-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα Μαράτα πράγματι έχουν καλή γκάμα, όπως και αρκετά άλλα τρόφιμα, λάδια κλπ...
Σε κάποια όμως δεν έχει. Π.χ. μέλι, σνακς, τυποποιημένα γλυκά, κέτσαπ, μαγιονέζες, μουστάρδες κλπ...Ασχετως με σουπερμαρκετ,τα ιδιωτικης ετικετας κατα τη γνωμη μου θελουν αρκετη γνωση για να τα επιλεξεις.
Πχ τονος κονσερβα ιδιωτικης ετικετας ειναι ληγμενη επωνυμη που ανανεωθηκαν τα χημικα και επανασυσκευαστηκε.
Αντιθετα γαλα lidl ειναι απλως το ΓΑΛΠΟ με ετικετα lidl.
Πιπεριες 3 χρωματων στον ΑΒ,συνηθως ελληνικες Δραμας.
Μελι ιδιωτικης ετικετας δεν νομιζω οτι μπορει να ειναι κατι αλλο απο μιξη κινεζικων μελιων.Τιποτα απο τα ανωθεν δεν ειναι επικινδυνο,και οπως φαινεται καποια ειναι 100% ισαξια με επωνυμα (πρεπει ομως να ξερεις),αλλα πχ δεν κρινω σκοπιμο να παρω μακαρονια Μαρατα για να γλυτωσω max 1 ευρω (Σεϋχελλες,ερχομαι), αντι να παρω πχ την χρυση ποικιλια της Misko.
-
Δεν είμαι οπαδός της ιδιωτικής ετικέτας.
Ωστόσο θεωρώ ότι και τα επώνυμα προϊόντα στην χώρα μας δεν είναι υψηλής ποιότητας όπως τα αντίστοιχα σε άλλες (ποιο πολιτισμένες και αναπτυγμένες) χώρες.Πάντως ορισμένα συγκεκριμένα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν τα αλλάζω με τίποτα.
Και αυτά κυρίως τα βρίσκω στο MyMarket.Ας μην κάτσω να αναφέρω σε ποια προϊόντα αναφέρομαι γιατί πλέον περνάμε σε άλλου τύπου συζήτηση.
α! Εγώ Lidl δεν έχω στην περιοχή που μένω. Οπότε και να ήθελα να πάω σε Lidl θα πρέπει να 'ξενιτευτώ'.
-
Έχεις κάποια επίσημη ενημέρωση/απόδειξη ότι οι κονσέρβες τόνου ετικέτας είναι ληγμένες επώνυμες;;;;
Στα μακαρόνια σίγουρα δεν σώζεται κανείς γλυτώνοντας 50λ αλλά γιατί να τα δώσεις για το ίδιο πράγμα με άλλη συσκευασία;;;;
Από γνωστό μου μέσα στο Carfour είχα μάθει ότι τα όσπρια ετικέτας του ήταν ......3Α......η διαφορά στην τιμή παραπάνω από 50%. -
Η ποιότητα των ιδιωτικής ετικέτας εξαρτάται από το σουπερ. Ορισμένα ζυμαρικά ιδιωτικής ετικέτας είναι Μίσκο. Έχω ακούσει από άνθρωπο που είναι στην εφοδιαστική αλυσίδα καλά λόγια για τα ιδιωτικής ετικέτας των ΕΛΟΜΑΣ. Προσωπικά δοκιμάζω. Παλιότερα έπαιρνα κάτι πολύ καλές φακες του CARREFOUR. Το lidl συνήθως συνεργάζεται με ελληνικές εταιρίες και ορισμένα προϊόντα του τα προτιμώ. Άλλα πάλι με τίποτα.
Μέλι θέλει πολλή προσοχή. Παλιότερα έκανα το λάθος να πάρω ένα ιδιωτικής του lidl που ήταν σιρόπι άγευστο. Μείγμα διεθνές...
