-
Οι ρυθμισεις στα μεγαλα καταστηματα,ειναι 99.9% τυχαιες.
Σε εξειδικευμενα μαγαζια παιζει το ενδεχόμενο να πρωθηθουν εντεχνα καποιες συσκευες.
Αγορά απο ελληνικό internet παντα, απο 10% εως 40% φτηνότερα. -
Διαβάστε αν θέλετε ..........
Τεχνολογία Τηλεόρασης Υψηλής Ευκρίνειας
Τι είναι HDTV ?
• Η HDTV είναι μόνο ένα μέρος της ψηφιακής τηλεόρασης (DTV), ένας γενικός όρος που καλύπτει όλα τα ψηφιακά φορμά. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά φορμά DTV, τα οποία προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα ποιότητας. Το HDTV, με εικόνα ευρείας θέασης & ήχο Dolby Digital είναι η κορυφή της ψηφιακής τεχνολογίας στον χώρο του DTV
• Τα μοντέλα ΗDTV είναι τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας (720p, 1080i) με εικόνα σε φορμά 16:9, που επιτρέπουν θέαση ταινιών χωρίς τις μαύρες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης
• Το παρόν σύστημα εκπομπής PAL προσφέρει ανάλυση 576 γραμμών, καθεμία από τις οποίες διαθέτει 720 pixels
• Το HDTV στην καλύτερή του έκδοση προσφέρει 1080 γραμμές των 1920 pixels, δηλαδή πενταπλάσια βελτίωση της ευκρίνειας
• Με το παρόν αναλογικό σύστημα, οι εικόνες δημιουργούνται στην οθόνη με πεπλεγμένη σάρωση σε 2 φάσεις (288 γραμμές σε κάθε φάση). Η τεχνολογία αυτή αναφέρεται σαν '576 interlace', ή 576i.
• Με την τεχνολογία HDTV χρησιμοποιείται η ίδια τεχνική, με κάθε μία από τις δύο φάσεις να σαρώνει 540 γραμμές (1080i). Eναλλακτικά χρησιμοποιείται συχνά και η τεχνική της προοδευτικής σάρωσης, κατά την οποία σαρώνονται 720 ολόκληρες γραμμές από την αρχή ως το τέλος της εικόνας, ώστε να επιτυγχάνεται μια πιο κινηματογραφική αίσθηση
Τι σημαίνει η σήμανση ‘HD Ready’ ?
• H ένωση EICTA (European Information & Communications Technology Industry Association) έχει καθορίσει τις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να καλύπτουν οι συσκευές προβολής για να μπορούν να χαρακτηριστούν ‘έτοιμες για προβολή υψηλής ευκρίνειας’ (HD Ready)
• Οι απαιτήσεις αυτές είναι:
• Η ελάχιστη εγγενής ανάλυση της οθόνης πρέπει να είναι τουλάχιστον 720 φυσικές γραμμές σε αναλογίες ευρείας οθόνης
• Η συσκευή προβολής πρέπει να δέχεται σήμα υψηλής ευκρίνειας μέσω αναλογικής εισόδου συνιστωσών YPbPr και ψηφιακής θύρας HDMI ή DVI
• Οι είσοδοι σήματος υψηλής ευκρίνειας πρέπει να υποστηρίζουν τις ακόλουθες μορφές βίντεο:
• 1280 x 720@ 50 & 60 Hz με προοδευτική σάρωση (720p)
• 1920 x 1080 @ 50 & 60 Hz με πεπλεγμένη σάρωση (1080i)
• Η θύρα HDMI πρέπει να υποστηρίζει το σύστημα προστασίας περιεχομένου HDCP (προδιαγραφή της Intel για συσκευές μετάδοσης και λήψης ψηφιακών δεδομένων μέσω ψηφιακής θύρας)
Τι σημαίνει ‘HDΜΙ’ ?
• Το HDMI (High Definition Multimedia Interface) αποτελεί μία ψηφιακή θύρα επικοινωνίας για την ταυτόχρονη μεταφορά βίντεο και ήχου και η οποία ενσωματώνεται σε συσκευές αναπαραγωγής DVD, ψηφιακές τηλεοράσεις και προβολείς.
