-
To πρόβλημα δεν είναι / ήταν η φέτα αλλά η ίδια η σφολιάτα που φτιάχνεται με έλαια χείριστης ποιότητα (αντί για ελαιόλαδο ή βούτυρο). Ελάχιστα μαγαζιά έχουν (και είχαν) χειροποίητη σφολιάτα με αγνά έλαια.
-
Καλά εννοείτε δεν τα βρίσκεις σε μαζικές καταστάσεις.
-
Ας ανοίξουμε λοιπόν το κεφάλαιο σφολιάτες. Η φέτα από δική μου εμπειρία είναι από ελάχιστη ως ανύπαρκτη, και αν υπάρχει είναι η κατώτατης ποιότητας, λευκό τύρί κ.λ.π.. Ελάχιστα μαγαζιά έχουν σφολιάτα με φέτα. Είτε σούπερ είτε μαγαζί που κάθεσαι.
Όσο για τα λάδια, ισχύει το αντίστοιχο, δηλαδή συνήθως ελεεινής ποιότητας. Μην αρχίσω και μιλάω για τις αλυσίδες τύπου everest...
Πάντως για να είμαι δίκαιος, ειδικά στα λάδια παλιότερα ίσως ήταν και πολύ χειρότερα, θυμάμαι κάτι σφολιάτες μέσα του 1990 που ήταν τραγικές σε σχεση με ο,τι έχω φάει πρόσφατα.
Πάντως, η σωστή τυρόπιτα (ή μπουγάτσα με τυρί ) είναι σπάνια. Την ψάχνω αλλά συνήθως είναι μια απογοήτευση. Ειδικά η χωριάτικη τυρόπιτα.
Σκλαβενίτη έκατσα πρόσφατα για μεσημεριανό, όχι άσχημο αν και λίγο για τα μέτρα μου... -
Το λάδι που βάζουν είναι μαργαρίνη, λίγο πριν γίνει πλαστικό!
Για μένα η πιο υγιεινή σαβουρα είναι το greek souvlaki αλλά με τον ελληνικό μου το πρωί δεν ταιριάζει σαν γεύση! -
Από τις έτοιμες κατεψυγμένες τυρόπιτες και σπανακόπιτες για το σπίτι είναι του Σαρόγλου ( ακριβή ) και η Zαγορίσια, όπως και το καλύτερο φύλλο της αγοράς είναι το Ζαγορίσιο.
http://www.zagorisio-filo.gr/recipes/%C ... E%AF%CE%B1
-
Ο Κανάκης έχει καλές πίτες και βγάζει και σε μικρά μεγέθη.
Ο Σαρόγλου πανάκριβος και στην ουσία είναι ένα μικρό εργαστήριο.Είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου και πουλάει και λιανική.
Η Alfa είναι απάτη. Μάλλον έρχονται από εξωτερικό, Βουλγαρία ίσως. Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να βρω αν έχει παραγωγή στην Ελλάδα και δεν έχω βρει κάποιο στοιχείο.
Η Χρυσή Ζύμη έχει εργοστάσιο παραγωγής αλλά σαν ποιότητα είναι στο επίπεδο της Alfa.
Τα Baker Master είναι του Σκλαβενίτη. Φτηνά αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.Χαβέλα [Ζαγορίσια] δεν έχω δοκιμάσει...
υ.γ. πάντως εγώ έχω ξεχωρίσει και τον Μπαρμπά Στάθη. Την σειρά 'Ας μαγειρέψουμε' την έχω πάρει αμπάριζα...
-
Αμπάριζα...τι είπες τώρα...τώρα δεν το ξέρουν καν...και οι λίγο πιο παλιοί μόλις και μετά βίας.
Θες να μιλήσεις με 40-45άρηδες για να το ξέρουν.Άσχετο αλλά έτσι μου ήρθε [emoji4]
-
Με αυτά μεγαλώσαμε...
Τότε δεν είχαμε σμαρτφον, φέισμπουκ και ινσταγκραμ.Είχαμε μπλε ποδιά, παγουρίνο, ψωμί, τυρί και αμπάριζα σε ένα μικρό σχολείο στην επαρχία...
