-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
[
Και για το φτιαξιμο που λες τουλαχιστον σε ποιοτικο επιπεδο διαφωνω.
Καταρχας σκεψου οτι η ιδια η Audi παιρνει τον ιδιο V8 , του προσθετει δυο turbo και βγαζει
το RS5. Ο τριλιτρος με turbo ειναι ηδη πουσαρισμενος και μικροτερος σε χωρητικοτητα,
τι αλλο να κανεις, να ξεχειλωσεις ενα μοτερ σε αυτοκινητο 60.000-70.000 ποσο θα κανει,
για να εχεις παραπανω δυναμη?δεν έιναι καθολου πουσαρισμενος ένας 3λιτρος κινητηρας που βγαζει 110 αλογα το λιτρο πιστεψε με, τα 400+ θα τα σηκωνει μια χαρα!!
κοιτα ουτε και γω ειμαι καποιος φανατικος της βελτιωσης και μαλλον θα μεινω μαμα για παντα,αλλα καλο είναι να σου δίνεται η επιλογη και δεν είπα οτι ήταν αργο(μια χαρα με τσαγιασε!) απλά περίμενα περισσοτερα
μου φαινεται να υπολειπεται αρκετα σε σχεση με το rs4 (βεβαια αλλο το ενα,αλλο το αλλο ξερω) αλλα απο τη στιγμη που φοραει και αυτο V8 θα το ήθελα πιο γρηγορο..δε λεω ότι με το νεο κινητηρα θα γινει επανασταση και τα S4/S5 θα γινουν πυραυλοι,απλα πλέον οι επιδόσεις τους θα είναι πολυ καλες για κινητηρα τους ,οι detuned V8 παντα μου φαινονταν ανουσιοι και υπερβολικοι και ευτυχως που η audi το καταλαβε επιτελους.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
[
Και για το φτιαξιμο που λες τουλαχιστον σε ποιοτικο επιπεδο διαφωνω.
Καταρχας σκεψου οτι η ιδια η Audi παιρνει τον ιδιο V8 , του προσθετει δυο turbo και βγαζει
το RS5. Ο τριλιτρος με turbo ειναι ηδη πουσαρισμενος και μικροτερος σε χωρητικοτητα,
τι αλλο να κανεις, να ξεχειλωσεις ενα μοτερ σε αυτοκινητο 60.000-70.000 ποσο θα κανει,
για να εχεις παραπανω δυναμη?δεν έιναι καθολου πουσαρισμενος ένας 3λιτρος κινητηρας που βγαζει 110 αλογα το λιτρο πιστεψε με, τα 400+ θα τα σηκωνει μια χαρα!!
κοιτα ουτε και γω ειμαι καποιος φανατικος της βελτιωσης και μαλλον θα μεινω μαμα για παντα,αλλα καλο είναι να σου δίνεται η επιλογη και δεν είπα οτι ήταν αργο(μια χαρα με τσαγιασε!) απλά περίμενα περισσοτερα
μου φαινεται να υπολειπεται αρκετα σε σχεση με το rs4 (βεβαια αλλο το ενα,αλλο το αλλο ξερω) αλλα απο τη στιγμη που φοραει και αυτο V8 θα το ήθελα πιο γρηγορο..δε λεω ότι με το νεο κινητηρα θα γινει επανασταση και τα S4/S5 θα γινουν πυραυλοι,απλα πλέον οι επιδόσεις τους θα είναι πολυ καλες για κινητηρα τους ,οι detuned V8 παντα μου φαινονταν ανουσιοι και υπερβολικοι και ευτυχως που η audi το καταλαβε επιτελους.
Eγω παντως με ανθρωπους που ειναι χρονια στο χωρο του αυτοκινητου
ακουω οτι, πανω απο 100ιππους/λιτρο δεν θεωρειται ουτε detuned ουτε απλη κατασκευη.
Καποια πραγματα εχουν ενα μετρο...
Το αυτοκινητο αυτο ζυγιζει κοντα στα 1600 κιλα, δεν ειναι και ελαφρυ, παρολα αυτα
εχει γυρω στα 5,1sec 0-100km/h και 40kg ροπη περιπου.
