-
κάνε οικονομία απ την τιβι μπας και πάρεις την ducati
-
πονάει....αυτή θ'αργήσει.
-
H πραγματική κατανάλωση μιας τηλεόρασης εξαρτάται από το μέγεθος, την τεχνολογία της και τις ρυθμίσεις της. Αν εξετάσουμε το μέγεθος των 40'' τότε πρόχειρα μια καλή led καίει 100 W την ώρα, μια καλή LCD 150W και μία καλή Plasma 200W (υπάρχουν και κακές σε όλες τις κατηγορίες, γι' αυτό τσεκάρετε τα ταμπελλάκια ).
Τι σημαίνει αυτό για το μέσο χρήστη? Από πολύ λίγα έως τίποτα το πιθανότερο. Για δυό ώρες χρήσης κάθε μέρα η πρώτη και πανάκριβη θα κάψει ρεύμα αξίας 10 ευρώ το χρόνο, η δεύτερη 15 και η τρίτη και μάλλον φθηνότερη 20.Καλυνύχτα σας.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχουν ημερομηνία λήξης οι plasma?
100.000 ωρες
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
100.000 ωρες
ναι αλλά για πόσο καιρό παίζουν 'σαν καινούριες???'
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
100.000 ωρες
ναι αλλά για πόσο καιρό παίζουν 'σαν καινούριες???'
Με 5ώρες τη μέρα μας κάνουν 55 χρόνια και σχεδόν 7 μήνες.
Με 24/7 χρήση, 11 χρόνια 6 μήνες και κάτι.
Η δική μου είναι πλέον 3 ετών και παίζει άψογα ακόμα. Παίζει και τηλεόραση και πολλά HD. Ακόμα δεν έχω δει LCD που να παίζει καλύτερα από τη δική μου. Ούτε καν η super duper lcd sony ενός πολύ καλού μου φίλου, που έδωσε 2,5 φορές τα χρήματα που έδωσα εγώ. Από αυτά που διαβάζω ούτε οι led έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμα στο επίπεδο μίας απλά καλής plasma.
O μόνος λόγος να μην αγοράσει κάποιος plasma τελικά είναι η κατανάλωση και αν θέλει να τη χρησιμοποιεί σαν monitor, ή για να παίζει video παιγνίδια, διότι δεν συμπαθούν πολύ τις σταθερές εικόνες. Και πάλι όμως γνωρίζω πολλές περιπτώσεις και μάλιστα παλαιότερων γενιών, που ούτε από αυτό, έχουν πάθει κάτι. Άρα στην ουσία μόνο η κατανάλωση είναι πρόβλημα. Ε, 10 με 20€ παραπάνω το χρόνο τα αντέχω. -
Meco μάλλον δεν έχεις δει 'σωστή' LCD να παίζει 'σωστά'. Και χωρίς να ανέβουμε σε κλίμακα τιμών. Σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών να πας μπορεί να δεις την ίδια τηλεόραση να παίζει διαφορετικά. Επίσης η Sony δεν είναι σημείο αναφοράς για πήγαινε προς Samsung μεριά να δείς πως παίζουν τα καλά πανελάκια
-
ξεκιναμε λεγοντας πως δεν υπαρχει καταστημα στο οποιο να παιζει καποια τηλεοραση σωστα...
το βαζουν στο dynamic και οτι τους φωτισει ο θεος..
Μαλιστα σε γνωστο καταστημα στα νοτια προαστεια, την καλυτερη εικονα την ειχε μια σονι (και ειχα και μαρτυρα μαζι)..
Απο την αλλη εχω δει Samsung γνωστου τρολ να παιζει στο dynamic πολυ ωραια.. αρκετα κορεσμενα χρωματα, μεν, ωραια εικονα, δε..
πιασε το αυγο, κατασταση! -
Εμεινα ΛαΛαΚαΣ οταν ειδα την Panasonic Viera στα 600hertz
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η δική μου είναι πλέον 3 ετών και παίζει άψογα ακόμα. Παίζει και τηλεόραση και πολλά HD. Ακόμα δεν έχω δει LCD που να παίζει καλύτερα από τη δική μου. Ούτε καν η super duper lcd sony ενός πολύ καλού μου φίλου, που έδωσε 2,5 φορές τα χρήματα που έδωσα εγώ. Από αυτά που διαβάζω ούτε οι led έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμα στο επίπεδο μίας απλά καλής plasma.Eγω ακόμα δεν εχω δει τηλεόραση plasma, lcd, led, HD, VHD, HQI, DVD, MVP, PRS, VHS, CD, MD, phD ή οτιδήποτε αλλο, να παίζει καλύτερα απο μια 7ετιας 29άρα CRT Sony που έχω... Αν και πείστηκα να αγοράσω plasma πέρυσι και πήρα μια Panasonic 42', απολαμβάνω πολύ περισσότερο την παλιά μου CRT...!! Bέβαια εκει που δεν παίζεται η plasma, είναι σε Blu-ray DVD..!!!!!!! Blu-ray player δεν έχω και δεν βλέπω να αγοράζω λόγω οικονομικής στενότητας, (εξαλλου και η ενοικιαση ταινιών κοστίζει παραπανω), νοικιασα όμως για μια εβδομάδα ενα Playstation και 4 ταινίες φορτωμένες με εφε κλπ και εκει έπαθα την πλάκα μου. Στο τηλεοπτικό σήμα όμως μου φάινεται θολή η εικόνα της. Ισως φταίει βεβαια οτι αναγκαστικά λόγω χώρου, βλέπω απο τα 2 και κάτι ψιλά μέτρα απόσταση.....
meco, ποια TV έχεις...??