Ο Μασούτης κάνει προσφορά 6 ευρώ στους 200 πόντους, αλλά με τις τιμές που έχει... θέλω να πώ ότι πολλές προσφορές τις έχουμε ήδη πληρώσει. -
Όποιος έχει λίγη γνώση από συσκευασία, από προϊόντα κλπ λεπτομέρειες γύρω από την βιομηχανία θα γνώριζε ότι ειδικά σε μεταλλικές κονσέρβες όπως πχ ο τόνος, η ανασυσκευασία του είναι ακριβότερη από το ίδιο το προϊόν.
Τα λυγμένα ψαρικά / αλλαντικά κλπ τυποποιημένα τρόφιμα του είδους γίνονται ζωοτροφές, τα λυγμένα γάλατα γίνονται γιαούρτια και πάει λέγοντας. Μια ματιά το βράδυ στους κάδους των σούπερμάρκετ είναι ενδεικτική τι πετάνε και τι επιστρέφεται στις βιομηχανίες.
-
Τα γάλατα γίνονται και σοκολατούχα ροφήματα... εξάλλου το γάλα, αν δεν έχει ξινίσει μια χαρά το ξαναβράζεις και στο σπίτι.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Έχεις κάποια επίσημη ενημέρωση/απόδειξη ότι οι κονσέρβες τόνου ετικέτας είναι ληγμένες επώνυμες;;;;
Στα μακαρόνια σίγουρα δεν σώζεται κανείς γλυτώνοντας 50λ αλλά γιατί να τα δώσεις για το ίδιο πράγμα με άλλη συσκευασία;;;;
Από γνωστό μου μέσα στο Carfour είχα μάθει ότι τα όσπρια ετικέτας του ήταν ......3Α......η διαφορά στην τιμή παραπάνω από 50%.Αυτος που τους πουλαγε τα χημικα μου το ειπε.
Τα οσπρια λογου χαρη μπορει να ηταν μαρκας Χ αλλα οχι απαραιτητα ιδιας ποιοτητας/κλασης με τα συσκευασμενα Χ.
Χωρις αυτο να σημαινει οτι ηταν επικυνδυνα ή αγευστα,μπορει η διαφορα να ειναι πρακτικα ασημαντη. -
Για τα ζυμαρικά ξέρω ότι ήταν τα ίδια. Σε άλλα προϊόντα έχω δει διαφορά ανάμεσα στα ιδιωτικής ετικέτας και σε αυτά του παραγωγού, όχι πάντα προς το χειρότερο, π.χ. γιαούρτι του LIDL σε σχέση με το παραγωγού είναι καλύτερο, για τα γούστα μου τουλάχιστο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Από γνωστό μου μέσα στο Carfour είχα μάθει ότι τα όσπρια ετικέτας του ήταν ......3Α......η διαφορά στην τιμή παραπάνω από 50%.Αυτος που τους πουλαγε τα χημικα μου το ειπε.
Τα οσπρια λογου χαρη μπορει να ηταν μαρκας Χ αλλα οχι απαραιτητα ιδιας ποιοτητας/κλασης με τα συσκευασμενα Χ.
Χωρις αυτο να σημαινει οτι ηταν επικυνδυνα ή αγευστα,μπορει η διαφορα να ειναι πρακτικα ασημαντη.Να ξέρεις ότι δεν συμφέρει τον παραγωγό να έχει δύο γραμμές παραγωγής, μόνο η συσκευασία αλλάζει.
-
Η συσκευασία έχει σημαντικό μερίδιο στην τιμή του προϊόντος. Όσο λιγότερα χρώματα, όσο πιο απλό τόσο χαμηλότερη η τιμή του προϊόντος
-
Επίσης τα σφολιατοειδή ειδών αροποιείου του Σκλαβενίτη χτυπάνε τον ανταγωνισμό δυνατά.
Δεν γίνεται να αγοράζω κασερόπιτα με 1,4€ και έξω να μου πουλάει χειρότερο (για τα γούστα μου) προϊόν στα 2,3-2,5€. Ε όχι κύριε φούρναρη...καταλαβαίνω τα ζόρια σου αλλά δεν τα δίνω. -
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Επίσης τα σφολιατοειδή ειδών αροποιείου του Σκλαβενίτη χτυπάνε τον ανταγωνισμό δυνατά.