Δεν ειναι carrera s να ζυγιζει 1350kg και να 'σκοτωνει' ουτε Μ3 που πολλοι σπευδουν να το συγκρινουν αδικα...
Ειναι ενα ποιοτικο γρηγορο κουπε με πληθωρικο μοτερ.
Αν θες πυραυλο με λιγα παραπανω πας σε RS4 προς το παρον ή την φοβερη Μ3.
Οι λογοι αλλαγης του συγκεκριμενου κινητηρα αλλωστε ειναι πρωτιστως η πιεση
για χαμηλοτερους ρυπους και κατα δευτερον για την καταναλωση.
Δεν το αποσυρουν επειδη ειναι 'κουφιο'... -
ΤΟ ότι ένας κινητήρας με 100 έως 110 άλογα στο λίτρο είναι κορυφαίος ισχύει αλλά μόνο όταν μιλάμε για ατμόσφαιρα.
Όταν στη συζήτηση μπει το τούρμπο τότε στα 100-110 άλογα ανα λίτρο ο κινητήρας απλά 'κοιμάται'. Αγριεύει στα 120-140 στο λίτρο και για 150-170 άλογα στο λίτρο (από τούρμπο μιλάμε πάντα) τότε μιλάμε για αρκετά πουσαρισμένους τουρμπισμένους κινητήρες. -
@κικιζας
**οταν λεω 110 αλογα στο λιτρο μιλαω για τον 3λιτρο. ο 4,2 εχει αρκετα κατω απο 100!! **
και σου λεω οτι ειναι λιγα βαζοντας σου ως επιχειρημα οτι η ιδια εταιρεια στην περιπτωση του αυτοκινητου μου δινει 132,5 αλογα στο λιτρο τα οποια ειναι μεν πολλα,αλλα οχι και ζοριζεται...
το s4 ανετα θα μπορεις να το πας στα 400+ και να μην κανει κιχ
οχι σαν κατι 335 με αλουμινενιους τουρμπατους κινητηρες... -
Εξαιρετικο το S5 εγραψε καλυτερο χρονο απο το RS4 στις Σερρες, πολυ καλος κινητηρας και ας μην εχει πολλα αλογα στο λιτρο, αλλα οι BMW τι προβλημα εχουν;
-
@κικιζας
**οταν λεω 110 αλογα στο λιτρο μιλαω για τον 3λιτρο. ο 4,2 εχει αρκετα κατω απο 100!! **
και σου λεω οτι ειναι λιγα βαζοντας σου ως επιχειρημα οτι η ιδια εταιρεια στην περιπτωση του αυτοκινητου μου δινει 132,5 αλογα στο λιτρο τα οποια ειναι μεν πολλα,αλλα οχι και ζοριζεται...
οχι σαν κατι 335 με αλουμινενιους τουρμπατους κινητηρες...Η ατμοσφαιρικη Alfa Romeo 33 Stradale ειχε 135 ιππους στο λιτρο το 1967-69!!!
Επισης αφου δεν επεμβαινει καποιος φιλος της BMW, ο τριλιτρος διτουρμπινος δεν ειναι αλουμινενιος οπως ο τριλιτρος ατμοσφαιρικος. Δεν ειναι ιδιος κινητηρας οπως δηλαδη νομιζεις.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η ατμοσφαιρικη Alfa Romeo 33 Stradale ειχε 135 ιππους στο λιτρο το 1967-69!!!
Η Honda RC149 του 1966 είχε 272 ίππους στο λίτρο (πόσα θαυμαστικά πρέπει να βάλω?) τι σημαίνει αυτό?
Επισης αφου δεν επεμβαινει καποιος φιλος της BMW, ο τριλιτρος διτουρμπινος δεν ειναι αλουμινενιος οπως ο τριλιτρος ατμοσφαιρικος. Δεν ειναι ιδιος κινητηρας οπως δηλαδη νομιζεις.
Αλουμινένιος είναι ο biturbo αλλά εχει χιτώνια από σίδηρο με αλουμινένιο μπλοκ αντί για το μπλόκ αλουμινίου-μαγνησίου του N52. Ίδιοι φυσικά και δεν είναι, λογικό δεν είναι?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η ατμοσφαιρικη Alfa Romeo 33 Stradale ειχε 135 ιππους στο λιτρο το 1967-69!!!