-
Ο Σαρόγλου είναι μακραν ο καλύτερος. Βασικά, η μοναδική φορά που έχω φάει κάτι πολύ κοντά στο σπιτικό. Πολύ ακριβός όμως. Όλα, μα όλα, τα άλλα (και έχω δοκιμάσει πολλά) είναι χαμηλοτατης ποιότητας πράγματα, με λάδια που μια φορά ειδικά μου θυμησαν μηχανέλαια...
Στάλθηκε από το V80_SE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Α, να σας χαιρετισω! Παρακολουθώ το forum αλλά δε μπορώ να πω ότι είμαι μεγάλος γνώστης για να συνεισφέρω πολλά. Καλώς ή κακώς στην πόλη μου (Πύργος) πηγαίνω βασικά Βασιλόπουλο, τόσο λόγω συνήθειας επειδή κάποτε ήταν το μόνο σουπερμάρκετ που με βόλευε, όσο και επειδή πλέον μετά από μια ριζική ανακαίνιση που έχει κάνει είναι τεράστιος με ποιοτικούς χώρους και φοβερή ποικιλία.
Στάλθηκε από το V80_SE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο Κανάκης έχει καλές πίτες και βγάζει και σε μικρά μεγέθη.
Ο Σαρόγλου πανάκριβος και στην ουσία είναι ένα μικρό εργαστήριο.Είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου και πουλάει και λιανική.
Η Alfa είναι απάτη. Μάλλον έρχονται από εξωτερικό, Βουλγαρία ίσως. Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να βρω αν έχει παραγωγή στην Ελλάδα και δεν έχω βρει κάποιο στοιχείο.
Η Χρυσή Ζύμη έχει εργοστάσιο παραγωγής αλλά σαν ποιότητα είναι στο επίπεδο της Alfa.
Τα Baker Master είναι του Σκλαβενίτη. Φτηνά αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.Χαβέλα [Ζαγορίσια] δεν έχω δοκιμάσει...
υ.γ. πάντως εγώ έχω ξεχωρίσει και τον Μπαρμπά Στάθη. Την σειρά 'Ας μαγειρέψουμε' την έχω πάρει αμπάριζα...
Δεν σημαίνει τίποτα ώς προς την υγιεινή και την γεύση το μικρό μέγεθος του Σαρόγλου, ούτε ότι πουλάει και λιανική είναι κατακριτέο και μειώνει την ποιότητα του, πρίν 12 + χρόνια είχε πάει κλιμάκιο του Κανάκη λέγοντας του, Νίκο εμείς φτιάχνουμε VW εσύ φτιάχνεις mercedes, πόσα θέλεις να σε αγοράσουμε, και βέβαια αρνήθηκε, μου το έχει εκμυστηρευτεί ο ίδιος όταν βγήκα από το γραφείο του για να συζητήσει μαζί τους.
Η Baker Master ανήκει κατά 90% στον Σκλαβενίτη όπως είπες, το άλλο 10% στον ιδρυτή της Χ.Παπαδόπουλο, αν σου λέει κάτι αυτό το όνομα, ο όμιλος Σκλαβενίτη έχει και άλλες εταιρίες, όπως χαρτιού, κρέατος, ψαριών κλπ.
Αν δεν γνωρίζεις μη κατηγορείς άδικα, η Alfa είναι του Αθανάσιου Κουκουτάρη με έδρα την Κοζάνη
https://www.alfapastry.com/el/content/dieythynseishttp://www.businessnews.gr/article/9293 ... -kai-pites
Η χρυσή Ζύμη ανήκει στην Vivartia, αν δεν σου λέει κάτι το όνομα καλό είναι να το ψάξεις, και ο Μπάρμπα_στάθης ανήκει στον ίδιο όμιλο, δες εδώ ποιός είναι ο όμιλος για να μην έχεις απορίες, σου θυμίζω ότι η Vivartia ήταν δημιουργία του Βγενόπουλου όταν ήταν στα πολύ επάνω του με την Τράπεζα Κύπρου κλπ, αν τον θυμάσαι και αν σου λέει κάτιτο όνομα.
