-
Έδωσες πολύ ωραία εικόνα .
-
Από αυτά που διάβασα, αγάπησα την 5άρα BMW... απλά θέλει τη σπορ ανάρτηση.
-
Quattro ή προσθιοκίνητο?
-
Ωραία περιγραφή , έχεις το audi drive select ή μιλάς για τις standard ρυθμήσεις του τιμονιού ;
-
Οχι δεν εχω ADS. To 2.0T 180 δεν βγανει ,νομιζω, quattro.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Οχι δεν εχω ADS. To 2.0T 180 δεν βγανει ,νομιζω, quattro.Έχεις δίκιο δικιά μου παρανόηση .
-
Κωστή από ότι καταλαβαίνω σου αρέσει περισσότερο το Α5...
-
Μ' αρεσε αυτό που διάβασα και δικαιολογεί την άποψη μου πως το A5 Sportback είναι πολύ καλή επιλογή στα μεσαία. Δυστυχώς η γνωριμία μου μόνο στατική σε έκθεση και αυτό που έβλεπα μου άρεσε πολύ.
-
To Α5 ,οπως ξαναεγραψα,μου αρεσει τρελά!Εχω ενθουσιαστεί.Πιστεύω οτι είναι ενα αυτοκίνητο που συνδυαζει πολλα πραγματα οπως , επιδοσεις, ποιότητα και πρακτικότητα -χώρους! Επισης ,προσωπικα θεωρω οτι εχει και ωραιο design.
-
Καλοτάξιδο kostis!
Σχεδιαστικά και 'μένα μου αρέσει περισσότερο από το 2θυρο. Πολύ ωραίο συνολικά concept, με τη γνωστή άφταστη ποιότητα Audi, ως quattro με τα ενεργά διαφορικούλια του και τον κομπρεσοράτο v6 θα το καλόβλεπα.
ΥΓ. Μόνο το ηλ.χειροφρένο με ξενερώνει τρελά.
-
ωραιο αυτοκινητο, αλλα γιατι το πηρες χειροκινητο?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το συγκεκριμενο που κυκλοφορει τωρα με τον V8 το εχει φιλος, με εχει παει βολτα
και ειναι ενα ασυλληπτο σε αισθηση, ποιοτητα και αποδοση αυτοκινητο.
Η ηχος του ειναι διεγερτικος, κροταλιζει μεν αλλα εχει μια ραφιναρισμενη χροια που δεν υπαρχει στα περισσοτερα V8 που ακουμε...
Η ροπη του ειναι αστειρευτη και πραγματικα αντιλαμβανεσαι αυτο που λενε οτι 'δεν υπαρχει υποκαταστατο για τα κυβικα εκατοστα'
Ειναι ενα 'πλουσιο' μοτερ με φοβερο χαρακτηρα.
Κριμα που καταργειται και θα υπαρχει πλεον στο ισχυροτερο RS5 με διπλη υπερτροφοδοτηση
απ' οτι λεγεται...να σου πω κατι...ναι έχει ωραιο ήχο και ροπη σιγουρα,αλλα δε με εντυπωσίασε η επιταχυνση του,βεβαια είναι πανεμορφο και αμαξάρα ,αλλα καλυτερα να μπει ο 3.0 τουρμπο, θα έχει πολλαπλα ωφελη σε βάρος, επιδοσεις,καταναλωση και για όποιον δεν του φτανουν τα αλογα θα μπορει να το φτιαξει στο κατω κατω κατι που δε μπορει με τιποτα να κανει στον V8
Δεν ξερω τι αυτοκινητο εχεις Κιουση , αλλα τα Audi αυτης της κατηγοριας ειναι φοβερα ολοκληρωμενα αυτοκινητα και η επιταχυνση (ιδιως με το s tronic ) ειναι μια διαδικασια που επειδη το αυτοκινητο ειναι ολοκληρωμενο , δεν τη καταλαβαινεις οπως πχ σε ενα πιο απλο δικινητο με τα ιδια αλογα. Οσο οδηγας το αυτοκινητο και το κανεις κτημα σου τοσο καταλαβαινεις ποσο καλο ειναι ......
-
Λευτέρη ο Κιούσης έχει τετρακίνητο S3 265 ίππων.
Γιώργο, το S5 V8 είναι ταχύτερο του 3λιτρου κομπρεσσεράτου (και όχι τουμπο όπως είπες ).
-
Eγώ πάντως έχω ένσταση για προσθιοκίνητα Audi.
Στιβαρά αμαξώματα που σε οδηγούν εύκολα σε υψηλές ταχύτητες και καθιστούν δύσκολη την διαχείριση στις στροφές. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στιβαρά αμαξώματα που σε οδηγούν εύκολα σε υψηλές ταχύτητες και καθιστούν δύσκολη την διαχείριση στις στροφές.Με εξαίρεση το νέο Α4/Α5 που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και χάρη στην καλύτερη κατανομή βάρους είναι πλέον καλά (με μοναδική παραφωνία, αν και μικρή πια, το τιμόνι). Αλλά και πάλι μιλάμε κάπως... υπερβολικά.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Στιβαρά αμαξώματα που σε οδηγούν εύκολα σε υψηλές ταχύτητες και καθιστούν δύσκολη την διαχείριση στις στροφές.Με εξαίρεση το νέο Α4/Α5 που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και χάρη στην καλύτερη κατανομή βάρους είναι πλέον καλά (με μοναδική παραφωνία, αν και μικρή πια, το τιμόνι). Αλλά και πάλι μιλάμε κάπως... υπερβολικά.