Η Honda RC149 του 1966 είχε 272 ίππους στο λίτρο (πόσα θαυμαστικά πρέπει να βάλω?) τι σημαίνει αυτό?
Βασικα να βαλεις τα πραγματα σε μια ταξη. Ο δασκαλος δε σου ειπε οτι αν πας να προσθεσεις 3 μηλα με 2 αχλαδια οτι θα εχεις 3 μηλα και 2 αχλαδια παλι?
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Εξαιρετικο το S5 εγραψε καλυτερο χρονο απο το RS4 στις Σερρες, πολυ καλος κινητηρας και ας μην εχει πολλα αλογα στο λιτρο, αλλα οι BMW τι προβλημα εχουν;καλα αυτο παιζει να είναι απο τα μεγαλυτερα ψεματα της ιστοριας μαζι με τον παρομοιο χρονο του mx-5 και του opel gt,καθως και του παλιου s3 με c2 vts ..(ειχα κανει αναλυση σε πολυ παλιο μου post για το θεμα,απλα ανοιξε το περιοδικο, αθροισε τους χρονους στροφων,τις τελικες στη μεγαλη ευθεια,βαλε και τον παραγοντα επιταχυνση του καθε μοντελου και μετα αμα δε τρελαθεις και δε θες να σκισεις τα ρουχα σου ελα να μου πεις! )
Μετα απο κατι τετοια (αλλα και καποιες αλλες ανακαταταξεις στο DRIVE) σταματησα κι εγω ,οπως και πολλοι αλλοι, να το αγοραζω.
Ο κινητηρας αυτος θεωρειται πολυ καλος μονο και μονο γιατι έχει παρα πολλα αλογα,αλλα για μενα ακολουθει λογικη σχεδον musclecar,λογικη που με βρισκει καθετα αντιθετο. και τεχνικα δεν ειναι κάτι το ιδιαιτερο
βεβαια υπαρχει και o 'σωστος' V8 των RS4/R8 που τελοσπαντων εχει σαφως καλυτερη αποδοση,αλλα και παλι δεν ειναι του γουστου μου τα ατμοσφαιρικα οπως και να το κανουμε..
ευτυχως που η audi μπηκε ξανα στον ισιο δρομο, αφου εδειξε οτι και αυτη μπορει να βγαλει μοτερ 'ηλεκτροπριονα' που 'στροφαρουν στο θεο'...
καλα ηταν,γελασαμε,αλλα αν θες να εισαι ΚΑΙ τετρακινητος ΚΑΙ μπροστα απο τη bmw θες ροπη(= τουρμπινα)@ busso μαγκια της τη AR που εβγαζε τοσα αλογα τοτε και μαγκια της αν τα ξαναβγαλει και τωρα, εγω το χω πει, δεν εχω κανεναν ενδοιασμο να αλλαξοπιστησω και ουτε εχω κανει κανα συμβολαιο με κανεναν για να του δινω για παντα τα λεφτα μου(ή και αυτα του μπαμπα μου ) ,προς το παρον ομως τα πραγματα ειναι οπως ειναι και δε τα βλεπω να αλλαζουν συντομα...
-
@κικιζας
οχι σαν κατι 335 με αλουμινενιους τουρμπατους κινητηρες...Γνωριζω για πιο μοτερ μιλας...
Η συγκριση που αναφερεις δεν ειναι δικαια γιατι η κατηγορια των αυτοκινητων ,και το target group της μιας και της αλλης κατηγοριας αυτοκινητου ειναι εντελως διαφορετικα.
Οπως βεβαια και η τιμη και τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της λειτουργιας
του καθε κινητηρα.
Κατι που ισχυει αλλα δυσκολευονται πολλοι να αντιληφθουν ή να πιστεψουν ειναι
η υπεροχη των ατμοσφαιρικων κινητηρων σε επιπεδο σχεδον απολυτης ρυθμισιμοτητας και ισορροπιας στο πενταλ του γκαζιου, κατι που εκτιμαται ιδιαιτερως σε παρατεταμενες στροφες...