Όσο για τον φίλο Θανάση Χαβέλα ( Ζαγορίσιο ) σου προτείνω να δοκιμάσεις και δεν θα χάσεις.
Ο πλέον εμπορικά επιτυχημένος στην ιστορία της κατεξυγμένης Ζύμης είναι ο Αραμπατζής, ο άνθρωπος είναι γάτος με πέταλα, έχει φτιάξει και έχει πουλήσει 5 φορές την ίδια εταιρία, οι παλαιότερες Μακεδονική Ζύμη, Μακεδονική Σφολιάτα, Χρυσή Ζύμη, άλλη μια που μου διαφεύγει και τώρα η elzymi, ήταν δικές τους, τις έφτιαχνε και τις πουλούσε, κατέχει την αγορά της κατεψυγμένης ζύμης όσο κανείς, με όλο το θάρρος και εντελώς καλοπροαίρετα σου συστήνω πρίν εκφέρεις κάποια γνώμη να κάνεις ένα γκουγκλάρισμα για να έχεις σωστή άποψη γιατί αναφερόμαστε σε ονόματα γνωστά στην αγορά και καλό είναι να μην λέμε πράγματα που ίσως δεν ισχύουν.
-
Εντάξει δεν θα μπούμε και σε διαδικασία να 'πλακωθούμε' εδώ μέσα για τυρόπιτες και σπανακόπιτες.
Εγώ απλά ανέφερα αυτά που γνωρίζω.Ωστόσο για την Alfa του Κουκουτάρη δεν είχα εντοπίσει αναφορά για εργοστάσιο παραγωγής.
Οπότε αναθεωρώ αυτό που έγραψα παραπάνω. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εντάξει δεν θα μπούμε και σε διαδικασία να 'πλακωθούμε' εδώ μέσα για τυρόπιτες και σπανακόπιτες.
Εγώ απλά ανέφερα αυτά που γνωρίζω.Ωστόσο για την Alfa του Κουκουτάρη δεν είχα εντοπίσει αναφορά για εργοστάσιο παραγωγής.
Οπότε αναθεωρώ αυτό που έγραψα παραπάνω.Όχι και να πλακωθούμε, ενημέρωση γίνεται, αλλά επειδή μας διαβάζουν πολλοί ας είμαστε λίγο προσεκτικοί τι γράφουμε, αυτό, τίποτε άλλο. καλό ΣΚ.
-
Σαρόγλου δύναμη. Ιδιάζουσα περίπτωση σαν άνθρωπος, αλλά εγώ τις πίτες του τρώω μόνο.
-
Προχθές πήγα στο Σκλαβενίτη και είπα να δω τι υλικά βάζουν στις έτοιμες κατεψυγμένες πίτες. Κατά συντριπτική πλειοψηφία, ακόμη και εκείνες που διαφημίζονται ότι έχουν ελαιόλαδο, στην πράξη έχουν διάφορα άλλα λάδια όπως φοινικέλαιο, από ελαιοκράμβη (!) κ.λ.π., σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δεν αναφέρουν καν τι λάδια βάζουν. Τελικά πήρα μια του Κανάκη που τουλάχιστον είχε ελαιόλαδο, και θα δούμε. Όσο για τυριά, διαφημίζονται για φέτα όταν η φέτα είναι στην καλύτερη περίπτωση μειοψηφία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει λευκό τυρί (αυτό που αγωνιζόμαστε να μην το πουλάνε σαν φέτα στο εξωτερικό...) ή και υλικά άσχετα με τυρί (το σιμιγδάλι δεν ξέρω αν προβλέπεται ή αν μαζί με το νερό από το τυρί γίνεται κάτι σαν τυρί).
-
Ένα θέμα για το μέλι για όσους τους αρέσει και το καταναλώνουν,εγώ μάλλον θα πάρω τα βουνά ή θα βάλω δικά μου μελίσσια μόνο για δική μου κατανάλωση, έλεος πια με τι μας ταϊζουν.