• Το HDMI υποστηρίζει εκτός από την στάνταρ εικόνα και εικόνα υψηλής ευκρίνειας καθώς και οκτακάναλο ψηφιακό ήχο.
• Τα πλεονεκτήματα του HDMI είναι:
• Ασυμπίεστο ψηφιακό βίντεο
• bandwidth μέχρι 5 gigabytes το δευτερόλεπτο
• Ένας σύνδεσμος (βύσμα) αντί πολλών καλωδίων και συνδέσμων
• Ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ της πηγής βίντεο και της ψηφιακής τηλεόρασης
• Η ανάπτυξη του πρωτοκόλλου HDMI εποπτεύεται από το HDMI Working Group που περιλαμβάνει σαν ιδρυτικά μέλη τις εταιρείες Sony, Hitachi, Silicon Image, Philips, Panasonic, Thomson και Toshiba.
Τι σημαίνει ‘DVΙ’ ?
• DVI (Digital Visual Interface): Το ψηφιακό πρότυπο DVI αναπτύχθηκε από το consortium Digital Display Working Group (Intel, Compaq, Fujitsu, Hewlett Packard, IBM, NEC και Silicon Image). Η ψηφιακή αυτή θύρα ενσωματώνεται σε ψηφιακές τηλεοράσεις/οθόνες πλάσματος, υγρών κρυστάλλων και προβολείς.
• Μέσω της θύρας DVI ένα ψηφιακό σήμα μπορεί να σταλεί σε μία αναλογική συσκευή όπου μετατρέπεται σε αναλογικό σήμα για να προβληθεί. Εφόσον η συσκευή προβολής είναι ψηφιακή δεν απαιτείται αυτή η μετατροπή.
• Υπάρχουν 3 τύποι θύρας DVI: DVI-A για αναλογικά σήματα, DVI-D για ψηφιακά σήματα, και DVI-I (integrated) για αναλογικά και ψηφιακά σήματα.
-
ωραια
κοιταξτε τι βρηκα:
http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/campaign/xbox360/b2c_optin_xbox360.jsp
HELP!!!
-
Μια χαρα! Με ενα χιλιαρικακι καθαρισες
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Διαβάστε αν θέλετε ..........• Τα μοντέλα ΗDTV είναι τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας (720p, 1080i) με εικόνα σε φορμά 16:9, που επιτρέπουν θέαση ταινιών χωρίς τις μαύρες μπάρες στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης
Αν η ταινια ειναι σε αναλογία 2.35/1 θα εχει παλι μαυρες μπαρες πανω κατω
Σε αναλογια 1.78/1 γεμιζει ολη η οθονηΣε ολα τα αλλα εισαι σωστος
-
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ωραιακοιταξτε τι βρηκα:
http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/campaign/xbox360/b2c_optin_xbox360.jsp
HELP!!!
Ακόμη εδώ είσαι? Έφυγεεεεεεες!!!
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
Μια χαρα! Με ενα χιλιαρικακι καθαρισεςκατσε να κοιταξω στα ψιλα που εχω στην τσεπη μου.
Ποσο ειπαμε ειναι το μεσο εισοδημα στην Ελλαδα;Αληθεια απο περιεργεια ποιοι τηλεοπτικοι σταθμοι ενα Ελλαδι εχουν HD προγραματα;
Νικος
-
Αληθεια απο περιεργεια ποιοι τηλεοπτικοι σταθμοι ενα Ελλαδι εχουν HD προγραματα;
Κανένας.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αληθεια απο περιεργεια ποιοι τηλεοπτικοι σταθμοι ενα Ελλαδι εχουν HD προγραματα;
Κανένας.
Εδω αρκετοι ακομη εκπεμπουν μονοφωνικα για HD μιλαμε;
Στα ονειρα μας ισως -
ρε ποιος τα χ%#ει τα καναλια της τι-βις?