Τωρα το να συζηταμε για βελτιωσεις κινητηρων ποσο υψηλα σε δυναμη μπορει να φτασει καποιος με αξιοπιστια ειναι κατι που δεν μπορει να επιβαιωθει ευκολα και ξεφευγει αρκετα
απο την ουσια της συζητησης.
Οσον αφορα την 335 δεν ειναι τυχαιο οτι εχει βγει κινητηρας χρονιας, οπως δεν ειναι
και τυχαια η ροπη της σε σχεση με τον κυβισμο της...
Τελος, θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να βλεπαμε ενα συγκριτικο του νεου 335xi με ενα S5. -
κοιτα αν το lag δεν ειναι σημαντικα εντονο(πραγμα το οποιο συμβαινει στα αυτοκινητα του vag), τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα να ρυθμιζεις το γκαζι στη στροφη..
το ποιος κινητηρας βγαινει κινητηρας της χρονιας το χουμε ξαναπει εδω μεσα ποσο σικε και μουφα ειναι..
εντελως τυχαια τους καλυτερους κινητηρες τους βγαζει συνεχεια η bmw..( ενας της porsche με τουρμπινα μεταβλητης πρωτη φορα σε βενζινη δεν ηταν αρκετα καλος για να παρει το βραβειο τους, προτιμησαν απλα εναν εξακυλινδρο twin turbo.. )ο κινητηρας της 335 δε νομιζω οτι θα υπερισχυει πουθενα σε σχεση με αυτον του s4.
δε λεω, καλα εκαναν και τον εβγαλαν,αλλα δεν ανακαλυψαν την αμερικη για να το κανουν τοσο θεμα!!!για τη συγκριση μεταξυ 335 και s5 που λες, πρεπει σιγουρα να υπαρχουν συγκριτικα στο δρομο παντως που τα χω δει πανε πανω κατω το ιδιο,οποτε και παλι ξαναρωτω ποιο το νοημα του 4,2???? να καις περισσοτερη βενζινη χωρις λογο και να κανεις πιο 'αντρικο' ηχο???
εγω θελω να δω συγκριτικο s4 vs s5 εκει θα φανει(αφου ειναι ολοιδια κατα τα αλλα αυτοκινητα) ποια φιλοσοφια ειναι η σωστοτερη..
Η audi παντως διαλεξε. -
κοιτα αν το lag δεν ειναι σημαντικα εντονο(πραγμα το οποιο συμβαινει στα αυτοκινητα του vag), τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα να ρυθμιζεις το γκαζι στη στροφη..το ποιος κινητηρας βγαινει κινητηρας της χρονιας το χουμε ξαναπει εδω μεσα ποσο σικε και μουφα ειναι..
εντελως τυχαια τους καλυτερους κινητηρες τους βγαζει συνεχεια η bmw..( ενας της porsche με τουρμπινα μεταβλητης πρωτη φορα σε βενζινη δεν ηταν αρκετα καλος για να παρει το βραβειο τους, προτιμησαν απλα εναν εξακυλινδρο twin turbo.. )ο κινητηρας της 335 δε νομιζω οτι θα υπερισχυει πουθενα σε σχεση με αυτον του s4.
δε λεω, καλα εκαναν και τον εβγαλαν,αλλα δεν ανακαλυψαν την αμερικη για να το κανουν τοσο θεμα!!!για τη συγκριση μεταξυ 335 και s5 που λες, πρεπει σιγουρα να υπαρχουν συγκριτικα στο δρομο παντως που τα χω δει πανε πανω κατω το ιδιο,οποτε και παλι ξαναρωτω ποιο το νοημα του 4,2???? να καις περισσοτερη βενζινη χωρις λογο και να κανεις πιο 'αντρικο' ηχο???
εγω θελω να δω συγκριτικο s4 vs s5 εκει θα φανει(αφου ειναι ολοιδια κατα τα αλλα αυτοκινητα) ποια φιλοσοφια ειναι η σωστοτερη..
Η audi παντως διαλεξε.Σε λιγα αυτοκινητα του VAG το lag ειναι συνολικα ανεπαισθητο...