-
Αυτός που αγοράζει μέλι από s/m είναι άξιος της μοίρας του. Τυχαίνει να ζω στο χωριό με τη μεγαλύτερη παραγωγή μελιού στην Ελλάδα(Νικήτη Χαλκιδικής). Ούτε από τον συνεταιρισμό δεν παίρνω. Από φίλους παραγωγούς αγοράζω. Το δε 'μέλι' που βλέπω κατά καιρούς σε διάφορα πρωινά ξενοδοχείων, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από μέλι. Σαν αυτό από τα s/m ένα πράγμα.
-
Από φίλους παραγωγούς αγοράζω.
Δυστυχως ουτε αυτο ειναι λυση απο μονο του
Οι φιλοι παραγωγοι μπορει να στερουνται (απο επιλογη ή οχι) τεχνογνωσιας για το πως φτιαχνεις ενα προιον ασφαλες προς καταναλωσηΚαποιοι ελληνες μελισσουργοί χρησιμοποιουν φαρμακα απαγορευμενα στην ΕΕ(τα παιρνουν απο γειτονικες χωρες)
Στο δε λαδι τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα,υψηλη θερμικη επεξεργασια,τσιγκινα κουτια με μολυβδο και μηχανολαδο κτλ
Προσωπικα αγοραζω μονο βανιλια ελατης βιολογικο
Το κοστος ειναι διαστημικο σε σχεση με τα αλλα, αλλα πρακτικα μιλαμε για ~50 ευρω το χρονο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το κοστος ειναι διαστημικο σε σχεση με τα αλλα, αλλα πρακτικα μιλαμε για ~50 ευρω το χρονοΕξαρτάται...εμείς π.χ. που θέλουμε 1 κίλο μέλι τον μήνα, αναγκαστικά κοιτάω και το κόστος, γιατί στα €20 που αγόραζα το βιολογικό, ήθελα €250 / έτος.
Τώρα αγόρασα 'Άγρια Μέλισσα', υποτίθεται ότι είναι αρκετά καλό, μίλησα και με τους παραγωγούς...αλλά φυσικά ποτέ δεν ξέρεις. Αγόραζα και το βιολογικό του 'Χαϊδά', από Ρεντίνα.
Γενικά το μέλι είναι πονεμένη ιστορία. Κάποτε μου έδινε ο κολλητός του πατέρα μου που το είχε ως χόμπι...πλέον τα παράτησε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Από φίλους παραγωγούς αγοράζω.
Δυστυχως ουτε αυτο ειναι λυση απο μονο του
Οι φιλοι παραγωγοι μπορει να στερουνται (απο επιλογη ή οχι) τεχνογνωσιας για το πως φτιαχνεις ενα προιον ασφαλες προς καταναλωσηΚαποιοι ελληνες μελισσουργοί χρησιμοποιουν φαρμακα απαγορευμενα στην ΕΕ(τα παιρνουν απο γειτονικες χωρες)
Στο δε λαδι τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα,υψηλη θερμικη επεξεργασια,τσιγκινα κουτια με μολυβδο και μηχανολαδο κτλ
Το κοστος ειναι διαστημικο σε σχεση με τα αλλα, αλλα πρακτικα μιλαμε για ~50 ευρω το χρονοΈχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που γράφεις. Για αυτό και δεν γράφω γενικά 'παραγωγός' και δεν προτείνω να αγοράζει κανείς από μια τέτοια ταμπέλα. Το παραγωγός δεν διασφαλίζει την ασφάλεια. Το διασφαλίζει να ξέρεις ποιος είναι ο παραγωγός. Πίστεψέ με, σε ένα χωριό μέσα, ξέρουμε ποιος κάνει τι. Ποιο κοντά σε αυτό που λές, είναι το μέλι του συνεταιρισμού, το οποίο περνάει διαρκείς ελέγχους. Αλλά χάνει στη γεύση, σε σχέση με αυτό που αγοράζω.
Σούπερμαρκετ