τι θελετε? ψηφιακη πλυση εγκεφαλου σε εκδοση hi-def? -
Τουλαχιστον ξερουμε τι θα εγραφες στο τοπικ για τον Αι Βασιλη
Μια HDTV(κατα προτιμηση SAMSUNG).....Και οτι νεο τιτλο εχει κυκλοφορησει ως τοτεΕλπιζω μεχρι αυριο να εχω κατι νεοτερο για tv
-
μπα, απο τον αη-βασιλη θελω βοηθεια σε πιο σημαντικα πραγματα...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
μπα, απο τον αη-βασιλη θελω βοηθεια σε πιο σημαντικα πραγματα...Ναι...Ναι...
Να τον κάνει Νο1 στον Gotham Racing Παγκοσμίως.... -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
μπα, απο τον αη-βασιλη θελω βοηθεια σε πιο σημαντικα πραγματα...
Ναι...Ναι...
Να τον κάνει Νο1 στον Gotham Racing Παγκοσμίως....petran δε σε σωζει τιποτα.....Worldwide Champion????Not bad!!!!
-
τελικα πηρα μια sharp 46αρα
σημερα μου την φερανε τα παιδια απο το μαγαζι κ την στησανε κ τα σπαει..
για μενα ειδικα που ειχα 29αρα κ αρκετα παλια μαλιστα ειναι το κατι αλλο...
για το xbox τι να πω; παθαινεις πλακα. στην αλλη την τηλεοραση ηταν μουφα οχι μονο η ποιοτητα αλλα κ το μεγεθος, πολλα παιχνιδια τα επαιζα στο μισο μετρο απ'την οθονη...
επισης και η ψηφιακη ερτ μου αρεσε (προφανως μεχρι σημερα δεν ειχα)βασικα για 32αρα ξεκινησα, κ να που καταντησα... ...ευτυχως!
ομως ειχα αρχισει να βιαζομαι να την παρω, απο φοβο μηπως παρω καμια ακομα μεγαλυτερη...και οντως πηγαινα για σονυ, αλλα εκατσε πολυ καλη τιμη ο δικος μου και δεν μπορουσα να αρνηθω. αυτη ειναι λοιπον (δεν την αγορασα απο το μαγαζι αυτο, απλα ειναι το πρωτο που βρηκα στο γκουγκλ): http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=46251' target='_blank' target='_blank' target='_blank
μαζι πηρα και ενα μπλου ρει ετσι για τη φαση.
ωραιο κ αυτο (ειδα ενα εργακι το απογευμα ) -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Μαλλον καταληγω και παλι σε Plasma...
Εχουμε καποιο συγκριτικο με πιστοτητα εικονας σε τετοιες τηλεροασεις?
Θυμαμαι οτι οι samsung ειναι κορυφη αλλα ειχα δει και καποιες Pioneer με απιστευτη εικονα...
Μπερδεμα...Kαι καλά κάνεις και επιλέγεις plasma.
lcd επιλεγουν αυτοί που δεν ξέρουν ή αυτοί που θέλουν να τη χρησιμοποιούν για οθόνη υπολογιστή. Όχι γιατί δεν τα παίζουν αυτά απλά γιατί οι plasma δεν συμπαθούν τις στατικές εικόνες.
Από εκεί και μετά όταν μιλάμε για plasma μιλάμε μονο για panasonic και pioneer.
H panasonic όμως έχουν άριστη σχέση απόδοσης/ποιότητας προς τιμή.
Οπότε πάρε το καινούριο μοντέλο 42' Plasma της panasonic.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1093258
Αν θέλεις να είναι HD επέλεξε αυτή:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1093258
και θα έχεις και δωράκι dvd recorder.
Eγώ έχω το προηγούμενο μοντέλο (PX70E) και παίζει άψογα ειδικά στις περιπτώσεις γρήγορης κινούμενης εικόνας.