Εκτος αν εχουμε καλοκαιρι...
Οσον αφορα τους κινητηρες χρονιας, βιαζεσαι να κατακρινεις το θεσμο, μιας και βραβευτηκε και η 911 turbo...http://www.ukipme.com/engineoftheyear/previous04.html
Τελος επειδη απλα συζητηση κανουμε και προσωπικα δεν εχω αμεσο
ενδιαφερον για κανενα απο τα δυο αυτοκινητα, πιστευω οτι αν μη τι αλλο οτι ειναι θετικο και μονο το γεγονος για την Bmw που υπολειπεται απο το S5 σχεδον 50 ιππους και σε βαρος ειναι και τα δυο στα 1600 κιλα, να εχει παρομοιες επιδοσεις. -
παρακολουθώ την συζήτησή σας εδώ και ώρα. Η BMW 335 είχε κάτι προβληματάκια με τα τούρμπο της αν θυμάμαι καλά, μέχρι και ανάκλυση έχει γίνει στο εξωτερικό. Όσο για το S5, όταν το οδήγησα, για 20 λεπτά ομολογουμένως, ήταν *αμάτο! Μου άρεσε πολύ περισσότερο από S4 σαν αίσθηση. Τώρα δεν ξέρω πως θα είναι ο 3λιτρος kompressor αλλά με Mercedes AMG δεν θα τα βάζει, κάτι που η Mercedes ξέρει να κάνει χρόνια τώρα, να βάζει σε θυριώδεις V8 kompressor!!! Παρά τ'αυτα και αυτή διάλεξαν τον ατμοσφαιρικό δρόμο με τον 6.3V8 και πια όλες οι AMG είναι 'straight', αν μου επιτρέπετε ο όρος. Βέβαια και εγώ δεν πάω πίσω γιατί με το τωρινό μου S3 χαίρομαι την ροπή κάθε στιγμή αλλά θα προτιμούσα έναν στροφαριστό V6 ή έναν ροπάτο V8 any day!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
παρακολουθώ την συζήτησή σας εδώ και ώρα. Η BMW 335 είχε κάτι προβληματάκια με τα τούρμπο της αν θυμάμαι καλά, μέχρι και ανάκλυση έχει γίνει στο εξωτερικό. Όσο για το S5, όταν το οδήγησα, για 20 λεπτά ομολογουμένως, ήταν *αμάτο! Μου άρεσε πολύ περισσότερο από S4 σαν αίσθηση. Τώρα δεν ξέρω πως θα είναι ο 3λιτρος kompressor αλλά με Mercedes AMG δεν θα τα βάζει, κάτι που η Mercedes ξέρει να κάνει χρόνια τώρα, να βάζει σε θυριώδεις V8 kompressor!!! Παρά τ'αυτα και αυτή διάλεξαν τον ατμοσφαιρικό δρόμο με τον 6.3V8 και πια όλες οι AMG είναι 'straight', αν μου επιτρέπετε ο όρος. Βέβαια και εγώ δεν πάω πίσω γιατί με το τωρινό μου S3 χαίρομαι την ροπή κάθε στιγμή αλλά θα προτιμούσα έναν στροφαριστό V6 ή έναν ροπάτο V8 any day!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Χαιρομαι που υπαρχει καποιος που εχει επισης προσωπικη εμπειρια με το S5,(ακομα πιο εντονη απο την δικη μου μιας και ηταν απο την θεση του οδηγου) και
αναγνωριζει γενικως την υπεροχη των ατμοσφαιρικων κινητηρων... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
παρακολουθώ την συζήτησή σας εδώ και ώρα. Η BMW 335 είχε κάτι προβληματάκια με τα τούρμπο της αν θυμάμαι καλά, μέχρι και ανάκλυση έχει γίνει στο εξωτερικό.Κολλαγαν οι βαλβιδες ανακουφισης.Αλλαχτηκαν τα turbo σε πολλες.Ακομα και σεμια που ειχε το αγγλικο EVo.
Επισης στην αρχη,ταμοντελα που δεν ειχαν ψυγειο λαδιου ,ανεβαζαν θερμοκρασια λαδιου.