-
Σαν τις CRT τίποτα... δευτερες οι plasma.
-
θα ηθελα πολυ να δω CRT να πλησιαζει την viera (btw philips εχω οποτε δεν εχω κανα συμφερον να υποστηριξω την επιλογη μου ....και καλα...)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σαν τις CRT τίποτα... δευτερες οι plasma.Αυτό εννοείται. Δυστυχώς όμως για 42 ίντσες CRT τηλεόραση δεν μπορώ να φανταστώ ούτε τον όγκο αλλά ούτε και το βάρος της.
Spartan. Λογικό είναι να μη φαίνεται καλά η τηλεόραση στην plasma σου. Στις LCD είναι ακόμα χειρότερα.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
θα ηθελα πολυ να δω CRT να πλησιαζει την viera ......Μα τί να δεις..?? Βλέπω εγω, αυτό περιγράφω στο παραπάνω ποστ....
Σαν τις CRT τίποτα... δευτερες οι plasma.
Αυτό εννοείται. Δυστυχώς όμως για 42 ίντσες CRT τηλεόραση δεν μπορώ να φανταστώ ούτε τον όγκο αλλά ούτε και το βάρος της.
Οντως, θα υπήρχε θέμα, αλλα πάνω-κατω διαπιστώνω πως ίσως τελικά να προτιμώ την εικόνα απο τις ίντσες...! Οταν με 'τραβάει' περισσότερο η crt μου και βλέπω τον εαυτό μου να παρακολουθεί εκει περισσότερο τηλεόραση, το συμπερασμα είναι πως οι ίντσες δεν είναι το παν για όλους, ακόμα και γι΄αυτους που νομίζουν οτι είναι, οπως εγω πριν πάρω την Panasonic και το διαπιστώσω εκ των υστέρων....Για να είμαι βέβαια και ειλικρινής, στη crt μου βλέπω απο σχετικά κοντινή αποσταση, περίπου 3 μέτρα, ενω νομίζω το 'σωστό' θα ηταν τα 5....
-
τοτε μαλλον εχεις καποιο θεμα με το set up η με τον δεκτη σου (κεραια)
-
το μονο θεμα, ειναι οτι μπορει καπου να πιξελιαζει με τοσα ψηφιακα φιλτρα και διορθωσεις που μπορει να εχει και αυτο να σου δινει την αισθηση καλυτερης εικονας... με τα ψηφιακα, δε νομιζω οτι βλεπω καλυτερα στην CRT μου απ' οτι στην Viera
Η CRT ειναι μια Philips PW2816 νομιζω ή κατι τετοιο... -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
τοτε μαλλον εχεις καποιο θεμα με το set up η με τον δεκτη σου (κεραια)Αν θυμηθώ το βραδυ θα κοιτάξω τις ρυθμίσεις μου και θα τις ποστάρω αυριο εδω. Για το θέμα της κεράιας, φανταζομαι οτι θα επηρεαζόταν και η crt και μια μικρή lcd που έχω....
το μονο θεμα, ειναι οτι μπορει καπου να πιξελιαζει με τοσα ψηφιακα φιλτρα και διορθωσεις που μπορει να εχει και αυτο να σου δινει την αισθηση καλυτερης εικονας... με τα ψηφιακα, δε νομιζω οτι βλεπω καλυτερα στην CRT μου απ' οτι στην Viera
Αν και Λαρισα διαφημιστηκε οτι θα είμαστε απο τους πρωτους στην Ελλάδα που θα βλέπαμε ψηφιακά, ακόμα δεν....
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Τα 3D γυαλιά δέν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς χρωματιστούς φακούς.
Μπορείς νά φτιάξεις εσύ μέ ελάχιστο κόστος χρησιμοποιώντας μπλέ καί κόκκινη ζελατίνη.Δε μιλάμε για τέτοια:
αλλά για τέτοια:
-
Η λειτουργία και των δυο τύπων γυαλιών είναι η ίδια .
Και τα μαύρα έχουν φακούς με μπλε και κόκκινη απόχρωση ,απλά είναι ποιο καλή και ακριβή κατασκευή ,που λόγο των φακών μπορεί να είναι πιό ξεκούραστα,αλλά λόγο του βάρους σου έρχεται ...''.Μία η άλλη''...
Μπορείς να παρακολουθήσεις 3D και με απλές μπλε και κόκκινες ζελατίνες. -
Δεν είναι ίδια τα γυαλιά. Δεν είναι με μπλε και κόκκινο αλλά νομίζω με πολωτικά φίλτρα σε κάθετη κατεύθυνση μεταξύ τους. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να κάνεις διαχωρισμό στα μάτια, το ένα βλέπει τα κάθετα και το άλλο τα οριζόντια.
Όμως εκτός από το φακό τα γυαλιά αυτά (που κάνουν λιγότερο από 99€) έχουν και μπαταρία που δεν ξέρω τι κάνει. Δηλαδή αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα και με τι λειτουργία.
Σίγουρα πάντως είναι υπερτιμημένα και θα έπρεπε να περιλαμβάνονται τουλάχιστον 4 με κάθε συσκευή τηλεόρασης.
help! τηλεορασεις hdtv !!