-
Αν πληρώσεις στο e-bay με electron visa τι γίνεται σε περίπτωση που το παραληφθέν δέμα δεν είναι σύμφωνα με την περιγραφή?
-
Φαντάζομαι οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που παιχτεί στραβή έχεις αρκετές επιλογές στη διάθεσή σου (να ανοίξεις dispute, μέχρι και την Ε.Ε. μπορείς να ειδοποιήσεις! ).
Το καλό με κανονική κάρτα ειναι οτι αν δεις π.χ. κάποια ύποπτη χρέωση στο statement ή γενικά παιχτεί κάποια στραβή μπορείς να την αρνηθείς (όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο) και τα λεφτά έρχονται ξανά στο λογαριασμό.
-
Πάντως χωρίς πλάκα, εγώ παπούτσια όπως αυτά που έχει εδώ (online μαγαζί από το λινκ που δίνεις παραπάνω) τα πουλάω τουλάχιστον στις μισές τιμές από ότι αυτός [/quote]κανενα 48.5 υπαρχει να μας βολεψεις?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φαντάζομαι οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που παιχτεί στραβή έχεις αρκετές επιλογές στη διάθεσή σου (να ανοίξεις dispute, μέχρι και την Ε.Ε. μπορείς να ειδοποιήσεις! ).Το καλό με κανονική κάρτα ειναι οτι αν δεις π.χ. κάποια ύποπτη χρέωση στο statement ή γενικά παιχτεί κάποια στραβή μπορείς να την αρνηθείς (όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο) και τα λεφτά έρχονται ξανά στο λογαριασμό.
Δηλ με την Electron Visa κάνεις την δουλειά σου;
-
Ναι, κανονικά... Απλά νομίζω επειδή στις Electron δεν υπάρχει statement δεν μπορείς να στείλεις πάνω απο 100 ευρώ για λόγους ασφαλείας. Και εξηγούμαι:
Οταν γραφτείς στο paypal, μπορείς να κάνεις verify το account σου με τον εξής τρόπο: Γίνεται μια μικρή χρέωση στην κάρτα (π.χ. 1 δολλάριο) και οταν σου έρθει το επόμενο statement πρέπει να βρείς στη λίστα των χρεώσεων την καταχώρηση αυτή και να εισάγεις στο site ενα νούμερο που υπάρχει εκεί. Μετά απ' αυτό μπορείς να στείλεις όσα λεφτά θέλεις και φυσικά η συμβολική χρέωση επιστρέφεται.
Με Electron Visa μπορείς να κάνεις το άλλο - αν π.χ. θες κάτι που κάνει 300 ευρώ, μπορείς να στείλεις την πληρωμή σε 3 increments των 100 ευρώ χωρίς πρόβλημα...
-
Δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση για τις Electron, αλλά αυτό που λες, Silencer δεν ισχύει, τουλάχιστον στην Alpha Bank που έχω εγώ λογαριασμό ταμιευτηρίου με Electron. Μπορώ να κάνω αγορές όσο υψηλές θέλω, αρκεί βέβαια να έχω αιτηθεί στην τράπεζα να έχω τη δυνατότητα να κάνω μέχρι κάποιο 'Χ' ποσό αγορές την ημέρα. Όταν πρωτοέβγαλα την κάρτα, το ημερήσιο όριο αγορών ήταν 300.000δρχ.
Μέσω PayPal είχα χρεώσει μια φορά την Electron μου με 2.500 ευρώ σε μία συναλλαγή. Δεν έχεις κανένα θέμα.
Ίσως εξαρτάται από την τράπεζα. Ας πούμε, στη Nova Bank οι καραγκιόζηδες δε μου επιτρέπουν καν να κάνω αγορές με την Electron
Edit: Και όσο για το statement, μου έρχεται κάθε μήνα ένα με τις κινήσεις του λογαριασμού στον οποίο έχω εκδόσει Electron και βλέπω κανονικότατα εκεί τις χρεωπιστώσεις.
-
Όταν κάποιος πωλητής στο eBay λέει 'allow 7-12 days for delivery' και έχουν περάσει 17, τι κάνουμε?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όταν κάποιος πωλητής στο eBay λέει 'allow 7-12 days for delivery' και έχουν περάσει 17, τι κάνουμε?Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά Σπύρο.
Ξεκινάς με το να του στείλεις ένα e-mail ''απειλώντα'' για negative feedback -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όταν κάποιος πωλητής στο eBay λέει 'allow 7-12 days for delivery' και έχουν περάσει 17, τι κάνουμε?Τώρα το είδα αυτό...
Σε αυτή την περίπτωση...ειδοποιούμε το χάφτα που μας εξυπηρέτησε
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Όταν κάποιος πωλητής στο eBay λέει 'allow 7-12 days for delivery' και έχουν περάσει 17, τι κάνουμε?
Τώρα το είδα αυτό...
Σε αυτή την περίπτωση...ειδοποιούμε το χάφτα που μας εξυπηρέτησε
Θεέ! Μου έφτιαξες τη μέρα!!!
-
μπερδεψαμε τα μπουτια μας με τις ελεκτρον!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μπερδεψαμε τα μπουτια μας με τις ελεκτρον!Εκτός της Nova, και η electron της Εθνικής δεν κάνει για αγορές.