Τωραολα αυτα τα προβληματα εχουν λυθει. -
Σήμερα είχα ένα 3,2 αρκετή ώρα μπροστά μου. Από πίσω είναι ωραιότατο. Μπροστά είναι απλά Audi.
-
Απορω γιατι δεν εχω δει κανενα 2,0Τ Q ,ακομα
Βασικα εχω δει σχετικα λιγα ,ακομα και 1,8Τ ,σε σχεση με Ε92 π.χ.
Κατα ενα περιεργο λογο τα περισσοτερα Α5,που εχω δει στην Ελλαδα ειναι S5.Στο εξωτερικο 3.0 TDI -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απορω γιατι δεν εχω δει κανενα 2,0Τ Q ,ακομα
Βασικα εχω δει σχετικα λιγα ,ακομα και 1,8Τ ,σε σχεση με Ε92 π.χ.
Κατα ενα περιεργο λογο τα περισσοτερα Α5,που εχω δει στην Ελλαδα ειναι S5.Στο εξωτερικο 3.0 TDIΣτο εξωτερικό έχουν οικονομική κρίση, γι΄αυτό παίρνουν 3.0 TDI....Στην Ελλάδα δεν μασάμε και τσιμπάμε S5άκια...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σε λιγα αυτοκινητα του VAG το lag ειναι συνολικα ανεπαισθητο...
Εκτος αν εχουμε καλοκαιρι...
Οσον αφορα τους κινητηρες χρονιας, βιαζεσαι να κατακρινεις το θεσμο, μιας και βραβευτηκε και η 911 turbo...http://www.ukipme.com/engineoftheyear/previous04.html' target='_blank' target='_blank
2007 Winners
Best New Engine: BMW 3-litre Twin Turbo (335i)
Best Fuel Economy: Toyota 1.5-litre Hybrid Synergy Drive
Best Performance Engine: BMW 5-litre V10
Sub 1-litre: Toyota 1-litre
1-litre to 1.4-litre: Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger
1.4-litre to 1.8-litre: BMW-PSA 1.6-litre Turbo (MINI Cooper S, Peugeot 207)
1.8-litre to 2-litre: Volkswagen/Audi 2-litre Turbo FSI
2-litre to 2.5-litre: BMW 2.5-litre (325, 525, Z4, X3)
2.5-litre to 3-litre: BMW 3-litre Twin Turbo (335i)
3-litre to 4-litre: Porsche 3.6-litre Turbo (911 Turbo)
Above 4-litre: BMW 5-litre V10 (M5, M6)
International Engine of the Year 2007: BMW 3-litre Twin Turbo (335i)η turbo πηρε βραβειο ακυρης υποκατηγοριας ,για να παρει τα best new engine και best performance engine η bmw...
καθολου σικιε κοιτα και τις αλλες χρονιες...... πιστευω οτι αν μη τι αλλο οτι ειναι θετικο και μονο το γεγονος για την Bmw που υπολειπεται απο το S5 σχεδον 50 ιππους και σε βαρος ειναι και τα δυο στα 1600 κιλα, να εχει παρομοιες επιδοσεις.
αρα εδω μαλλον μιλας για την υπεροχη του turbo..κοιτα η audi σε αυτη τη περιπτωση εχασε ενα σημαντικο συγκριτικο απλα και μονο γιατι αντι να κανει αυτο που ξερει καλυτερα, καθοταν και μαλ@κιζοταν με ατμοσφαιρικα, με αποτελεσμα να χασει στο ιδιο της το παιχνιδι...
Ευτυχως εβαλε μυαλο..οσο για το lag,δε ξερω πως το εχεις στο μυαλο σου, αλλα για πες μου ποιοι κινητηρες του vag εχουν lag???
μονο ο κινητηρας του s3 εχει και μιλαμε για lag γελοιοτητα...
ο 1.8 εχει?? ο 2.0Τ με τα 200 εχει?? ο 1.4Τ εχει??? -
O 1,4T 160 του σιρόκο πλάκα πλάκα μου έκανε εντύπωση που είχε κάτω από τις 3-3,5k. Kαμία σχέση με το 170αρι GT που είχα οδηγήσει παλιότερα.
Audi A5 & S5