Πόσα χλμ έχεις κάνεις με προσθιοκίνητο Audi με πάνω από 150 άλογα? Εγώ έχω κάνει 10,000 και δεν υπερβάλω καθόλου. Είναι nose heavy και ελαφρωνει η ουρά τους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λευτέρη ο Κιούσης έχει τετρακίνητο S3 265 ίππων.Γιώργο, το S5 V8 είναι ταχύτερο του 3λιτρου κομπρεσσεράτου (και όχι τουμπο όπως είπες ).
το βάρος του ενός και του άλλου κινητήρα δεν έχουν μεγάλη διαφορά... το σημαντικό στην οικονομία έρχεται από την διαχείριση του κινητήρα, το νέο αυτόματο κιβώτιο και τέλος την μικρότερη εσωτερική του χωρητικότητα η οποία σε κίνηση προσφέρει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου... μόνο όταν το πιέζει κανείς μπαίνει μπροστά και ο υπέρ-συμπιεστής.
πάντως εγώ θα προτιμούσα κάθε φορά τον V8 από τον V6... για πολλούς λόγους.
τέλος το ότι ο QsisVTS έχει τετρακίνητο 265 ίππων δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα της άλλης κλάσης που συζητάμε είναι κατά πολύ ανώτερα... ο δε υπερσυμπιεσμένος δίλιτρος του S3 έχω γράψει πολλές φορές ότι έχει σοβαρό turbo lag με το εργοστασιακό πρόγραμμα, το οποίο ναι μεν του δίνει μια ευκολία και οικονομία στην πόλη αλλά το κάνει σαφώς υστερότερο από έναν μεγάλου κυβισμού κινητήρα σε απόκριση... βέβαια σε ένα Α3 δεν θα ήθελα και τίποτα παραπάνω από έναν δίλιτρο, ειδικά έχοντας ζήσει το 3.2 πολύ και γνωρίζοντας τις αδυναμίες του...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πόσα χλμ έχεις κάνεις με προσθιοκίνητο Audi με πάνω από 150 άλογα? Εγώ έχω κάνει 10,000 και δεν υπερβάλω καθόλου. Είναι nose heavy και ελαφρωνει η ουρά τους.
τα μεγάλα και βαριά Audi όντως έχουν μια παραπάνω από το ιδανικό υποστροφική συμπεριφορά αλλά ένα αυτοκίνητο σαν το δικό σου δεν έχει την υπερβολή την οποία εσύ ισχυρίζεσαι... είναι τάση υποστροφής και εξαρτάται εν πολύς από τον τρόπο οδήγησής σου... πως μπαίνεις σε στροφές, τι ταχύτητα έχεις στο κιβώτιο και πως έχεις φορτίσει τον εμπρός άξονα(πάτησες και πόσο φρένο πριν την στροφή) γιατί αν απλά ορμάς στην στροφή και περιμένεις να σε βγάλει καθαρά δεν γίνεται ούτε με ένα EVO
τώρα πίσω στο αρχικό μου σχόλιο, αυτοκίνητα κλασικά, μεγάλα, της Audi, όπως το 200 και πάνω από το Α6 αλλά με μεγάλους κινητήρες, V8 κατά κανόνα, έχουν μια αρκετή δόση βάρους και αίσθησης υποστροφής η οποία μειώνονταν κάπως μόνο με την πρόσθεση τετρακίνησης...
έχεις δίκιο λοιπόν αλλά όχι τόσο για την δική σου κατηγορία τιμής και έκδοσης.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν δεν είχαν τα ηλεκτρονικά θα ήταν δημόσιος κίνδυνος.
Μια δοκιμή με κλειστό esp σε διαδρομή με στροφές με γρήγορο ρυθμό, θα σας πείσει. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν δεν είχαν τα ηλεκτρονικά θα ήταν δημόσιος κίνδυνος.
Μια δοκιμή με κλειστό esp σε διαδρομή με στροφές με γρήγορο ρυθμό, θα σας πείσει.ακριβώς το αντίθετο έχουμε εισπράξει πολλοί στον χώρο...
έχοντας οδηγήσει ουκ ολίγα νέα Audi μέχρι και ένα Q7 3.6 θα έλεγα ότι σχεδόν σίγουρα σε όλα η συμπεριφορά τους ήταν πιο υποστροφική με το ESP ON παρά OFF...
αυτό που ελέγχεται όμως αποτελεσματικά λόγο του παραπάνω γεγονότος είναι το πίσω μέρος να παραμένει πιο πιστό στο μπροστά και να μην διαγράφει δική του τροχιά. Γιατί, ακόμη και στο δικό, το ψευτοτετρακίνητο, και ακόμη περισσότερο στα άλλα, τα αμιγώς μπροσθιοκίνητα, ο κώλος αρχίζει και είναι πιο συμμετοχικός με σβησμένα τα ηλεκτρονικά καλούδια...
Audi A5 & S5