Εγώ έχω την electron της Πειραιώς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εχω και WinBank online banking που είναι πολύ βολικό καμμιά φορά. Βοηθάει και το ότι το υποκατάστημά της είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι.
-
Εγώ έχω της Alpha ( λογαριασμό για νέους 123 ) απόλυτα ευχαριστημένος, φυσικά εχω ενεργοποιήσει και το web banking
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
μπερδεψαμε τα μπουτια μας με τις ελεκτρον!
Εκτός της Nova, και η electron της Εθνικής δεν κάνει για αγορές.
Εγώ έχω την electron της Πειραιώς και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εχω και WinBank online banking που είναι πολύ βολικό καμμιά φορά. Βοηθάει και το ότι το υποκατάστημά της είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι.
τωρα απ'οτι βλεπω η ελεκτρον της τραπεζας κυπρου εχει δυνατοτητα για αγορα στο ιντερνετ και ηδη εχω λογαριασμο εκει...μαλλον τετοια θα βγαλω...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ έχω της Alpha ( λογαριασμό για νέους 123 ) απόλυτα ευχαριστημένος, φυσικά εχω ενεργοποιήσει και το web bankingο αδελφος μου εχει τετοιο λογαριασμο αλλα οταν πηγε να βγαλει καρτα ελεκτρον για το ιντερνετ του ειπαν οτι πρεπει να κανει και ενα δευτερο λογαριασμο...για να μη χασει τα προνομια και κατι τετοια του ειπαν!
το οποιο δε το πολυκταλαβα γιατι το να εχεις ενα λογαρισμο ηδη και να μη μπορεις να βγαλεις τετοιου ειδους καρτα...τι να πω...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Εγώ έχω της Alpha ( λογαριασμό για νέους 123 ) απόλυτα ευχαριστημένος, φυσικά εχω ενεργοποιήσει και το web banking
ο αδελφος μου εχει τετοιο λογαριασμο αλλα οταν πηγε να βγαλει καρτα ελεκτρον για το ιντερνετ του ειπαν οτι πρεπει να κανει και ενα δευτερο λογαριασμο...για να μη χασει τα προνομια και κατι τετοια του ειπαν!
το οποιο δε το πολυκταλαβα γιατι το να εχεις ενα λογαρισμο ηδη και να μη μπορεις να βγαλεις τετοιου ειδους καρτα...τι να πω...
Τι να σου πώ δεν ξέρω ( βασικά δεν ξέρω αν μπορείς να τον εμπιστευτείς κι όλας τέτοιος που είναι ) αλλά εγώ την έβγαλα στο υποκατάστημα της Alpha στο Πλατεία...σε φίλους μου που πήγαν αλλού τους είπαν απίστευτες μπαρούφες.
-
Η Electron (κι εγω τέτοια εχω) είναι κάρτα για ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Βασικά είναι χρεωστική (πρέπει να έχεις χρήματα στον λογαριασμό σου).
Και τότε είναι δωρεάν.
Ομως...
Αν την χρησιμοποιήσεις σαν πιστωτική τότε πληρώνεις συνδρομή.Εγω ψάχνω για μια καθαρά χρεωστική!Ξέρεις κανείς καμία?
-
Οk λοιπόν θα ανοίξω Αlpha και βλέπουμε.
Εάν γίνει στραβή και ο άλλος ας πούμε στο ebay δεν στέλνει το αντικείμενο
μπορώ να αρνηθώ την συναλλαγή και την χρέωση του ποσού από τον λογαριασμό
μου;koyk οι Εlectron Visa είναι χρεωστικές.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ο αδελφος μου εχει τετοιο λογαριασμο αλλα οταν πηγε να βγαλει καρτα ελεκτρον για το ιντερνετ του ειπαν οτι πρεπει να κανει και ενα δευτερο λογαριασμο...για να μη χασει τα προνομια και κατι τετοια του ειπαν!
Τι να σου πώ δεν ξέρω ( βασικά δεν ξέρω αν μπορείς να τον εμπιστευτείς κι όλας τέτοιος που είναι ) αλλά εγώ την έβγαλα στο υποκατάστημα της Alpha στο Πλατεία...σε φίλους μου που πήγαν αλλού τους είπαν απίστευτες μπαρούφες.
θα του πω να γραψει ακριβως τι του ειπαν γιατι και εμενα μου φανηκε κουφο να χεις ηδη καταθεση σε ενα λογαριασμο στην αλφα και να μη μπορουν να σου βγαλουν τετοια καρτα...εννοειται οτι δε θα χρησιμοποιουνταν ο βασικος λογαριασμος με τα πολλα λεφτα μεσα αλλα ο τυπος αρχισε να λεει κατι οτι θα χαθουν τα προνομια του 1-2-3 και εκει εχασα τη μπαλα γιατι εγω εχω λογαριασμο στη cyprus...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η Electron (κι εγω τέτοια εχω) είναι κάρτα για ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Βασικά είναι χρεωστική (πρέπει να έχεις χρήματα στον λογαριασμό σου).
Και τότε είναι δωρεάν.
Ομως...
Αν την χρησιμοποιήσεις σαν πιστωτική τότε πληρώνεις συνδρομή.Εγω ψάχνω για μια καθαρά χρεωστική!Ξέρεις κανείς καμία?
τετοια ψαχνουμε και μεις και η ελεκτρον ειναι χρεωστικη...
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)