό της κάρτας σου
- (optional, αν χρειάζεται να υπερβείς κάποιο όριο ασφαλείας) κάνεις επιβεβαίωση των στοιχείων μέσω του μηνιαίου statement
- Στέλνεις τα λεφτά
Το paypal έχει το πλεονέκτημα ότι ο παραλήπτης δε χρειάζεται να μάθει τον αριθμό της πιστωτικής σου.
Επιπλέον από τη στιγμή που γίνεις verified χρήστης, μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις για αποστολή χρημάτων αλλού.
Και τέλος, είναι πολύ γρηγορότερο από όλες τις άλλες εναλλακτικές που σού δίνει ο συγκεκριμένος...
-
Μπορεί από κάποια τράπεζα να εκδοθεί χρεωστική κάρτα για αγορές στο ίντερνετ, και να χρησιμοποιηθεί στο paypal?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπορεί από κάποια τράπεζα να εκδοθεί χρεωστική κάρτα για αγορές στο ίντερνετ, και να χρησιμοποιηθεί στο paypal?Ναι το έκανα αρκετες φορες την περασμένη εβδομάδα με την Eurobank Giftcard, την οποία φορτώνω χρήματα μέσω ebanking και κάνω τις αγορές μου..
Paypal αλλα και άμεση χρέωση...
-
Θέλει να έχεις λογαρισμό στην eurobank? Εγώ έχω λογαριασμό στην εμπορική...
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)