Δεν γίνεται να αγοράζω κασερόπιτα με 1,4€ και έξω να μου πουλάει χειρότερο (για τα γούστα μου) προϊόν στα 2,3-2,5€. Ε όχι κύριε φούρναρη...καταλαβαίνω τα ζόρια σου αλλά δεν τα δίνω.Συμφωνώ 100%. Επίσης όπου έχει και το Juice Bar έχει ωραίους και φτηνούς χυμούς, όπως και καφέ αλλά και παγωτό. Στο γραφείο που εργάζομαι υπάρχει Σκλαβενίτης στο ισόγειο (Αμεπλοκήπων ο τεράστιος) και γίνεται χαμός στο café του, όλος ο κόσμος από εκεί αγοράζει σφολιατοειδή, sandwich και καφέ!
-
Στις σφολιατες ειδικα ολο το παιχνιδι ειναι στο volume
Υπαρχουν ελληνικα εργοστασια που βασιζουν το κερδος τους στον τζιρο και μονο,πουλανε τεραστιες ποσοτητες σε αστειες τιμες στα supermarket,αν οι ποσοτητες ηταν καπως μικροτερες θα εβαζαν λουκετο.Τωρα σε οτι αφορα τους χυμους και τις σφολιατες ως προιοντα,ειναι και τα δυο κακες επιλογες διατροφικα.
Οι χυμοι εν πολλοις αποστερουνται φυτικων ινων και βιταμινων,μενουν οι θερμιδες και και τα σακχαρα.Σκλαβενιτη εχω δει οτι μαζευει και πολλα γεροντια στα καφε,σημαδι οτι πραγματι η τιμη ειναι χαμηλη!
-
Ποικιλία, τιμές και ελληνικότητα σε Σκλαβενίτη.
Αβ για κλωτσιές.
Βασικά κριτήριο μου είναι να βρισκω αυτά που θέλω και η απόσταση από το σπίτι.
Άρα παλιότερα πήγαινα καρφουρ και τώρα πια Σκλαβενίτη. -
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Δεν γίνεται να αγοράζω κασερόπιτα με 1,4€ και έξω να μου πουλάει χειρότερο (για τα γούστα μου) προϊόν στα 2,3-2,5€. Ε όχι κύριε φούρναρη...καταλαβαίνω τα ζόρια σου αλλά δεν τα δίνω.Παντως και αυτα του Σκλαβενιτη κακης ποιοτητας ειναι αλλα σε αυτα τα προιοντα γενικα εχει πεσει εδω και χρονια η ποιοτητα παντου. Εννοειται οτι αν βρισκεις σε χαμηλοτερες τιμες Σκλαβενιτη δεν πας στους αλλους εκτος και θελεις να κατσεις σε κανενα Γρηγορη και Εβερεστ.
-
Ισχύει...συνολικά δεν υπάρχει σύγκριση με την ποιότητα που τα έβρισκες όλα αυτά πριν 5-10 χρόνια.
Μιλάω συγκριτικά με τους άλλους, όπως αντιλήφθηκες και εσύ. -
Ποια ποιότητα είχαν τα σφολιάτα κάποτε;;;; ανέκαθεν ήταν στον πάτο!
Μάλιστα κάποιες τυρόπιτες είχα διαβάσει ότι δεν έχουν ίχνος φέτας μέσα. Είναι μίγμα λιωμένο ρύζι με χρωστικές και αρωματικές ουσίες...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ποια ποιότητα είχαν τα σφολιάτα κάποτε;;;; ανέκαθεν ήταν στον πάτο!Ακριβώς!!
-
Μην υπερβάλουμε...έτρωγες κάποτε τυρόπιτα μια δεκαετία πριν κάτι κομματάρες φέτα να, με το συμπάθιο.
Μην πω για τα υπόλοιπα είδη σε κάτι μικρά εργαστήρια.
-
Λέμε για σφολιάτα.............. μικρά εργαστήρια που ανοίγουν φύλλο και φτιάχνουν πιο ποιοτικά και ας πούμε σπιτικά τρόφιμα, σαφέστατα υπάρχουν ακόμη. Όμως αυτά δεν τα βρίσκεις σε Σκλαβενίτη, Γρηγόρη, Everest κτλ!
Σούπερμαρκετ