Συγκρινόμενη με τη 40άρα lcd SONY φίλου μου οι διαφορές είναι εμφανείς. Χρειάστηκε να τη καλιμπράρει προσεκτικά για να μπορεί να θεωρηθεί απλά χειρότερη από τη δική μου.Γενικά για να αποκτήσεις μία lcd που να παίζει τόσο καλά όσο μία plasma θα πρέπει να πενδύσεις τουλάχιστον 3000€. Σε αυτά τα λεφτά μία SONY της σειράς Χ παίζει άψογα αλλά αν δεν την θέλεις για monitor υπολογιστή δεν βλέπω το λόγο...
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Τα 100 Hz και η άλλη βλακεία με τα διαφορετικά πλαίσια. Πρακτικά δεν χρειάζονται τα 100 Hz στις HDTV, ελάχιστη η διαφορά και συνήθως δεν την αντιλαμβάνεσαι. Πάρε τη φθηνή ή κάποια μεγαλύτερη.
Οταν εχει υλοποιηθεί σωστά το **χρειάζεσαι **στις γρήγορες λήψεις (π.χ ποδόσφαιρο & φορμουλα 1)
Για την ώρα οι καλύτερες LCD TV που εχουν 100Hx ειναι
Sony Bravia X3500
Samsung A656
Toshiba ZF355Αγορασα πριν μια βδομαδα την Α656 στις 46'. η εικονα που αποδιδει μεσω hdmi (samsung dvd με δυνατοτητα upscale sta 1080p) ειναι για τα δικο μου (μη εκπαιδευμενο) ματι τουλαχιστον εντυπωσιακη . αρκετα καλα αποδιδει και στην νοβα (μεσω scart).
υποψην οτι χρειαζεται καλιμπραρισμα (ελληνιστι)για να αποδοσει σωστα , καθως η ρυθμισεις Out of the box, δινουν μια εικονα υπερβολικα φωτεινη σε σημειο να γινεται κουραστικη.
μειονεκτιμα πιστευω οτι ειναι το γυαλιστερο panel που δημιουργει αντανακλασεις
και ο ηχος στον οποιο η samsung πασχει.p.s τα 100 hz, τα εχω ρυθμισμενα στο low επιπεδο.
-
Κοιτάω για 32άρα LCD...μέχρι 700 ευρώ...πως σας φαίνεται αυτή?
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=22821' target='_blank
Η αυτή... http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=9061
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
τελικα πηρα μια sharp 46αρασημερα μου την φερανε τα παιδια απο το μαγαζι κ την στησανε κ τα σπαει..
για μενα ειδικα που ειχα 29αρα κ αρκετα παλια μαλιστα ειναι το κατι αλλο...
για το xbox τι να πω; παθαινεις πλακα. στην αλλη την τηλεοραση ηταν μουφα οχι μονο η ποιοτητα αλλα κ το μεγεθος, πολλα παιχνιδια τα επαιζα στο μισο μετρο απ'την οθονη...
επισης και η ψηφιακη ερτ μου αρεσε (προφανως μεχρι σημερα δεν ειχα)βασικα για 32αρα ξεκινησα, κ να που καταντησα... ...ευτυχως!
ομως ειχα αρχισει να βιαζομαι να την παρω, απο φοβο μηπως παρω καμια ακομα μεγαλυτερη...και οντως πηγαινα για σονυ, αλλα εκατσε πολυ καλη τιμη ο δικος μου και δεν μπορουσα να αρνηθω. αυτη ειναι λοιπον (δεν την αγορασα απο το μαγαζι αυτο, απλα ειναι το πρωτο που βρηκα στο γκουγκλ): http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=46251' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
μαζι πηρα και ενα μπλου ρει ετσι για τη φαση.
ωραιο κ αυτο (ειδα ενα εργακι το απογευμα )Όσο σε παίρνει σε μέγεθος, χωρίς φόβο και πάθος : φίλος κάποτε είχε εκφράσει αμφιβολίες για τη 42ρα μου ότι ίσως του πέφτει μεγάλη...Τώρα έχει πάρει 52 και δεν είναι σίγουρος μήπως έπρεπε να πάει παραπάνω
Ο θείος Γιάννης στα έλεγε νωρίς
help! τηλεορασεις hdtv !!